|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 10:12:04   
tilia
Kakšna primerjava je pa to? Voznik avtobusa in zdravnik ali pa trgovka.Sama še nisem rodila in sem prepričana, da ne bom dovolila, da četica študentov gleda v moje mednožje medtem, ko jaz umiram od bolečin. Ne,  hvala. Upam, da ko rodiš ti,  povabiš na ogled čim več svojih kolegov in jim pomagaš pri njihovem izobraževanju. Pa prepričana sem, da boš tiho kot miška, ker se v porodni sobi ne spodobi kričat;)


Verjela ali ne tudi zdravniki so samo ljudje prav tako kot vozniki avtobusa in trgovke. Poleg tega so zdravniki tam predvsem za oceno tveganja in posredovanje ob komplikacijah, normalen porod lahko brez vsakršnih težav vodi babica.

Ne sama nisem rodila priznam, veliko mojih prijateljic in sorodnic  pa je in vztrajam na trditvi, če je ženska na porod fizično in psihično dobro pripravljena in kolikor toliko trdnega značaja je bolečina ob normalno potekajočem porodu znosna. Dejtvo je, če se med nosečnostjo močno zrediš in minimalno giblješ na porod nisi pripravljen in pika (tukaj nikakor niso zajete ženske, ki se iz različnih razlogov med nosečnostjo ne smejo gibati ampak teh ni prav zelo veliko).

Četica študentov?! Lepo te prosim - v mb porodnišnici nikoli nista zraven več kot 2. Poleg tega so to študentje 5ega letnika, ki v ginekološki ambulanti dnevno jemljejo brise cerviksa in opravljajo bimanualne preglede. In guess what? Od para katerega porod sem spremljala v prvi fazi sem kasneje dobila še čokolado, ker je bila mamica zelo vesela, da je bil tam nekdo, ki se je sproščeno šalil z njo in ji posodil svoj mp3 player. Ja res groza - študentje...

Nikoli nisem rekla, da se ne spodobi dati od sebe glas ampak kar je preveč je pa preveč. Na primer: ženska je prišla rodit prvič, takoj je vsem povedala, da ona pač želi carski rez, ker se je že kot deklica odločila, da ona že ne bo rodila vaginalno in pika. Ob tem ni bilo ene same indikacije za carski rez in potem smo vsi veselo poslušali takšno rjovenje kot ga jaz še nisem slišala kakšno uro - dve nakar sem zelo zadovoljno odšla na kosilo ostali pa so morali njeno razvajenost spremljati še ure. In zelo verjetno se je taista ženska kje potožila nad neprijaznostjo osebja.

Aha in še to - me prav zanima s kakšnim razumevanjem bi sprejela zdravnika sekundarija, ki bi ti povedal, da ti on žal ne more pomagati pri porodu, ker tega žal še nikdar ni videl (pač če iz kakršnegakoli razloga ne bi mogla do ginekologa)









< Sporočilo je popravil tilia -- 22.4.2008 10:14:56 >

(odgovor članu budulove)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 10:30:16   
mika
potem smo vsi veselo poslušali takšno rjovenje kot ga jaz še nisem slišala kakšno uro - dve nakar sem zelo zadovoljno odšla na kosilo ostali pa so morali njeno razvajenost spremljati še ure. In zelo verjetno se je taista ženska kje potožila nad neprijaznostjo osebja.


pa sej ne morem verjet, res se mi smilite, da ste to morali poslušat.

poleg mene je rojevala mamica brez EA(sama se je tako odločila) drugega otroka....spuščala je takšne glasove, da v življenju še nisem kaj takega slišala...moji starši in tast so čakali zunaj na hodniku in je moj oče mislil, da jaz kričim in je revežu postalo slabo, da ga je mam peljala čist na drug konec porodnišnice.
in kaj ti misliš, da je fajn kričat....a veš koliko mamicam je nerodno in glas zadržujejo, s tem tudi bolečino.

sej poznaš tisto tisto o zarečenem kruhu, a ne?
aja sem pozabila, ti si iz tega foha, in boš verjetno dobila karkoli boš želela, pa naj je petek ali svetek in se ti ne bo treba vozit 90km v drugo porodnišnico, kjer jim ni popolnoma nič teško.

pa še nekaj o šoferjih, trgovkah, k njim ne hodimo v popadkih in bolečinah...k zdravnikom pa. zato so tam....

pa še nekaj me zanima? a si se odločila za študij zato da boš dejansko pomagala ljudem ali zaradi statusa, ki ti ga ta poklic prinaša. žal imam slab občutek, da zaradi drugega, ker drugače ne bi govorila o takšnih neumnosti o srednjeveškem rjovenju med popadki.

