|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
5.4.2008 14:34:22   
meridaub
Pozdravljene mamice

Pridružujem se vam tudi jaz - rodili smo malega Andrejčka 30.3. težek je 2840 g in 50 cm dolg. Učiva se dojiti, pa nama ne gre najbolje, ker mali sploh noče zagrabit bradavice. Imam majhno bradavico, z nastavkom pa tudi še ne gre, je preveč praznega prostora v nastavku, ker nimam še navala mleka. Zdaj se samo carta na dojki. Si pa mleko načrpam, dovolj ga je za približno dva obroka. Tiste, ki dodajate mleko, koliko mu date mleka - glede na težo dojenčka? Je 40 ml dovolj za mojega malega težkega zdaj 2800 g?

hvala za odgovor

moram pa vas še prebrati od 30.3. naprej, sem bila 5 dni v porodnišnici.

lepo se ujčkajte

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: zakladki marčevk
5.4.2008 14:45:46   
Azzurra
meridaub - meni je patronažna rekla, da dojenček potrebuje 150 ml mleka na kilogram telesne teže, gledano dnevno, torej če ima dojenček 3kg, potrebuje čez cel dan 450ml mleka, razdeljeno na 8 do 12 obrokov, odvisno kako pogosto se hrani.
Upam, da ima patronažna prav in upam, da boš izračun lahko uporabila.
Sicer pa je Daša v porodnišnici dobila dodatek, ko je bila stara 3 dni (težka cca 3.200), no, sestra ji je naštimala 30 ml (dodatek je dobila za en obrok).

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu meridaub)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: zakladki marčevk
5.4.2008 16:37:16   
lucalu
meridaub dobrodošla med mamicami!!!
user posted image
Kar se pa tiče količine hrane, je naš Tai že v porodnišnici (ko je imel 2550 g) pojedel 40 ml... Tehtali so ga pred in po podoju in to je bil rezultat - seveda, ko sem dobila mleko... Prej pa so ga hranili s 30 ml adaptiranega mleka. Zdaj imam okrog 80 ml - če si spumpam in običajno mi tudi isprazni dojko - je pa zdaj težek približno 4 kg. Bom pa videla kaj mi bojo rekli v ponedeljek v posvetovalnici...

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: zakladki marčevk
5.4.2008 19:37:41   
lucalu
meridaub sem našla še eno formulo za izračun količine mleka. Tule jo imaš:
Otrokova teža (kg)× 190 = količina v mililitrih / 24 ur. Potem je pa samo odvisno, koliko obrokov na dan imaš.

Npr: 3,5 kg  × 190 = 665
7 obrokov na dan ; 665 / 7 = 95 ml na obrok

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: zakladki marčevk
5.4.2008 22:25:49   
Lona76
Živjo marčevke!
Da se še jaz malo javim! Čestitke vsem novim mamicam. V bistvu sploh nimam časa slediti. Sedajle pa sem si vzela 5 minut, da vam napišem kako smo.
V glavnem ščitnica od Taje je ok. Smo prejšnji petek šli na pediatrično dati kri in hvala bogu ima moj možek na nuklearni veze, da smo v ponedeljek izvedeli izvid, da je ok, ker po pošti ga še vedno nismo dobili. Bi bila nestrpna k user posted image . No v četrtek pa sva imeli prvi preegled pri pediatru. Je zrasla za 1 cm, se je pa premalo zredila. Samo za 520 g  od odpusta iz porodnišnice. Imava čez 14 dni zopet tehtanje. Nama je dala pa cel kup napotnic. Eno za drmatologa zaradi ritke in sedaj revici ne smem mazati ritke s kremo ampak ji lahko dajem samo ob,kladke s fiziološko in sedaj ima že celo ritko rdečouser posted image . TO moraš delati vsaj 3 dni prdno grepš k dermatologu. Upam da bova hitro na vrsti ker se mi res že smili revica. Sem pa v petek klicala da bi jo naročila pa ob petkih ne naročajo. No potem sva dobili še za UZ kolkolv in za razvojno. V glavnem bova skos bolj k zdrovnikom hodili. Drugače je ok je pa malo prehlajena revček kašlja in smrka.
Danes ponoči je tudi malo bolje spala, sem pa jo tudi danes prvič opazila da je opazovala predmete (igračko).

