Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
kaj je boljše za oskrbo popka - fiziološka raztopina ali 70% alkohol? Kje ste kupile fiziološko? Iskala sem jo v Sanolaborju in lekarni, pa je nimajo. Razen tisto za v nos...
Lekarne jo definitivno imajo, saj fiziološka je fiziološka al za nos spirat, rane, popek...kar pač želiš. Fiziološka raztopina(0,9% NaCl) pa je samo ena v različnih oblikah pakirana (steklenica, pumpica, ampule...)
Pa sej je ta fiziološka tudi za popek OK. Mi smo sicer popek čistili dokler ni odpadel z alkoholom, potem pa s fiziološko. Drugje boš težko dobila fiziološko kot v lekarni. V DM, Mulller imajo samo Niveine ampule.
Za oskrbo popka je boljši 70% alko, ker le ta rano fejst razkuži in še popolnoma izhlapi. Fiziološka pušča vlažno rano, kar le je bolj ugodno za bakterije.
To je pa res čudno (da majo samo eno obliko fiziološke). Kaj pri vas noben leč ne nosi? Jaz hodim v različne lekarne pa vedno dobim fiziološko v obliki, ki jo hočem (ponavadi vzamem v flaši- kar za infuzije, mi je priročna za v kopalnico, včasih pa v plastični izdaji). Imajo tudi različne velikosti (250 ml, 500 ml...)
70% alkohol ja peče ko hudič, ne? ne vem no js sm rano s tem alkoholom čistla pa je res peklo, ne vem če bi dojenček to zdržal! če se motim me popravte
70% alkohol ja peče ko hudič, ne? ne vem no js sm rano s tem alkoholom čistla pa je res peklo, ne vem če bi dojenček to zdržal! če se motim me popravte
moj sinko ni kazo nobenih znakov,d bi ga karkol peklo,tk da dvomim.
Za popek sem uporabljala alkohol. Otrok ni nič jokal, niti ni kazal ninakršnih znakov, da bi ga bolelo ali peklo. Se je pa ranica hitro zacelil, ker alkohol dobro suši ranice- bolje kot fiziološka. Za nosek imam pa Niveino raztopino, ki sem jo kupila v lekarni, imajo jo pa tut v DMu drugače.
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3 Z alkoholom sem čistila popek 1x na dan, pri vsakem previjanju pa obrisala s fiziološko, tako da rabiš obe. Dobiš tudi oboje v lekarni.
Našemu smo popek pudrali z Weleda pudrom, dokler ni odpadel, kasneje pa z ničemer več. Patronažna mu je sicer sčistla parkrat z alkoholom, mi pa smo ga samo normalno kopali in se mu je hitro zacelil.
To je spet ena od tistih stvari, ki jih patronažne in MŠ zelo različno priporočajo. Mi smo čistili popek z alkoholom, pa ga ni nič peklo. Sicer pa mislim, da je vseeno kaj uporabljaš. Fiziološko raztopino dobiš v vsaki lekarni, mogoče različno pakirano. Je pa to eno in isto, ali daš pač v nosek ali pa na vato in očistiš popek.
čistila sem samo s fiziološko. saj ta tudi rakužuje, samo je manj agresivna od alkohola. sploh pa popek ni rana (mislim odprta - kot če se porežeš npr.), samo zasušit se mora. da ne zakrvavi je pa treba pazit - da ga po nestreči ne natrgaš.
smo čistili z fiziološko.smo imeli pa na začetku v majhnih pakungah-one za v nos, pa nam je po 2 tednih zmanjkalo, pa sem poslala v lekarno po drugo pa je domov prinesel pakirano v 0,5 l plastenki nam jo je šele sedaj pri 6. mesecih zmanjkalo
Moja hči (23 mesecev) uporablja dudo samo ponoči, ko gre spat. V vrtcu so jo od dude odvajali s popoldanskim počitkom, zato mislim, da je čas, da se dude popolnoma znebimo. Kako ste otroku pomagali, da se je znebil dude?