|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 15:43:28   
lex
In kaj sva potemtakem midva in še kup slovencev, ko bova imela 3 otroke in začneva gradit hišo, v bajto prineseva pa cca 2000€. In ja nama se je kljub kontracepciji zgodil otrok. Še sreča, da ga imava se mu vsaj nasmejiva kdaj pa kdaj. In 3 se je zgodil po nesreči, če ne bi pa čez 1 leto itak študirala še o 1.
Vse življenje me bo financirala država, ker sem zaposlena v šolstvu in dobim 627€ neto porodniške. Aja pa včasih me je še pred lastnimi starši sram, ker v bajto prineseva več kot onadva z toliko in toliko del. dobe. In celo življenje smo smučali, tud s sezonskimi kartami, brat je celo treniral in ni bilo leta, da ne bi šli vsaj za 14 dni na morje. Ja kampirat, ker smo taki, drugač bi bli pač v hotelu. Tud moji 3je bodo smučali, ker si ne znam predstavljat zime brez tega. Malo v tujini, mlao na bližnjem smučišču, ki je btw zame najboljše v Sloveniji. Ne znam si predstavljat, da ne bi šla na morje in imela čola zraven. ne vem mogoče pa imam čarobno palčko pod posteljo, da vse zmoreva? Res pa je, da nimam cot nekih blagovnih znamk, a jeuser posted image  ti cote, tiste itak pralni in sušilni s cajtoma požre ali  pa so naslednjo leto iz mode. Izvorne celice - sem jaz zrasla brez njih, bodo še moji otroci. In glede na to, da oba prihajava iz familije, kjer so vsi dolgo živeli se nimam česa batuser posted image .


Še zdaj pa nisi povedala kaj pri user posted image  delaš, da dobiš 6.000€/mesec.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 15:48:24   
Estrella*
IZVORNE CELICE: Punce, saj še zdravniki dvomijo koliko je sploh smiselno vlagat v to. Nihče ne ve koliko časa naj bi bile uporabne in še to naj bi pomagale pri nekaj boleznih.

Prosim lepo.....

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 15:51:03   
petea
Dejstvo je, da živimo v RS, ki ima v svoji ustavi zapisano, da je socialna država, kar pomeni, da se je obvezala, da bo med drugim skrbela za ljudi, ki imajo iz takšnih ali drugačnih razlogov težave preživeti samo s svojim delom in aktivnostjo (bolezen, prenizki dohodki, brezposelnost ...).
Dejstvo je, da države, ki so resnično socialno usmerjene (skandinavske države), resnično skrbijo za svoje prebivalce (državljane IN priseljence (tam je veliko ljudi, ki so tja zbežali pred vojnimi grozotami iz držav bivše Jugoslavije)). To pomeni, da jim omogočajo pomoč, ko jo rabijo, in to v takšni višini, da lahko normalno preživijo, seveda pa so njihove birokratske poti dosti krajše, zelo malo ljudi pa zlorablja sistem, ker so boljše kontrole. Države omogočijo mladim, da se postavijo na svoje čim prej tako, da jim omogoča ugodne kredite, subvencije ipd., seveda pa dobijo denar za to iz dosti višjih davkov, kot so pri nas, kjer se pa namesto tega pričakuje, da bodo mladim pomagali predvsem naši starši (povprečno se od doma odselimo pri 30-ih letih, halo?!? (tudi jaz bom med njimi  user posted image )), zaradi naših kreditov nas boli glava do penzije, potem pa zaradi kreditov naših potomcev.

Država pa seveda ne zna predvideti, koliko in katere delavce potrebujemo in kako temu prilagoditi šolski sistem. In TO je huda napaka države. In to, da se najnižnjih plač ne da zvišati na tako raven, da bi ljudje lahko vsaj približno normalno živeli.
Malo pa je napake tudi na nas, da se še vedno preveč pustimo izkoriščati vsemu skupaj. Žal.

Še enkrat priznam, da sem strahopetka, ki potrebuje finančno gotovost, da si upam z več upanja zreti v prihodnost. Zato občudujem vse, ki ste sposobne praktično brez denarja načrtovati svoje družine.

Meni pa je všeč, da se je razvila ta tema v tako ostro debato. Precej sem ze zamislila, kako in kaj. Vem, da se že z drobnimi dobrimi deli lahko da veliko pomagati, in to velikokrat počnem, verjetno pa je ta tema spodbudila, da bom v bodoče morala še kaj več narediti na tem področju. Upam, da tudi vsaj na nekatere od vas vpliva na ta način. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 19:56:37   
Drnula
Ježešna! Ko pa tole berem mi je prav malce nerodno. Namreč morda bom označena za materialistko ali bogsigavedi kaj, vendar jaz si nebi upala zanositi z nesigurno prihodnostjo, kaj šele nesigurno sedanjostjo.

Verjamem, da smo nekateri pač v malo boljšem položaju ampak smo se tudi trudili za to. Verjamem tudi, da se vam ni potrebno sprijazniti s 175 eur mesečnega dohodka in da lahko same izboljšate položaj z nekaj vloženega truda in volje do opravljanja dodatnega lažjega dela ali nadaljnjega šolanja.

