|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 10:47:48   
maruškaŠ
Sta pa zelo pridna in skromna.


Tukaj se skriva ključ.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:10:35   
lutka
Ja, skromnost je lepa čednost, ampak kako naj otroku ki je star 10 let dopovem, da mu ne morem kupi cele smučarske opreme ( rabljene, da ne bo pomote) in da si  jo naj sposodi v šoli. Veste pa da znajo biti otroci zelo kruti.

Sicer smo prišli, do kompromisa, da ji bomo pač nekaj kupili, ampak smučk, pancarjev in palic ji pa za enkrat (šola v naravi) res ne mislim kupovati, ker je smučanje niti malo ne zanima.

Strah jo je namreč, da se bojo sošolci iz nje norčevali, ker bo imela sposojeno opremo. Tukaj pa mislim, da se vsak starš potegne za svojega otroka.

_____________________________

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:17:44   
Anonimen
Nič osebnega, a tako se dandanes dela selekcija. Nizko izobraženi imajo najnižji standard, srednje izobraženi srednjega, visoko izobraženi pa ali dobrega ali pa nadstandarnega.


No tole čisto povsem ne drži... Jaz tako mimogrede ne poznam res nobenega z visoko izobrazbo, ki bi imel nadstandard... pa morda več takšnih, ki imajo tudi z OŠ ali poklicno pa so  dobro stoječi...  Je pa verjetno res čedalje več takšnih, ki si s tistimi bornimi pokojninami ali res mizernimi plačami težko rinejo iz meseca v  mesec...  Je pa tudi veliko takšnih, ki samo jamrajo in  bemtijo čez sistem, pa plače... Meni ni slabo, ne živimo slabo, pretiravamo pa tudi ne, plače imava bi temu rekla solidne, solidno pa tudi vračamo v državno blagajno... Tako na oko bi rekla, da verjetno za enih 7 tistih, ki imajo plače 380 evrov... No pa nismo upravičeni do nobenih otroških dodatkov, vrtec plačujemo polno... Pač tako je... Torej z najinimi plačami bi lahko bistveno več trošila kot večino tistih, ki so bili včeraj na Trenjih, pa mislim da manj. Kupujem navadne jogurte, ker menim, da so najbolj zdravi, kruh povečini pečemo doma, mesa praktično ne kupujem, če pa že, potem samo boljše dela mesa in v takšni količini, da se nikoli ne vrže stran (svinjska ribica, svinsjki file, zajčka, goveji file). Kruha v življenju še nisem vrgla stran (pa se spomnim, da takrat ko smo še živeli v stanovanju so gospe za zajce iz kontejnerjev velikokrat nabrale po kar zajetno vrečo - tako, da tukaj se čist strinjam z našim JJ). Namesto nevem kakšnih Fruchtwerkov moji otroci jedo navadno skutko Ljubljanskih mlekarn, na mesec porabimo cca. 1 liter oljčnega olja in morda ... Za kurjavo (plin)  do sedaj  (oktober -januar) smo dali  z včerajšno položnico cca. 130,00 evrov - ker pač kurimo z drvmi kamin, ki ogreva celoten centralni seistem... Nimamo savne, hladno pa tudi ne.. pač se mi zdi čist nesprejemljivo, da bi kurili tako močno, da bi se lahko sprehajali po flatu v "spodnjih gatah", kot včasih radi rečejo nekateri.
No pa pridem domov k staršem in poslušam samo, kako je vse drago, da v trgovini pustijo vsakič 100 evrov user posted image user posted image , pa pogledam v hladilnik... Ni da ni, polovici stvari je potekel že rok, nekaj je odprtih, na teden porabijo poleg svinsjke masti še 1 liter olja, kurijo centralno na olje, da je notri savna in pol odpirajo okna vsakih 5 minut, zraven pa v kuhinji gori še štedilnik na trda goriva (ki bi ga bilo mogoče z malce dobre volje in stroškov preurediti v sistem, da bi ogravali recimo vsaj dopoldan vse bivalne prostore hiše), ker pač brez njega "ne znajo kuhat", pa hrana je na navadnem štedilniku skahana boljše... Jaz pa sem npr. čudna, ker pijem vodo iz pipe, pa mi ponujajo sokove, ki že na daleč diši po samih umetnih barvilih in ima okus kot zdravilo... No pridem nasldnjič in me doma čakajo plastenke navadne vode... Vprašam čemu sedaj to, pa dobim odgovor:"Da ne boš pila vode izpod pipe!"user posted image user posted image user posted image   Pa ni bilo pri nas vedno tako... Včasih smo tudi pili vodo, ali pa nesladkan ali malo sladkan lipov ali bezgov čaj (smo ga otroci poleti nabirali in sušili sami), meso smo jedli ob nedeljah čez teden pa več ali manj samo hrano na žlico... Na dopust smo šli pač enkrat na leto na morje, smučali smo se pa po sosednjih hribih... Pa zakaj  user posted image  je vedno za vsake počitnice, ki jih imajo otroci nekam na dopust in potem se vedno primerjat s tistimi, ki so šli, pa da so takšni otroci zapostavljeni... Jah so, če se pa potem to vedno izpostavlja, po vseh medijih in ne vem , kje še.

