|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
27.1.2008 21:13:57   
GoYa
l.daisy, ali je teutonia primeren za novorojenčka ali je potrebno dokupiti košare?
Ko prideš iz A in boš imela kaj info o tvojih treh favoritih, bi te prosila, če lahko poročaš.

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
28.1.2008 8:17:11   
l.daisy
za team alu s4 piše na netu, da je primeren za novorojenčka ob uporabi košare... ampak to tako ali tako piše za vse, ki sem jih gledala... tudi za hartana... sporočim, ko vidim zadeve v živo, mislim, da bo to nekje konec naslednjega tedna...

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
28.1.2008 8:29:28   
l.daisy
še slikce za lažjo predstavo (na barve se ne ozirat):

teutonia team alu s4
user posted image user posted image

firstwheels city twin
user posted image user posted image

hartan zxII
user posted image user posted image








(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
29.1.2008 14:48:14   
GoYa
Pri Firsthweel-u me moti to, da je sedišče športnega dela vozička vedno pod kotom 45 stopinj (npr. kot Buzz od Quinniya). Če ti otrok zaspi v vozičku, ga ne moreš poleči v vodoraven položaj oz. če ga, mu noge v luft štrlijo. Ne spi v ravnem položaju.

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
9.2.2008 21:17:41   
l.daisy
kot obljubljeno, tukaj je moje poročilo (moje mnenje in opažanja, prosim, da me popravite oz. dodate svoje mnenje)...
tudi v avstriji ni take izbire, da dol padeš, so pa modeli, ki jih pri nas ni...
naj omenim še to, da med zgoraj navedenimi niso imeli city twin...

moj zmagovalec med vsemi je teutonia team alu s4... nažalost tudi v ceni...
hartan je v primerjavi z njim res "štorast", ker ima manjša kolesa, sploh sprednja in ker so ta sprednja kolesa dvojna, plus tega je 6 kg težji od teutonie (po zagotovilih prodajalke)... v velikosti sta sicer tam-tam, zložita se podobno, velikost zloženih je približno enaka, sprednja kolesa so pri obeh vrtljiva in se jih da fiksirat... hartanu se naslonjalo poleže do ravnega, teutonii ostane minimalen naklon... pri obeh je potrebno posebej dokupit torbe (mehko z oporo za hrbet ali tako, ki ima oporo tudi pri straneh), oba je možno naročit v veliko lepih barvah, pri obeh lahko obračaš sedišče proti sebi ali od sebe... teutonia ima neko uv zaščito blaga proti bledenju in zaščito proti dežju (kapljice odtečejo), na nobenega ne moreš montirat dveh lupinic hkrati...  oba sta menda top znamki otroških vozičkov, razlika v ceni med njima je (relativno, glede na celoten znesek) majhna...
in še cene iz xxxlutz-a:
hartan zxII: športni del 579,90 € + 129,90 €/mehka torba
teutonia team alu s4: športni del 609,90 € + 129,90 €/mehka torba (za oba je "trša" varianta torbe cca. 20-30 EUR dražja)...

v kiki sem pa gledala še babywelt ohio twin, cena 379€/športni del + 75€/torba (ki je lahko prenosna torba, podloga za voziček ali vreča za nogice)... moram rečt, da mi je bil prav zaradi te torbe zelo všeč, je tudi najlažji med vsemi tremi (15 kg po navedbah proizvajalca) in zaradi tega tudi lepo vodljiv, spusti se v popolnoma raven položaj, velikost je približno enaka (ni posebne razlike, povsod je potrebno upoštevati širino za dva sedeža), malo me skrbijo le sprednja kolesca, čeprav moram rečt, da so večja kot pri hartanu... na sliki izgledajo bistveno manjša, kot so...

to je to...če sem kaj pozabila, me vprašajte...



_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
10.2.2008 10:49:51   
l.daisy
popravek: ohio twin ima 20 kg... 1 kg lažji od teutonie...

_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
11.2.2008 21:03:40   
GoYa
l.daisy, hvala za poročilo user posted image
cene so pa tudi zasoljene (hartan, teutonia) user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
14.2.2008 21:49:04   
mpotocn
I. daisy, a si nakupvala v celovcu?(se opravičujem nisem vsega natančno brala...
Jaz sem se tudi zanimala za Teutonio. Vem, da sem po emailu kontaktirala prodajalno Schmidt 

[email=g-schmid@utanet.at]g-schmid@utanet.at[/email] , ki  mi je poslal prospekt in tudi ceno. Na žalost se točno ne spomnim kakšno mi je dal, vem pa, da je bilo tam nekje s Hartanom enako(kot se Hartan dobi pri nas, on ima dražje Hartane.

