|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 15:44:07   
pety78
http://med.over.net/forum5/read.php?46,1590580,1590580#msg-1590580

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1587033,1587044#msg-1587044

http://med.over.net/forum5/read.php?46,1583082,1583152#msg-1583152

Hugolina, malo si preberi članke in nasvete. Na tvojem mestu bi poklicala pediatrinjo in jo še enkrat vprašala, naj mi točno pove, kaj je mislila s tem postavljanjem na nogice...Potem bi ji pa servirala kake strokovne članke in jo nazjala ko vola, če bi mi še samo enkrat omenila, naj z otrokom treniram tako, da ga JAZ postavljam na nogice. user posted image user posted image user posted image Pa še do nadrejenega bi šla, pa še kam....Resno!

Ti se pa NE SEKIRAJ, tvoj otrok čisto vredu napreduje in naj te ena bebeva pediatrinja ne prepriča v nasprotno. Sploh pa imaš na voljo še res tooooliko drugih mnenj.

Pa zamenjaj pediatrinjo, če je res svetovala to, kar si napisala. user posted image








_____________________________



(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 17:00:42   
petea
No, pa gremo malo pretiravat:
- ker se novorojenčki skoraj nič ne premikajo, jih naj torej ne obračamo, hranimo, previjamo ..., dokler niso sami tega sposobni?
- prav tako jih držimo v tišini in temi, ker še tako ali tako ne vidijo in slišijo?
- otroci naj gledajo svet samo z višine 0,5 m, ker višje sami ne vidijo in bi jih razgled z višine 1,5 m čisto šokiral?
- zakaj
- naj ne grejo plavat pri 4 mesecih, ker še znajo kravlja?
- naj ne gledajo časopisa, ker ne znajo brati?

Zakaj pa jih v RA učijo nekaterih stvari? Zakaj jih ne pustijo, da se vse naučijo sami?

Nikakor nisem pristaš, da se otroka v kaj sili, torej tudi ne nasilno postavlja na noge. A če se mi otrok npr. postavi na noge, ga bom tako nekaj sekund tudi obdržala, ker se mi zdi bolj smiselno, da z nasmeškom uživa v svojem novem položaju in se potem zadovoljno spusti v sedenje, kot pa bi ga na silo skušala posesti. Tako ali tako mi ni jasno, kako bi to storila npr. v vozičku ali stolčku za hranjenje, kjer ni ravno veliko manevrskega prostora - naj ga boksnem v trebuh, ker se pri stoji naredi ravnega kot deska?

Logično se mi zdi, da se otroku pokaže, kakšen izgleda svet en korak naprej, potem pa seveda sam najde svojo pot do njega. Ponavljam pa - brez siljenja, pretiravanja in preko njegovih zmožnosti.

Meni je bila pediatrinja v RA čisto navdušena, ko je user posted image  samostojno sedel pri 6 mesecih, pa je seveda čisto logično, da sem ga JAZ posedla, da v tem položaju uživa, raziskuje predmete in hkrati krepi svoje telo. Ob določenih omejitvah seveda.

Tudi strokovnjaki nimajo vedno prav - če ne verjamete, malo povprašajte svoje mame, kaj so jim vse svetovali v času našega dojenčkanja. Ali pa preberite kakšno knjigo izpred nekaj desetletij.

Mimogrede: Zakaj pa dajete že novorojenčke v lupinice v avto sede, to ja ni normalno, otrok ne more in ne sme sedeti še kar nekaj mesecev (naš dojenček je ležal v avtu nekaj mesecev, smo vsak teden naredili 300 - 400 km)?

Seveda so iz mojega razmišljanja izvzeti vsi otroci z razvojnimi težavami.
In seveda - v kar nekaj stavkih pretiravam. Morda pa bo branje le komu v razmislek.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 17:45:26   
Freycha
otrokov fizični napredek je v otrokovem razvoju in ne v vzgoji. Zato otroka naučimo pisati in brati takrat, ko smatramo, da je to pametno (lahko pa tudi veliko prej ali kasneje), shodi pa takrat, ko je na takem razvojnem nivoju, da mu telo to dopušča.

