|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 19:18:26   
Paštetka
Paštetka, ne govori neumnosti prosim. Materino mleko se v večini primerov ne more primerjati z mlečno formulo. Formula je namreč "nekaj kar hoče biti podobno materinemu mleku, a to ne more bit. Nikakor. Ker materino mleko je ŽIVO, živo v tem pogledu da je podobno krvi, ker vsebuje protitelesa in druge mediatorje.


Itak... in vsem otrokom, ki se niso dojili je ta ŽIVA stvar manjkala. user posted image

Ne pravim, da se da oz. ne da primerjati. Pravim, da se da preživeti enako kvalitetno tudi brez dojenja. JAz dojim in sem zagovornik dojenja, da se razumemo. Vseeno mi je tudi, če se kdo odloči, če ne bo dojil ali po njegovem mnenju ni imel zadosti mleka. Vsaka stvar ima določene prednosti in slabosti. Kateri strani (doječim in nedoječim), pa je kaj pomembno oz. vidi prednosti, se pa naj sam odloči. Nobenemu ne bo nič manjkalo in noben ne more garantirati oz. dokazati, da pa bo zaradi tega njegov otrok bolj ali manj zdrav. Sem že v prvem svojem postu rekla, da je pri nas ravno obratno glede zudravja in protiteles, kot pravijo raziskave. Hvala Bogu, da mi še mala spi, ker bi bila drugače spet 2 leti mesečar, kot pri 1. otroku zaradi 10 minutnega dojenja.

In zakaj potem dojim oz. sem vztrajala pri dojenju, kjub vsem težavam in bolečinam? Ker je zame dojenje nekaj svetega, nekaj posebnega, neka posebna čarobna vez, ker mi je lepo, ko se mala igra z mojimi lasmi, ko me boža po obrazu med dojenjem, ...predvsem pa zato, ker sem zmagala, ker sem premagala vse bolečine, težave in prišla končno do tistega, ko lahko rečeš, da je dojenje užitek.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 31.1.2008 19:23:25 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 19:29:28   
April
Se bojim, da bomo enkrat prišli do tega, ko bo modno rodit pri 7 m, saj bodo itak taki super inkubatorji, kjer otroku ne bo nič manjkalo. Mamica bo pa fit, ker se ni čist razlezla, pa tiste dva mesca bo lahko še na kofetke hodilauser posted image
Ne vem no, men so take primerjaveuser posted image . To, da se išče prednosti adaptiranega mleka pa tud. S tem ne mislim mamic, ki ne morejo dojiti.
To, da lahko greš na kofe zame ni prednost, niti omembne vredno.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 19:46:24   
Anonimen

Ali se je katera poglobila v to, kako dolgo dojijo drugi sesalci? Kako to poteka v živalskem svetu?


Pri šimpanzih načelno do izpada mlečnega zobovja, kar lahko mirno projeciramo na ljudi. Dolgo vglavnem.


meni je najbolj aut, primerjat mamice z drugimi sesalci . Ja
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

Ali se je katera poglobila v to, kako dolgo dojijo drugi sesalci? Kako to poteka v živalskem svetu?


Pri šimpanzih načelno do izpada mlečnega zobovja, kar lahko mirno projeciramo na ljudi. Dolgo vglavnem.


KAr se pa tiče dojenja/nedojenja oz. tega, da ene pač nimajo mleka, bom pa tudi rekla, da skoraj ne morem verjeti, da mleko enostavno ni priteklo oz. ga ni bilo. Kot sem rekla, pri 1. tudi kao nisem imela dovolj, bradavice so krvavele, bolelo me je 4 mesece. Ampak se nisem dala, ker sem želela dojiti. Pa priznam, da kljub temu, da sem želela dojiti, priznam in vidim, šele pri 2. otroku, da nisem vsega storila oz. se nisem dovolj potrudila, da bi samo dojila. Včasih je bilo lažje narediti flaško, kot se pa nalivati z vodo, kuhati polento, prenašati bolečine ob dojeju.
Pri drugem se nisem dala in polno dojim, ker sem tako želela in se tudi trudila oz. storila lahko povem vse.

