|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Polenta
7.2.2008 23:03:31   
Rubin.
Ne vem koliko je tvoj otrok star? Jaz sem mojo malo mis do 6 meseca samo dojila, potem pa smo začeli z riževimi kosmiči. Polento sem ji začela dajati okoli 8 meseca, vendar ne to grisasto (je ni marala), ampak sem jo kupovala v Tušu isto od Zlatega polja, vendar zmleto kot moka. Solila je nisem, sem jo pa zmešala z zelenjavo. Špinačo in polento je naravnost oboževala user posted image .

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Polenta
7.2.2008 23:06:04   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

jah, no četudi vsebuje sledi glutena, jih ne bo pobralo. Najboljše, da jih do 10. meseca samo z mlekom, sadjem in zelenjavo futramouser posted image user posted image

Komot lahko daš polento Emm tam pri 5,5 mesecih. Verjami, da tvoji pupi ne bo ničesar zaradi polente. user posted image


ne vem zakaj si tako nestrpnauser posted image to sem napisala predvsem za tiste mamice pri katerih imajo v družini alergije na različna živila. ena tako banalna stvar lahko naredi v telesu pravi požar pa če se nekomu zdi še tako nesmiselno!!!!

ne boš verjela, da se otrokov organizem do 5 leta starosti obnaša bolj v prid alergijam kot proti njim in zato včasih pazljivost v družinah z alergijami ni odveč!!





Ja žal kljub previdnosti lahko pride do alergične reacije. Npr. jaz mali mis do enega leta nisem dajala agrumov, šele nekje pri 15 mesecih, pa je kljub temu nanje alergična. Pa nihče v družini ni alergik.  Previdnost ni nikoli odveč!

(odgovor članu saskija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Polenta
8.2.2008 8:43:35   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: Emm

Paštetka hehehehehe upali smo na pupo a  dobili pikeca
sedaj nam seveda ni žal.user posted image user posted image user posted image imamo pač doma dva pikeca in sem jst kot v haremu med samimi moškimi heheheheuser posted image user posted image user posted image



Emm user posted image  prosti, oprostiuser posted image .

Saskija, nisem nestrpna. samo, če greš prebrat pra tem, ki so objavljene, mamice zeloooooo komplicirajo. In zato nekatere uporabnice, ki imajo več otrok sploh več ne odgovarjajo, ker se jim zdi smešno in butasto. Oprosti, ampak tako je. Tudi sama, sem večkrat si že rekla, da ne bom, ker skoz eneo in isto sprašujejo, pa vseeno želim pomagati, predvsem tistim, ki so nove in ne najdejo iskalnika.

Kar se pa tiče alergij... Vsaka mamica ve, če je kdo nagnjen k alergijam. Tistim, že pediatri povejo kako in kaj in kdaj. Tukaj vas pa bereje 80% tistih mamic, ki nimajo otrok nagnjenih k alergijam in prosim ne še tem zakomplicirat s kakšnimi sledmi glutena v koruznem zdrobu. Drugače, pa potem kupite koruzni gres od Alnature, ki sledi očitno nima , ker poznam mamico in punčko, ki lahko je samo 5 živil, pa od teh je ta gres.

Vsaka naj poskusi, kaj paše njenemu otročku. pa če ima sosedov pubec alergijo na citruse, še ne pomeni, da zdaj ne smejo vse mamice tu na RR, do 2 leta dajati citrusov (pišem splošno, da ne bo kdo spet mislil, da leti na koga). poleg tega pa so citrusi, ki so bajdovelj zeeeeeeelo alergeni, čisto druga pesem od koruznega gresa.

Moje starejši je imel krče od citrusov do 2 leta skoraj. Pa to še ne pomeni, da zdaj 2. otrok ne bo dobil prej pomaranče. bomo sprobali in če bo enako, bo pač dobila kasneje.

