|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 8:35:06   
kekec in mojca
In ja, če ste zdrave nosečnice in če vaš plod ni ogrožen, je treba pač delat, nosečnost ni bolezen.
 

Evo, s tem se tudi strinjam. Ampak danes je dejstvo, da zakon ščiti nosečnice, delodajalci pa ne upoštevajo zakona. Tako nekaterim ni preostalo drugega, kot da so šle v bolniško.

Saj tu se oglašajo večinoma tiste, ki so imele težave, takšne ali drugačne. Nobena izmed nas ni ostala doma zato, ker ji tako paše in ji je tako všeč. Si predstavljaš, kako skrbi vzgojiteljico, ki mora neprestano dvigovati otroke v vrtcu, težke od 10 - 15 kg, jih cartat... ravnatelj vrtca bi jo moral dat na drugo delovno mesto... hm... katero že? Pa je sicer ženska zdrava, ampak zaradi narave dela svojega dela ne bi mogla opravljat, da ne bi prišlo do splava ali prezgodnjega poroda.

Ali pa žensko, ki dela v kemični tovarni z laki... pa je morala ostati na delu, spet na starem delovnem mestu, ker ni bilo možno it na drugo delovno mesto (delodajalec ne bo upošteval zakona). Kaj naj naredi - sicer je zdrava, ampak... ?

Kolikor vem, je anonimna, ki je začela to temo, ni bila doma ravno zaradi tega, ker bi ji tako pasalo... ampak zaradi narave dela.

P.s.: Mimogrede - v prvi nosečnosti sem bila doma od tretjega meseca dalje zaradi težav, ki sem jih imela... pa tega za nič na svetu več ne bi želela, da se ponovi. Nihče ne pomisli, da moraš pri bolniški BITI DOMA in da se počutiš kot v zaporu. Še huje...

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 10:08:22   
rokapi
Jaz sem doma že od začetka, iz hiše ne morem, ker moram ležati. Komisija mi podaljšuje odločbe, tu ni težav.

Veliko raje bi bila zdrava in na nogah, med ljudmi in v službi. Kdor misli, da je fajn preležat celo nosečnost, se hudo moti.  Obenem ne morem niti skrbeti zase, kaj šele kaj pripraviti za naraščaj. Vse mora mož ali mame. A če drugače ne gre...

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 12:18:14   
trnuljčica
Se popolnoma strinjam z K&M.
Nosečnice res varuje zakon in delodajalec jim je dolžan zagotoviti primerno delovno mesto ( brez nevarnih strupov, fizičnega dela....). Vendar kdo pa nadzoruje izvajanje zakona? Navidezni inšpektorji, ki jih ni.user posted image Če jim je do tega, da se stvari spremenijo, bi mogoče kontrolorje zzzs, ki nadzorujejo user posted image morali prekvalificirat v nadzornike delodajalcev in izvajanja zakona. Pa ne tako, da jih delodajalec pelje nauser posted image , potem pa ....( videla).

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 14:00:21   
kekec in mojca
Saj boste še celih devet mesecev doma, če si zopet ne boste "rihtale" kakšnega podaljšanja ali pa bolniške.


Ne vem, če s tem misliš na podaljšanje porodniške, Marogica, ampak tu bi ti rada povedala, da od vseh, ki jih poznam in so dale prošnjo za podaljšanje, je samo ena dobila podaljšano. To dobiš zelo zelo težko, z otrokom res mora biti nekaj narobe.

Razen, kadar gre za podoben primer, ki ga je opisala Trnuljčica, ampak to je že druga pesem, ki pa se - žal - tudi pri nas dogaja.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 22:23:44   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Ne vem, če s tem misliš na podaljšanje porodniške, Marogica, ampak tu bi ti rada povedala, da od vseh, ki jih poznam in so dale prošnjo za podaljšanje, je samo ena dobila podaljšano. To dobiš zelo zelo težko, z otrokom res mora biti nekaj narobe.



Je tudi prav tako.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: bolniška komisija
11.3.2008 22:39:48   
kekec in mojca
 
Je tudi prav tako.


Kakor za koga.user posted image

< Sporočilo je popravil kekec in mojca -- 11.3.2008 22:41:10 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 17:38:11   
pinia
Zdravo!