Da otrok lahko stoji potrebuje močno in dovolj razvito hrbtenico, prav tako močne noge. Hrbtenico si počasi jača z občasnim sedenjem ob opori, nadaljuje ob samostojnem sedenju in potem počasi preraste v postavljanje na nogice in hojo...... Nogice pa si jača s posedanjem in plazenjem naokoli. Tako nekako gre razvojna stopnja. Kaj se torej zgodi, če otroka postavljamo na nogice prej, preden je dosegel predhodne razvojne stopnje? Dvakrat razmisli petea Pomisli predvsem na otrokovo hrbtenico in nogice. Vso prehitevanje lahko kje povzroči napake. Tako na hrbtenici, kot v kolkih in nogah..... beseda lahko je podčrtana, ker se lahko to zgodi in se tudi rado zgodi, ne pa vsem.

Zdej pa o pričevanju naših mam in starih knjigah. Poznaš besedo razvoj? Celo življenje smo na vseh področjih deležni razvoja. Včasih medicina ni bila tako razvita, kot je danes. Ker tudi možnosti in aparatur ni bilo, da bi zadeve bolj podrobno raziskali. Zato so delali po takratnem vedenju... ampak med tem je medicino obrnilo za 360° in sedaj so stvari same po sebi umevne, pred nekaj leti še tabu.

Ne smemo niti pozabiti na to, da je človeštvo vedno bolj degenerirano,(za primer) sedaj imajo mladi take hude osteoporoze, katere si pred 20. leti videl le pri starih stvareh.

In ko dam sama sebi tole v razmislek, pade vsa tvoja teorija petea v vodo..... dam pa tudi vse napisano tebi v razmislek....

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:10:55   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: petea

sem zagovornik tega, da otroka ne silimo v stvari, za katere še ni pripravljen

ko pa je otrok pripravljen na naslednji razvojni korak, ga je pa treba spodbujati

torej - kdaj smo ga začeli postavljati na noge? ko je sam to želel in bil to sposoben narediti

enako počnemo tudi pri ostalih stvareh in vidimo, da se lepo in brez težav razvija - pri nekaterih korakih zaostaja, pri nekaterih prehiteva, kar celotna družina sprejema kot čisto logično dejstvo in se ne obremenjujemo s tem 

skušamo pa vedno uporabiti zdravo 'kmečko' pamet, pa malo fizikalnega in ostalega znanja tudi user posted image , ne nasedamo vsem nasvetom, tudi zdravniškim ne, sprejemamo pa njihove pohvale o napredku (ker je user posted image rojen kot nedonošenček, obiskuje razvojno ambulanto; mnenju in nasvetom tam zaposlene zdravnice zelo zaupam, saj vidim, kako se posveti in otrokom in staršem)


Malo neumnosti kvasiš, pa sama sebi jamo koplješ, sorry. Danes nisem preveč dobre volje in takšen bo moj odgovor.

Otrok je sposoben hoje, ko se sam postavi na noge, torej vstane iz sedečega položaja SAM. Vse kar je prej, je siljenje.

Razvojne faze imajo svoj smisel. Otrok najprej osvoji tla, potem sedeči položaj in potem se vstane. Če ga silimo v ta položaj - to pomeni postavljamo na noge, bomo preskočili fazo sedenja, ki je še več kot očitno ni sfinaliziral do konca. In to lahko povzroči nerodnost in nepravilnosti pri hoji kasneje.

Kmečka pamet pravi, da vrži otroka na tla (ne v kakšen fancy ležalnik), da sem tam valja. Tam ga pusti, da se ukvarja sam s seboj, valja, poseda, vseda in na koncu vstane. Kmeti nimajo časa za svoje otroke in ga tudi niso nikoli imeli. Zato so imeli tudi otroci dosti manj motoričnih težav, ker so jim mame omogočale samostojen razvoj. Večina otrok je shodila po 1 letu, zato pa bolj fiksno in prepričljivo. Danes je pa hodeč mulo okras in ponos mame.