še enkrat...eno so knjige...drugo pa je dejansko stanje, na katerega se ne moreš pripravit, ko se porod zavleče. in razumi da smo ljudje različni, da različno prenašamo bolečino. a smo zato tisti, ki imamo nižji prag slabši ljudje in nas je treba zmerjat(ne osebno ti- govorim na splošno)

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 10:37:07   
tilia
IZVIRNO SPOROČILO: mika

pa sej ne morem verjet, res se mi smilite, da ste to morali poslušat.


Errrrm... A ti si sploh prebrala karkoli drugega od mojega posta? Mislim, da ne in zato s tabo sploh nimam namena dalje debatirati, ker si zlo očitno spet ena izmed "dajmo malce udrihat po dohtarjih". Samo to, če bi omenjena gospa prišla pripravljena na vaginalni porod in ne z idejo, kako bo izsilila carski rez, dam jaz roko v ogenj, da bi bilo vsem skupaj veliko lažje.
Kakšen status lepo te prosim? V Sloveniji? user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tilia -- 22.4.2008 10:39:53 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 10:51:16   
mika
Errrrm... A ti si sploh prebrala karkoli drugega od mojega posta? Mislim, da ne in zato s tabo sploh nimam namena dalje debatirati, ker si zlo očitno spet ena izmed "dajmo malce udrihat po dohtarjih".
ne nisem še ena, ki udriha po doktorjih. o doktorjih in o ostalem osebju v SG porodnišnici lahko rečem samo najboljše.
Samo to, če bi omenjena gospa prišla pripravljena na vaginalni porod in ne z idejo, kako bo izsilila carski rez, dam jaz roko v ogenj, da bi bilo vsem skupaj veliko lažje.

že spet se motiš. gospa očitno  ni bila seznanjena s tem, da se CR ne dela po naročilu in da je okrevanje po CR veliko težje, kot pri vaginalnem porodu. Kričala pa je zato, ker jo je BOLELO in ne iz ipike
Kakšen status lepo te prosim? V Sloveniji?

ja v sloveniji...mogoče pa je bolje da greš v tujino, poleg dobre plače se boš naučila še odnosa do bolnikov ali porodnic, če ti to že po naravi ni dano.

zakaj pa ne bi debatirala z mano? a se bojiš, da ni tako kot v knjigah piše?

< Sporočilo je popravil mika -- 22.4.2008 10:52:19 >

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 11:15:45   
tilia
Ok to je očitno zlo zašlo s teme zato je debata z moje strani končana, če želiš govoriti o mojem odnosu do bolnikov - ne vem po mojem veliko pove zgoraj omenjeni primer (o paru s čokolado) drugače pa mi piši zasebno sporočilo, ker to res nima prav nobene veze s temo v kateri debatiraš.

In za tvojo informacijo - pri človekovem dojemanju bolečine ima zelo veliko vlogo, kako je človek psihično pripravljen na bolečino (ergo če prideš v bolnico pripravljen na vaginalni porod bo veliko manj bolelo kot če prideš z mislijo, da boš lepo komot zaspal in bodo drugi opravili vse namesto tebe), da tu sploh ne omenjamo cirkusov, ki jih je omenjena gospa zganjala, ko ji je bilo jasno povedano, da carskega reza ne bo in pika, ob tem da ji je to že veliko pred porodom povedal njen ginekolog (in sorry ampak ne vem koliko ljudi, bi s takim pacientom imelo veliko veselja)

In zakaj misliš, da je v tujini odnos do pacientov drugačen? Morda je v privatnih klinikah, kjer je prihodek pač odvisen od zadovoljstva pacinetov in kjer so dohodki in obremenitve zdravnikov neprimerno manjši kot pri nas. A ti veš kakšna je obremenitev družinskega zdravnika pri nas na uro predpisana s strani ZZS? 8 pacientov/h In na Finskem? 12 pacientov/dan za x krat višjo plačo... Mislim, da je precej logično, kdo bo v danem okolju bolj sproščen, se pacientom bolj posvetil in morda tudi bolj prijazen ampak ljudje v Sloveniji tega pač ne vidijo.