Opazujte svoje otroke in bo vse OK. Čim več komlicirate, slabše je. POVSOD in ne samo tu na uvajanju. Lahko me spet skritizirate...vseeno mi je, ker bodo itak pisale in kritizirale samo tiste, ki si ploskajo in se vzpodbujajo pri čimvečjem kompliciranju. Ta druge pa se smejejo zraven. Tako pač je tu na RR. Bognedaj, da ti kdo pove drugačno menje. Občudujem al bino, ki se je tako dolgo trudila dajat realne odgovore, ki so se pa žal nekaterim komplikatorkam zdeli provokatorskiuser posted image


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Emm)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Polenta
8.2.2008 12:19:43   
andie
IZVIRNO SPOROČILO: saskija

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

jah, no četudi vsebuje sledi glutena, jih ne bo pobralo. Najboljše, da jih do 10. meseca samo z mlekom, sadjem in zelenjavo futramo

Komot lahko daš polento Emm tam pri 5,5 mesecih. Verjami, da tvoji pupi ne bo ničesar zaradi polente.


ne vem zakaj si tako nestrpna to sem napisala predvsem za tiste mamice pri katerih imajo v družini alergije na različna živila. ena tako banalna stvar lahko naredi v telesu pravi požar pa če se nekomu zdi še tako nesmiselno!!!!

ne boš verjela, da se otrokov organizem do 5 leta starosti obnaša bolj v prid alergijam kot proti njim in zato včasih pazljivost v družinah z alergijami ni odveč!!





Ja žal kljub previdnosti lahko pride do alergične reacije. Npr. jaz mali mis do enega leta nisem dajala agrumov, šele nekje pri 15 mesecih, pa je kljub temu nanje alergična. Pa nihče v družini ni alergik. Previdnost ni nikoli odveč!



Poslušite me zdej, babe!user posted image

Gluten ne povzroča alergije in je čist druga zadeva kot npr. mleko, jajca ipd...

Kar se glutena tiče, gre za celiakijo, ki je bolezen in stvar je taka, da celiakijo ali imaš ali je pa nimaš.
Priporoča se dat glutenska živila kasneje samo zato, da če otrok slučajno celiakijo ima, se le-ta pojavi kasneje, ker je manj zapleteno pri večjem dojenčku ugotovit, da gre za to bolezen.

Celiakiji se ni mogoče izogniti s kasnejšim dajanjem glutenskih živil, kot je to možno pri alergijah na določeno hrano (kjer lahko otrok alergijo preraste), pri vsem skupaj gre samo za to, da je lažje zdravit otroka, za njega je laže in za vas, če se ugotovi, da ima otrok celiakijo pri npr.7mesecih kot pa pri 5.
To je vse in sigurno držiuser posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Polenta
8.2.2008 21:03:01   
Naja30
andie, čist tako za informacijo, celiakijo lahko dobi ali dojenček ali otrok ali odrasel pri 30 letih. Imam 2 prijateljici, ki sta jo dobili kot odrasli osebi, pa tukaj nima nobene veze, kdaj so jima jo mame začele dajat kot GH.

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Polenta
9.2.2008 15:06:36   
andie
Imamo v družini celiakijo, jo ma moj bratec, pa smo prebrali tudi velik strokovne literature.....user posted image
Poznamo zlo dobro, vsi zdravniki so tko rekl, v velik literature je to narobe opisano, no če mata pa tvoji dve kolegici celiakijo, pa -
ravn to pravim, da ni važn, kdaj začneš jest gluten, ker če imaš celiakijo, se ti bo enkrat razvila, če je pa nimaš, se ti pa itak ne bo, zastopiš?

Glih to pravm, da nima veze, kdaj začneš dajat gluten,očitn nisi dobr prebralauser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Polenta
9.2.2008 17:47:25   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: andie

Glih to pravm, da nima veze, kdaj začneš dajat gluten,očitn nisi dobr prebralauser posted image


Aja ups, potem se pa strinjam s tabo user posted image

(odgovor članu andie)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Polenta
10.2.2008 16:49:27   
kristinaj
polenta zlato polje, čas kuhanja 2min, naredim jo pa na alpskem mleku 3,5, ne na vodi, kot za nas odrasle. ne naredim goste kot za nas ampak nekje gostote jogurta....

(odgovor članu jaša2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Polenta
15.2.2008 23:29:33   
IČA
POLENTO probajte skuhati v vodi v kateri ste kuhale sadje ali zelenjavo (jabuk, hruško, korenček...), super je mali poje vse, ali pa primešate kako od teh stvari je sigurno boljše kot sama polenta, kar se pa tiče mlečnih izdelkov pa najbolje da izberemo srednjo pot in začnemo po dopoljnjenem 7 m, mali je 6m star tako da bomo še malo počakali

_____________________________

mariJANa

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?