Jaz mislim, da smo vsi skupaj postali PREVEČ POTROŠNIŠKA družba in kupujemo vse, kar nam trgovci uturijo in mislimo, da potrebujemo še več, več in več... Pa ne bi sedaj o tem, kaj vse to pomeni predvsem za naše zdravjeuser posted image user posted image user posted image ...

Skratka, z vsem spoštovanjem do teh malih ljudi, ki si res zaslužijo višje plače, bomo morali pač začeti včasih razmišljati tudi v druge smeri...Sem malo zašla, ampak tole se mi vedno prvo porodi...  So pa bile nekatatere izjave določenih ljudi, funkcionarjev, sodnikov  prav žalostne...

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:23:05   
Anonimen
Sicer smo prišli, do kompromisa, da ji bomo pač nekaj kupili, ampak smučk, pancarjev in palic ji pa za enkrat (šola v naravi) res ne mislim kupovati, ker je smučanje niti malo ne zanima.


A pa je šola v naravi obvezna? Ker če ni, sploh ne rabi iti, pač reče, da je smučanje ne zanima in ostane doma.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:33:26   
Anonimen
A pa je šola v naravi obvezna? Ker če ni, sploh ne rabi iti, pač reče, da je smučanje ne zanima in ostane doma.

Točno tako... Pa kje  user posted image  piše, da je treba iti vsepovsod... Še posebej se mi zdi nesmiselno, če jo določena zadeva ne zanima. Zakaj posiljevati in riniti tem našim otrokom vse?? Jaz sem tudi letos, pardon lansko leto izpadla v službi čudna, ker nisem male peljala na Dedka Mraza.. Ja in? Je pač rekla, da ne bi šla in da je ne zanima, da gre raje z mojo prijateljico v njeno službo krasit jelko... Pa sem tudi že čudna, ker ne gremo smučat, ker zdaj bi pa že moral začet, če že ne zaradi drugega-  zaradi otrok. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:34:37   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: caillou
Me pa resnično zanima koliko plačujete ogrevanja in za kakšno stanovanjsko kvadraturo ?



Ne vem točno, ampak vem, da zdaj za 100kv. plačujem manj kot prej za 45kv. Pa je zračne linije med stanovanjema 500m, bloki so skoraj identični in isto stari.
Pač drug upravitelj.user posted image  Zdaj pa razumi če moreš.user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:39:02   
Colt
Miša, super si napisala zgoraj. Res odlično. Ljudje moramo tut v lastnih glavah malo spucat, tu ni dileme. Sam je verjetno bolj udobno slediti svetlečim obljubam trgovcem, kako bo nenadoma naše življenje lepše, bolše itd če bomo kupili nekaj kar ponujajo.

Marketinški stroj je preveč naoljen, predobro narejen in podprt z najboljšimi psihologi sveta. In močno dvomim da se bodo ljudje ''zbudili''. Pranje glave sistematično traja že predolgo. In še hujše bo.