Poleg tega se kvaliteta zdravnika nikakor ne meri s prijaznostjo ampak s strokovnostjo. Osebno se trudim potlačiti vase utrujenost ali recimo dejstvo, da mi je pacient antipatičen in biti čimbolj prijazna in pozorna do vseh, a verjamem da po več letih, vedno več obremenitvah, družini itd. tega ne bom zmogla čisto vedno, saj so kot že omenjeno z moje strani tudi zdravniki samo ljudje.

< Sporočilo je popravil tilia -- 22.4.2008 11:21:19 >

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 11:24:47   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: tilia



Verjela ali ne tudi zdravniki so samo ljudje prav tako kot vozniki avtobusa in trgovke. Poleg tega so zdravniki tam predvsem za oceno tveganja in posredovanje ob komplikacijah, normalen porod lahko brez vsakršnih težav vodi babica.

Ne sama nisem rodila priznam, veliko mojih prijateljic in sorodnic  pa je in vztrajam na trditvi, če je ženska na porod fizično in psihično dobro pripravljena in kolikor toliko trdnega značaja je bolečina ob normalno potekajočem porodu znosna. Dejtvo je, če se med nosečnostjo močno zrediš in minimalno giblješ na porod nisi pripravljen in pika (tukaj nikakor niso zajete ženske, ki se iz različnih razlogov med nosečnostjo ne smejo gibati ampak teh ni prav zelo veliko).

Četica študentov?! Lepo te prosim - v mb porodnišnici nikoli nista zraven več kot 2. Poleg tega so to študentje 5ega letnika, ki v ginekološki ambulanti dnevno jemljejo brise cerviksa in opravljajo bimanualne preglede. In guess what? Od para katerega porod sem spremljala v prvi fazi sem kasneje dobila še čokolado, ker je bila mamica zelo vesela, da je bil tam nekdo, ki se je sproščeno šalil z njo in ji posodil svoj mp3 player. Ja res groza - študentje...

Nikoli nisem rekla, da se ne spodobi dati od sebe glas ampak kar je preveč je pa preveč. Na primer: ženska je prišla rodit prvič, takoj je vsem povedala, da ona pač želi carski rez, ker se je že kot deklica odločila, da ona že ne bo rodila vaginalno in pika. Ob tem ni bilo ene same indikacije za carski rez in potem smo vsi veselo poslušali takšno rjovenje kot ga jaz še nisem slišala kakšno uro - dve nakar sem zelo zadovoljno odšla na kosilo ostali pa so morali njeno razvajenost spremljati še ure. In zelo verjetno se je taista ženska kje potožila nad neprijaznostjo osebja.

Aha in še to - me prav zanima s kakšnim razumevanjem bi sprejela zdravnika sekundarija, ki bi ti povedal, da ti on žal ne more pomagati pri porodu, ker tega žal še nikdar ni videl (pač če iz kakršnegakoli razloga ne bi mogla do ginekologa)










user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Ja, to z študenti  v porodni sobi- res je morda malce neprijetno ko v takih intimnih trenutkih nekdo bulji v tebe. Samo a se tiste ki ste proti temu zavedate da  se bodoči dr. ginekologije morajo tudi naučiti kaj iz prakse!

Kako pa bodo potem rojevale vaše hčerkeuser posted image


Eh, škoda je takih in drugačnih komentarjev ne to temo.

Še enkrat vsem ki še niste rodile v Mb (in tudi drugje) ne ozirajte se na mnenja drugih. Manj veš, bolje je. Jaz sem drugič šla tudi čisto prestrašena rodit, ko sem slišala toliko kritik na račun Mb. Pa potem sploh nisem bila razočarana.




_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 11:46:58   
BUŠICA
no jaz sem tudi s te strani 'of the fence' kot ti. imaš precej prav glede ZZZS-a in obremenitev zdravnika...
ampak se ti vidi da nisi še prav spraksirana-dobit diplomo je kot vozniška-misliš da znaš vozit, potem ugotoviš, da si šele za 5 let dober voznik.
glede Mb P pa itak imam svoje mnenje (kot tudi moji kolegi)! če ne vidiš znanje, opremo, odnos...boljše kot pri nas, je logično, da misliš kako je tukaj ah in oh! pa ni-en UKC ne premore anestezista...bedno...UKCuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 11:51:34   
mika
ne, sploh ni zašlo iz teme, sej nam je odnos zelo pomemben kako nas obravnavajo v P