Meni se zdi mesečni dohodek najinega gospodinjstva (5000-6000 eur) malo za ustvarjanje blaginje, pa sva se vseeno odločila in zanosila... Ko pa berem tole pa kar ne vem kaj naj si mislim? Ali sem samo jaz tak ziheraš in mi ni vseeno kakšno kvaliteto življenja bom lahko nudila svojim otrokom??


Anonimna - jaz osebno mislim da ti je lahko nerodno in da ja si materialistka ali bogsigavedi kaj. Će verjameš v to, da je družina in ljubezen pogojena z denarjem, potem ne zavidam kvaliteti  tvojega  življenja in ne bi bila rada na tvojem mestu in tudi ne na mestu tvojega otroka.  Če sigurnost v življenju pogojuješ z denarjem še toliko slabše. Upam da bo tvoj otrok srečen, pa ne zato ker bo imel vse kar si bo zmislil, ker ga to ne bo ostrečilo in zaradi tega tudi ne bo bolj varen kot katerikoli drug ... srečen pa bo lahko če bo okrog sebe imel ljubezen, podporo, toplino ...






(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 20:15:36   
Anonimen
Će verjameš v to, da je družina in ljubezen pogojena z denarjem


Ljubezen ne, družina pa ja. Kako češ obdržat družino skupaj če recimo imata oba skupaj samo socialno pomoč, nimata možnosti biti pri starših(ker očitno se ene ne zavedate kako ste srečne da so vam odstopili stanovanje, nekateri nimamo teh možnosti), morata plačevati najemnino in stroške, jim nima kdo pomagat.....a se zavedate da z 400€ k bi jih dobila ne moreš tako živet? Pri starših mogoče lahko. Sam na svojem pač ne.

Hecno mi je da zagovarjate da se z 500€ da preživet, obenem pa vse pišete da živite pri starših in vam pomagajo. Torej? Se ne da živet. Ne, ne da se. Sam seštejte najemnino al pa kredit, pa položnice, pa boste vidl kolk "pršparate" k ste doma. In mogoč sm nesramna, sam takim je lahka govort da se da in da denar ni vse. K si enkrat na svojem, vsak mesec dobiš položnic da te na rit vrže....takrat začneš pa mal drugače na denar in na to kaj vse se s 500€ da narest gledat.

In se nimam za materialista, ma jst s 500€ nism zmožna preživet, pa nimam otrok. Mam tolk sam položnic.

Pa nekateri tud nimajo od koga dobit rabljeno opremo in oblačilca za otroka. Taki verjetno tud ne morjo s tem denarjem živet. V bistvu vse tisto kar dobite, se zavedajte da morajo nekateri plačat. In lahko z večjo plačo slabše živijo, ker imajo pač najemnino, stroške, vse morjo sami kupit....k pa en k ma minimalc.
Nismo vsi na istem izhodišču. Nimamo vsi istih stroškov. In ne moremo vsi z istim denarjem preživet.

In ja za otroke je pomembna ljubezen, pripadnost, ipd., sam pomembno je pa tud da ga ne zebe, je sit in oblečen. Eno ne izključuje drugega. In samo z enim od tega ne bo nihče srečen. Ne da se živeti od ljubezni, je pa tud zelo težko živet brez ljubezni.

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: porodniško nadomestilo
6.1.2008 20:41:05   
Lupita
Če sigurnost v življenju pogojuješ z denarjem še toliko slabše.
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula



S čim pa jo ti pogojuješ? A si res tako naivna, da misliš, da Anonimna svojega otroka ne bo ljubila vsaj toliko kot ti svojega, samo zato, ker ima več denarja?

Res mi ni jasno, kaj točno dokazujete. Lahko se obesite za zmeraj na teh 6000 €, lahko pa si nalijete čistega vina! Ta cifra je brez veze, debata pa že dolgo ne teče o tej vsoti, ampak realnosti. Dejstvo je, da je lažje živeti z več kot z manj! Zato še nisi materialist in ne vem, kaj še vse drugega, ampak realist!



(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 8:29:45   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

...obenem pa vse pišete da živite pri starših in vam pomagajo.