JE pa res, da ogromno mamic, enostavno obupa ali pa se ji ne da zadosti potruditi. Namreč z vsako drugo mamico, s katero govorim, reče, da ne doji, ker ni imela mleka. Oz. boljše, da rečem, da poznam mogoče vsako 4. mamico, ki doji. In zato se vse pogosteje sprašujem, kako je potem mogoče, da je vse več menj doječih mamic oz. kako je mogoče, da danes pri vse več mamicah enostavno ne priteče mleko. NE znam si drugače razložiti, kot tako, da enostavno danes folk nima več toliko živcev, trdnosti, pridnosti ali kako bi rekla... Enostavno se nam ne ljubi več toliko truditi, če je lažje iti v trgovino in dati flašo. Zgleda, da je dodatek, danes vse modernejši, dojenje pa aut. lažje in bolj komot je ob kavici nahraniti otroka tako, da mu narediš flaško in mu jo še tako podpreš, da je ne rabiš držati, kot pa si vlačiti majico, skrbeti, da pri sosednji mizi ne bodo videli, da dojiš in postaneš ob vsem tem skrivanju cel moker. Poleg tega pa še vidiš, da tudi kolegica, ne ve kam te naj gleda, ko dojiš. Jap, dodatek, je definitivno v obdobju kavic modernejši.

Kar se pa tiče dojenja 3 letnikov, pa itk veste, da zagovarjam dojenje največ do enega leta, dokler je dojenček. user posted image   Res si ne predstavljam, da moj 2 letnik še vleče, čeprav ko me včasih zraven gledam, kako dojim, reče, da bi on tudi. Hvala bogu, da ko proba se hitro odstrani in vidi, da to ni zanj.


Hvala bogu je to samo tvoje mnenje.

Zelo si samozavestna, da si sploh upaš napisati kaj takega. A si bila ti zraven vseh teh nas, ki se nam po tvoje ne da dovolj potruditi??A si bila zraven mene ko sem si pol ure pumpala melko iz prsi pa nisem napumpala niti 5 ml??Nisi, torej ???

Ja,  in ne dojim, ker mi je tok praktičn nosti termovko polno vode, in kanister Novalaca, pa flaške...tolk mi je fino, ekr lahko hodim na kavice in tm čvekam otroka pa hitr nafilam s flašo in sem srečna, ker sem tolk hitr opravilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ja sej res, Tjaša je že pr 2. mescih držala flašo, ker se meni ni dalouser posted image ..vsaka čast, res. Zadela si bistvo, res si prava poznavalkauser posted image  hvala, zdej vem.

Pa upam, da te nisem preveč užalila. .,

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 31.1.2008 20:48:20 >

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 19:53:33   
Anonimen
Prosim, da se drzite teme, dojenje tri letnikov.

Hvala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 20:07:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Prosim, da se drzite teme, dojenje tri letnikov.

Hvala user posted image


Me ne moti in je odločitev vsake posameznice.
Sicer pa kdo sem jst da sodim kaj je prov in kaj neuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 20:10:19   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: poopsie

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Prosim, da se drzite teme, dojenje tri letnikov.

Hvala user posted image


Me ne moti in je odločitev vsake posameznice.
Sicer pa kdo sem jst da sodim kaj je prov in kaj neuser posted image .


Lahko pa podaš svoje mnenje user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 20:48:19   
Paštetka
lepotička poopsi, lepo prosim, beri stavke oz. odstavke do koncauser posted image .