In za tvojo informacijo - pri človekovem dojemanju bolečine ima zelo veliko vlogo, kako je človek psihično pripravljen na bolečino (ergo če prideš v bolnico pripravljen na vaginalni porod bo veliko manj bolelo kot če prideš z mislijo, da boš lepo komot zaspal in bodo drugi opravili vse namesto tebe),


to absolutno drži in to nas večina tudi ve in vemo tudi da CR ni najboljša opcija in mene osebno je bolj strah CR, kot pa vaginalnega poroda, ker vem kaj to pomeni.

in tale mama, ki je rojevala poleg mene, je bila pripravljena na porod, ni hotela nobenih protibolečinski sredstev, pa je kljub temu kričala. ni šlo za nobeno izsiljevanje.

vsakič z veseljem preberem dobre izkušnje iz mb porodnišnice in upam, da se mi drugič(ko bo čas zato) ne bo treba vozit tako daleč.

jaz sem se za sg odločila en mesec pred koncem, psihično sem se pripravljala na naraven porod brez EA. en dan, pa nisem čutila dobro gibov in sem šla v P(MB) na ctg....vmes je prišla nosečnica, da bi se dogovorila za CR, imela je tudi priporočilo od svojega G....pa kaj si ti nor....sestra je tako kričala na njo, da je odmevala po celem hodniku, da kaj si misli, da si bo zmišljevala za CR. potem je user posted image  rekla, da je prvi otrok prizadet zaradi vakuumskega poroda, sestra pa je rekla, da o tem morajo odločat zdravniki. a ji ni mogla normalno povedat, a je res potrebno kričanje, na že itak prestrašeno user posted image , kjer so ji prvega otroka poškodovali pri porodu.....naslednji dan sem klicala v SG in ko sem povedala, da bi prišla k njim rodit, je babica rekla 'dobrodošli pri nas'...moj izraz na obrazuuser posted image ...a je to sploh možno? o porodu in negi na oddelku lahko samouser posted image user posted image user posted image .
a v SG pa nimajo slabih dni?

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 11:57:47   
mika
Ja, to z študenti v porodni sobi- res je morda malce neprijetno ko v takih intimnih trenutkih nekdo bulji v tebe.


mene to ne bi motilo, takrat mi je bilo itak vseeno, ker ti skoraj vsak ki gre mimo pogleda, kako je tam spodaj. verjetno bi se počutila še bolj varno, pa čeprav so 'samo' študenti. in res je , nekje se  morajo naučit.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 12:58:54   
aprilska34
Glede teh študentov pa je tako: ko si sprejet v porodnišnico, dobiš za podpisat obrazec, da dovoliš, da so študentje zraven. Vsak se pač ne počuti dobro, da ga nekdo, ki ni zdravnik ali babica, gleda v mednožje. Tvoja pravica je, da obrazca ne podpišeš in v tem primeru tudi gledalcev ne bi smelo biti. Če sem pravilno prebrala, je tukaj šlo ravno za tak slučaj. Gre za tvoje telo in pravico imaš do zasebnosti in do tega, da ti ne rabi biti nerodno. Zato pa ja dobiš ta obrazec!! Jaz sem ga podpisala, ker mi je bilo vseeno (ni pa bilo pri porodu nobenega študenta zraven), ampak potrebno je spoštovati tudi željo tistega, ki tega ne želi. Saj je konec koncev dovolj tistih, ki to dovolimo, da se bo teh par študentkov kaj naučilo!!

Kot sem pa že napisala: BRAVO  ZA MB PORODNIŠNICO!!! Zelo pohvalno, prijazno osebje...


J, dr. Golobova pa....user posted image user posted image user posted image  , sem se kar bala dnevov, ko je bila ona na viziti, ker sem že vedela, da bo predavanje o dojenjuuser posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 13:08:19   
aprilska34
In še nekaj- nisem prepričana, da ima kričanje v porodni sobi kako zvezo z tem, da se je nosečnica zredila 3x bolj kot bi se lahko user posted image  Porod boli in nekatere boli bolj kot druge in izkušene babice in porodničarji to vedo in so navajeni tudi na stokanje in kričanje ob porodu. Madona, kaj naj ob popadkih razmišljamo še o tem, da ne bomo preglasne, da ne bo kakšen zdravnik zaradi tega slabe volje? Jaz sem bila v porodni sobi od petka do nedelje in okoli mene je vse stokalo, jokalo in kričalo, pa kaj! Ni motilo ne mene, ne vajenega osebja. In ko sem jaz, (tretjič mamica, hodila 3X v materinsko šolo, prebrala ogromno knjig, se sproščala z avtogenim treningom), rodila, sem tudi stokala in jamrala, pa verjetno sem bila tudi glasna. SO WHAT?!