Sedaj se pa že pritožuje, jo moram nahraniti. Lepo se imejte in upam, da si bom jutri lahko vzela toliko časa da preberem, kaj se je kaj dogajalo ta teden.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 8:40:22   
Arabela
Dobro jutro!

Mali pančka, velika gleda tv....

dobili smo temenca, jih pridno mažem in odstranjujem.. pa tudi koža na obrazku se mu čisti..drugače je ok, krčki še vedno prisotni..


Pozdravčke vsem..


_____________________________

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 9:10:47   
lucalu
Dobro jutro mamice!
Mi smo kar vredu, razen tega, da se Taiu čisti koža in ima obrazek čisto rdeč... na ličkih ima mozoljček pri mozoljčku... take čisto majhne, ampak veliko. Pravijo, da to lahko traja tudi cel mesec - upam, da bo čimprej mimo. Si je pa revček prehladil očko... ima vneto in gnojček se mu nabira - GROZA! Komaj čakam jutri, ko imamo posvetovalnico, da vidim kaj bodo rekli.
Drugače pridno spimo, razen kadar ga mučijo krčki...
Pridne bodite in veliko se cartajte!

(odgovor članu Arabela)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 9:23:06   
*medica*
luclu veš kaj sem jest slišala da za unete učke pomaga materino mleko..malo mu nabrizgaj v uč ne preveč kako kaplico..večkat nardiš hitrej gre..ej to mi je veliko žensk reko...pa še oče mi je reku da se spomni ko otrok da se je to delala njegova mama ko je mel nek otrok nekaj v očesu in je pomagal..sprobaj ne bo mu škodovalo..

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 10:18:22   
lucalu
medica sem jaz tudi to slišala... pa sem včeraj probala pa ni pomagalo. Nisem pa vedela, da moraš večkrat... bom probala danes še. Vsekakor pa hvala za nasvet!!! user posted image

(odgovor članu *medica*)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 12:56:50   
Čakajoča
Pozdravljene mamice!

Vidim, da pridno čvekate!

Mi mso super! Razen tega, da se ne dojimo! Pač ne gre vse po planih! Si mleko izbrizgavam na 3 ure! Nik je na 3-4 ure! Pa v moje mleko dobi 3 merice dodatka! Ja,kaj hočem, če mu je moje mleko premalo močno! Tu pa tam ga malo "zašraufa", pa prdne in je OK! Veliko smo zunaj oz. voziček dam ven na teraso, pa spi po 3 ure!
Danes se spet kopamo! Ko sva ga midva 1., je bil jok! Upam, da danes ne bo tako!
V sredo imamo 1. posvetovalnico in me res zanima, koliko je zrstel in se zredil!

Lepo se imejte in uživajte z vašimi !  

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 13:00:07   
san
lucalu sem ti ravno to hotela svetovat kot medica, seveda lahko večkrat dnevno kar fajn v učka pobrizgaj, najbolje je direkt iz prsi, ne na gazico. pa to kar na ene 3 ure ponavljaj.

lona, me je prav razveselilo, da je s ščitnico vse okuser posted image user posted image . sej bo s kolki tud! kaj pa je bilo z ritko, da morata do dermatologa?

medica, jaz sploh ne vem če sem kaj takega delalauser posted image , razen rednega tuširanja 3 krat dnevno spodaj z mlačno do hladno vodo. in pol sem opazila en dan, da so izginiliuser posted image

zdej bomo pa kosilaluser posted image

se tipkamo

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 13:13:59   
gaya24
Lep pozdrav vsem mamicam!

Končno se lahko tudi js pridružim na ta forum!

Naš Maj se je rodil 31.3 ob 20.43. Verjetno ste že videle, da je pravi mali velikan, saj je imel 4680g in 53cm. Že od prvega dneva se dojima in mu ne rabim nič dodajat. Mam ful mleka, ampak imava zdaj nastavek, saj so mi bradavice popokale, ker ima Maj tako močen sesalni refleks in ful močno vleče.