Pa kje si to prebrala? Ne pišemo vse, da živimo pri starših. Nekatere smo imele srečo in imamo starše, ki so nam bili zmožni finančno pomagat takrat, ko smo bili na začetku. Jasno je, da le redki popolnoma sami pri dvajsetih, sveže diplomirani ali še študentje, ustvarijo udoben dom za svojo družinico. Ne vem, meni ni bilo enostavno isklati službe in še to imam takšno, ki ustreza temu, da sem čimveč časa z otrokom in da jo imam blizu doma, zaslužek je pa nizek.
Dejstvo je; če ste zmožne že enkrat dojet o čem pišem; Otroka mora imeti ženska ko je mlada, ker je takrat najmanjše tveganje. Dr. Cerar iz ljubljanske porodnišnice, iz oddelka za nedonošene otroke je celo rekla, da je porast nedonošenčkov zaradi tega, ker se ženske prepozno odločajo za prvega otroka. Tveganja nosečnosti po 35. vsi poznamo, kajne? In je zaradi višje starosti matere bolj ogroženo zdravje matere in otroka. Gre se predvsem za prvo nosečnost. Razumete do sedaj? Ok... Dejstvo je, da je izredno težko dobiti službo na primer: povprečni (sem ne štejem tistih extra s posebnimi življenjskimi dosežki, s pomembnimi vezami, IQ-jem 300...) sveže diplomirani ženski, brez delovnih izkušenj (ker se preko študenta kao uradno ne štejejo), mladi seveda in torej v najboljših letih rodne dobe in še bi lahko naštevala. Takšnih je večina, btw. Največ možnosti zaposlitve je v velikih firmah, kjer je lažje pogrešljiva kot npr. pri kakšnem privatniku. OK. Idealni profil delavca je torej še vedno mlad moški, ki ne bo šel na porodniško (razen izjem). In preden ženski uspe zgraditi kariero oz. dobiti primerno službo, zadosten dohodek (ne pozabite, da jih je večina še vedno v košu, kjer ni možnosti normalnega zaslužka..po mnenju nekaterih je to 5ooo €, ane?)... je stara krepko čez 30 let. Zelo majhen procent je mladih in izredno uspešnih žensk. In če bi le one imele otroke, bi lahko zapirali vrtce in šole na veliko in bi prišlo do velikega srenja v državi, ker čez nekaj let bi imeli za peščico delavcev, ki plačujejo za pokojnine (torej tistih s plačo primerljivo Anji in podobnim) in 90% upokojencev. Hmmmm, to ni OK, kajne?
Ok, sledile?
In point vsega skupaj je v tem, da bi država MORALA pomagati mladim na začetku poti, da si ustvarijo družinico in potem lažje in bolj učinkovito gradijo delovno kariero. Kar se tiče izkoriščanja socialne pa takole; država sama bi morala izvajati poostren nadzor nad tem (kot to izvajajo npr. v skandinavskih državah), vendar nekako ni sposobnih ljudi, ki bi temu postavili temelje. Ampak to je že tema v stran.

Ne vem, meni se zdijo mnenja Anje in podobnih skoraj srhljiva, saj so izraz tega, do kam smo uspeli priti. Kako je materializem krmilo sveta vedno bolj. Tako zelo, da nismo več sposobni prepoznati tistega v življenju, ki je res pomembno. Jaz ne razmišljam o shranjevanju izvornih celic, ker mi vse skupaj vleče v isti koš kot kloniranje. To je pa shranjevanje ''rezervnih delov'' in vedno več strokovnjakov dvomi, da je to sploh smiselno. In še to je dosegljivo ala ''arijski rasi'' in podobnim plemenitežem, ki si to lahko privoščijo. Še enkrat poudarjam, da otrok ne potrebuje toliko materialnih dobrin. Otrok potrebuje starše (Lupita, ti si napisala, da se 100% posvečaš delu in preživiš delovno tudi vikende... kdaj si pa mama?) Anja, kako boš ti otroke osamosvojila in jim priučila delovne navade, če že zdaj razmišljaš, kako jim boš vzdrževala npr. avtomobil?

Ja, imejte svoje mnenje, čeprav me je res vrglo iz tira. Žalostno je, da tako veliko ljudi razmišlja tako materialistično. Ja, v denarju je moč...ampak žal se avtomatično začneš zaradi tega počutiti več, kajne?. Prosim, ne mečem vseh v isti koš. Obrigit... hvala, da si odprla temo. In ti, kot sem prebrala, prekleto dobro razumeš to, da kariera, denar... naenkrat lahko ne pomenijo nič, če tega nimaš s kom deliti. V tem primeru mislim na otroke. Vesela sem, da vama je uspelo. Jih je pa preveč, ki jim ne uspe in jim nikoli ne bo. Polno materialne blaginje brez otroškega smeha...

Le pogumno tiste, ki ste se odločile za otroka brez tako ''stabilne'' prihodnosti kot npr. Anja. Jaz sem bila tudi na istem in sem v 4 letih dosegla marsikaj. In še nameravam. Samo ne za ceno družinice.

P.S. Dobrodošla Anja s svojimi komentarji na višjem nivoju. jaz sem svoje ''infantilno'' mnenje upam izrazila dovolj jasno. 

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 8:32:13   
TamaraJ
Lupita, daj si še enkrat preberi izjavo, ki ja razpi.... sodelujoče na tej temi. A veš kje smo se spotaknile?


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Meni se zdi mesečni dohodek najinega gospodinjstva (5000-6000 eur) malo za ustvarjanje blaginje, pa sva se vseeno odločila in zanosila... Ko pa berem tole pa kar ne vem kaj naj si mislim? Ali sem samo jaz tak ziheraš in mi ni vseeno kakšno kvaliteto življenja bom lahko nudila svojim otrokom??