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 13:09:53   
aprilska34
Aja, pa med nosečnostjo sem se zredila za 8 kg. Ko sem prišla domov, sem imela 2  kg manj kot pred nosečnostjo.

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 14:53:46   
madasa
Tudi jaz sem mnenja da se v Mb porodnišnici dogajajo grozljivke (iz lsatnih izkušenj). Mislim da bi se moralo vodstvo vprašati, zakaj se je povpraševanje po porodu v Feldbachu letos dvignila za 180% in da so to željo imele predvsem porodnice iz Mb in okolice. Vem da to ni pravi naslov za kritiko ampak ko bo malo več časa bom tudi vodstvu porodnišnice naslovila kakšno pismo. Določene sestre na oddelku bi bile mogoče bolj primerne za kakšen drugi oddelek, tam kjer nimajo oravka z živimi ljudmi. O doktorjih pa bi se lahko razpisala. ampak o tem ko bo več časa.
Vse pa ki ste imele s to porodnišnico dobre izkušnje ste lahko samo hvaležne vašim vezam oz da ste naletele na enega izmed dobrih dni (katerih je pomojem malo).
Jaz upam da ne bom rabvila prestopiti praga te bolnišnice oz, UKC (z moje strani si tega nazive sploh ne zaslužijo)
Lep dan še naprej!

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 15:36:35   
ejša1
Joj, joj Tilia, takšno gledanje pa mi res ni všeč. Mislim, da mb osebju nihče ne oporeka strokovnosti, temveč kolikor jaz vem, letijo opombe bolj na humanost (čeprav bi iz osebnih izkušenj lahko imela tudi pripombe na strokovnost). Nihče ne zahteva osladnega smehljanja, temveč korekten odnos, ki ga pa žal ne dobiš vedno.

In tvoja terminologija razvajene nosečnice, je čisto zdraviška terminologija. Ker seveda v sedanjsoti ženske hoečmo več možnosti samega poroda in ker ne delamo na poljih, kot so to počele naše babice, smo pa naenkrat razvajene. In ne zagovarjam sebe, ker se nisem drla, vendar me ni motilo, če so to druge počele. Ker "nekompliciran porod in lepo odpiranje" kot ga poimenuješ lahko ZELO boli.

In kar se mene tiče ŠTUDENTJE MEDICINE NE SODITE V PORODNO SOBO! Lahko si pogledate dvd poroda. Kaj pa je narobe, če si niste ogledali vaginalnega poroda v živo? Zadnji del poroda namreč tako ni prostora, da bi se zraven učili. Ko pa se enkrat odločite za specializacijo ginekologije in porodništva pa je to že druga zgodba. To, da v živo gledate porod, namesto da si ogledate dvd in npr. povadite na lutki, vam ne bo nič bolj koristilo, če se boste znašli v situaciji ko bi morali resnično porodit dojenčka. Moj mož je tudi zdravnik, ki si je sicer tekom študija ogledal porod v živo, pa je vseeno, ko sem bila sama noseča, znova odprl knjigo prva pomoč in lepo ponovil (za vsak slučaj, če bi naju kje presenetilo), kar je že enkrat študiral. To, da je pa lahko prisostvoval porodu tekom študija, pa ni imelo nobenega "haska", saj je lahko večinoma le od daleč opazoval in vmes malo bližje "pošpegal". Ter seveda delal dodatno gnečo v prostoru. Če ima to kakšen smisel, je pa tudi vprašanje. še posebej zato, ker gre za res bolj intimen dogodek.

Joj in to opevanje vse potrebne opreme za intezivno nego pa mi tudi gre že na živce. To ni nobeno opravičilo, da trpiš neprijazne sestre ali zdravnike! Po tej logiki lahko v Sloveniji ženske, če želijo biti ziher, gredo rodit samo v MB ali Lj.

Sicer pa sama upam, da so se stvari v mb res spremenile. Jaz se bom vsekakor pozanimala pri naslednji nosečnosti, kako je na stvari.

