|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:16:12   
Enolla
Smo ga kasiraliuser posted image . Sedaj pa me zanima, koliko časa traja, da se izloči iz telesa? Pri nas se je začelo v soboto popoldne in danes zjutraj je bilo zelo hudo? Sestra v ambulanti mi je rekla, da se slišimo v sredo, kako in kaj? Iz vaših izkušenj - koliko časa traja?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:23:38   
Jančika_
Pri našem tavečjem je bilo lani tako, da je začel bruhati v soboto zvečer, v ponedeljek je pristal v bolnici na infuziji, potem je nekaj dni še imel drisko...kaj pa vem, dober teden je bil bogi, nekaj takega. Nič fajn, toleuser posted image . Držim pesti, da se hitro pozdravite.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:26:13   
tannya
Imeli smo ga lani v polleta 4x. Trajanje je bilo odvisno od tega kako hudo je bilo...Prvič je bila že v 4 dneh ok, zadnjič pa je trajalo dober teden, od tega štiri dni na infekcijski.
Bodi pozorna koliko spije. Če se ti bo otrok zdek apatičen (veliko spanja, se ne bo odzival ipd) pojdite takoj do zdravnika. Za pit dajaj tisto, kar ima otrok sicer rad. Pa kakšne grisine, probiotičen jogurt, kakšno banano.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:26:14   
Jančika_
Aja, virus sam se pa potem še nekaj časa izloča z blatom, mi je rekla pediatrinja, menda še kakšna dva ni po tistem, ko simptomi izginejo, torej ko nima več driske. Tako da dva dni potem je otrok načeloma še kužen.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:31:50   
Enolla
Hvala Jančika za hiter odgovor. Nekako tako sem si tudi jaz šlogala, da bo trajalo, ja. Sicer je hvala bogo krepak fantek, pa dehidracije se bojim, da mu kar silim in silim pijačo. Dobro da vsaj bobi palčke gricka. Mi je pa zanimivo, da takrat ko ga ne šraufa oz. potem lula skozi ritko je čisto normalen in skoraj živahen fant. MOža sem še poslala po Nelit in po oglje - ker so rekli, da to dvoje lahko, probiotikov pa ne, dokler ne gre mimo driska. Upam, da smo ulovili še na začetku.

Aja, hvala za info o teh dveh dnevih - pri nas v vrtcu je namreč obvestilo, da lahko otroka pripeljemo ko bo minilo najmanj 24 ur od zadnje driske.

< Sporočilo je popravil Enolla -- 28.1.2008 14:38:39 >


_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:38:50   
tannya
Nam so na infekcijski dajali probiotičen jogurtuser posted image , oglje, linex in podobne zadeve pa strogo prepovedali. Skratka očitno je tako kot pri drugih stvareh, tudi tu več različnih zdravniških mnenj.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 14:49:19   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Nam so na infekcijski dajali probiotičen jogurtuser posted image , oglje, linex in podobne zadeve pa strogo prepovedali. Skratka očitno je tako kot pri drugih stvareh, tudi tu več različnih zdravniških mnenj.


Ja Tannya se strinjam user posted image  - zaradi tega lahko prihaja do hude zmede.Meni so razložili takole: ob driski je potrebno črtati mleko in mlečne izdelke, ker pospešujejo odvajanje. Probiotični jogurti so "prešvoh" da bi lahko učinkovito prešli preko kisline v želodcu do črevesja, zato je potrebno dat probiotike v kapuli, ki gredo skozi, vendar dokler je driska, nimajo nobenega učinka, se ne obdržijo noter v črevesju in potem je to brezveze jemat. Potem ko učinek driske popusti pa ja, da se črevesje hitreje opomore tudi zaradi imunskega sistema samega. Oglje sem tudi jaz slišala, da ne vendar mu ga jaz dajem zaradi tega, ker sem ugotovila, da mu ustreza. Oglje ima namreč učinek razkužila za črevesje in se virusi vežejo nanj in se tako hitreje izločijo iz organizma. Zelo blago zapira in virusi se še vedno izločijo iz organizma. S pomočjo oglja sem našega fanta precej hitreje postavila nazaj na noge,kot do takrat ko ga nismo imeli.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 18:28:24   
vvns
V časopisu sem brala,da lahko traja tudi 14 dni- odvisno kako je otrok odporenuser posted image . Je pa pomembno da si čim bolj umivate roke, ker se z dotikom prenaša ne po zraku. Mene je tudi strah, da ne bo kaj takšnega pokasiral moj mali.
Pa čimprej se pozdravite!user posted image