_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 8:48:41   
Anonimen
No men osebno je tud smešno da nekdo rabi 6.000€ za preživetje. Mislm, jst jih še vidla nism. Sam isto bizarno mi je da nekdo trdi da preživi s 500€.
Midva sva že 11 let skupej. Pa sva šele dve leti nazaj začela razmišljat o otroku. Pr mojih 24ih. Men se to ne zdi pozno. Je on imel reden šiht, študiral zravn, jst študirala in delala zravn. Pa sva si ustvarla domek. Pr mojih 24 in njegovih 28. Se da. Je pa res da sva šparala 5 let k budale. Pa še zapufala se.
Ne zagovarjam bogataštva in razvajanja otrok. In še vedno trdim da se da drugaće pomagat družinicam k pa s denarjem. Z stanovanji, z službami....
Mene ne moti če ima nekdo pri 20ih otroka. Moti me pa da misli da je nekdo drug dolžen zanj skrbet. K ni. Dolžni so starši skrbet za otroka. Država naj bi priskočila na pomoč takrat kadar se kaj zalomi.
Ker država tudi nekje rabi dobit ta denar. In to gre iz davkov. Naših davkov, tistih k delamo. In eni imajo take plače da je za zjokat. Tistim bi jaz osebno prej pomagala.
Kot študent imaš pa možnost porodniške dobivat, štipendije.....in poznam veliko študentskih družin, pa jim nič ne manjka.
Je pa res da če bi imela možnost biti doma bi ga verjetno imela prej. Samo vsi te možnosti nimajo. Cene stanovanj in najemnine pa so nenormalno visoke. Tako da rečt da se da z minimumom preživet, takemu k nima staršev k bi mu pomagali, in kolegic k bi posodila opremo je že mal žaljivo. Sploh pa obkladat jih z materialisti. Jst nism materialist, sam lahko pa po pravici povem da s takim denarjem nisem zmožna živet. In to se zavedam že od nekdaj. In nikul nebi mela srca spravit na svet otroka če še zase nebi mogla poskrbet. Pa obožujem otroke. In si ga želim že dolgo, dolgo....ma včasih je treba razmišljat tudi malo z glavo, ne samo s srcem. Bi ga seveda imela da se je zalomilo, ma načrtno ga pa v to nebi pripeljala. Potrebna je ljubezen in toliko denarja da lahko živiš in ne životariš. To je pa od vsacga posameznika odvisno kakšna vsota je to.
Aja, pa izkušnje prek študenta se štejejo. Vsaj pri meni so se. Odvisno kako zagret si in kaj delaš. Meni se je obrestovalo tolk delat zadnja leta. Ko/če bom pa rodila pa bom menjala službo. Ker iz te pridem ob 6ih iz ljubljane. Najdt službo v cerknici al pa okolici je pa loterija. Tud tako za mal denarja.

Aja, celice imava pa tudi midva namen shranit, ker je po moji strani zelo veliko raka, in ostalih bolezni. Je sicer visoka vsota, ma se da jo pršparat tud če nimaš 6.000€ plače.
Aja, avta pa jst ne mislim registrirat mulcemuser posted image ....ga bodo kar sami, tko k sm ga jst. Vse jim pa tud ni treba na pladnju ponudit.

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 8:55:45   
Anonimen
Tamara, zbodla me je ena tvoja izjava: kdaj boš mama, če delaš tudi vikende? A ti res misliš, da so vredni samo poklici, kjer imaš diplomo pa sediš ko budala v pisarni? So poklici, kjer te državljani rabijo 24 ur na dan.user posted image  Glej, da me ne rabiš, pa še kakšno tukaj.
In neumno mi je že , da prav "vahtate" tu gor kaj bo kakšna napisala. Povedale ste svoje mnenje in to je to. Ne rabite izzvat kregov.

Pa še to. Enkrat pišeš,m da si načrtovala družino, drugič ,da se je zgodilo. Zakaj pa nisi takrat prosila državo naj ti pomaga? Malo nelogično mi je tole. Zakaj nisi šla v najem? Zakaj si morala ostati v hiši tašče, če je ne maraš, pa celo o njej javno na forumu blebetaš? Ti ni dovolj streha nad glavo? Pa plačane položnice? Dejte pomislit kaj pišete, ne obračat svojih besed.
Sama si bila kot študentka v tej situaciji kot pišeš. Mislim, da so zate in za tvojo familijo dovolj dobro poskrbeli drugi, če že sama nisi mogla. Bodi hvaležna za to.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 8:59:22   
Anonimen
In če nisi ti pripravljena iskat službe izven Cerknice, kjer bi lahko zaslužila za svoj poklic več kakor dobiš sedaj, ne lapaj drugim, kdaj bodo mame. Dovolj je da imaš službo, ni pa važno kje. Enim že to dovolj pomeni, da so v SLUŽBI in ne živijo na račun države. Je ne izkoriščajo. user posted image  

Država te ni dolžna preživljat. Pomagati ja, vendar takrat ko zagusti in je stanje res kritično.user posted image  Ne pa takrat, ko načrtno rineš z glavo v zid.

