|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 15:35:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kaj pa če prideš v podedovano hišo po njegovi strani, vendatr jo je treba podreti do prve plošče in na novo narediti? Vsak vzame kredita kolikor je možno? Kako naj bi se pa potem pisalo?


V temu primeru bi jaz pisala pol pol. Sej sta oba vzela kredit a ne? In sta jo skupi gor postavila? Le da je njegov del vecji, ker je tu se zemlja.. Ce bi se v tem primeru potem locila, bi pac zahtevala, da se mi izplaca celotna vrednost kredita. Z ostalim pa naj naredi kar hoce! Ce ze nebi bilo polovico napisano name, bi sestavila pogodbo v kateri jasno pise, da se je hisa obnavljala in koliko ti pripada. Na zalost ali pa na veselje, se to danes da. In ce se hoces zazihrat, da ne bos pri 60ih ostala na cesti, bi tocno to naredila!


Hvala, ker mene točno to čaka.

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 15:43:23   
Skratek46
Zame si ti samo pametna in ti dam čisto prav!Čestitam punca-zavaruj si prihodnjost,ker se nikoli ne ve!!!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 15:44:55   
carlyle
Albina, najbolj fer je, da naredita tako, kot je predlagala Baguška. Do obeh- tako ni noben od vaju na slabšem ali izkoriščan.  Ker je itak logično, da tudi če samo eden vzame kredit, bo pa drugi več dajal za sprotne stroške (vse gre iz ene vreče) in bosta torej tudi k odplačevanju tega kredita prispevala oba.
Jaz mislim, da je pametno, da poskrbita, da je zadeva do obeh poštena. Saj v vsakem odnosu je tako, da dokler zadeve štimajo, ni nobenega problema, vsi bi bili pripravljeni deliti in misliti tudi na korist partnerja. Če pa pride do ločitve, se pa koljejo po sodiščih. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 15:45:59   
AKP
Nika v službi user posted image user posted image user posted image .
Ko sva se midva poročila je tudi postalo vse najino. Pa sem imela stanovanje, ki sem ga dobila od mame, pa še ful mlada sva bila. Je marsikdo rekel, da bova imela kratek zakon, ker sva še skoraj otroka. Pa nisem niti enkrat  pomislila na to, da bi bilo stanovanje samo moje. Vse premoženje je najino in tudi obe plači sta najini.  Če ne bi bilo zaupanja med nama, potem ne vem kakšno prihodnost bi imela. In, ko berem vaše odgovore imam isti občutek kot Nika v službi, da je vse tako materialistično naravnano. Kje pa je ljubezen in zaupanje??

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 15:51:49   
natasarobi
naja31- kot je meni znano: če nekaj imaš/dobiš pred zakonom (tvoja dediščina) je to samo tvoja last in v primeru, da se ločiš, mož naj ne bi dobil ničesar. Deli se samo tisto, kar je bilo pridobljeno v zakonuuser posted image  (saj bilo je tako, a ne).

Predvsem dobro je, da imaš dokazila o tem - razna potrdila, račune, itd.

Sem pa istega mnenja kot ti - sedaj je vajino in če gresta kdaj narazen, zakaj bi on dobil nekaj, kar je pripadalo tebi.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 16:23:35   
mika
o jezus kristus, prebrala sem dve strani pa mi je slabo kako nekatere razmišljate.

naja 31 imaš  popolnoma prav.
 
pa meni na kraj pameti ne pride, da bi od moža zahtevala, da svojo dediščino piše name!!!!!!!!!!! kakšno zaupanje in spoštovanje..... to je delo in varčevanje njegovih staršev in  NE zaupanje in spoštovanje do mene.

tud mojemu možu ne bi padlo na pamet kaj takšnega, da bi od mene zahteval del moje dediščine.

zakaj pa tiste, ki nimate nič denar nekam ne nalagate? a zato ker nimate nič, boste pa od moža izsilile nekaj kar vam NE pripada......frajerkeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 19:10:48   
VERONICA
Da obrnemo stvar drugače. Ve, ki ste lastnice stanovanja same ali skupaj z možem, ki niste stanovanje podedovale ampak težko prislužile. Kako bi se počutile da vaš otrok potem polovico stanovanja kar podari partnerju? Mislim da tisti ki dedujejo imajo eno dolžnost do tistih ki so darovali. In da je ta dolžnost večja kot do enega partnerja.

To je tudi glavni razlog zakaj ni pametno prepisati stanovanje na otroka. 