G


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:40:42   
mateyka
Dandanes je svet takšen, kapitalističen. In spremenil ga ne bomo. Torejga je treba sprejet takšnega kot je in se znotraj teh "pravil" znajt.


ne vem kaj naj si mislim, ko tole berem - "in spremenili ga ne bomo".
če bi blo to res in bi bil svet res nespremenljiv, bi bli še zdaj v kameni dobi, sužnjelastništvu.. a ni tko?
mislim, da smo tuki zato, ker lahko še kaj več naredimo na tem svetu, ne sam zato, da ga "sprejemamo takšnega kot je" (in potem naj bi bla zgodba končana, al kaj?). to bi blo pa mal bedno in dolgcajt, tko živet in mislit, da ne moreš nič spremenit imho user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:49:08   
Anonimen
Hvala Colt, pa da bo marketinška dilema še hujša - sama sem študirala trženje user posted image user posted image ... In ob poplavi marketinške literature mi je dosedaj samo ena knjiga segla ne samo na  glavo ampak tudi v glavo  "Družbeno odgovorno trženje" in jo z veseljem posojom naokoli... Pa nekak do sedaj še najbolj zagrižen Kotlerjevec ni ostal ob njej ravnodušen..

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:49:44   
tinkatonka
Mož ima obrt in se velikokrta zgodi, da si kakšen mesec ne izplača plače in potlej živi 5 članska družina od 600€ čez mesec, sam ščaramo in vemo, da bo naslednji mesec boljše.


Pri nas je isto, samo da smo zaenkrat še 3-je. Kak mesec ali dva je samo ena plača, ki je pod slovenskim povprešjem, pa je potrebno prav tako vse položnice plačat, pa hrano. Tud jaz šparam. Na vseh koncih. Najbolj s hrano, pa nismo lačni. Pač obiskujem Hoferja in Lidla. Pa še sinu kakšno malenkost kupim za oblečt ali za igrat. Pa je že konec plače. Groza. O kakšnih počitnicah poleti v kakšnem hotelu ali apartmaju zaenkrat tud razmišljati ne morem. da ne govorim o svoji garderobi, ki je potrebna obnovitve.

Lp Tina 

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 11:57:10   
piščanc
odvisno je na kakšna goriva se ogrevajo. npr. trda goriva (nove jarše) so ful poceni, ampak precej obremenjujejo okolje. olje in toplovod sta pa precej draga. in tukaj so velike razlike.

kaj bi jaz rekla na takšno situacijo. a da bi njeno stanovanje prodali in se preselili skupaj v večje, mogoče hišo, pa ne bi šlo?

lutka, jaz sem si tudi vedno opremo sposojala v šoli, pa nas je bilo kar veliko takih. zato pa imajo opremo za sposojanje. meni se ni zdelo nič takega. ti jo kar pošlji, bo uživala.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:07:54   
mala maja
lutka res ne bo edina k bo imela sposojeno opremo. Bo pa sigurno uživala, ampak ko smo že pri denarju.

Tud tale šola v naravi je user posted image  draga. Naše je prišla poletna cca 150€ in priznam ene položnice še sedaj nisem plačalauser posted image user posted image , tko da je tud to velik zalogaj. In kaj boš rekel otroku, ki sanja dva...tri mogoče celo štiri mesece o izletu, na koncu ga boš pa razočaral pa mu rekle da ne bo šel.user posted image  Ni šans, raje sama stisnem do nule pas in omogočim otroku vse najboljše.


Se pa strinjam z Mišo ker smo res preveč potrošniški. Samo še zapravljamo in smo že kar bolni če ne gremo v trgovino.Se res delno štejem zraven. Tudi meni grdo pošteno na user posted image  ljudje ki morajo piti obvezno vodo iz flaše, pa bog ne daj da mu psotrežeš z malinovcem ali ohlajenim čajem. Si že čuden.user posted image
Amapk jaz sem se tega navidla in pri nas velikokrat dobi gost nesladkan ohlajen čaj ali pa čisto navadni malinovec narejen z vodo iz pipeuser posted image .

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:20:07   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Dandanes je svet takšen, kapitalističen. In spremenil ga ne bomo. Torejga je treba sprejet takšnega kot je in se znotraj teh "pravil" znajt.


ne vem kaj naj si mislim, ko tole berem - "in spremenili ga ne bomo".
če bi blo to res in bi bil svet res nespremenljiv, bi bli še zdaj v kameni dobi, sužnjelastništvu.. a ni tko?
mislim, da smo tuki zato, ker lahko še kaj več naredimo na tem svetu, ne sam zato, da ga "sprejemamo takšnega kot je" (in potem naj bi bla zgodba končana, al kaj?). to bi blo pa mal bedno in dolgcajt, tko živet in mislit, da ne moreš nič spremenit imho user posted image


Ni svet nespremenjliv. Samo marsikdo ga trenutno ne želi spreminjati, ker v trenutnih razmerah zelo dobro shaja v njem. In mogoče ta skupina ni najštevilčnejša - je pa definitivno kapitalsko najmočnejša. In kdorima kapital in tudi besedo in štela bo njihova beseda. Če že želimo kaj doseč je treba po pameti, ne pa z glavo skozi zid.