Še dobro, da Karin24 tudi razmišlja s trezno glavo, da ni edina ki tako razmišlja.user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 9:33:56   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Didlina

Tamara, zbodla me je ena tvoja izjava: kdaj boš mama, če delaš tudi vikende? A ti res misliš, da so vredni samo poklici, kjer imaš diplomo pa sediš ko budala v pisarni? So poklici, kjer te državljani rabijo 24 ur na dan.user posted image  Glej, da me ne rabiš, pa še kakšno tukaj.
In neumno mi je že , da prav "vahtate" tu gor kaj bo kakšna napisala. Povedale ste svoje mnenje in to je to. Ne rabite izzvat kregov.

Pa še to. Enkrat pišeš,m da si načrtovala družino, drugič ,da se je zgodilo. Zakaj pa nisi takrat prosila državo naj ti pomaga? Malo nelogično mi je tole. Zakaj nisi šla v najem? Zakaj si morala ostati v hiši tašče, če je ne maraš, pa celo o njej javno na forumu blebetaš? Ti ni dovolj streha nad glavo? Pa plačane položnice? Dejte pomislit kaj pišete, ne obračat svojih besed.
Sama si bila kot študentka v tej situaciji kot pišeš. Mislim, da so zate in za tvojo familijo dovolj dobro poskrbeli drugi, če že sama nisi mogla. Bodi hvaležna za to.user posted image


ne, nisi vsega prebrala oz. me nisi razumela. Moja izjava: Kdaj boš pa mama? Če imaš službo (npr. zdravnik, itd... ) nimaš dosti izbire. Če pa visiš v službi namenoma zaradi večje blaginje; denarja torej, (službi daješ prednost, pa ti nebi bilo treba, ker nisi v službi, kjer te rabilo 24 ur na dan, ok?) je pa to neumno in zame obsojanja vredno. Daj preberi še enkrat, preden obsojaš. 

Kar se tiče tašče: tam živim zaradi mojega moža. Če bi jaz izbirala, me tam nebi bilo. Zakaj pa sem popustila njemu, pa ni tema za sem. Jo pa ne prenesem in pri svojem mnenju ostajam. Ker pa živim z NJIM, se pa v nekaterih stvareh, četudi bistvenih, moramo podrediti eden drugemu.

Mogoče sem se izgubila, ampak kje sem trdila, da sem načrtovano zanosila? Če nebi takrat nenačrtovano, bi mogoče kakšno leto, dve kasneje. Ali ap tudi ne. Ne morem pa trditi tega, ker se je odvijalo v drugo smer in v takšni situaciji nisem bila. Pa sicer to nima veze. Nisem pisela o sebi, pač pa o tistih, ki se za otroka zgodaj odločijo in kar je tudi prav.

In draga moja, NIKJER nisem napisala, da mi niso pomagali. Ampak pomagali so mi moji. Streho nad glavo pa bi imela ravno tako pri sebi doma, kot jo imam pri tašči. Ali pa bi živela v najemu, kakorkoli. Njim je bilo v interesu, da ostanemo tam. Ne meni, verjemi. In kot sem rekla, to je druga tema in podrobnosti ne mislim pisat, da bi obrazložila tebi, ki si se naprtila proti meni in nisi razumela tega, na kar sem apelirala s svojim prejšnjim postom.

Tebe prosim, da nisi površinska in ne napadaš posameznikov, ker si se oglasila samo z napadom name, o temi pa nisi podala mnenja. le daj..

In ja, res je bolje ostati na strani z mnenji, saj je preveč takšnih, ki pišejo: punce, ne se kregat in te v isti sapi obsodijo tako kot vsi ostali.

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 9:36:48   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ker država tudi nekje rabi dobit ta denar. In to gre iz davkov. Naših davkov, tistih k delamo. In eni imajo take plače da je za zjokat.


Jaz bi raje, da gre moj denar mladim družinicam, kot pa v oboroževalno. Oklepnike, orožje... In tja zmečemo šokantno veliko in se noben ne razburja prevečuser posted image

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 9:39:53   
TamaraJ
IZVIRNO SPOROČILO: Didlina

In če nisi ti pripravljena iskat službe izven Cerknice, kjer bi lahko zaslužila za svoj poklic več kakor dobiš sedaj, ne lapaj drugim, kdaj bodo mame.


pa kaj je s teboj, da si tako nastrojena? napisala sem svoje stališče do teme, v tebi pa kar vre, da bi ga potolkla do nafte. Ah, daj... mogoče tudi ti rabiš koga, katerega bi malo zbombandirala in se bolje počutila. ...

_____________________________

Amor Omnia Vincit


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 9:41:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

IZVIRNO SPOROČILO: karin24
Ker država tudi nekje rabi dobit ta denar. In to gre iz davkov. Naših davkov, tistih k delamo. In eni imajo take plače da je za zjokat.