Za moje pojme sta bila zmagovalca Teutonia in Hartan, za slednjega smo se kasneje odločili predvsem zato, ker se hrbtišče spusti čisto vodoravno, zelo dobrega vzmetenja, ki ga ima Hartan napram drugim vozičkom in to pomeni kljub majhnim koleščkom zelo udobno vožnjo po makadamu ter pestrejši izbiri barv. Slovenski uvoznik za Hartan je zelo prijazna gospa, prilagodljiva, jamčijo celo za nadomestni voziček v času servisa, pa seveda tudi sam servis in morebitno uveljavljanje garancije je 'doma' lažje kot nekje v tujini, sploh po slabih izkušnjah z vozički naše prvorojenke nam je bil tudi servis pomemben faktor.
S tem vozičkom sem res zelo, zelo zadovoljnauser posted image user posted image user posted image .


_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
14.2.2008 21:55:37   
mpotocn
Mislim, da teža hartana in teutonie je tam-tam, meni so za oba zatrjevali na različnih lokacijah, da sta okol 16 kg. Mislum, da mata oba kakšno več, a sta približno enaka.

Jaz sem v Kiki videla še enga, katerega imena se ne spomnim. Enobarven, sistem tricikla, najprej imaš 2 trdi košari(kot pri firstwheels), potem pa dva ločena športna sedeža. Voziček je fuul lušten, zelo ozek za skoz vrata, super vodljiv, ampak šment, da ne vem, kako se mu reče.

_____________________________

NAJINE PUNČKE
Manca
Vita in Vesna

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 10:18:02   
sayuri
Me neki zanima - tiste, ki imate voziček TFK
user posted image
Sem ga v Rutarju gledala in se res precej namajhno zloži. Glede na to, da bom poleti rodila, košare ne rabim - se da čisto v vodoraven polažaj naklon. Me pa nekaj zanima - tole uravnavanje naklona - kaj je samo z zadrgo, al sem jaz kaj zgrešila user posted image . Ker tista zadrga je zeloooo nepraktična.

Sem pa zraven gledala še voziček Carera al neki takega - je malo ožji - 73 cm in se sicer enostavneje zloži-čeprav na večje, ampak je bil zlo prisrčen. Ga katera pozna?

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 10:21:13   
emaa
Za Careno pravijo, da en naklon vmes manjka (oz. niso vse najbolj zadovoljne z njim), zdaj vem kaj je mene pri TFK najbolj motilo. Ampak uporabnice so pa zadovoljne, poznam dve iz Domžal. 

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 11:03:23   
l.daisy
mpotocn, hvala za izkušnje... meni je bil vseeno bolj všeč teutonia, kaj pa vem... ampak sem ga zdaj že itak prečrtala iz seznama, je absolutno predrag...

sayuri... sem gledala tfk-ja v rutarju... tisti so bili pa carena ja... tfk je verjetno edini, ki bi šel brez problema in dodatnega prilagajanja (recimo brez da vzamem ven polico) v moj avto... glede zložljivosti in dimenzij sem bila navdušena... dokler nisem videla tistih zadrg za spreminjanje naklona... pa me je hotela prodajalka na vse načine prepričat, da je to zdaj nov način, da bojo počasi imeli vsi tak način spreminjanja naklona blablablabla.... kar nekaj.... v te zadrge tudi jaz nisem preveč prepričana in sem ga zato izločila iz izbora... čisto moje mnenje: recimo, da otrok sedi v vozičku, zaspi in ga moraš poležat... odpneš eno zadrgo, mu ena stran pade dol, drugo zadrgo pa še druga.... ok, itak držiš naslonjalo, da se to ne bi zgodilo, samo zakaj pa, če so drugi vozički, kjer to ni treba?
pa še tfk torbe nimajo v rutarju, da bi jih videla... meni je kazala, da gre noter torba od carena vozička... pa pravi, saj se naroči... ja itak, na pamet bom nekaj naročala... če bi šlo tako, bi verjetno tudi jaz že imela doma voziček... ampak dokler ga ne vidim in ne prečekiram vsega, se tako ne grem...

podoben sistem ima babywelt montreal twin:
user posted image

samo, da ta nima na zadrge, pri tem pa uravnavaš naklon s pasovi... sicer imaš teoretično potem 50 možnih naklonov, ampak mi ne diši se ukvarjat s tem... še  vedno se mi zdi najbolj praktično upravljanje z ročko...