Miša. Jaz sem delala diplomsko s področja družbeno odgovornega podjetništva in je men tut koncept zlezu pod kožo. Sam tega se lahk poslužujeja podjetja k niso v krizi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:30:23   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Sicer smo prišli, do kompromisa, da ji bomo pač nekaj kupili, ampak smučk, pancarjev in palic ji pa za enkrat (šola v naravi) res ne mislim kupovati, ker je smučanje niti malo ne zanima.


A pa je šola v naravi obvezna? Ker če ni, sploh ne rabi iti, pač reče, da je smučanje ne zanima in ostane doma.


meni tudi ni jasno, zakaj je treba pa otrokom pa ČIST VSE nudit. Jaz kot otrok tudi nisem mela smučarske opreme, pa vsak dan nove hlače, pa čokolade doma, pa 10 Barbik,.... pa sem čist preživela. Že od malega sem vedla, da pač nimam toliko denarja, da bi lahko vse imela in sem toliko bolje cenila tisto, kar sem dobila. Rojstne dneve se je vedno doma praznovalo z domačo torto, ne tako kot sedaj ko je treba it v Atlantis, fitnes center ali pa McDonalds in tam pustit bajne vsote, pa torto Zmajčkov butik v taki in taki obliki. Če otroka od malega navajaš na skromnost, potem se to v njem zasidra in jaz sem hvaležna staršem, da so me tako vzgojili.

Sicer pa tako, midva imava vsak po dve službe, ker pač z eno plačo se ne da preživet normalno, sploh če želiš poleg vsega tega še ustvariti kaj. In delava hiško svojo - ne bova dozidavala kjerkoli že, živiva v najemu, nimava te sreče, da bi živela doma,  oba študirava... otroci? mi na misel ne pade, ker nimam časa pa niti denarja, da bi jim lahko nudila življenje tako kot si ga zaslužijo. Niti nimam nikogar okoli sebe, da bi se lahko nanjga zanesla za kakšno varstvo. Najprej vse ostalo, potem pa otroci mogoče.

Ko se ravno o ogrevanju pogovarjate, 40 kvadratov v 5 let starem stanovanju v LJ, ogrevanje 10€ na mesec, ravno za decembra je bilo toliko. Zakaj samo toliko? Od zjutraj do poznega popoldneva naju ni doma, vsi radiatorji so zaprti ta čas, potem pa odprti na 22C in je čist toplo in tudi cena je potem temu primerna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:32:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ


Res, da je slovenski standard kar v riti (na sploh) - samo jaz bom pa tko rekla, vsi ki imate mizerno nizke plače - kje ste bili ko je bilo treba hodit v šolo?

Nič osebnega, a tako se dandanes dela selekcija. Nizko izobraženi imajo najnižji standard, srednje izobraženi srednjega, visoko izobraženi pa ali dobrega ali pa nadstandarnega.


Maruška...  a pa ti mogoče kdaj pomisliš na tiste, ki NISO SPOSOBNI se šolat? Ki niso tolk inteligentni, da bi izdelali eno 4 letno srednjo šolo?
A po tvoje pa ti ljudje, ki NISO SAMI KRIVI, da jim mati narava ni dala sposobnosti, inteligence (poimenuj kakor hočeš), da bi končali eno 4 letno šolo in bi šli še naprej študirat, niso vredni dostojnega življenja? user posted image

Joj no kake maš...


(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:35:03   
maruškaŠ
Maruška... a pa ti mogoče kdaj pomisliš na tiste, ki NISO SPOSOBNI se šolat? Ki niso tolk inteligentni, da bi izdelali eno 4 letno srednjo šolo?
A po tvoje pa ti ljudje, ki NISO SAMI KRIVI, da jim mati narava ni dala sposobnosti, inteligence (poimenuj kakor hočeš), da bi končali eno 4 letno šolo in bi šli še naprej študirat, niso vredni dostojnega življenja?