"A tvoj pa še ne hoooodiiii???"   user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:12:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Danes je pa hodeč mulo okras in ponos mame.


Si pa res slabe volje....user posted image user posted image

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:12:28   
nerka

[/quote]

nič mu ne bo... brez veze..... samo ogromno možnosti ima za probleme s hrbtenico, pa krivimi kolki, pa tko naprej, sicer pa... brez veze..... vedve ju kar postavljata na nogice, bosta med prvimi, k bosta shodila in bosta NAJVEČJA frajerja, vedve mamice pa še bolj

u p.m. a si folk ne znate nobene knjige prebrati, al kaj?

zakaj ga ne daš pri 4m v hojico, pa naj dirka po stanovanju, kaki hudi frajer bouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

p.i.z.d.a. je folk user posted image
[/quote]
kot prvic pazi malo na svoj jezik oz svoje izrazanje, tukaj je govor o otrocih in bi blo lepo da su tudi besede temu pimerne. 
kot drugic enkrat govorite o tem kaj poslusate pediatre, oni nimajo pojma, vsak drugace pravi, pa kaj vse vrjamete v knjigah kar napisejo... se posebaj pri uvajanju GH slisim te stavke, zdele pa tle vse kontra.. kr neki...
imej instinkt matere in delej po svoje kakor mislis da je prav za tvojega otroka, saj nismo vsi isti!!! eni otroci so hiperaktivni medtem ko je njegov vrstnik cist kontra! kaj me to razjezi ko se najde ena pametna pa zacne ostalim predavat!! hudo no

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:19:25   
Freycha
oprosti, moj otrok še ne zna brati... če je tvoj otrok to prebral mu povej, da je teta malo zmešana.....user posted image  in tudi danes izredno slabe volje....

ton in besede so pa primerne nekomu, ki napiše: ah kaj mu pa bo, če ga držim na nogah pol ureuser posted image user posted image  

sicer pa, dokler koga ne žalim, boste tudi kdaj kako preklinjanje potrpele, ane? ne bit tok svetohlinska....

(odgovor članu nerka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:31:15   
Anonimen
Kak ste zoprne s tem, **** no... Jaz se strinjam s Freycho, delajte kar hočete, AMPAK ne čez nekaj let tožiti kakšno hrbtenico ima, pa bedaste bedarije, na živce mi greste s tem, resnično!!! Sploh ne morem verjeti, da delate to, da je otrok dobre volje, je dosti načinov, KI OTROKU NE ŠKODUJEJO in ga VESELI!! Mater, porka motorka!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:58:12   
SIBI
Nimam besed!!!

Doma imamo 14 mesecev starega otroka oz. fantka. Ker se pri svojem enem letu še ni hotel plaziti nas je pediatrinja napotila v razvojno ambulanto in k fizioterapevtki, ki moram rečt, da je ena najboljših v SLO. Ko smo bili pri njej nam je rekla, da je z otrokom vse ok, da pa je pač razvajen in mu zaradi tega ni bilo potrebno se plaziti, ker mu je bilo vse prineseno do roke. Ko smo prišli domov se je sin še isto popoldan začel sam plaziti, sedaj je star 14 mesecev in se tudi sam vstaja in hodi ob opori.

Citiram odgovor fizioterapevtke: otroka nikakor ne postavljajte na noge dokler tega ne počel sam, saj se s tem uči nepravilnih gibov in hoje. Enak odgovor smo dobili tudi v razvojni ambulanti. Otroka imej čim dlje na tleh in ga ne postavljaj na noge. Sploh pa ne 6 mesecev starega dojenčka!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 18:59:42   
Paštetka
Evo, kot naročeno.

Danes sva imele s pikico kontrolni pregled (sicer zaradi njenih težav z dihanjem), pa je bila zraven predstojnika še ena zdravnica, po moje specializantka.

pa je mojo Mašiko seveda, vse testiral, preverjal reflekse...