Sama sem v petem mesecu na bolniški, trenutno za en mesec. zanima me ali te lahko pošljejo delat po tem mesecu, zaposlena sem v šolstvu, kjer naj bi delo potekalo kontinuirano in bi stem naredila samo zmedo. res je da se bolje počutim, ampak povratek med 600 otrok bi ponovil prvotne slabosti (sem že probala).
tudi se ne znam odločiti, kam lahko grem iz stanovanja in kam ne med bolniško, saj moram ja po voziček, ...?

hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   [Brisano sporočilo]
13.3.2008 18:54:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pinia)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 18:57:52   
janet
Iz ZZS-ja menda hodijo ljubljanski inšpektorji po celi Sloveniji, vsaj js sem tak čula.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 19:47:54   
arabela*
hoila
tud jaz imam eno vprašanje.Ker sem tud sama na bolniški,me zanima,kdaj moraš na pregled preko komisije,prvič??In kako to sploh poteka?user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu janet)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 19:58:30   
maja24
Ko ti je G dala bolniško si itak prvi mesec prek delodajalca,potlej če se v enem mesecu stvari ne izbolšajo(glede tvojega počutja)to bo G presodila takrat ko boš mela kontrolo ti bo spet napisala potrdilo za osebnega zdravnika nato boš šla s tem potrdilom do svoje OZ in tako bo ona poslala naprej za komisijo,potlej si pa itak doma pa čakaš na odločbo od komisije to je v roku enega tedna in ko dobiš odločbo ti pa itak not piše za kolk časa so ti podalšal bolniški stalež(če ti ne podalšajo moraš nasledni dan v službo in tam se zmeniš da bi za ta tedn ko si čakala odločbo koristila dopust)

Kar se tiče pa za kolk časa ti podalšajo bolniško je pa čist odvisno,loh za 1 mesec al pa več.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 20:03:52   
kekec in mojca
Pinia, odvisno od zdravnika na bolniški komisiji, kaj ti bo odobril. Če se ti je stanje izboljšalo, se lahko zgodi, da te pošljejo nazaj. Mene pred tremi leti niso, ker moj G tega ni omenil v spričevalu, res pa je, da sem tudi po tistem, ko se mi je stanje izboljšalo, še vedno imela priporočeno mirovanje. In sem morala bit doma. Če sem kam šla, sem šla na lastno odgovornost. Glede vozička ti svetujem, da se ga pač odpraviš iskat tisti dan, ko imaš zdravniški pregled. In po možnosti naredi tako, da ne boš imela ginekološki pregled ter posvet pri svojem osebnem zdravniku na isti dan. Če te pridejo iskat ravno na tiste dneve, ko te ni doma, imaš dokazilo, da si bila na pregledu.

Hruška debeluška, baje te hodijo kontrolirat tja, kjer je tvoj stalni naslov, ne glede na to, kje imaš zdravnika.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   [Brisano sporočilo]
13.3.2008 23:08:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kekec in mojca)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   [Brisano sporočilo]
13.3.2008 23:11:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu arabela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: bolniška komisija
13.3.2008 23:39:17   
kekec in mojca
Hruška debeluška, seveda lahko kdo drug nese tisti papir. Ampak, roko na srce, kljub mirovanju sem bila občasno še kdaj vesela, da sem si lahko privoščila brezskrben sprehod, pa četudi do zdravnika. Zato sem ji svetovala, da naj si uredi pregled pri zdravnikih na različne dni - seveda, če nima zapovedanega strogega mirovanja. Greš vsaj dvakrat na mesec med ljudi. user posted image Vsaj zame so bili ti obiski zdravnikov družabni dogodki v prvi nosečnosti.

Itak pa je moja osebna zdravnica želela, da nekajkrat pridem tudi k njej na pregled, da sva se pogovorile o vseh možnih težavah, ki bi me lahko pestile, čeprav sem bila pred tem na pregledu pri svoji G. Potem pa, čakanje pri G in kasneje pri osebnem zdravniku ni najbolj prijetno, a ne?