Lp

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 15:52:58   
BUŠICA
no, tilie pa spet ne tako napadat, punca je samo še neizkušena.
glede prijaznosti zdravnikov: biti zdravnik, ne pomeni le diplome in bele halje. biti PRAVI zdravnik pomeni imeti TALENT za to. se pravi, poleg strokovnosti še čut za človeka v dani situaciji, biti psiholog, biti umirjen, dajati občutek varnosti...šele takrat si TALENT V BELEM!

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 16:02:06   
kekec in mojca
Vse pa ki ste imele s to porodnišnico dobre izkušnje ste lahko samo hvaležne vašim vezam oz da ste naletele na enega izmed dobrih dni (katerih je pomojem malo).
 

Ne poznam tvoje zgodbe, ne vem, kaj se ti je zgodilo, ampak rekla bi le to, da sama nisem poznala nikogar na tem oddelku in da sem bila tam cel teden, pa vseeno nisem imela ene slabe izkušnje.

Vsem bodočim mamicam, ki bodo rodila v MB P želim enako prijetno bivanje, kot sem ga imela sama. user posted image

Bušica, tvojemu zadnjemu odgovoru pa lahko samo user posted image . Ful lepo si napisala.

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 16:58:22   
mika
no, tilie pa spet ne tako napadat, punca je samo še neizkušena.
glede prijaznosti zdravnikov: biti zdravnik, ne pomeni le diplome in bele halje. biti PRAVI zdravnik pomeni imeti TALENT za to. se pravi, poleg strokovnosti še čut za človeka v dani situaciji, biti psiholog, biti umirjen, dajati občutek varnosti...šele takrat si TALENT V BELEM!


glede neizkušenosti...saj  to vemo, samo ona ne ve, da diploma ne pomeni vsevednosti. saj je verjetno čist kul punca, samo špiknila je v sršenje gnezdouser posted image  s rednjeveškim rjovenjem med popadki.

in kaj pomeni biti pravi zdravnik, se popolnoma strinjam s tabo.
samo kaj...v javnem zdravstvu se pač ni treba boriti za paciente, ker sami prihajajo, tako da tisto med. osebje, katerim so  odnosi do pacientov na zadnjem mestu, lahko mile volje svojo slabo voljo stresajo na paciente..

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 17:22:53   
Vrtnica79
IZVIRNO SPOROČILO: ejša1



In kar se mene tiče ŠTUDENTJE MEDICINE NE SODITE V PORODNO SOBO! Lahko si pogledate dvd poroda. Kaj pa je narobe, če si niste ogledali vaginalnega poroda v živo? Zadnji del poroda namreč tako ni prostora, da bi se zraven učili.................




Aha, torej se bodo tudi  bodoči kuharji in frizerji in............... učili prakso na dvd-juuser posted image  

Pa lepo si se potrudila in se na novo prijavila posebej za to temo.





_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 19:16:52   
budulove
Ne bodo vsi študentje medicne postali ginekologi, porodničarji. Glede na to, da so pa itak občuljivi na kričanje, pa ne vem zakaj bi bili tam. Da se lahko potem razpišejo na forumu kakšne živali so porodnice??? Če jo boli naj rjovi pa kaj.

Svojo mamo, ki je zelo močna in odločna ženska, ki je držala 3 vogale naše hiše ter zgradila kariero, ki je zavidanja vredna in se nikoli pritoževala,  sem vprašala kakšen je bil njen porod. Rekla mi je , da se ni drla ampak rjovela, pa je bila prepričana, da se ona pa že ne bo. Bolečine, po njenem opisu ,  so bile za umret. Boš rekla tudi zanjo, da je razvajena? Debela ni bila, v zavidljivi kondiciji...

Tilia sem prepričana, da se  bo tvoje mnenje spremenilo, ko boš rodila. Teorija in praksa je nekaj popolnoma drugega, posebno če si "on the other side of the fence" na porodni postelji.

Kot je napisala mika? Pazi se, da se ti ne bo maščevalo... Na tvoj dan D.