In naekrat slišim, kako ji pravi, na nogice se še ne postavlja...(pa mi klikne v glavi ta tema), vendar še ima malo časa, ker je stara 5,5. Pri 6. mesecih bi se naj, z nogami uprli v tla, ko jim daš nogice dol in ne vsedli. Je rekel, da za to še je čas tja do sedmega meseca... Ampak to pomeni samo refleks, torej, da bi naj pri teh mesecih ugotovili, da imajo noge in nikakor to ne pomeni stati na nogah ali se upreti redno v tla. (Ok, upam, da sem razumljivo napisala). Potem jo je dal v vodoravni položaj v luftu s trebuhom dol...tu je morala dvigniti ritko in iztegniti vodoravno glavico...itd, itd.

V glavnem hvala bogu, ker je bila "ta teta" zraven, da ji je sproti razlagal kako in kaj, da sem vsaj vedela kaj testira in kako mora kaj biti.

Pa tudi za sedet je rekel, da je še prezgodaj, da še ne rabi in ima čas do 7. meseca.

Ji je pa tudi rekel, da Mašika super pase kravice, kar je dandas pri "modernih otrokih" redko, saj doma redkokdo pase kravice in se potem ne razvija pravilno hrbtenica, ramenski obroč itd.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 22.1.2008 19:00:56 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 19:03:38   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: petea

No, pa gremo malo pretiravat:
- ker se novorojenčki skoraj nič ne premikajo, jih naj torej ne obračamo, hranimo, previjamo ..., dokler niso sami tega sposobni?
- prav tako jih držimo v tišini in temi, ker še tako ali tako ne vidijo in slišijo?
- otroci naj gledajo svet samo z višine 0,5 m, ker višje sami ne vidijo in bi jih razgled z višine 1,5 m čisto šokiral?
- zakaj
- naj ne grejo plavat pri 4 mesecih, ker še znajo kravlja?
- naj ne gledajo časopisa, ker ne znajo brati?

Zakaj pa jih v RA učijo nekaterih stvari? Zakaj jih ne pustijo, da se vse naučijo sami?

Nikakor nisem pristaš, da se otroka v kaj sili, torej tudi ne nasilno postavlja na noge. A če se mi otrok npr. postavi na noge, ga bom tako nekaj sekund tudi obdržala, ker se mi zdi bolj smiselno, da z nasmeškom uživa v svojem novem položaju in se potem zadovoljno spusti v sedenje, kot pa bi ga na silo skušala posesti. Tako ali tako mi ni jasno, kako bi to storila npr. v vozičku ali stolčku za hranjenje, kjer ni ravno veliko manevrskega prostora - naj ga boksnem v trebuh, ker se pri stoji naredi ravnega kot deska?

Logično se mi zdi, da se otroku pokaže, kakšen izgleda svet en korak naprej, potem pa seveda sam najde svojo pot do njega. Ponavljam pa - brez siljenja, pretiravanja in preko njegovih zmožnosti.

Meni je bila pediatrinja v RA čisto navdušena, ko je user posted image  samostojno sedel pri 6 mesecih, pa je seveda čisto logično, da sem ga JAZ posedla, da v tem položaju uživa, raziskuje predmete in hkrati krepi svoje telo. Ob določenih omejitvah seveda.
No nekateri nismo hodili v RA, pa se je pri 5.5m sam vsedel iz ležečega položaja, oprl rokice naprej in sedel sprva malo, nato pa vedno več. brez zalaganja, brez posedanja in siljenja v le touser posted image Se pravi živ dokaz, da se lahko otrok sam 'nauči sedet'user posted image

Tudi strokovnjaki nimajo vedno prav - če ne verjamete, malo povprašajte svoje mame, kaj so jim vse svetovali v času našega dojenčkanja. Ali pa preberite kakšno knjigo izpred nekaj desetletij.
V teh desetletjih smo se naučili mnogo novega in znanost je precej napredovala. 50let nazaj je bila pljučnica za dojenčke usodna. danes ni. tako da ne nakladaj.

