|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pred 30 leti
9.1.2008 9:10:31   
Nika v službi
S slednjim se strinjam. Februarja bom dopolnila 38 let in se tistih "daljnjih" komunističnih časov še kar dobro spominjam.

Mamo sem vprašala in mi je povedala, da je zame otroški dodatek prejemala, oba z očetom sta bila zaposlena in imela nizki srednji OD, če lahko tako rečem. Tipična delavska plača.

V vrtec nisem hodila.

Večjih problemov zaradi katoliške vere nismo imeli, je pa res, da svojih obiskov cerkve in maše nismo obešali na veliki zvon, da bi se ne vem kako skrivali pa tudi ne. Mami je v službi brez problema povedala recimo, da imamo obhajilo ali birmo.

Po drugi strani pa je tudi res, da so jim kakšno nujno službeno delo ali delovno soboto (nedeljo), inventuro in ne vem kaj še vedno lepo zrihtali ravno na kak cerkveni praznik (na Božič recimo).

Bilo pa je veliko šikaniranja otrok, ki s(m)o hodili k verouku s strani določenih učiteljev. Sama se sicer ne spominjam, da bi osebno bila kaj šikanirana, je pa res, da sem bila vsesplošno družbeno aktivna in imela lep status v OŠ, če se smem tako izraziti. Nekatere moje sošolke, še posebej ena, ki je prihajala iz zelo revne družine, pa niso bile te sreče. Se še živo spominjam, kako je ta moja sošolka jokala pred celim razredom, ko ji je učieljica v 2 razredu OŠ pred celim klasom pred tablo na tla stresla celotno torbo, ven so popadali poleg zvezkov za šolo tudi učbeniki za verouk (ker je vedela, da je le-ta sledil ravno na tisti dan), pa nekaj starih presušenih kosov kruha...

Ja, tudi to je bil komunizem.

Oprostite, če sem malce zašla s teme....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: pred 30 leti
9.1.2008 14:33:39   
piščanc
jaz bi samo to rekla, da v času bivše juge ni bilo ziljardo jogurtov, ampak en sam - navadni, mogoče sadni. pa en sam čips in en sam flips. pa pet vrst salame. sadja in solate pa skoraj nič v trgovini.

in če bi to kupovali še sedaj, bi bili računi za hrano veliko manjši.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?