(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 21:05:24   
MikyMiska
Joj, kako ste tečne s tem hvaljenjem MB porodnišnice, sprijaznite se, da mb porodnišnica še dolgo ne bo hvaljena...hvaljena bo šele takrat, ko bo SISTEM DELA in KADROVSKE POLITIKE DRUGAČEN- to pa vprašanje kdaj bo-če sploh kdaj bo. Potem takem res ne bi hodile v Avstrijo rodit, če bi bila mb por. tako SUPER!??
Točno to je res, če imaš poznanstva ali pa slučajno veliko srečo, imaš tudi lepo izkušnjo, za ostale pa na žalost to NE VELJA!!! ZANEKRAT ŠE NE!!!
In razumite vendar, da je ženska, ki rojeva, potrebna pomoči in topline na porodu, ne pa da se o njej razmišlja kot o razvajeni srednjeveški baburi...pač vsaka po svoje doživlja porod, in če tega ne razumejo porodničarji-ne vem kdo bo potem to razumel???!
Kar se tiče medicinskih sester na oddelku...jaz razumem, da imajo ogromno dela, ampak vsi moramo delati, njihovo delo je to, zanj so se odločile...lahko pa gredo kopat jarke al pa poleti asfaltirat ceste, če mislijo, da je to lažje...ne vem, jaz pač mislim, da za delo, ki si se zanj odločil, ga boš tudi solidno opravljal-potem pa se nad pacienti znašajo?!
Hja, in še nekaj o dokatrjih...tak je, na dobre zdravnike naletiš samo, če imaš veze, za ostale pa so taki doktarji alias slovaki, poljaki in podobno-kar mrgoli po mb porodnišnici...dobri slo zdravniki pa so itak šli čez mejo...hja, tudi to ni nobena skrivnost.

Ha ha ha ha, kar se pa študentekov tiče, folk, jaz sem podpisala, da jih NE ŽELIM poleg sebe, pa jih je mrgolelo...jebeš njihove formalnosti, to samo nakladajo...isto-kot pri zdravilih-meni doktar predpiše neko mazilo-pa ga sploh dobila nisem...bog ve v kateri žep je šlo to mazilo. Tak da samo ne nekaj nakladat kak so naši zdravstveniki super-ker so DALEČ OD SUPER- so samo ena iznajdljiva banda, ki gleda na to, kako bi z čimmanj truda čimveč pokasirali-kot v vsakem  poslu-ampak na žalost-tukaj pač na račun zdravja ljudi...redke, res redke izjeme so, ki svoje delo opravljajo s SRCEM!!!

Tisti, ki misli, da ni tako, je pa en velik lolek al pa bogi bogi zamzek, ki je pač preslepljen user posted image  bog vam pomagaj!

_____________________________

Pa smo tukaj :)

(odgovor članu budulove)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Mariborska porodnišnica
22.4.2008 21:21:42   
mary1
Joj, tilia, edino opravičilo, ki ga lahko najdem za tvoj način in ton pisanja, je to, da si najbrž mlada. Razbrala sem, da si zdravnica. Brez zamere, a najmanj, kar bi si želela, je priti v roke nekomu takemu kot si ti. Mislim, da nima smisla, da ti podrobneje govorim, zakaj je tako moje mnenje. Nekatere stvari boš morala sama doumeti.

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 8:00:42   
calenerin
IZVIRNO SPOROČILO: budulove

Kakšna primerjava je pa to? Voznik avtobusa in zdravnik ali pa trgovka.  Nekateri poklici enostavno zahtevajo ne samo strokovnost,  temveč tudi humanost. Nobena ni rekla, da pričakuje od zdravnika trepljaje po roki. Samo razumevanje in osnovno spoštovanjen , da se z njo ravna kot s človekom.


Sama še nisem rodila in sem prepričana, da ne bom dovolila, da četica študentov gleda v moje mednožje medtem, ko jaz umiram od bolečin. Ne,  hvala. Upam, da ko rodiš ti,  povabiš na ogled čim več svojih kolegov in jim pomagaš pri njihovem izobraževanju. Pa prepričana sem, da boš tiho kot miška, ker se v porodni sobi ne spodobi kričat;) Kako lahko študentka medicine reče nekaj takega, ko veš, da imamo ljudje različen prag bolečine,  pa tudi različno se odzivamo na bolečino.

 
 
S napisanim se popolnoma strinjam. Draga tudentka - o porodnih bolečinah bo pa lahko razpravljala ele, ko bo sama rodila...


calenerin














< Sporočilo je popravil calenerin -- 23.4.2008 8:01:28 >

(odgovor članu budulove)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 8:09:34   
calenerin
IZVIRNO SPOROČILO: tilia

Ok to je očitno zlo zašlo s teme zato je debata z moje strani končana, če želiš govoriti o mojem odnosu do bolnikov - ne vem po mojem veliko pove zgoraj omenjeni primer (o paru s čokolado) drugače pa mi piši zasebno sporočilo, ker to res nima prav nobene veze s temo v kateri debatiraš.