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 18:58:11   
Alisa
Pri nas se je začelo danes ob pol polnoči beuhanje, skoraj vsake pol ure, zjutraj ob petih še driska tak da smo ob 10h dopoldan že bili sprejeti na infekcijski in bo notr najmanj 3 dni user posted image . Imamo pa ga tretič in ta zdaj je najhujši.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
28.1.2008 19:12:31   
Alisa
Malo več informacij o tej nadlogi.

Rota virus okužbe

user posted image Kaj so rotavirusi in kakšne okužbe povzročajo?
Rotavirus je razširjen povsod po svetu ime pa je dobil po svoji značilni obliki. Predvsem v zimskih mesecih je najpogostejši povzročitelj črevesnih okužb pri otrocih, ki se pojavljajo v obliki bruhanja in driske.
Okužbe z rotavirusi se pojavljajo namreč vsako leto, preko celega leta, čeprav je večje število obolelih kot že rečeno ponavadi v hladnih mesecih leta.
Nekateri strokovnjaki povezujejo pojavljanje tega virusa predvsem v hladnem obdobju leta, s suhim zrakom v ogrevanih prostorih. Ta naj bi namreč omogočal dobro preživetje virusa na površinah.  
Kako se virusna okužba prenaša?
Okužba se prenaša s stikom - od iztrebka bolnika v usta "bodočega bolnika" prek rok, s katerimi smo se dotikali z iztrebki onesnaženih predmetov ali površin. V redkih primerih se okužba prenese z vodo in hrano, ki je okužena s črevesnimi mikroorganizmi, kot na primer na potovanju. Veliko kužnost je pripisati stabilnosti rotavirusa na sobni temperaturi, ker obdrži "napadalne" lastnosti, dokler ga ne uničimo z razkužili. Na kontaminiranih površinah so ga dokazali še po več mesecih.
Virusne črevesne okužbe so pri otrocih pogostejše kot pri odraslih, vendar so rotavirusi najpogosteje povzročitelji nekrvave driske pri otrocih med šestim in štiriindvajsetim mesecem starosti. Možnosti okužbe imajo tudi starejši otroci in odrasli, ki so bili z bolnikom v stiku, vendar po navadi pri njih bolezen poteka v milejši obliki ali celo brez značilnih bolezenskih znakov. Kljub temu pa lahko izločajo virus v iztrebku in so izvor okužbe.
Inkubacijska doba (to je obdobje od okužbe do pojava prvih bolezenskih znakov) je krajša od 48 ur, in ni daljša od štirih dni. Izločanje rotavirusa se prične med drugim in četrtim dnem po okužbi, traja pa najmanj 6 dni - v povprečju 9 dni, pri nekaterih tudi dlje. Trajanje imunosti ni znano, možna je ponovna okužba.
Potek bolezni
Bolezen se ponavadi prične z bruhanjem, ki se pojavi pred drisko ali hkrati z njo. Blato je tekoče, včasih zeleno, lahko vsebuje sluz ali redko celo nitke krvi. Nekateri otroci imajo tudi povišano telesno temperaturo, lahko pa so prisotni tudi prehladni znaki. 
Velika nevarnost pogostega bruhanja ter odvajanja tekočega blata je izsušenost (dehidracija). Otrok postane žejen, razdražljiv, poležava, spi več kot običajno, ima vdrte oči, suha usta in lepljiv jezik, manj ter redkeje lula in pri dojenčku je velika mečava upadla. Če teh znakov ne prepoznamo pravočasno ter mu ne nadomeščamo izgubljene tekočine, se izsušenost stopnjuje in lahko pride do okvare različnih organov ter celo do smrti. Zato je pomembno, da otroka skrbno opazujemo in ga peljemo k zdravniku, če se pojavijo spremembe, ki bi lahko pomenile preveliko izgubo tekočine. Zavedati se moramo, da visoka vročina in ob tem pospešeno dihanje ter znojenje še dodatno povečujejo izločanje tekočine, zaradi izgube teka in bruhanja pa je tudi vnos hrane in tekočine premajhen.