Joj no kake maš...


Jaz nisem trdila, da niso vredni dostojnega življenja - ampak kaj za vas je dostojno življenje. Nekateri v to štejejo krepko, krepko preveč. Če pa je za vas dostojno življenje, potrošniško življenje, pa vam nisem jaz kriva.

In kot je omenila karin skromnost je ključ do uspeha.

Mi je pa jasno, da bo takša oseba živela na minimumu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:39:59   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Jaz nisem trdila, da niso vredni dostojnega življenja - ampak kaj za vas je dostojno življenje. Nekateri v to štejejo krepko, krepko preveč. Če pa je za vas dostojno življenje, potrošniško življenje, pa vam nisem jaz kriva.

In kot je omenila karin skromnost je ključ do uspeha.

Mi je pa jasno, da bo takša oseba živela na minimumu.


se strinjam, vse preveč ljudje mislijo, da mora pa zdej imet vse doma, kot ima sosed al pa sodelavec.
Pri vsem tem bi se morali pa tudi po šolah in službah začeti zavedati, da pač vsi nimajo za izletke, šole v naravi, rojstne dneve,... eni enostavno nimajo ali pa se jim mogoče zdi celo butasto in odveč.

v šolah verjetno nobena prfoksa ne pomisle, da mogoče je kakšen otrok pa brez mame in ne nabijajo potem samo o materinskem dnevu in dejmo delat za mamice, ali pa da kakšen otrok nima doma denarja, da bi šel šolo v naravi in se potem mogoče ne pogovarjajo samo o tem in podobno....


(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:42:53   
Anonimen
v šolah verjetno nobena prfoksa ne pomisle, da mogoče je kakšen otrok pa brez mame in ne nabijajo potem samo o materinskem dnevu in dejmo delat za mamice, ali pa da kakšen otrok nima doma denarja, da bi šel šolo v naravi in se potem mogoče ne pogovarjajo samo o tem in podobno....


O ne, po moje pa pri takih zadeva učiteljice kar pazijo, kaj in kako. Ne vem no, meni se pa vse učiteljice od prve do zanje sploh ne zdijo, da bi bile take, kot jih hočeš prikazati. Jaz imam o učiteljih čisto dobro mnenje. Samo to je pa zdaj že druga tema.

(odgovor članu jagoda77)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:47:34   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

O ne, po moje pa pri takih zadeva učiteljice kar pazijo, kaj in kako. Ne vem no, meni se pa vse učiteljice od prve do zanje sploh ne zdijo, da bi bile take, kot jih hočeš prikazati. Jaz imam o učiteljih čisto dobro mnenje. Samo to je pa zdaj že druga tema.


saj ne pravim, da je povsod, samo sem imela izkušnjo enkrat in se mi je otrok prav smilil. Ampak kot si rekla, čist druga tema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:48:31   
mateyka
men se zdi, da je problem, da se razlike med razredi večajo. amerika jih ma u nulo navite, da je že kr mal grozn imho user posted image kar najprej tam opaziš je: ljudje, ki so 60-70 let stari, delajo, ker peznije ne bo al jo pa nimajo dovolj za upokojitev atm. in proti temu se tud mi premikamo - čisti kapitalizem. men osebno to ni preveč všeč - prekruto imho. ampak to nima veze s to temo, tko da..

vem pa da je res odvisno od hiše kok centralne plačaš - moja prijateljica jo ma pozimi v povprečju za 20% višjo, ker živi v stari hiši; delno slaba izolacija + strope ma 3,5 m visoke (je treba velik zraka ogrevat).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:49:09   
maruškaŠ
v šolah verjetno nobena prfoksa ne pomisle, da mogoče je kakšen otrok pa brez mame in ne nabijajo potem samo o materinskem dnevu in dejmo delat za mamice, ali pa da kakšen otrok nima doma denarja, da bi šel šolo v naravi in se potem mogoče ne pogovarjajo samo o tem in podobno....


V bistvu šole že same oblikujejo sklade za pomoč takšnim, ki resnično ne morejo dat.

Dostojno življenje je za nakatere, da lahk kupiš kar želiš, da greš na izlet ko želiš in kamor želiš in da lahko otroku kupiš kar ti srce poželi.