Drugače jaz imam tudi stanovanje na svoje ime. Pa ga nisem dedovala ampak prislužila. In ravno zato ker vem da mi ne bo uspelo še enkrat v življenju ponoviti vajo bo to vedno tako ostalo. 

Tako upam da bom z možem ostala skupaj do starosti, vem pa da bom karkoli se zgodi vedno imela streho pod glavo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 19:11:44   
LoCa
napiši stanovanje nase. mož tle nima nobene veze. v skrajnem primeru, če bi si delila lastništvo in se pol ločla, bi se na koncu zarad tega skorej fentala. preverjeno pri mojih starših. če daš ti dnar je to tvoje. pika. če bosta pa srečno živela skupaj do konca svojih dni pa itak ne more bit to problem, ne?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 19:14:24   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31
No, in je bil on včeraj kar presenečen nad tem, da bom samo jaz lastnica, ker on pa izhaja iz tega, da bo to najino. In da če se bova kdaj ločila, on vsekakor ne bo zahteval polovice. Jaz pa pravim, da je itak najino, samo da če midva kdaj ne bova skupaj, potem naj bo jasno, kaj je moje in kaj njegovo.


Saj je povedal, da ne bi nic zahteval. Ker ze sedaj ve, da ne bi nic zahteval ni nobene ovire, da stanovanje ne bi bilo vpisano samo na tvoje ime.

Moje prvo stanovanje je napisano na mojo mamo, ker sem ga kupovala v casu ko sem se porocila, a moj tedanji moz ni prispeval popolnomanic, mama pa je. Ta poteza se je cez nekaj let izkazala kot zelo pametna.
Ne vidim nobenega vzroka, da bi partner, ki ne prispeva nic v nepremicnino dobil delez lastnistva nad nepremicnino. Saj je menda z menoj ker me ima rad, a ne ker imam nepremicnino.

Stanovanje v katerem sedaj zivimo sem kupila preden sem spoznala sedanjega moza. Ko sva se v to stanovanje vseljevala sem v dogovoru z njim izkuljcno s svojimi sredstvi stanovanje tudi adaptirala. Ce greva narazen ne polaga nobene pravice nad stanovanjem, ce se meni kaj zgodi stanovanje ostane mojemu sinu ali otrokom, ce ih bova imela vec. Ce se meni kaj zgodi in on ostane sam s sinom, ostaneta ziveti v tem stanovanju, razen v primeru da se znova poroci ali zacne ziveti v izvezakonsku skupnosti. V tem primeru se odselita, stanovanje se odda in denar se nalaga na racun najinega otroka/otrok. Lahko tudi ostaneta v stanovanju vendar vsak mesec na otrokov racun vplacata vsoto v visini povprecne trzne najemnine. Ko otrok napolni 21 let sam odloca kaj in kako bo s stanovanjem.

Ce je nekdo moj moz ni moj lastnik, niti lastnik mojega premozenja. Ce bi morala jaz njemu zaupat, da ne bi zahteval nepremicnino, ce se razideva, pricakujem, da on meni zaupa, da ga ne bi kar tako na cesto postavila. Ce zeli zagotovilo, da bo imel kam iti oz. da bo imel nekaj svojega, lahko s poroko pocaka dokler si to ne ustvari in potem ima nekaj svojega.

Nekateri imajo manj, nekateri imajo vec. Ce imam jaz stanovanje, moj moz ima reseno stanovanjsko vprasanje dokler je z menoj. Naloga partnerja pa ni, da s premozenjem, ki ga je sam ustvaril ali dobil z dediščino/darilom ipd. podpira partnerja v smislu dodeljevanja lastnistva, ne da bi ta karkoli prispeval.

In se o nezaupanju. Vsi se menda zavedamo, da se te stvari pravno ne urejajo zaradi dobrih casov in casov razumevanja, temvec v primeru, da ne gre vse tako kot naj bi slo - za slabe case. In menda se zavedamo, da ni garancije, da slabih casov ne bo, kakor ni garancije, da bo nekdo imel kam iti ce se zakon razpade.