Zdravljenje
Posebnega zdravljenja ni, poteka predvsem z nadomeščanjem tekočine, elektrolitov (predvsem kalija in natrija) in glukoze. Ko se pri otroku bruhanje umiri oziroma ni pogosto, je priporočljivo nadomeščanje tekočine z oralno rehidracijsko raztopino, katere sestavine se v črevesu normalno vsrkavajo skozi črevesne celice. Otrok naj pije veliko tekočine - vodo, sladkan čaj, sadne sokove, kompote. Tekočino mu ponudimo pogosto. Kadar močno bruha ali so prisotni znaki dehidracije, ga bo zdravnik napotil v bolnišnico, kjer bodo nadzorovano nadomeščali tekočine in elektrolite ter vzpostavili metabolno ravnovesje s pripravki v infuziji.

Koristni nasveti
  
Priporočljivo je uživanje probiotičnih mlečnih pripravkov. Otroku pripravimo hrano, ki jo ima rad, vendar v manjših količinah ter večkrat dnevno. Dojenim otrokom lahko ponudimo čaj, sadni sok ali vodo glede na njegove prehrambene navade, povezane s starostjo. Zalivančka hranimo z mlekom, ki ga sicer uživa. Če otrok hrano zavrača, ker nima teka, se trudimo, da mu ponudimo vsaj dovolj tekočine. S kliničnim izboljšanjem bolezni se mu bo povrnil tudi apetit.

Skrb za higieno
Izvajanje osebne higiene, higiensko rokovanje z živili, vzdrževanje čistoče v sanitarnih in drugih prostorih preprečuje možnost prenosa rotavirusov. Zelo pomembno je dosledno izvajanje higiene rok. Priporočljivo je, da otroke že od rane mladosti učimo higiene rok ter jih nadzorujemo, da bodo roke temeljito umili z milom vedno, kadar je to potrebno.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
29.1.2008 12:22:29   
Enolla
Alisa user posted image  - bom kar nehala se "smilit" sama sebi, ko vidim kako hudo je lahko kje drugje. Bošček vaš mali, upam, da ga boste uspešno pregnali.user posted image

Pri nas se zgleda stanje umirja tok, tok. Se sicer še izloča ven, ampak na račun oglja je to bolj znosno kot prej, ko sem lahko opisala kot lulanje skozi ritko. Tudi zunaj sva malo bila pa tudi kar nekaj je pojedel. Bomo videli.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
29.1.2008 19:55:46   
Anonimen
Zame je edino učinkovito in naravno zdravilo pri driski samo oglje. Če to ne prime, potem je pa res že kriza.

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rota virus - kolilo časa traja?
29.1.2008 21:59:29   
žetev
Nam so na infekcijski dajali probiotičen jogurt , oglje, linex in podobne zadeve pa strogo prepovedali. Skratka očitno je tako kot pri drugih stvareh, tudi tu več različnih zdravniških mnenj.



joj kaka zmota..mi smo z rota virusom pristali v bolnici(dehidracija) po dveh dneh smo odšli domov-pili mleko(ker me je takooooo prosila) in naredili napako, ter se vrnili v bolnico, kjer so ta mlade zdravnice rekle, da mleko pač ne škodi in da otroci ne rabijo bit na dieti, pa je prišla starejša zdravnica na vizitO in nam rekla, da so še babice govorile, da v takih primerih(trebušnih gripah in driskah )mleko škodi in zahtevala sem tudi dietno hrano-in rezUltat: SMO OZDRAVELI!user posted image user posted image user posted image , TAKO, DA  1 TEDEN PRIČAKUJTE...


_____________________________

kar seješ to žanješ

(odgovor članu tannya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?