Mimogrede: Zakaj pa dajete že novorojenčke v lupinice v avto sede, to ja ni normalno, otrok ne more in ne sme sedeti še kar nekaj mesecev (naš dojenček je ležal v avtu nekaj mesecev, smo vsak teden naredili 300 - 400 km)?
no, zgleda da sem čudna, ker takoj opazim razliko med položajem, ki ga ima otrok v lupinici in sedečim položajem.user posted image

Seveda so iz mojega razmišljanja izvzeti vsi otroci z razvojnimi težavami.
In seveda - v kar nekaj stavkih pretiravam. Morda pa bo branje le komu v razmislek.

Upam, da bo branje predvsem tebi v razmislek.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 19:08:49   
Strawberrie Cherrie
ehm, pa še tole bi pripomnila. otroka nisem nikoli silila na nogice, sam je osvojil tehniko plazenja, sprva bolj po vojaško, potem pa pogon na vse 4. in preko tega je tudi shodil, od enega stola do drugega. otrok zna past, se pobrat, znova čofne, vendar ni nevarno.

kolegica je imela otroka v hojici in tudi foro z dvignjenimi rokami so se šli in mu dobesedno potiskali nogice, da mu 'pokažejo korake', kako se hodi. mali še sedaj pri 2,5let ne zna past. sprva je padal kot odrezan direkt na glavo, na brado, je bilo precej hudo. in se je do 1leta zelo lepo razvijal,sedaj imajo pa pogoste obiske v RA in dejansko mu ena nogica na pram drugi zaostaja v razvijanju. otrok bo imel krajšo nogico od druge.
Zame je to dovolj očitno in dovolj zgovoren primer, da svojega otroka NIKOLI NE BI SILILA V HOJICO ALI GA 'UČILA HODIT'.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 19:59:15   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***
Je pa rekla, da to ni vredu kot da otrok neve zakaj ma nogiceuser posted image


Tale je pa biser inteligence user posted image .

Glede na kometarje sestre in pediatrinje lahko naslednjič pričakuješ, da bosta totalno zgroženi, ker še ne pozna črk user posted image user posted image user posted image .

Kaj bi si šele o meni kot mami mislili user posted image . Tamala se je začela plazit pri 10 mesecih, shodila (samostojno) pa šele pri 15 mesecih. Nikoli je nisem držala za obe roki, da bova hodili. Dejstvo pa je, da je lena user posted image . Zdaj je stara dobri 2 leti, pa greva na sprehod in se po 5 minutah obrne k meni in reče "Mami, nese!". Če pa vidi voziček, je pa itak čist srečna. Mene to ne gane. Ko je treba, zna zelo veliko in dobro hodt user posted image .

< Sporočilo je popravil petja -- 22.1.2008 20:03:12 >


_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 20:25:15   
kristinaj
na nogice se jih ne postavlja in ne sili...pride vse samo od sebe....pri naši je pri 6m tudi probala jo dat na nogice, pa se je kar sesedla in ni rekla, da je kaj narobe....pa še neki ji je nogice prekrižala, da vidi če se obrne v pravo smer.... in mislim, da aja...še po hrbtu ji je potegnila s stetoskopom, da vidi, če jo pozgečka oz. ali to čuti...

naša je bila pri 6m težka 8400g in dolga 69,5cm...jaz sem 177cm partner 175cm, ma mislim, da to ne vpliva na otroka....vprašanje je po komu je gene pobral.....lahko po kakšnem stricu iz amerike :=)))...

jaz sem našo dala pri 3m na tla in je tam še danes. hojce nimam, v stajico jo dam le če skočim na wc....

kar je razvila je razvila na tleh..... pri 6,5 je začela sama sedet, pri 7 smo se začeli plazit in sedaj pri 9m že krepko stoji, kamor pride se lepo dvigne, naredi par korakcev ob kavču, se ga logično drži in na kavču je že prava mala akrobatka.....in na splošno malo divja....po mami :=)))...pri miru ni sekunde...