Ce me ima rad in ce nima namena zapustiti me, je povsem vseeno na koga je napisana nepremicnina. Da se meni kaj zgodi in se moj moz znova poroci in morda ima otroke, ne vem zakaj bi moral moj otrok bit  prikrajsan za tisto kar bi od mene, kot startno pozicijo v zivljenju lahko dobil, samo zato ker se je njegova mama igrala nekega spostovanja in tisto kar je imela, namesto da pomaga svojemu otroku, podarila eventualno neki njej povsem tuji druzini. Moj moz z drugo zeno in njunima otrokoma ni moja druzina. Moja druzina je moj moz ( dokler je moj moz) in moj otrok/otroci. Isto pri dediscini. Ne vidim vzroka, da v rezultatih truda, dela in zuljev mojih starsev/starih starsev itn. uziva nekdo drug, kot njihovi potomci oz. jaz, moji otroci in moj partner - dokler je del moje druzine. Prav zato zakon tudi locuje med dediščino, ki pripada samo dedicem in skupaj ustvarjenim premozenjem, med katerim se racuna vse, kar je v zakonu pridobljeno.

Tudi v tvojem primeru Naja, bi v primeru locitve tvoj moz lahko zahteval delez - ker stanovanje kupujes v trenutku, ko sta porocena, vendar mora dokazati koliksen je njegov vlozek v stanovanje. Kar se tice stroskov in vzdzevanja stanovanja le te imas tudi ce nisi lastnik, temvec samo najemik stanovanja, pa se nisem slisala, da najemnik, ki je prebelil, vzdrzeval stanovanje vlagal v dobna popravila , pa celo zamenjal radijatorje, pec itn. upravicen do lastniskega deleza. Upravicen je do povracila zneska, ki ga je v nepremicnino vlozil oz. do zneska v vrednosti vlozka v datem  trenutku.

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:05:31   
Anonimen
tukaj je pa konec dediščine, ker sva to kupila oba v zakonu in je to sedaj skupno.


Tle se pa hudo motiš. Preden boš šla v kako tako akcijo se posvetuj s kakim odvetnikom.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:08:24   
Gina
Jaz sem naredila točno to, kar nameravaš ti. Pred mnogimi leti sem razmišljala brezpogojno o tem, kako bi delila vse, vključno z zapuščino. Tako zelo nematerialnistično in z največjo vrednoto "delitev vsega" sem bila vzgojena in še danes tako čutim... vendar.... Ko sem prišla k bivšemu itak ni bilo nič moje. Niti nisem želal kaj takega. On je dobil v uporabo stanovanje, ki sva ga skupaj opremila od a-ž. Jaz sem se počutila čisto varno tam, kljub temu, da mi je njegova mama ves čas servirala, kako sem tujec in da tujec tudi bom vedno. Ko sem šla, pa tudi pustila tam vse (lahko bi zahtevala svoj delež vložka, pa nisem, ker mi je to bilo precej brezpredmetno), sem ugotovila, kako ogromno pomeni stanovanjska varnost. Vsaj meni. Ko sem kupila svoje stanovanje iz mamine zapuščine, sem bila najbolj srečen človek. Zaradi varnosti. Ko smo zamenjali stanovanje za hišo, je šlo spet vse iz moje zapuščine in napisala sem vse kompletno nase. Nikdar več nočem, da me kdorkoli meče iz lastnega stanovanja ali da bi morala na silo nekaj prodajat. Slabe izkušnje naredijo svoje.
Aja, moj ima hišo ravno tako za svojo, ker je vanjo vlagal svoj čas in trud. Po moje bo tudi tvoj do tega drugega stanovanja drugače čutil čez čas.
V bistvu gre tukaj za varnost pri obeh. On nima varnosti če ne prepišeš, ti pa tudi ne, če prepišeš. Ampak po moje moraš vedno najprej poskrbeti zase. Pa nisem ego človek, ampak tukaj gre za to, da si sicer lahko na cesti. To posledično pomeni ogromno denarja vsak mesec za najemnino, če te nekdo prisili, da prodaš in za polovico ne dobiš nič.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:21:32   
Anonimen
Dediščina, darila in vse kar izvira iz avtorskih del je posebna osebna lastnina in nikoli ampak res nikoli ne spada v ločitveno maso. V nobeni obliki.


Če ti vložiš v nakup nepremičnine XXX€ se to odšteje od vrednosti stanovanja (seveda primerno ocenjeno v %) in mora ob delitvi eden ali drugi izplačat partnerja.

Če ti kupiš stanovanje izključno iz svoje dediščine in seveda to lahko dokažeš partner ne bo nikoli imel deleža (razen če je kaj vlagal pozneje in se mu to pol šteje pri izplačilu) čeprav je vpisan kot solastnik, ker si sredstva prispala izključno ti. Če bi se hotel prikazovat kot solastnik bi morala bit podpisana darilna pogodba s katero mu ti podarjaš določen % ali kukrkoli se pač zmenita nepremičnine.