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 20:59:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

IZVIRNO SPOROČILO: LARA

jaz se ravnam po SSKJ, ki pravi




Uporabljaš ga pa bolj malo. user posted image


jah jebi ga user posted image
sej sem tut dojit hotla do enega leta, pa smrkli nista hotli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 21:14:48   
Anonimen
ojeje..a se še kar zapletate on odpletate :)

vidim da bi bilo res bolje poguglati..no pa še za tiste, ki ne veste kakšen odgovor sem hotla..recimo slikovno gradivo :)

user posted image
user posted image
user posted image
[/link]
[link=http://www.breastfeedingmalta.org/images/P6210183.JPG]user posted image  

 


< Sporočilo je popravil Mič RR -- 31.1.2008 21:40:36 >

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 21:56:00   
Anonimen
lažje in bolj komot je ob kavici nahraniti otroka tako, da mu narediš flaško in mu jo še tako podpreš, da je ne rabiš držati, kot pa si vlačiti majico, skrbeti, da pri sosednji mizi ne bodo videli, da dojiš in postaneš ob vsem tem skrivanju cel moker. Poleg tega pa še vidiš, da tudi kolegica, ne ve kam te naj gleda, ko dojiš. Jap, dodatek, je definitivno v obdobju kavic modernejši


Meni je bilo definitivno veliko bolj enostavno povleci gor majico in dojiti dojencka ob kavi, pardon baby kapucinu....user posted image .

Se pa nisem obremenjevala z dojenjem ne tako ne drugace. Ce je me kdo gledal, pojma nimam. Ce so dojile druge mamice, ravno tako ne. Kaksna je bila njihova procedura, dojecih in nedojecih se manj. Tako da nisem imela od cesa svicat...user posted image .

Opazila sem edino eno mamico z dvojcki, tista je pa bila carica user posted image .

Koliko casa kdo doji, je stvar vsakega posameznika. Tudi to, ali doji ali ne. Kar lahko sama naredim je to, da povem svojo izkusnjo, ki je kratka in cisto neherojska, ni za v anale, in predstavim prednosti in slabosti vsakega od nacinov hranjenja.

Soditi o tem, koliko se kdo potrudi ali ne, ne sodi v moje pristojnosti, ne pri dojenju, ne kje drugje, saj vecine ljudi ne poznam dobro...Vsak se odloca sam, toliko kot misli, da zna in zmore v dolocenem trenutku :). Vcasih se odlocimo bolje, drugic slabse, nekatere odlocitve bi cez leta spremenili, nekaterih ne. Ampak tako pac je, zivljenje gre dalje, za vse, dojece in nedojece.

Ne kregajte se in ne dokazujte si, katera je naredila bolj prav, ker vsaka je naredila po svoje prav :).

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: dojenje 3 letnikov
31.1.2008 22:11:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

lažje in bolj komot je ob kavici nahraniti otroka tako, da mu narediš flaško in mu jo še tako podpreš, da je ne rabiš držati, kot pa si vlačiti majico, skrbeti, da pri sosednji mizi ne bodo videli, da dojiš in postaneš ob vsem tem skrivanju cel moker. Poleg tega pa še vidiš, da tudi kolegica, ne ve kam te naj gleda, ko dojiš. Jap, dodatek, je definitivno v obdobju kavic modernejši


Meni je bilo definitivno veliko bolj enostavno povleci gor majico in dojiti dojencka ob kavi, pardon baby kapucinu....user posted image .

Se pa nisem obremenjevala z dojenjem ne tako ne drugace. Ce je me kdo gledal, pojma nimam. Ce so dojile druge mamice, ravno tako ne. Kaksna je bila njihova procedura, dojecih in nedojecih se manj. Tako da nisem imela od cesa svicat...user posted image .

Opazila sem edino eno mamico z dvojcki, tista je pa bila carica user posted image .

Koliko casa kdo doji, je stvar vsakega posameznika. Tudi to, ali doji ali ne. Kar lahko sama naredim je to, da povem svojo izkusnjo, ki je kratka in cisto neherojska, ni za v anale, in predstavim prednosti in slabosti vsakega od nacinov hranjenja.

Soditi o tem, koliko se kdo potrudi ali ne, ne sodi v moje pristojnosti, ne pri dojenju, ne kje drugje, saj vecine ljudi ne poznam dobro...Vsak se odloca sam, toliko kot misli, da zna in zmore v dolocenem trenutku :). Vcasih se odlocimo bolje, drugic slabse, nekatere odlocitve bi cez leta spremenili, nekaterih ne. Ampak tako pac je, zivljenje gre dalje, za vse, dojece in nedojece.