No zdaj pa k moji porodni zgodbi...
V ponedeljek, 4 dni po roku sem odšla v P na CTG. Na ctg-ju je pokazalo, da se sicer nekaj pripravlja ampak js nisem nič čutla. Nato me je pregledal zdravnik in ugotovil da sem 3cm odprta. Ker sem bla 4 dni čez rok se je odločil, da me obdržijo v P. Ob 15h sem imela spet pregled, kjer me je vprašal, če želim, da mi pospešijo porod in da bi mi on dal pol tabletke za pospešitev, da vidima, če se bo začelo kaj dogajat. Ob 17h sem imela ponovno CTG, kjer so se že kazali popadki ampak jaz še vedno nisem nič čutla razen zbadanja v križu. Ob 18h je rekel, da grem ponovno na CTG.No, ko sem prišla po prvem CTG-ju v sobo pa se je začelo bolj močno zbadanje, jaz pa sem hodla po sobi gor in dol. Ob 18h sem šla spet v eno nadstropje višje na CTG in komaj prišla po stopnicah. Bolelo me je ful v predelu križa in odspredaj, da sem se komaj vlegla na postlo, da so me priklopli. Po 5h minutah sem rekla da me ful lulat in da moram nujno na wc. So me odklopli, sem šla na vc in ugotovila da sploh ne morem lulat ampak da mi vseen ful pritiska dol. Bolečina je bla vedno hujša in je trajala približno 1min in potem popustila le za kakšnih 8 sekund. Zato so me poslali kar v porodno sobo, jaz sem poklicala user posted image , da pride-komaj sem govorla. Popadke še zdaj ne vem kako sem predihavala, ker sem imela med enim in drugim le par sekund in ne minut kot je to ponavadi. Po 10h min so mi rekli če pokličejo anestezista za EA. Čeprav sem skoz govorla, da ne bom vzela EA, sem takrat takoj rekla, da ja. Anestezistka je prišla čez 10min, moje bolečine so ble že skoraj neznosne. Ko mi je dala EA, je rekla, da bo prijela če z kakšnih 10 min. Meni se je to zdelo neskončno dolgo. Po 10min me je prišla vprašat če me še isto boli in js sem rekla, da ja, le popadki so se skrajšali iz 1min na 40 sek, čas med popadki pa je ostal enak-8sek. Potem je prišel ginekolog in me še enkrat pogledal, ugotovili so, da sem odprta 9cm ampak, da se plod ne spusti. Naredli so mi še UZ in ginekolog je ugotovil, da gleda z očkami navzgor (kot da bi gledal iz trebuha ven) in ker je glavica zelo velika bi lahko prišlo do kakšne poškodbe, če bi ga v takšni legi rodila. Zato se je odločil za carski rez. Ko sem slišala, da grem na carskega, sem začutla pravo olajšanje. Anestezistka se je odločla, da mi bo samo pojačala EA in mi bojo kar v njej naredli carski rez. Počasi sem začutla kako bolečina pojenja. Po 20 min v operaciski sem zaslišala jok mojega Maja, za par sekund so mi ga dali k glavi, potem pa so ga odpeljali v porodno sobo kjer je čakal njegov atek, mene pa so še zašili in me potem odpeljali na oddelek. Čez 2 uri sem ga že imela ob sebi.

No, to je moja porodna zgodba. Vidim, da sem ful napisala. user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 14:05:58   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: san

lucalu sem ti ravno to hotela svetovat kot medica, seveda lahko večkrat dnevno kar fajn v učka pobrizgaj, najbolje je direkt iz prsi, ne na gazico. pa to kar na ene 3 ure ponavljaj.



Hvala san, bomo sprobali!