(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 20:30:07   
hugolina***
Ja res mi je tako rekla sm bla na robu solz,ker sem se počutila najbolj nesposobna mami, ki se z otrokom kot je zgledalo nč neukvarja.
Pa glede sedenja bi še neki rekla. Tamali pri skoraj 6mesecih ne sedi za moje pojme slabo pač ga tudi ne silim kokr sam hoče. IN tud to sploh ni vredu men ni nč rekla, da še ma čas ampak isto fejst spodbujat pa to ne enkrat večkrat. Zalagat pa mu pomagat in tud tu sva zadej. Uglavnem sm res dobila občutek, da se premal ukvarjam z njim čeprav se ful sam je lih tak zgledal kot da na napačen načinuser posted image

Paštetka: Tud moj pase kravice super pa se prevali se potrudi pa prijema predmete tud če so oddaljeni stran jih poskuša dobit daje u usta itd sam kaj ko vse to ni blo nč pomembno če pa nesedi po njihovem dost vredu pa neve zakaj ma nogiceuser posted image

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 20:42:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hugolina***

Ja res mi je tako rekla sm bla na robu solz,ker sem se počutila najbolj nesposobna mami, ki se z otrokom kot je zgledalo nč neukvarja.
Pa glede sedenja bi še neki rekla. Tamali pri skoraj 6mesecih ne sedi za moje pojme slabo pač ga tudi ne silim kokr sam hoče. IN tud to sploh ni vredu men ni nč rekla, da še ma čas ampak isto fejst spodbujat pa to ne enkrat večkrat. Zalagat pa mu pomagat in tud tu sva zadej. Uglavnem sm res dobila občutek, da se premal ukvarjam z njim čeprav se ful sam je lih tak zgledal kot da na napačen načinuser posted image

Paštetka: Tud moj pase kravice super pa se prevali se potrudi pa prijema predmete tud če so oddaljeni stran jih poskuša dobit daje u usta itd sam kaj ko vse to ni blo nč pomembno če pa nesedi po njihovem dost vredu pa neve zakaj ma nogiceuser posted image



Groza.. Si kaj razmišljala o menjavi pediatra???

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 21:02:52   
Paštetka
Hugolina, moja se niti prevali še ne. Saj bo. Tvoj bo tudi. Nič se ne sekiraj. Postavljaj na nogice ga pa raje ne. To je samo preverila refleks. Včasih je boljše, če bi bili pediatri, ginekologi...tiho oz. po tihem razmišljali. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 21:06:03   
Paštetka
Uglavnem sm res dobila občutek, da se premal ukvarjam z njim čeprav se ful sam je lih tak zgledal kot da na napačen način


Enkrat mi je en pediater dejal, da bi bilo včasih boljše, da bi otroke "malo zanemarjali", ker potem so prisiljeni se začeti truditi obrniti za igračko, se začeti splaziti do nje, itd. itd....

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 21:11:14   
hugolina***
Bi zamenjala ja takoj sam je pa kriza, ker v našem kraju je sam enuser posted image
Vozit se pa kam daleč ne morem ker mava sam en avto. Pregledi so pa dopolne ko ma on službo sj včasih si vzame prosto zmerej pa negre. In bom pač mogla še naprej hodit tja.
Bova pa pač po njihovem v zaostanku saj nimam druge. Po vseh vaših odgovorih se bom res rajši držala tega kot do zdej da bo delal to kar bo zmogu sam in ga nebom silla v kaj oz nebova trenirala saj sedenja pa postavljanja na nogice ne.

hvala vsem za odgovore pa spodbudo se kr boljš počutmuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 21:18:53   
Anonimen
Aha, pol je res škoda to... Jaz bi na tvojem mestu pač pediatru zabrusila, če nima kaj drugega kot za pametovati in dajati lažne napotke, se naj upokoji.. To sem pač jaz, ne prenesem tega, da mi kdo pametuje, sploh pa ne nekdo, ki ima pač narejeno diplomo... Vsak zase...