Ne kregajte se in ne dokazujte si, katera je naredila bolj prav, ker vsaka je naredila po svoje prav :).


user posted image user posted image
Zelo lepo napisano.

Meni bi blo to tud bolj enotavnouser posted image tko se pa pokam z vsemi pripomočki in še kej pozabim...bi raje dojila, joške sej nikol ne pozabim domauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: dojenje 3 letnikov
1.2.2008 17:58:26   
L&F&B
Ma, ne morem si kej, da ne bi še jaz komentirala. Sem vas vse prebrala, z večino napisanega se kar strinjam. Me pa intrigira, zakaj ni nobena napisala, da zgleda dojenje večjega otroka popolnoma drugače kot dojenčka, da je to otrok v fazi odstavljanja in si podoji sledijo čedalje redkeje in tudi krajši so. Da povprečni otroci niso pretirano zainteresirani za podoje, bolj izjemoma ali pa kot večerni ritual. Kakorkoli že, tu ne gre za dojenčke, ampak za odraščajoče otroke. Me je zelo zmotilo, da vse, ki ste pisale, da ste oz še dojite večje dojenčke, niste tega izrazileuser posted image .
Kakorkoli že, zanima me tudi, če je bila narejena kakšna antropolška študija o dojenju v drugih kulturah. Kakorkoli že, verjamem da tam veliko dlje dojijo, kot tu. Ampak če imamo že za primerjavo razna Afriška plemena, je treba poudarit, vsaj mislim si, da mame tam ne morejo kar za vsako muho prileteti k otroku in ga podojiti, ampak najbrž tudi delajo, se ukvarjajo z mlajšimi otroci in niso non stop na razpolago za dojenje. Verjamem tudi, da se triletniki že veselo čez cel dan igrajo med seboj, so že precej neodvisni in se najbrž tudi vsi več ne dojijo. No, to so moja vprašanja. Zato me pa tudi zanima zakaj taka agresija in propaganda glede dojenja. In ja, razkazovanje in dokazovanje, ki verjame da je ženskam v Afriki tuje.
Pa še nekaj. Katera bi dojile brez vseh teh referenc glede dojenja, samo zaradi svojega notranjega občutka in zaradi otroka. Ne glede na to, kaj je trenutno moderno in zapovedano. Jaz bi. Nič bolj in nič manj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: dojenje 3 letnikov
1.2.2008 20:14:15   
saskija
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

saskija, saj ne pravim, da bi bilo fizično kaj narobe. Ampak 8 let star otrok je ...saj ne vem razložiti. Tako kot ga  mož noče v kavi , tudi jaz ne bi mogla spiti dcl svojega mleka. pa saj 8-letniku tudi ne delaš kašic. Enostavno zato, ker jih ne rabi oz. je neprimerno oz. nepomembno. Jaz svojo dojim in trdo kaka. Tako, da res ne vem koliko ta dcl mleka pomaga odpraviti kronično vnetje.  Če pa verjamete, da vam pomaga oz. vam je všeč, pa kar.


trdo blato tvoje deklice lahko nakazuje na alergije, otroci alergični velikokrat na kravje mleko imajo trdo blato in kronično zaprtje. Torej če uživaš kravje mleko ali kako drugo živilo, ki deklici ne odgovarja je blato trdo.
Potrebno bi bilo spremeniti tvojo prehrano v primeru, da gre res za težave v odvajanju.

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: dojenje 3 letnikov
1.2.2008 20:25:27   
saskija
glede kave, čveka s prijateljicami.... ravno sem se vrnila iz 4 urnega čveka, jaka je bil z menoj... kaj bi lahko bilo bolj komot kot dojenje.user posted image

in tudi jaz bi se vključula v strankouser posted image  res sem dojila le dve leti

_____________________________

Dojenček se z vsakim dnem spreminja in raste in bo nekega dne odrasel in odšel;prah pa vas bo zvesto čakal.

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 314
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 11 12 [13]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?