Vsaj tako je men odvetnica razložila, ko sva delila premoženje.

EDINO premoženje ki se ob razvezi deli je premoženje, ki je bilo ustvarjeno v trajanju zakonske zveze ali izvenzakonske skupnosti. Samo to in edino to.

Sicer ti bodo pa pravnice več vedele povedat o tem.


(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:31:36   
mama54

EDINO premoženje ki se ob razvezi deli je premoženje, ki je bilo ustvarjeno v trajanju zakonske zveze ali izvenzakonske skupnosti. Samo to in edino to.


In to je to. Kljub temu, da je stanovanje kupljeno v času zakonske veze, se ne deli, ker je bilo kupljeno z denarjem od dediščine.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:33:44   
Gina
To je sicer res, pikec, vendar v praksi to poteka tako, da mora nekdo, ki prepiše del takega stanovanja na partnerja, pa se kasneje ločita, dokazovati, da je res to kupil iz dediščine. V bistvu se potem reči pri lastništvu lahko zavlečejo tudi leta in leta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:38:08   
Anonimen
ZDAJ ima dokaze. Ve se od kje denar in naj to svoje premoženje zavaruje. Ima vse možnosti. In pika.Bi pa jst vseen šla do odvetnika. Po ločitvi se brez nje sploh ne menim o ničemer še o pogodbi za službo ne, še o odločbah in sklepih ki s kadrovske pridejo ne... Me je izučilo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:40:50   
mama54
tukaj je pa konec dediščine, ker sva to kupila oba v zakonu in je to sedaj skupno.


Gina, Pikec je odgovorila na ta post. Ker iz tega posta je razbrat, da kljub temu, da je samo ona napisana se deli, ker je kupljeno v zakonu.

Vsaj tako sem jaz sama razumela.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:41:44   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mama54
In to je to. Kljub temu, da je stanovanje kupljeno v času zakonske veze, se ne deli, ker je bilo kupljeno z denarjem od dediščine.


Vendar, v kolikor je partner vpisan kot solastnik je breme dokazovanja, da je nepremicnina kupljena prav z denarjem od dediscine na dedicu, dokler je pa dedic izkljucni lastnik je breme dokzovanja vlozka v nepremicnino na partnerju, ki ni dedic. In v praksi kaj je bolj logicno in lazje dokazati - da si vpisan kot edini lastnik v primeru ko si edini tudi vlozil v nepremicnino, ali da si edini vlozil v nepremicnino, a nekoga si fiktivno vpisal kot lastnika? Kateri vzrok je obstojal, da si vpisoval lastnistvo osebi, ki dejansko ni nic lastnega vlozila v nepremicnino? Ponavadi se kot lastnik vpise tisti, ki je nekaj prispeval. Solastnistvo je solastnistvo in ga je nespametno oz. ni pametnega vzroka, da bi nekoga vpisoval kot solastnika, ce za to ni tehtnega vzroka.  Kot vzrok navesti boljse pocutje partnerja je dokaz, vendar dokaz omejenosti. Bolj verjetno je, da je solasnistvo vpisano ker je partner nekaj prispeval, kot je verjetno, da je boljse pocutje partnerja vzrok za taksen vpis. To dalec bolj zveni kot izgovor, kot kot vzrok. 

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:42:14   
mama54
xx

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:50:14   
Nika v službi
Samo nekaj v razmislek.

Že pred mnogimi leti, ko se je mož, takrat pravzaprav še fant,  še nekaj poskušal v akviziterstvu, sva potrkala na vrata ogromne hiše naših znancev. Je hotel fant prositi, če bi mu šli na roko in opravili eno predstavitev. Vrata je odprla žena, nekako plaho, obotavljajoče. Da ne bo pomote, se dokaj dobro poznamo, zelo zgleden zakon, dolga leta skupaj, več otrok.
Jo na vratih fant vpraša, če bi se mogoče lahko zmenili za en termin za predstavitev, tako brez obveznosti. Pa žena reče: "Joj, saj veš, hiša ni moja, moža pa ni sedaj doma, tako da ne morem zdaj ničesar povedati."

