|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 13:06:14   
lina10
Evo ,da se vam še jaz oglasim,koko smo znašim malim zakladkom Tjašouser posted image .
Na žalost pri meni dojenje ne uspeva noče zagrabit že od prvega dneva se otepa z vsemi štirimi smo probali vse možene načine pa ni šlo,izbrizgala sem si tudi mleko sam ga imam zelo malo niti za en obrok pa še ko je zo pojedla mo imeli cel dan cirkus,tako da jo sedaj hranim samo z dodatkom in vse poteka veliko bolje tudi mala je bolj mirna in zbuja se na tri štiri ure,bom videla kaj mi bo še svetovala patronažna jutri ,ko bo prišla.
Glede moje porodne zgodbe pa drugič ,čeprav se je vse odvijalo tako hitro da sem še sama komaj dohajala kaj se dogaja,ampak se je vse lapo izteklo sploh pa za prvič.

(odgovor članu Dinki)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 14:58:46   
tina50
pozdravljene mamice

naj se vam malo javim, ko Lan pravkar pridno spi.
Noči imamo kar vredu, malo jamramo, pa ga dam k sebi v posteljo pa je kar hitro vredu. podnevi pa tudi spi, se mi zdi da kar prevečuser posted image . na koliko časa se vam zbujajo malčki, tiste, ki dojite. ne vem a, katera zbuja user posted image , da  se dojite, a jih pustite spati dokler pač spijo?
jutri se bomo mogoče kopali,če bo popek vreduuser posted image . upam da

lucalu hvala glede slik, nekaj mi je že uspelo, bom drugič dala sliko. mogoče še zdajle.

lepo se imejte

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 15:58:28   
eva78
Azzurra, od aventa 1. Novolac pa je uporaben do 11/09.

Tina50, jaz našo user posted image  sicer dojim+dajem dodatek, pa spi 2-3 ure, max. je bilo 3,5. V P sem jo mogla dojiti na 4 ure. Tudi patronažna mi je rekla,da če bo spala dlje,da jo zbudim na 4 ure. Sem pa nekaj o tem bujenju brskala na RR, pa imajo mamice zelo različna mnenja. Večina otročkov ne budi, četudi spijo po 4-5 ur, češ, da se bo otrok sam zbudil, ko bo lačen. No,nekatere pa budijo, ker da bi lahko bil otrok preveč švoh in lačen in se zaradi tega ne bi mogel zbuditi.
Jaz še imam vedno prisoten tisti strah iz P, ko sem našo user posted image  mogla buditi na 4 ure,saj bi sicer samo spala in zgubljala na teži. Mi je ena sestra v P naredila cel halooo zaradi tega. Zato bi jo vsekakor po 4 urah zbudila. Sploh zdaj, ko nekako poznam njen tempo ter način zbujanja in bi mi bilo spanje 4 ure ali več skupaj precej sumljivo!

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 16:13:03   
Nasy
Mi smo danes našo malo dali spat na trebušček-čaprav vsi pravijo, da mora na boku spat. In spiuser posted image ko se podojiva, zaspi v naročju že, kje, da bi šli še na drugo dojko..in pol jo dava na bušija ninat in spi. Se sicer zbudi a zaspi nazaj, na boku se je zbudila in začela jokat.  Noč je bila pa obupna..spala je 3 ure potem pa gotovo.
Danes smo šli prvič za par minut na balkon, ker je lep sonček. Zdej pa oči in dojenčica spita na kavčuuser posted image


