Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Zanima me, kdaj ti ginekolog predpiše te tablete? Js sm mela splav v šestem tednu in mi jih ni dal pred tem, ko sem začela krvavet. Zakaj ne? Komu jih predpišejo in komu ne?
Meni je moja ginekologinja dala dabroston ko sem bila noseča v 9t in sem začela krvaveti....žal ni pomagalo.... pri predhodnem splavu ko sem bila pa 6t - 7t pa mi jih ni pripisala, ni bilo več utripa pri pikici...
Mislim da je pri 6t še prezgodaj, saj se skoraj nič ne vidi pri otročku, srček se šele razvija....
Dabrosten je podpora zarodka in ja lahko jih dobiš v 6t,jest sm mela prometrium kar ima podobno vlogo kokr dabrosten je pa res da splava pa nobena stvar ne prepreči.
Jaz sem dobila Dabroston v 6t,in ga še zdaj jemljem 3X na dan.Tudi jaz se sprašujem zakaj mi v prvi nosečnosti ni dal Dabrostona sej sem tudi v začetku krvavela? Mogoče bi pa ostalo?
mislim da ne.Ne vem več,ampak ko sem opravila prvi g. pregled sem v službi začela močneje krvavet in po tel.mi je zdravnik rekel da počakava kaj bo narava naredila.Zakaj mi je pa pri tej nosečnosti takoj dal pa ne vem.
Dabroston dejansko pomaga le izjemno majhnemu deležu nosečnic z grozecim splavom. Eni G verjamejo vanj in ga vedno predpisejo, eni so bolj zadrzani (vtipkaj - iskanje na forumu dr.Pusenjaka). Je pa verjetno boljsi obcutek, da nekaj jemljes... ceprav nic ne pomaga. :(
Ampak mene še vedno zelo zanima, zakaj ga ne dajo vsem, ki krvavijo? A potem nekatere ženske, ki krvavijo jim kljub temu ta hormon ne pada tako hitro kot je meni? Meni je v dveh dneh padel iz 173 na 37.
Draga Divans1,Jutri pojdi do svojega Ginekoliga pa povej ,da si nekje preprala oz.so ti prijateljce s podobnimi težavami svetovale in rekle ,da so jemale Dabroston.Maš pa še eno možnost;pojdi danes k dežurnemu ,povej težave ta ti bo napisal napotnico za v bolišnico.In potem tam povej ,da ti tvoj G. ne da Dabrostona oz.nekaj podobnega in da se zelo bojiš ,da ne bi imela spontalen splav.Jasvi kak boš rešila in seveda vso srečo!
Draga Tinky! Jaz krvavim od 16.1, dva dni sem bila v bolnici, v petek so me poslali domov, na čiščenje nisem šla, so rekli, da ni potrebno. Dej mi napiš, če so ti kej vzeli kri in merili nosečniški hormon. Meni je padal in so mi rekli, da nosečnost ni uspela.
Ja, kri so mi vzeli, vendar ne vem, če so merili nos. hormon. Plod je bil velik 18mm in srček mu je bil. Razloga krvavitve niso ugotovili, važno pa je bilo to, da ni prihajala iz maternice in poslednično ni ogrožala plod.
Ja vidiš, meni se pikica še sploh ni videla na ultrazvoku, mogoče je to vzrok , da ni bilo upanja za mene. Bilo je komaj slabih 6 tednov, veš? Ful me je strah za naprej. A vama je takoj ratalo zanosit?
Jaz sem ga v prvi dobila in ni pomagal, v drugi pa sem imela rjav izcedek, pa se ravno takrat Dabrostona sploh ni dobila in je blo vse OK, kljub temu, da ga nisem jemala. Vendar Daroston dejansko pomaga le v malih procentih.
Jaz sem bila 5T in 6/7, ko se mi je pojavil rjav izcedek. se je že videl utrip na UZ. Dobila sem Dabroston 3x1 tableto do 12 tedna. Ne vem, če je pomagal Dabroston ali mirovanje, ampak danes sem že srečna mamica en mesec staremu . Želim ti, da boš čimprej srečka in da bo tokrat vse OK. LP