Jaz bi raje, da gre moj denar mladim družinicam, kot pa v oboroževalno. Oklepnike, orožje... In tja zmečemo šokantno veliko in se noben ne razburja prevečuser posted image


To ni možno. Tako da s tem se obremenjevat je brezveze. Tud jst bi raj, ma možno pa ni. Dejstvo je pač da tako je. In vsak more zase najboljš poskrbet. To je del odraščanja. Da se znaš sam preživljat in si samostojen. In to jst želim svojim bodočim otročkom. Pa želim jim odraslo mami in očita, k ima srce ampak tud glavo.
Je pa lepo sam zase skrbet morem rečt, lep filing k se obrneš pa veš da si sam vse ustvaru. Pa da ceniš, k veš kakšna je bila pot do tega. Podarjenega ne moreš nikoli tako cenit.

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 9:46:43   
Anonimen
Samo poglej se: spet samo čakaš kdo bo kaj napisal.user posted image

Moje mnenje pa sem napisala, če ne znaš brat napisanega. Eh, verjetno te ne zanima, zato ne veš kje piše moje mnenje.

Država te ni dolžna preživljat in če imaš ti otroka brez osnovnih pogojev ne jamraj še tukaj na forumih. Država ti bo pomagala, ko ti bo zagustilo, ko boš izgubila službo. Takrat ti bodo tudi otroške dodatke dvignili, znižali plačilo vrtca, v šoli bodo olajšave, če jih boš le hotela izkoristiti.

In ne podpiram načrtovanja družine v smislu, eh, sej bo starševski dodatek, potem bomo ločeno živeli, da bodo otroški dodatki večji...totalna bedarija. In še najmanj se je za zanašat na lastne starše. To je pa grdo. Oni so v svojem življenju dosegli svoje, ne rabijo še enkrat it skozi...

Razumeš ti bistvo? In ne napeljuj naroda, naj imajo otroke mladi!!! Imajo naj jih takrat ko se čutijo zato, v današnjem svetu pa res ni težko razumeti, da ne moreš biti v breme lastnim staršev do 50 leta.

Če pa ti ne maraš tašče, pa bodi vsaj tolko na svojem intervalu, da je ne očrniš javno. Mislim, da nobenemu iz tvoje vasi ali mesta ni lepo brat takih grdih stavkov. Zadrži se malo. Saj si študirana. Še manj lepše pa je verjetno pomisliti na to, da mogoče te pa tašča bere. Si pomislila na to? Eh, kaj govorim! Tvoja tašča je neizobražena, kmet po domače, ne ve kaj je to mikrovalovna pečica, kaj šele računalnik.user posted image


TamaraJ, pregloboko segaš . In dokazuješ da si sama naivna, da otroke je treba imeti na vso silo, tudi če nimaš osnovnih pogojev. In nekdo, ki napiše, da mu 6000€ ni dovolj, je mogoče res smešno, vendar ko pomisliš, da tale ženska si je pa začrtala popolno prihodnost, mogoče vsaj delček spoznaš, da življenje je težko, z otroci pa še težje. So bogastvo sveta, vendar v bedo jih pa tudi ni treba rojevati.

S tabo sem pa končala, saj itak nima smisla razprezati o tem in onem.Si zapičena v svoje in to je to. Te ne premakne niti 5000€ da nehaš. Ja, če jih nimaš, si ne moreš dokupiti zdravja.user posted image

< Sporočilo je popravil Didlina -- 7.1.2008 9:50:52 >

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 12:06:47   
Naty*
Didlina ti si se zdej z vsemi močmi spravila na Tamaro, brez da bi verjetno sploh prebrala vse dosedanje poste na temi. Že tvoja trditev, da bo država poskrbela zate, če ostaneš brez službe, ni čist resnična. Slučajno delam v panogi, kjer vsakodnevno gledam ljudi, ki so ostali brez službe, velikokrat ne po svoji krivdi, pa država za njih bore malo naredi. Odsluženi (še delujoči)računalniki gredo na odpad, namesto, da bi jih dobili otroci, katerih družine si jih ne morejo privoščiti. Hrano (nedotaknjeno in zapakirano), ki ostane od malic v veliki državni organizaciji, odnesejo domov kuharji, ali jo vržejo stran, namesto, da bi jo namenili brezdomcem.