_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 11:51:28   
sayuri
I.daisy, no vidiš-razmišljaš tako, kot jaz user posted image . Izkušnje s prvim otročkom in vozičkom mi povedo, da je enostavno spreminjanje naklona vozička še kako pomembno. Zato mi tiste zadrge ne grejo v glavo user posted image . Eno potegneš in se otroček nagne...pa predno drugega naštimaš..... Sicer verjamem, da se zverziraš in navadiš....
Emamair, praviš, da sta tisti dve punci, ki imata ta voziček zelo zadovoljni?user posted image

Tale Carena (ja, in ne Carerauser posted image ) voziček je drugače bil meni bolj všečen in simpatičen.user posted image  Avto imamo velik, tko da nam velikost zloženega vozička praktično ni pomembna. Ima pa tri naklone (al sem spet kaj zabluzilauser posted image ). No tirje snakloni so čisto dovolj - tako je bilo tudi pri enojnem vozičku. PA še lahek je v primerjavi s TFK.
Sem razmišljala, da bi šla malo v komisijske trgovine pogledat user posted image

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 11:54:03   
sayuri
I.daisy, kaj si se ti potem za tega  teutonia odločila? Se ga da kje pri nas v SLO videt? In v kakšnih barvah kaj obstajajo. JSt bi tko rada kaj živahnega user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 12:02:12   
l.daisy
me veseli, da pravzaprav sploh nisem komplikator glede tega... a je tako težko razumet, da je najbolj simpl z ročko gor pa dol pa je... zakaj bi se nečesa privajal in se v tem verziral, če ni treba?user posted image

midva sva se zdaj odločila za babywelt ohio twin... je cenovno sprejemljiv, ZELO so mi všeč vreče (v primerjavi z ostalimi znamkami so res kompaktne, trde spodaj in ob strani, skoraj kot prava košara, le da nimajo strehice).... itak ima pa vsak voziček svoje + in -, popolnega ne bomo našle nikjer... so na izbiro samo trije dizajni, ampak sem v živo videla tegale im mi je bil ZELOOO všeč...

user posted image

sicer mi vsi težijo, kaj če bosta fantka, pa roza naslon pa gor pa dol, pa da se bo umazal pa blababla...  ampak je v živo taka roza, da sploh ne opaziš.. čisto bleda... tako ali tako bosta imela v sedežih ovčke...



_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 12:14:08   
sayuri
I.daisy, tele imajo v Baby centru, a ne? Al si ga kje v Avstriji gledala? No, nisem ga še v živo videla, tko da ne morem nič komentirat - na sliki je zelo cortkan user posted image . JAz sem imela enojnega svetlo modre barve in če se umaže, ga pa opereš. Kaj čmo komplicirat user posted image
Vidim na trakcu, da si 24 tednov noseča - torej boš rodila maja/junija? KAj boš vseeno vzela vreči?

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 12:43:08   
l.daisy
ja, v BC imajo temno modrega... točno takega sem pa gledala v kiki v avstriji... in je bil 30 € dražji kot v BC (no, bomo videli, če bo v BC kaj dražji, ker ga bojo ekstra naročili)...
meni na slikicah niso bila všeč sprednja kolesca, ampak sploh niso tako majhna, kot izgledajo... plus tega da so zelo široka in se mi zdi zato voziček zelo stabilen...
ma ja, to tudi jaz pravim... sej imamo pralni stroj user posted image ... ampak še vedno mi morijo zaradi barve (če bi bila user posted image user posted image )... sej ni cel voz roza... kar nekaj...

za vreče sva se kar odločila, da jih bova vzela (kljub PDPju 09.06.), predvsem zaradi nošenja... lahko oba naenkrat odnesem iz stanovanja, tudi če sem sama... pa pač ne bosta toliko oblečena, kaj pa vem jaz.... še nikoli nisem imela otrokuser posted image user posted image user posted image ...




_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
18.2.2008 12:44:32   
l.daisy
aja... pa te vreče so kao 3 v eni: trda vreča, vreča za nogice in podloga za sedežek (se jo da čisto razmontirat)

_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
19.2.2008 10:23:22   
GoYa
Meni je pa ta Ohio Twin tako neroden in okoren za zlagat. Gre ful na trdo, pa še ogromno je vse skupaj. Smo se vsi skupaj v BC precej matrali, da smo ga zložili in nazaj sestavili.

Jaz se vseeno kar nagibam k MacLarnu ali pa temu http://www.cosatto.com/products.asp?pid=31&catid=1&subcatid=102. Sam ga moraš naročit pol, ko že veš kaj boš rodil (razen, če si prepričan v spol user posted image )

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
19.2.2008 14:24:54   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: GoYa

Meni je pa ta Ohio Twin tako neroden in okoren za zlagat. Gre ful na trdo, pa še ogromno je vse skupaj. Smo se vsi skupaj v BC precej matrali, da smo ga zložili in nazaj sestavili.