In za tvojo informacijo - pri človekovem dojemanju bolečine ima zelo veliko vlogo, kako je človek psihično pripravljen na bolečino (ergo če prideš v bolnico pripravljen na vaginalni porod bo veliko manj bolelo kot če prideš z mislijo, da boš lepo komot zaspal in bodo drugi opravili vse namesto tebe), da tu sploh ne omenjamo cirkusov, ki jih je omenjena gospa zganjala, ko ji je bilo jasno povedano, da carskega reza ne bo in pika, ob tem da ji je to že veliko pred porodom povedal njen ginekolog (in sorry ampak ne vem koliko ljudi, bi s takim pacientom imelo veliko veselja)

Lahko sem e nevem kako psihično pripravljena na bolečino - ne morem pa vplivat na to, da imam nizek bolečinski prag!!!!!


In zakaj misliš, da je v tujini odnos do pacientov drugačen? Morda je v privatnih klinikah, kjer je prihodek pač odvisen od zadovoljstva pacinetov in kjer so dohodki in obremenitve zdravnikov neprimerno manjši kot pri nas. A ti veš kakšna je obremenitev družinskega zdravnika pri nas na uro predpisana s strani ZZS? 8 pacientov/h In na Finskem? 12 pacientov/dan za x krat višjo plačo... Mislim, da je precej logično, kdo bo v danem okolju bolj sproščen, se pacientom bolj posvetil in morda tudi bolj prijazen ampak ljudje v Sloveniji tega pač ne vidijo.

O ja, seveda je drugačen. Pa e kako. In ve, zato ni potrebno veliko - in nič ne stane - nasmeh, stisk roke, kakna prijazna beseda - in to, da te obravnavajo kot človeka. Ne kot tevilko.

Poleg tega se kvaliteta zdravnika nikakor ne meri s prijaznostjo ampak s strokovnostjo. Osebno se trudim potlačiti vase utrujenost ali recimo dejstvo, da mi je pacient antipatičen in biti čimbolj prijazna in pozorna do vseh, a verjamem da po več letih, vedno več obremenitvah, družini itd. tega ne bom zmogla čisto vedno, saj so kot že omenjeno z moje strani tudi zdravniki samo ljudje.
 
Tudi mi smo samo ljudje. Ne tevilke in ne ta-pa-ta primer.



calenerin

(odgovor članu tilia)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 13:07:28   
ejša1
IZVIRNO SPOROČILO: Vrtnica79

IZVIRNO SPOROČILO: ejša1



In kar se mene tiče ŠTUDENTJE MEDICINE NE SODITE V PORODNO SOBO! Lahko si pogledate dvd poroda. Kaj pa je narobe, če si niste ogledali vaginalnega poroda v živo? Zadnji del poroda namreč tako ni prostora, da bi se zraven učili.................




Aha, torej se bodo tudi  bodoči kuharji in frizerji in............... učili prakso na dvd-juuser posted image  

Pa lepo si se potrudila in se na novo prijavila posebej za to temo.







Če ne veš, le nekateri študentje medicine končajo kot ginekologi oz. porodničarji. Ko enkrat študent konča študij in se odloči (oz. odloča) za ginekologijo je to že druga pesem in potem je normalno, da so zraven kot sekundariji. Sicer pa na začetku, verjemi, da nihče ne pričakuje od sekundarija, ki je prišel krožit na ginekologijo, da bo pa zdaj kar porodil otroka. Pa če je že videl porod ali pa ne!

Sicer pa se tudi reanimacije študentje naučijo na lutki in verjamem, da zaradi tega v praksi niso nič slabši!

Zaradi mene lahko študentje jemljejo brise in so zraven pri ginekoloških operacijah, če jim to pacientke dovolijo. Porod se mi pa zdi preveč intimna zadeva, da bi zraven "svetili", še posebej, ker od tega ne odnesejo ne vem kaj. Se mi zdi dosti bolj smiselna prisotnost študentk babištva, ker se bodo dejansko v življenju s tem ukvarjale.


(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Mariborska porodnišnica
23.4.2008 13:31:48   
Vrtnica79
Ej, pa boli mene k........ vse to pametovanje in ostala spotikanja o Mb porodnišnici.

Vsaka ima pač svoje izkušnje in pač pove kaj si misli. Zaradi tega ker smo pač eni bili zadovoljni, še zato nismo loleki....ali nevem kaj!




_____________________________

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu ejša1)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?