Še enkrat za vse tiste, ki še vedno ne veste v čem je bil problem te teme. Razumem da zagovarjate stališče, da država ni dolžna poskrbeti za nekoga, ki nima nobenih prihodkov in si je poleg vsega še omislil otroka. Res je, da jih veliko to izkorišča, vendar pa jih je veliko v tej situaciji ne po svoji krivdi. In teh podrobnosti nikoli nismo dorekle, ker če bi jih bi se upravičeno lahko začela debata na to temo. Bistvo vsega je bila trditev Anje PH, da sta se pri komaj 5000 EUR upala odločiti za otroka, ker ji ni vseeno kakšno kvaliteto življenja bosta nudila svojim otrokom. Ne gre za znesek...ne gre niti za kompleks, kot je Anja še želela navsezadnje poudariti (verjetno, kompleks ker ne zaslužimo toliko???). Gre za to, da smo nekatere...si upam trditi, da tudi Tamara, vzele kot žalitev, da nam nekdo pravi, da nismo poskrbele za prihodnost svojega otroka, ker je to brez 5000 EUR mesečno nemogoče in ker mu ne bomo mogle shraniti izvornih celic. Zdej ste se vse obesile za zneska 500 in 5000 EUR, pa poanta sploh ni v tem.
Ja Karin tud sama bi se težko odločila za otroka pri 500 EUR mesečno, mogoče celo pri 1000...kje je ta meja ve vsak zase. Kot večina, pa bi znala porabit tud 5000 mesečno. Znesek ni bistven! Bistveno je, da vsak dela po svoje in da ni prav, da si nekdo drzne trdit, da ženske niso dobre matere in da z nižjimi dohodki ne bodo dobro poskrbele za svoje otroke! Kot je blo že dostikrat napisano, je lahko srečen otrok, ki ima vse ali otrok, ki nima nič. Ljubezen in denar se res ne izključujeta. Prepričana sem, da bi vsaka mamica rada dala otroku kar največ. In ni prav, da se ena meče meče ven s svojimi prihodki ter na podlagi tega trdi, da so vsi ostali nepremišljeni???!! Halo? To pomeni, da so nepremišljeni vsi, ki imajo razpon dohodkov od 0 do 5000 EUR.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 12:21:19   
gajka
Pa dajte no mir! Vsak si poskuša svojo usodo krotiti po svoje. Dejstvo je, da je večina otrok načrtovanih. Zakaj? Ker želi večina najprej imeti finančno stabilnost. Kakšno pa je merilo za finančno stabilnost, pa je stvar posameznika. Enim je dovolj 500 EUR, enim 5000 EUR. In to je to! Če pa se nosečnost zgodi nenačrtovano, pa sta še vedno na izbiro 2 možnosti in spet se vsak posameznik odloči po svoji presoji.

Se mi pa zdi trapasto, da država omejuje navzgor višino porodniškega nadomestila. Ker če si je posameznici uspelo ustvariti uspešno kariero, ne vem, kako jo ima država pravico omejevat (in njeno željo po otroku celo kaznovat!) z nižjim porodniškim nadomestilom kot pa je njena redna plača. A to pa je prav samo zato, ker je vseeno znesek višji od povprečne plače?

Aha, minimum pri 175 EUR je prenizek, maximum pa previsok... Šment, a ne? Pričakovat vsestransko zadovoljstvo je absurd!

Pravice itak nikoli ne bo in življenje ni pravljica! Življenje je lahko samo lepo, včasih bolj, včasih pa, žal, tudi manj.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 14:06:42   
Lupita
Lupita, ti si napisala, da se 100% posvečaš delu in preživiš delovno tudi vikende... kdaj si pa mama?
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ



Tamara, na to, kar mi spet očitaš, sem ti že odgovorila! Nisem še mama, si pa srčno želim, da bom in niti ne drzni si "predvidevati" kakšna mama bom!

Vrednote od katerekoli od "nas" ti niso poznane. Samo zato, ker ne pljuvamo po tistih, ki veliko zaslužijo, še ne pomeni, da smo brez čuta do sočloveka in brez smeha - nasprotno! Samo to ti je res težko razumeti in verjetno ni najbolj prijetno spoznanje! In ja, ko bom mama, se bom z vsem srcem posvetila otroku! Res misliš, da ti verjamem, da si s takšnimi komentarji sposobna dati več ljubezni?

Vse te stvari se da razumeti na različne načine! In mimogrede - niti približno pri 35 še nisem in tudi če bi bila, se te čisto nič ne tiče, kdaj se vsaka posameznica odloči za otroka!



(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 14:14:48   
Lupita
Naty, nazadnje, ko sem brala izjavo o 5000€ je prišla od Anonimne, ne od Anje.

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 14:25:53   
Lupita
ker nisi v službi, kjer te rabilo 24 ur na dan
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ



Pa ti res verjameš, da visim v službi in nimam kaj za početi - če ne bi bilo dela, ne bi delala - moram pa biti 24 ur na dan na voljo! Tako pač je - ko bom rodila, bo pač drugače - in ne bom se odrekla karieri ozirom adelu, ker rada delam, ni mi pa nikoli nobena stvar pomenila več od človeka - ne samo mojih bližnjih - kateregakoli človeka!
In še vedno mi ostane dovolj časa za partnerja, kakšno dobro knjigo, za šport, za starše, za prijatelje. Starše vidim skoraj vsak teden, pa sploh nismo v istem mestu! Mislim res je brez veze, da tako enobarvno označuješ ljudi.

Seveda vem, kaj vas je razjezilo. Sem prebrala. Jaz pa tega posta nisem interpretirala na enak način kot ve, niti se nisem obesila na cifro! Sem tudi obrazložila zakaj in kako - večkrat! Pa ste me nekatere vseeno na najgrši možni način popljuvale.

To je vse.