Takrat sem bila stara nekaj čez dvajset let, s fantom, sedaj že dolga leta možem, sva že resno hodila. Zame in zanj je bil ta stavek šokanten, grozljiv. Še danes mi je nepredstavljivo, da nekdo, ki z nekom v zakonu živi 20, 30 let, ima otroke, reče, da hiša ni njegova in da ne more odločati, kaj se sme in česa se ne sme.

Oprostite, zame je to nekaj najbolj tragičnega. Biti tujec, podnajemnik v lastni oz. moževi (ženini) hiši po toliko letih. Pa čeprav je mogoče ta hiša dejansko dediščina moža (res ne vem, kako je v tem našem primeru, pa me niti ne zanima).

Me še zdaj strese ob misli na ta stavek, ki se je nama obema globoko vtisnil v spomin.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:57:00   
mama54
Imam občutek, da se je ta žena bala moža. Lahko, da je z njo manipoliral, fizično in psihično uničeval. Pa bi ga verjetno tudi pustila, če bi imela kam se zateči. Nikoli ne vemo kaj se dogaja med štirimi zidovi. Ker meni osebno se njeno dejanje ne zdi normalno.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 20:58:58   
Gina
Nika, to je res grozno, kar si napisala. Nihče ne bi smel biti tujec v svojem domovanju. Prav nihče. In jaz globoko v duši pravzaprav čutim tako kot ti, kar se delitve reči tiče. Sem en nepoboljšljiv idealist, pa v bistvu sicer delim prav vse ostalo, pa šenkam kar je možnega in strašno mi je hudo, ker pri stanovanju teh reči ne morem več delati tako kot ti. Tukaj grem čez svojo dušo. Enostavno ne morem. Tepe se moje čutenje in moje izkušnje v meni. Pa vem, da imaš v principu ti bolj prav. Če bi le vsi ljudje lahko tako gledali na materialne reči! Kako zelo lepši bi bil  ta svet. Iskreno upam, da se mi enkrat povrne zaupanje tudi na področju stanovanja. Ta hip ga ne zmorem.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 21:03:52   
Nika v službi
Oprosti, mama54, situacijo svojih znancev poznam, tako da skoraj 100% lahko trdim, da tu ne gre za kaj takega, kot ti opisuješ. "Skoraj" sem rekla zato, ker je vedno določen majhen odstotek možnosti, da ne vemo, kaj se dogaja za štirimi stenami, pa čeprav gre mogoče za najboljšega prijatelja, brata, sorodnika. Tudi tega se zavedam.

Pa ne bi preveč dalje razpredala, naj omenim, da poznam še eno zelo podobno zgodbo, kot je ta, že opisana. Ko se žena ne upa ničesar narediti v "lastni" hiši, ker je ona tja "samo" priženjena. Pa ne bi šla preveč v detajle, ker to ni namen te debate.

Vsak naj naredi po svoje in odgovarja za svoja dejanja. Jaz samo pravim, da po moje ta svet pelje v napačno smer. Kot me vedno znova zmoti, ko te na civilni poroki najprej z vsem pompom in ceremonijo poročijo, tečejo solze sreče in ganjenosti, potem pa ti matičar v isti sapi zrecitira, kakšen je postopek, če se slučajno ločiš, pa te in one pravice... Ej, res, hudo.

(odgovor članu mama54)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 21:45:16   
mama54
Nika, nemorem si predstavljati, da bi morala moža vprašat, če lahko kdo pride v hišo, ko njega ni doma.To je žalostno. Imaš pa prav, danes ni več tistega spoštovanja med partnerji kot bi moralo biti.No, ne pri vseh, toda pri tistih ko ga ni je že preveč.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 21:54:50   
Anonimen
Nisem brala vseh debat ti pa svetujem samo eno; če daš za stanovanje denar samo ti, naj bo pisano nate. In pika. Me zanima, če bi ga kupil on, če bi ga napisal pol nate, vprašaj ga. Lp

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: lastništvo stanovanja - kaj bi naredile?
25.1.2008 22:13:07   
branka87
Če je on podedoval to zemljo in hišo.... ''oprosti'' To je njegovo!!! 

Postavi se na njegovo mesto!...

Če bosta skupaj vzela kredit, mislim da ga bosta morala vseeno
izplačati do določenega roka oz. zadnjega obroka edino, če prineseta
denar pa ga izplačata.

Med seboj pa overjeno pogodbo pri odvetniku napišeta, da v primeru ločitve
on izplača tvojo že plačano polovico...
Oziroma naredita nekakšno preporočno pogodbo...

Ne razmišljaj o teh stvareh! ZAUPAJTA SI!!!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?