Ob tem pa marsikdo pozablja, da otrok potrebuje NAS (starše) - brezplačno! Našo pozornost, naš čas, igro, pogovor z nami. IN vse to lahko počnemo tudi doma  popolnoma brezplačno!

In otrok bo ravno toliko nesrečen kot bojo starši in v skladu z vcepljenimi vrednotami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:52:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

men se zdi, da je problem, da se razlike med razredi večajo. amerika jih ma u nulo navite, da je že kr mal grozn imho user posted image kar najprej tam opaziš je: ljudje, ki so 60-70 let stari, delajo, ker peznije ne bo al jo pa nimajo dovolj za upokojitev atm. in proti temu se tud mi premikamo - čisti kapitalizem. men osebno to ni preveč všeč - prekruto imho. ampak to nima veze s to temo, tko da..

vem pa da je res odvisno od hiše kok centralne plačaš - moja prijateljica jo ma pozimi v povprečju za 20% višjo, ker živi v stari hiši; delno slaba izolacija + strope ma 3,5 m visoke (je treba velik zraka ogrevat).



Vidim, da živiš drugje, pa bi vseeno rada vedela, kaj pomeni imho. in atm.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:54:55   
Anonimen
Tukaj lahko vsi lapate o skromnosti in ključih do uspeha. Nekaterim mogoče ni bilo omogočeno za študirati . Zakaj? Ker je mogoče oseba, katerih starši so v zaposleni bili v tekstilni industriji,ki jo je pobral hudič. Pa še bi lahko naštevala primere...Maruška tvoje razmišljanje o izobrazbi je čisto mimo. Lahko ga serješ na polnorit. Ne poznaš življenjskih izkušenj in pomanjkanj ljudi. Premalo jih očitno poznaš da takole pišeš.


Ključ do spodobnega življenja je revolucija na cesti, da se spodrine Slovensko vlado, ki je naredila bedo iz Slovenskega naroda. Sebi so si itak nabrali denarja še za 20 svojih potomcev.Treba je ukrepati proti delodajalcem, kimislijo, da človek lahko preživi s 380€ plače. Pa 3 otroke imajo familije, pa verjetno imajo kredit....nimajo svoje hiše mogoče....ne sodi dokler ne poznaš situacije.

Tisti,ki so samo enkrat v življenju okusili bedo,pomanjkanje, zapostavljanje...tisti bodo preživeli brez težav in samo sanjali o boljšem življenju. In se trudili. Taki ne bodo jamrali v javnosti.


Glede na prvotni post pa lahko odgovorim samo to, da hvala bogu da imajo starejši familijo, da jim lahko pomagajo po svojih sposobnostih.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:57:42   
jagoda77
IZVIRNO SPOROČILO: Didlina

Tukaj lahko vsi lapate o skromnosti in ključih do uspeha. Nekaterim mogoče ni bilo omogočeno za študirati . Zakaj? Ker je mogoče oseba, katerih starši so v zaposleni bili v tekstilni industriji,ki jo je pobral hudič. Pa še bi lahko naštevala primere...Maruška tvoje razmišljanje o izobrazbi je čisto mimo.



hja res je, ni vsem omogočen, vendar sem se sama potrudila za svoj študij, se sama živela in sama ga tudi plačevala. Kako? Delala sem. Tako da vsak ima možnost, le iste ne, enim ni treba delat, enim je pa treba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Položnice in nekateri so res na robu revš...
18.1.2008 12:58:52   
maruškaŠ
Tukaj lahko vsi lapate o skromnosti in ključih do uspeha. Nekaterim mogoče ni bilo omogočeno za študirati . Zakaj? Ker je mogoče oseba, katerih starši so v zaposleni bili v tekstilni industriji,ki jo je pobral hudič. Pa še bi lahko naštevala primere...Maruška tvoje razmišljanje o izobrazbi je čisto mimo. Lahko ga serješ na polnorit. Ne poznaš življenjskih izkušenj in pomanjkanj ljudi. Premalo jih očitno poznaš da takole pišeš.


Kje pa piše, da ti mora bit omogočeno študirat in da sine morš tega sam omogočit? Veš koliko študentov je ob študiju delalo preko študenta, da so lahko funkcionirali? Samo tisti, ki imajo voljo, motiv in cilje to storijo ostalim je pa to samo prikladen izgovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?