Pa naj ti povem, jaz se iz Ptuja vozim v MB k pediatru, to je kakih 20 minut vožnje. Na Ptuju je dosti pediatrov, a samo eden, ki zna svetovati, prisluhniti, pomagati, je v MB.. In za sina bi ga peljala tudi v Ljubljano, samo, da mi ne pametujejo, in nikoli ampak res nikoli ne bi dovolila, da sploh pomisli kdo, da ga naj postavljam na noge, ali pa ga silim sedeti...

Sinu dajem prosto pot, da se sam nauči in ga ne oviram niti mu ne pomagam....

In glede ure, kdaj priti v posvetovalnico, se lahko sama zmeniš za tisti čas, ko je tvoj partner fraj..

(odgovor članu hugolina***)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 21:33:55   
hugolina***
Ja maš prav tole kar si zdej napisala je vredno razmislit pa probat poiskat kašno rešitev

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 22:28:15   
BAMBINA_
hugolina, sem vprašala pediatrinjo za nasvet za tvoj primer in je odgovorila v istem stilu, kot so ti že svetovale punce.
KLIKNI

Vprašanje:
Pozdravljeni!
Zanima me, ali je kaj narobe, če 6-mesečni otrok, ko ga primeš pod pazduhami, še ne stopi na podlago oz. se ne opre na nogice, pač pa jih privzdigne. Do katerega meseca bi naj otrok torej "ugotovil" da ima nogice? Kaj naj bi pomenil pediatrov nasvet, da naj se takšnega otroka čimveč postavlja na nogice in tako trenirati, ko pa nas dandanes obkroža toliko informacij, da otročka v nobenem primeru ne smemo postavljati na noge, da se mora na noge začeti postavljati sam?
Hvala za odgovor!
LP!
Odgovor:

Pozdravljeni, bambina,
otroka pri 6 mesecih poskusimo postaviti na nogice in 75% otrok te starosti se opre na nogice s celim podplatom. TOrej ste vi v tisti četrtini, ki tega še ni opravila. Vendar to ne pomeni, da je z otrokom kaj narobe. Če je sicer njegov gibalni razvoj primeren, potem se bo tudi na podplatke postavil. Kakšno polaganje ali treniranje postavljanja pa odsvetujem. Otrok bo sam zmogel, ko bo za to zrel.
lp
Tanč




_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 22:37:01   
Nisaa
Ja sam tale pediatrinja  je pa tud maluser posted image user posted image user posted image user posted image ,sej če ji kej ni prov nej te pa v razvojno pošlje  pa bojo ji tam pol povedal da je sve ok pa da ga tud slučajno pri 6m ne smeš na noge postavlat..user posted image Naš bi tud rad že kar poletu pa nevm kaj še vse sm ga ne pustimo ga pač drugač preusmermo ,tko da bo šel po 4ih pa pol sam vstal  isto kot prvi.Od kolegice punčka so jo pa že pri 5,6m dal v hojco pa je bal pol not dokler ni shodila do ene 14m  pol k je shodila je blo valda prvič ful po prstih ,drugič se pa ni znala ujet k je padla tko da je padla zmer na glavo....naš k ga pa nismo an noge dajal je pa lepo iz kobacanja šel sam na noge in tud k je padel se je ujel na rokeuser posted image

_____________________________

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 22:37:14   
hugolina***
Bambina ful hvala ti za toleuser posted image

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Kdaj ste dojenčka začele postavlat na noge?
22.1.2008 22:38:44   
Nisaa
sm mislla tvojo pediatrinjop hugolina ,da se namo narobe razumeluser posted image user posted image

_____________________________

Papa Nina
27.8.2006 je na svet pokukal najin Maj
11.7.2007 pa je prišel čudežni herojček Gaj

(odgovor članu hugolina***)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?