|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
11.1.2008 12:02:14   
honey
Naš 2,5 letnik pa tudi ne obožuje pobarvank in mislim, da jih tudi nikole ne bo user posted image  Spravi se čečkat s flomastri, vodenkami, prstnimi barvami - s takimi stvarmi v glavnem, kjer se lahko packa. user posted image  Kupila sem mu ne vem kakšne barvice (neka posebna trikotna oblika za lažje držanje in ne vem kaj še), pa jih tudi pogleda ne. Vodenke pa - to je zakon! Ampak jaz se prav nič ne sekiram. Niti jaz niti moj mož ne znava risat, pa nama nič ne manjka. Ko bo pa čas, se bo pa že navadil tisto, kar bo potreboval. Tudi midva sva se user posted image .

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
11.1.2008 12:04:01   
OliveOyl
Pri nas kracamo največ s črnim flomastrom,narisane zadeve so brez oblik,čečkanje no.
Barvat noče,v vrtcu pa pravijo,da lepo barva.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
12.1.2008 11:05:28   
žetev
user posted image user posted image no naša  pikica, stara 3 leta pa se lepo potrudi pobarvat ´od črte do črte´, ampak samo eno slikico, potem pa dolg premor, ker se  hitro naveliča.....je pa res, da je v to res nismo sililili...

(odgovor članu OliveOyl)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
12.1.2008 16:52:06   
Grofica
meni se zdijo pobarvanke ful  brezveze.
raje jim dam risalne liste in barvice,flomastre,vodene,tempere,prstne,voščenke,karkoli in sami ustvarjata.

(odgovor članu žetev)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
15.1.2008 8:56:59   
muki1
Moja hčerka bo aprila stara 4 leta in je začela zdaj res lepo barvati. To traja nekaj mesecev, tak da bi lahko rekla, da je bila že krepko čez tri leta stara, ko je začela barvati in ko jo je to začelo zanimati. Prej tudi ni imela interesa za barvanje.
Začeli sva z prstnimi barvami, ko je imela enih 18 mesecev. To je bil pravi masaker. Sva imeli po celi sobi na tleh časopisni papir in na njih liste, pa se je izživljala z barvami, ampak je tudi uživala kot nora.
Potem sva začeli z prstnimi barvami in z temperami barvati modelčke iz gipsa in sva delali magnetke. To ji je še danes najljubše.
Rada tudi ustvarja s plastelinom, vendar še nikoli ni ustvarila nekega lika, razen kače user posted image .
Risati pa je zdaj začela zelo lepo in rada uporablja flomastre. Riše pa v glavnem glavonožne princeske, ki imajo lase do tal user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
16.1.2008 14:09:03   
HuAnita
shoo ---- ja, vladla, saj jabolko ne mre pasti daleč od prevesa, a ne?user posted image user posted image user posted image
Pri nas nekega silnega zanimana za risanje ni, me pa presenetijo kakšne čačke iz vrtca....
Najraje čečkata po risalni tabli Vlakec Tomaž, ampak to samo zato, ker tisti helikopterček, s katerim brišeš, tako lepo ruži, pa potem se vedno skregata, tako da jo imamo raje pospralvjeno,,,

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
16.1.2008 18:48:28   
urskas
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Pobarvanke pri 3 letih?
Pa saj se hecaš, ne?

Ravno toliko, da znajo počečkati malo sem malo tja pa črto v krogu skleniti. Pa naj bi že barval od črte do črte?! user posted image


sem se pa že bala, da je z našo user posted image kej narobe!

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 23.2.2008 16:43:21 >

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
4.2.2008 1:08:47   
pearl
Naša leto in pol stara pupa riše za igro, riše in riše, nič je ne osreči, tako kot papir in barvice, pa riše kroge vijuge, pa dela se da piše ata, mama. Skratka mi jo bom vspodbujali pri risanju, pa naj bo to po papirju ali kosu kakšne zidu user posted image .

In če vaši otroci ne rišejo radi, nič zato, še mnogo je kakšnih drugih dejavnosti, v katerih bodo zelo uživali.
Tudi sama nisem risala bogve kako rada, kot zgleda bo pa raje naš otrok, ki je itak celi ati user posted image .

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
4.2.2008 9:05:23   
Skabi
Naš tavečji je zanimanej za risanej in barvanje pokazal šele pri 5,5 letih, pa se nisem sekirala.  Tamali je star 3 leta in ne barva. Bo že.
Me ej pa zelo presenetil,  ko je na sistematskem narisal mene . ne kot glavonožca, ampak z glavo, telesom, rokami, nogami in obrazom. Doma ni še nikoli kaj podobnega naredil.
SIcer pa veliko ustvarjata skupaj z mano - slano testo, glina, ogrlice za male prijateljice, režemo iz papirja,...sploh pozimi, ko je lepo vreme, pa sta itak ves čas zunaj. 

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: koliko in kako barvajo vaši triletniki
8.2.2008 9:53:03   
afrika
Frutka je lepo napisala! user posted image In še nekatere. Morem pa še sama malo dodati, ker sem ravno iz te stroke. Pobarvanke so res povsem neustrezna zaposlitev za otroka katere koli starosti. Niti kančka ustvarjalnost ni v njih. Sploh pa barvanje do črte v tej starosti nima nobenega smisla. Je samo omejujoče. Še bo čas za natačnost!  Do treh let je otrokova likovna govorica na ravni čečkanja.  Zato naj čečka po ili volji. Tu gre samo za veselje do gibanja, gre za razvijanje ritma, ki je otroku že tako prirojen in dejansko do treh let samo čečkajo in čečkajo zato, da čečkajo. Pustite jim to svobodo in jih ne silite v barvanje! Vse, kar že lahko pričakujemo ali ugotovimo je, da po občutku zapolnijo format, ponavadi nastanejo krasne, uravnotežene kompozicije čačk. No, pri treh letih bi naj uspeli že narisati krog. Od treh do štirih let pa nastopi doba glavonožcev. Okrog četrtega leta se že pojavijo tudi atributi, torej dodatki, ki ločijo mamo od atka, fantka od punčke ipd.  To so teoretična izhodišča, v praksi pa, kot vemo, nekateri malo prehitevajo, drugim se odpre kasneje. Kot na drugih področjih razvoja. Pomembno je, da jih ne silimo. Sploh v barvanje neumnih pobarvank. Če že morajo barvat, naj pobarvajo raje tisti krog (ali glavonožca), ki so ga sami narisali. In nikar se ne čudite preveč, če bodo poleg kroga (glave) pobarvali še vmesni prostor med nogami.  In naj gredo čez črto. Zakaj ne? To je čar likovne govorice tri do štiri-letnikov. Čudovit, svoboden, neobremenjen, enkraten in neponovljiv, kot so naši otroci.user posted image

(odgovor članu cenki)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?