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 14:52:10   
Lupita
Da me ne bo katera vnparej obsodila: ne bom se odrekla delu, ker ga rada opravljam in tudi zato, da bomo preskrbljeni. Ne mislim pa vzgojo otroka prepustiti varuški, staršem ali komurkoli drugemu zaradi pomanjkanja časa.

To se mi je zdelo potrebno dodati, da ne bo napačnih interpretacij.

In še enkrat poudarjam - vsak ima pravico do izbire. Meni to res veliko pomeni!

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 15:05:27   
Lupita
Da res zaključim: če izbereš - torej govorim na splošno, prevzameš odgovornost za svoja dejanja. Ne gre pa računati na srečo, na druge ali karkoli, kar ne izvira iz vas samih, kar v prvem planu. Ti sam odogovarjaš zase in za tiste, ki so odvisni od tebe - najprej ti. Šele v drugem planu se obrneš drugam po pomoč In ja, normalno je, da so potem mnogi razočarani. Razočaran si tudi, če sam ne uspeš. Meni osebno bi pač res bilo hudo, da imam otroka, za katerega ne bi mogla skrbeti sama, vem pa, da se zavestno ne bi odločila za ta korak, če bi to vedela. Če se ti to zgodi naknadno, je to druga zgodba.

Država je pa zaenkrat zelo radodarna z njenega vidika - kakorkoli se to noro sliši! Tako politiki interpretirajo našo socialo. In tega ne morete spremeniti - samo to je - s tem morate računati, samo to želim povedati. Vsi veste, da so nadomestila takšna, kakršna so in s tem morate računati - jaz in vsi vi. Kje pa piše, da bom drugo leto ali čez 5 let še imela službo?! Živimo po nekih mešanih pravilih iz vsake druge države po malem, sociala pa je obenem nespremenjena. Ne se ozirati po skandinavskih državah, ker imajo popolnoma drugačno strukturo in miselnost.  Ne moremo se z njimi primerjati. Lahko pa vsak zase naredi, kolikor pač zmore in zna, s tistim, na kar lahko vpliva. Nikjer ne piše, da mora biti to 5000€! Pri enih je pač toliko - pri nekaterih pa manj - tudi dosti manj. Samo pač tudi sama zase vem, da s 500€ pokrijem zgolj položnice. In tako pač je. In za otroka sem se odločila relativno mlada, to, da pa moram na OBMP, pa nima nobene zveze z mano - problem je na partnerju - pa jih drage moje nima niti 30 in njegov problem ni povezan s starostjo!

Doštudira pa se lahko že pri 23 - mag. pa 3 leta kasneje. In mislim, da pri 27-28 ni noben (pre)star, ko se odloči za otroka in tudi še starejši zame niso prestari - nimam pa nič proti, da se za otroka odločajo tudi mlajše in to sem pa tudi že napisala in se ne bom ponavljala.

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 15:25:43   
Naty*
Lupita, kljub temu, da se razburjaš že cel čas na tej temi, ti je očitno ušlo, da je Anonimna enkrat pozabla označit kljukico in je post objavila s svojim nickom Anja PH. Sam za informacijo. Glede na to, da so ble pa kritike cel čas namenjene njenemu postu, pa tud ne razumem, zakaj hudiča se ti počutiš užaljeno? Razen če osebno nisi zavzela njenega stališča...

Tamara je pa izpostavila tisto, kar je pomembno pri starševstvu in to je ljubezen in preživljanje kvalitetnega časa s svojim otrokom. Ne pa materializem...če vam pa tukaj kaj ni jasno, vam pa tud ne morem pomagat.

_____________________________

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Lupita)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: porodniško nadomestilo
7.1.2008 19:41:00   
Lupita
Mislim, da ni čisto tako, da ni bila nobena od teh žaljivk ali pa določenih izjav namenjena meni, ampak saj sploh ni več pomembno. Jaz svojih odgovorov več ne bom ponavljala, nič slabega nisem mislila z nobenim mnenjem, samo zato, da bom komu všečna jih pa ne bom spreminjala. Pač moje mnenje je tako, kot sem napisala. Marsikaj je bilo rečenega, sem že napisala, da kdaj popolnoma odveč - ampak tema je dobra in prav je, da se govori o njej. Mogoče je pa res preveč za pričakovati, da bi tekla objektivno, brez čustvenih mnenj, ker je pač res zelo občutljiva tema. Pa ne glede na mnenje. V končni fazi bo pa tako ali tako naredila vsaka zase, da bo prav. Še vedno sem verjela v to. Včasih pa se žal zalomi... Vsem se, prej ali slej. Potem moraš najti najboljšo pot, če jo sploh najdeš... Tako je to. Mislim, da smo vse povedale, kar smo imele za povedati.

Edino, kar obžalujem pa je, da pač nismo znale obdržati primerne komunikacije. Saj ni treba, da smo si všeč ali da nam je všeč, kaj mislimo. No, prepričana sem, da se v živo ne bi pogovarjale na tak način, kakorkoli že.




(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 7 [8] 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?