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 14:17:10   
lucalu
gaya24 dobrodošla med mamicami!!!
user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 16:28:13   
tina50
no pa smo še le lahko šli danes ven!user posted image user posted image  smo šli do mojih staršev peš na kosilo! mal je pihalo, pa saj tako zadelam vozek, da ne pride veter do njega. sem mislila, da bo že danes cel dan deževalo! pa sreča ne!
v petek sem pa čakala patronažno, pa nisma šla dopoldan nič ven, potem je pa sploh ni bilo!user posted image

NČK dobrodošla, lepom se cartajte s tvojim sinčkom in malo Anjo!user posted image user posted image

avak dobrodošla user posted image

meridaub dobrodošla, čestitam za malega Andrejčka, glede dojenja, pa bo že šlo! jaz sem nastavke začela uporabljati v P, pa najprej ni hotel zagrabit, mu je bilo verjetno čudno, potem je pa počasi pokapiral za kaj se gre! sedaj sem pa hotla probat brez, pa mu ne gre najbolje! pa bomo ostali pač pri nastavkih!user posted image

Arabela, kako pa odstranjuješ temence?

gaya24 dobrodošla, hvala za porodno zgodbo, je zelo zanimiva!user posted image

Tiste, ki imate prsne črpalke, katere imate oz. katere so vredu! ali si katera izbrizga ven, potem ko se otroček naje, da ga čisto izprazni! ker meni se zdi, da mi še ostane not nekaj mleka, ker vidim, da ga v nastavku še ostane. sam ga imam dovolj.
lep pozdrav

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 21:00:54   
Vilma
Tina jaz imam aventovo črpalko in je super. Drugih nisem sprobala. Po podoju si ne pumpam mleka, čeprav ostane notri. Več boš pumpala, več mleka se ti bo naredilo. In če ga malček ne spije, boš morala stalno pumpat. Tudi jaz imam ogromno mleka, Julija vedno pije samo iz ene joške, šele naslednjič iz druge. En čas sem imela vse otečeno, no zdaj pa so se zize navdile na ta ritem. user posted image

Mene pa zanima, če imate prvi pregled pri pediatrinji pri enem mesecu? Nas je naročila, ko bo Julija stara malce več kot 6 tednov, se mi zdi kar malce pozno. Je rekla, da imajo gužvo. user posted image  No ja, bodo že oni vedeli, kdaj je treba novorojenčke naročat...

Lona super, da je s ščitnico vse ok. In držim pesti, da se bo tudi teža dvignila in da uredita pri dermatologu. Poročaj, kaj bosta opravili ok?


(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 22:30:28   
gaya24
dober vecer

So mi prinesli rač. v postlo, da lahko na forum pogledam. Sem že cel dan v postli, ker me šivi od carskega reza ful mmatrajo, ker se razgrajujejo in komaj hodim.

lucalu: Moj user posted image  ima tudi vneto očko in mu mleko notri nakapljam, je pa res, da moraš to delat par dni. Pri nas je že boljše kot je blo. Upam, da se čimprej popravi.


(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 22:55:36   
katj
pozdravljene!

se nisem že sto let oglasila.....pa ne morem rečt da nimam časa....ampak kaj vem.

preberem skoraj vse, pišem pa kr ne.
zelo ste simpatične, ampak nekako se ne počutim preveč vašo in pol je to tako.

mi smo ok, naš liček bo najbrž kr tako ostal, samo upamo da ne bo kej zraslo.
Veliki Mark ni nč ljubosumen na Rokija, kadar joka mu nese dudo al jo pa men prnese in govori NA NA NA....naj jo vzamem in jo dam dojenčku.
Je bil Mark ta teden in še par dni bo, doma, ker je dobil norice. je mel kr precej hude....cel je bil pikast in 2 dni vročine skor 40.
sploh ni tok težko bit z dvema doma, no.....študirat se res ne bi dalo.
me je blo prvi dan mal strah in je blo pol čist ok.
se mi zdi, da mark kr mal šteka, da je rok mejhn dojneček.

zdej pa čakamo ali bodo udarle ven tud pri Rokcu.

se dojiva in nimamo kakšnih posebnih težav.

moj je tud mel uček vnet in sva dobila kapljice in je blo hitr dobr.
sej to ni nujno, da so se prehladil, je kr več različnih razlogov zato.
jst sem se sekirala, pa kje sem ga prehladila?

vidm da ste drugač kr u redu.

tistim, ki še trpite zarad posledic poroda želim da bo čimprej dobr.

pa da krči zginejo!

sva mela v torek prvi pregled in je zrasu za 2,5 cm in se zredil za dobrih 800 g.

_____________________________

ROK 2.3.2008
MARK 22.11.2006

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: zakladki marčevk
6.4.2008 23:21:56   
katj
ah.....sem pa tud ena koza!