Jaz se vseeno kar nagibam k MacLarnu ali pa temu http://www.cosatto.com/products.asp?pid=31&catid=1&subcatid=102. Sam ga moraš naročit pol, ko že veš kaj boš rodil (razen, če si prepričan v spol user posted image )


JA, saj je res neroden za zložit. Se pa na zelo majhno zloži.
No, vsekakor sem še premalo vozičkov vidla, da bi se mogla odločit user posted image . Tale Goya, ki ga je Afnica kupila, pa mpotocan je ful simpatičen. Mi pa kolesa ne potegnejo user posted image  Se mi zdijo tko majhna. Jst sem pa ponavadi veliko po makadamu in podobnih poteh.... Bom še študirala in gledala naprej user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
19.2.2008 18:19:54   
l.daisy
jaz sem že takoj prečrtala vse vozičke z majhnimi kolesci in vozičke, ki spominjajo na marele (mclaren itd), ker mi ne pridejo v poštev glede na okolico, v kateri živim... bi pa itak tudi jaz rada imela lahek voziček, da se na minimalno zloži (da bi bil kot marela, le da ima velika kolesa in da je bolj kompakten), da mi je vizualno všeč, ma sto in ena zahteva...
potem sem se pač sprijaznila s tem, da če že ne najdem takega z vsemi štirimi velikimi kolesi (in da mi tudi sicer odgovarja), se bom pač delno prilagodila...

sayuri, saj prav veliko vozičkov (glede na izbiro) tudi ne boš videla, da te potolažim user posted image
kot sem rekla, idealnega ni... vsi imajo + in -... vsi trije, ki sem jih gledala v avstriji, so zloženi približno enake velikosti (je treba pač upoštevat, da je širina vozička za dvojčke dejansko 1,5 širine enojnega vozička)...  moj zmagovalec je definitivno teutonia (ampak na žalost predrag glede na finančne zmožnosti)...
ohio twina sploh nisem imela v izboru, sem ga šele v kiki videla... cenovno je sprejemljiv (pa se mi ne zdi malo 500 €) in ustreza večini zahtev (ne pa vsem, itak)... sem ga sama probala zložit, pa se mi ni zdelo, da bi bil trd... mogoče tudi zato, ker ga je pred mano najbrž zložilo in sestavilo bog ve koliko bodočih staršev dvojčkov, ne vem...
je pa velik (seveda v primerjavi z enojnim), pa 20 kg ima... minus, ki ga moram vzeti v zakup...  ampak, saj se bosta dva vozila v njem, ITAK da je tak...



_____________________________

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
19.2.2008 20:38:06   
GoYa
Tudi meni niso všeč majhna koleščkauser posted image , ampak kot ste same napisale, ni ga vozička, ki mu ne bi kaj manjkalo. Moti me tudi, da ju na začetku ne morem gledati med vožnjo, ampak sta kontra obrnjena.
Sicer se jaz sprehajam po mestu. Edino, ko bo sneg in pločniki ne bojo spluženi, bo mal problemuser posted image .
Je pa dejstvo, da so vozički z večjimi kolesi tudi lažje vodljivi.
Mah, vsakič me to razmišljanje o vozičkih spravi v slabo voljo user posted image . Glede na to, da sem pri prvemu user posted image  toliko bolj komplicirala z izbiro, bom zdej kar mal bolj flegmauser posted image .

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
20.2.2008 12:56:46   
MARTINŠČICA
Hojla,
midva sva pa včeraj dokončno izbrala voziček, in sicer Peg Perego Duette SW Moka 2008. Nama je zakon in nama je bil všeč na prvi pogled. Kolesa so velika, enostavno se krmari, easy je za zlagat in sestavljat, pa še strehici se da odpirat po želji, pa sedeža se lahko poljubno obrača naprej, nazaj ali enega proti drugemu. Glede na to, da bosta junijska fantka, košar ne potrebujeva, bosta pa malo kasneje zelo prav prišli zimski vreči za noge. Gre pa "geštel" (s kolesi vred tehta 10 kg) ravno v prtljažnik najine Mazde3. Isofix bazi za lupinice bova dobila v e-paketu, lupinice pa dokupila. 
Res sem vesela, da je končno to vprašanje v zvezi z vozičkom za nama.
Prava doktorska disertacija, če mene vprašate. user posted image

LP Martinščica

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
20.2.2008 13:15:50   
Skye
Martinščica midva sva tud včeraj naročila PEG PEREGA....je v živo dost lepši, kot na slikah, pa tud vse drugo mi ful odgovarjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Voziček za dvojčka - dilema
20.2.2008 13:27:34   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: Skye

Martinščica midva sva tud včeraj naročila PEG PEREGA....je v živo dost lepši, kot


Grem gledat po netu user posted image  kakšen je user posted image

(odgovor članu Skye)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?