Nekaterim ginekologi napišejo, da se lahko sprehajajo. Moja G tega nikoli ni počela v nobenem primeru, ker pravi, da če lahko greš na sprehod, te hitro zavrnejo na ZZ in greš potem takem lahko tudi delat.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: bolniška komisija
14.3.2008 8:53:56   
ANA_P
Meni moj G na vsakem pregledu da zdravniško potrdilo, ki ga potem nesem k svoji osebni zdravnici. Ona to pošlje na komisijo. Samo na začetku sem mogla dati fotokopije in izvide od umetne oploditve, zdaj pa vsak mesec samo nesem to zdravniško potrdilo.
Kar pa se tiče sprehodov. Sem prosila mojo osebno zdravnico, če mi napiše priporočilo za sprehode, pa mi je razložila, da mi ona tega ne more dati, ker me v bolniško ni dala ona in me za to zakaj sem v bolniški ne zdravi ona. Tako se morem dogovoriti z mojim G. Ampak moj G se mi vedno samo nasmeji, ko mu to rečem in mi ne da nobenega papirja za sprehode user posted image user posted image
Mi pove, da me razume, bar to user posted image user posted image user posted image , ampak da sem v bolniški.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: bolniška komisija
14.3.2008 9:10:35   
sayuri
Se strinjam s kekec in mojcauser posted image  Tudi zame so dnevi, ko imam G ali ko grem k OZ družabni dnevi, ko grem med ljudi. Imam predpisano počivanje in mirovanje in po pravici povedano - več kot pol ure ne morem bit pokonci. O tem, da bi mi G napisal sprehode,tudi razmišljam ne, saj mi je sam zabičal, da počivat, počivat in počivat. Če ne bom doma, bom morala v bolnišnici. Opremo za otročka bomo že kako nabavili. 

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: bolniška komisija
14.3.2008 12:34:47   
kinm
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya

hoila
tud jaz imam eno vprašanje.Ker sem tud sama na bolniški,me zanima,kdaj moraš na pregled preko komisije,prvič??In kako to sploh poteka?user posted image




Meni so enkrat že zavrnili komisijsko bolniško in zdaj mi jo je splošna zdravnica odprla na novo, v kratkem ji bom
nesla še tist papir, ki mi ga bo spet napisal g. in bo ponovno poslala za komis. b. in zdraven napisala naj me pokličejo
gor na pregled, da me bodo vidl. Mislim pa da te lahko tudi sami po svoji presoji pokličejo (iz ZZZS), odvisno...

Kako poteka? Nekje sem zasledila, da tko, kot če bi bla pri svojem g. na pregledu, sam da mal bol strogo user posted image
Jest bom to kar svojo splošno zdravnico vprašala, ko ji bom nesla še tist izvid od g.

lp!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: bolniška komisija
14.3.2008 14:43:16   
Taula
Hruška debeluška, baje te hodijo kontrolirat tja, kjer je tvoj stalni naslov, ne glede na to, kje imaš zdravnika.


Če imaš uradno prijavljen začasni naslov, te kontrolirajo na tem naslovu. Jaz sem tako uredila da sem vso pošto od komisije dobila na začasni naslov ko sem bila v bolniški+na zdr.kartici imam zabeležen začasni naslov.

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu kinm)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: bolniška komisija
17.3.2008 11:50:23   
arabela*
oi,punce a mi zna katera povedat,kako dolgo ste običajno čakale na odločbo od komisije.Jaz sem jo oddala svoji zdravnici v četrtek,sedaj je pon.,odločbe pa še ni.user posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: bolniška komisija
17.3.2008 12:34:59   
rokapi
Precej počasni so. Meni pošljejo novo odločbo vedno kak teden po preteku stare.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: bolniška komisija
17.3.2008 12:59:22   
ključek
mene tud neki zanima....kontrola bolniške...a to komisija sama izbere pacientke-nosečnice, ali kako poteka?? kako sploh pride do tega, da te obiščejo doma in preverijo če se držiš napisanega v odločbi?? na svojolastno pobudo ali morajo to zahtevati v službi nosečnice??

(odgovor članu rokapi)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   [Brisano sporočilo]
17.3.2008 20:50:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ključek)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: bolniška komisija
18.3.2008 9:03:45   
MARTINŠČICA
Ojla,
mene pa zanima, kako ta kontrola izgleda. A to samo pridejo in če si doma, grejo. Ali pa so pri tebi doma, te kaj pregledajo, kaj povejo, svetujejo ...? Je to zgolj čekiranje če si doma ali ne, ali je bolj obisk varianta? A to pridejo zdravniki al kdo?

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: bolniška komisija
18.3.2008 13:29:23   
Naja30
Samo čekirajo, če si doma.
Pride kontrolor, ne zdravnik. Samo pozvoni, te identificira, podpišeš da je bil tam in gre. Noben obisk, ne gre niti notri.

< Sporočilo je popravil Naja3 -- 18.3.2008 13:30:33 >

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?