Vsem vam čestitam za otročke, mejte se radi in uživajte te prelepe trenutke.
Naj bo prvič, drugič ali tretjič.....vsakič je drugače in lepo.

Vsem vam želim veliko zdravih dni in naj bodo tisti bolni čimkrajši.

_____________________________

ROK 2.3.2008
MARK 22.11.2006

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 5:50:13   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: Vilma

Mene pa zanima, če imate prvi pregled pri pediatrinji pri enem mesecu? Nas je naročila, ko bo Julija stara malce več kot 6 tednov, se mi zdi kar malce pozno. Je rekla, da imajo gužvo. user posted image  No ja, bodo že oni vedeli, kdaj je treba novorojenčke naročat...



Vilma mi imamo prvi pregled danes in sicer smo stari točno 5 tednov.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 5:51:42   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: gaya24

lucalu: Moj user posted image  ima tudi vneto očko in mu mleko notri nakapljam, je pa res, da moraš to delat par dni. Pri nas je že boljše kot je blo. Upam, da se čimprej popravi.



gaya24 hvala za nasvet in lepe želje! user posted image  Tebi pa želim, da šivi čimprej nehajo bolet!!!

(odgovor članu gaya24)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 5:58:57   
lucalu
IZVIRNO SPOROČILO: katj

preberem skoraj vse, pišem pa kr ne.
zelo ste simpatične, ampak nekako se ne počutim preveč vašo in pol je to tako.

mi smo ok, naš liček bo najbrž kr tako ostal, samo upamo da ne bo kej zraslo.
Veliki Mark ni nč ljubosumen na Rokija, kadar joka mu nese dudo al jo pa men prnese in govori NA NA NA....naj jo vzamem in jo dam dojenčku.
Je bil Mark ta teden in še par dni bo, doma, ker je dobil norice. je mel kr precej hude....cel je bil pikast in 2 dni vročine skor 40.
sploh ni tok težko bit z dvema doma, no.....študirat se res ne bi dalo.
me je blo prvi dan mal strah in je blo pol čist ok.
se mi zdi, da mark kr mal šteka, da je rok mejhn dojneček.

zdej pa čakamo ali bodo udarle ven tud pri Rokcu.

se dojiva in nimamo kakšnih posebnih težav.

moj je tud mel uček vnet in sva dobila kapljice in je blo hitr dobr.
sej to ni nujno, da so se prehladil, je kr več različnih razlogov zato.
jst sem se sekirala, pa kje sem ga prehladila?



katj zakaj se pa ne počutiš preveč našo??? Seveda SI naša! user posted image user posted image user posted image  Upam, da Rok ne bo dobil noric in da bo Mark čimprej popolnoma zdrav!
Kar se pa tiče očke pa vem, da je lahko več razlogov... med drugim pravijo, da se čisti očesni kanal (tako kot koža in vse ostalo), ampak to se ponavadi zgodi v roku prvega meseca... Tai je pa že starejši - zato sklepam, da je očka prehlajena. Je pa danes že veliko bolje tako, da ni panike!
Je pa lepo slišat, da se pri vas bratca razumeta in da ni ljubosumja! user posted image user posted image

(odgovor članu katj)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 6:02:12   
lucalu
Dobro jutro mamice!
Mi smo prespali skoraj celo noč! Zdaj smo se pa zbudili, previli in podojili in nočemo več spat!
Vreme je porazno - sem se cel teden bala, da bo dež ravno danes, ko gremo v posvetovalnico in... evo ga! user posted image
No, počasi se bomo začeli umivat, oblačit in pripravljat za odhod... se javim, ko pridemo nazaj!
Pridne bodite in veliko se cartajte!

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 8:15:04   
san
katj, lepo, da si se javilauser posted image . sem pa od pediatrinje enkrat slišala, da je baje pri dojenčkih najlažje z noricami, ker jih imajo v čisto blagi obliki. držim pesti, da jih ne bo, če pa že pa naj jih bo čim manj. a za lička so že ugotovili točno kaj je?

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: zakladki marčevk
7.4.2008 8:15:40   
san
evo alarm, se slišimo kasnejeuser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?