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 17:27:40   
lucalu
Pozdravljene mamice!
Mi imamo danes bolj čuden dan... malo spimo in vmes veeeliiiiikooo jemo! user posted image  No ja, upam, da bo noč boljša... če pa slučajno ne bo, sem pa pravkar oddremala 2 urci (za vsak slučaj). user posted image
Eva, meni so v P rekli, da moram Taia buditi vsaki dve uri (tudi ponoči), zaradi teže... pa sem to prakticirala prvi teden... Potem sem se pa pogovarjala s sestrično (ki je pediatrinja) pa mi je rekla, da je to največja bedarija, ki jo je kdaj slišala, da otrok bo že vedel kdaj je lačen. Tako ga zdaj pustim, da spi kolikor mu paše - to pa je včasih 2 uri, včasih pa tudi 4 (ampak ta druga varianta je bolj redka user posted image ). Bo že... vsak dan bolj se poznamo in vsak dan nam gre lažje.
Pridne bodite mamice in jaljajte se!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 17:42:07   
Azzurra
Nam so v porodnišnici rekli tako: čez dan zbujat na 3 ure, če je otrok zaspan in se ne zbudi prej sam od sebe, ponoči pustit spat, če je otrok zdrav in napreduje v teži, če pa ne, pa tudi zbujat na 3 ure. Isto mi je rekla patronažna, na onem drugem forumu pa mi je pediatrinja rekla, da to ni dober nasvet in da se otroka zbuja na DVE uri.
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 18:29:45   
lucalu
Ja, pomembno je, da otrok napreduje v teži... kar pa mi vsekakor napredujemo! user posted image  Pa Tai je res zelo priden jedec tako, da, če je vsaki dve uri, poje pač malo manj kot pa, če je na 3 ure. V vsakem primeru napredujemo enako! 4 ure pa itak še ni spal skupaj, razen prvo noč, ko sva prišla domov. user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: zakladki marčevk
19.3.2008 21:26:20   
eva78
Fora,da vsak svetuje drugače!!! Pa saj to smo že itak vajene od ginekologov, diabetologov, no zdaj pa še pediatri!!! user posted image

Lucalu, midve,ki sva bile celo v isti P,imava različne informacije. Verjetno je to odvisno tudi malo od porodne teže ali pa od sester, zdravnikov.... Važno je,da se naši malčki lepo redijo in rastejo.

Nasy, jaz naše pupe ne upam dat spat na trebušček.(spet nasveti patronažne in našega lokalnega pediatra)  So mi to vsi odsvetovali. Ampak če vajini Maši tako najbolj paše,zakaj ne?!  



(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 11:20:33   
Lona76
Živjo, da se vam še jaz pridružim.
Prebrala vas še nisem. No v glavnem danes od dveh ponoči pa do šestih zjutraj praktično ni bilo spanja, je naša Taja nekaj štrajkala. Sedaj pa ne vem, a jo že luna daje al je kaj drugega. V glavnem me skrbi kadar joka, ker ima Tahikardijo (povišan srčni utrip) in se bojim da nebi dobila napada pri takem naporu kot je jok, tako da je žabica že kar lepo razvajena. No ona sedajle spi, mamica pa seveda ne more. Jo čakam, da se zbudi, dagrmo prvič ven z vozičkom, sicer samo za ene 20-30 minut, se mi zdi da bo dovolj za prvič. Je sedajle še sonček. Upam, da ga ne bo prespala. Drugače se je pa v 1 tednu zredila samo za 150 g. Po moje zato ker je skos pokakana. Ampak res skos. Revček še ko jo previjam joka in se mi pokaka. Ritko ma pa tko vneto, da sploh ne vem kaj naj naredim. Patronažna je sicer rekla da so glivice in naj jo mažem z daktarinom, ampak ni za enkrat nič pomagal. Sestra od pediatrinje mi je rekla naj jo s kremo ki vsebuje cink mažem. No sedaj jo mažem s tistim vzorčkom ki smo ga dobili v porodnišnici. Upam, da bo pomagalo, ker revco mora to prav pečt tako vneta ritka.
No grem pogledati kako spi, pa še lubi možek me meče z interneta.
Lepo se cartajte!

(odgovor članu eva78)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 12:39:21   
lucalu
Lona76 naš Tai je tudi non-stop pokakan. Preden jeva, ga previjem in ko je sredi obroka, se spet pokaka... tako, da mi se tudi non-stop previjamo. V glavnem pred in po obroku vedno... včasih pa tudi vmes. user posted image  Vnetja zaenkrat še nimamo, imamo pa nekaj malih rdečih pikic... jaz jih mažem s praško pasto.
No, sicer smo pa mi pravkar s sprehoda - seveda je detece v vozičku tako pridno spalo kot še nikoli. Danes zvečer se pa prvič sami kopamo - upam, da nam bo uspelo!
Pridne bodite in javljajte se!

(odgovor članu Lona76)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 14:04:22   
tina50
Lona men je rekla paronažna, da je lah pokakan tolikokret jemo, da je to čist normalno. in smo tud do zdej bli, razen to noč ni bil, pa mi je rekla dans da je tudi to ok.

drugač smo se pa danes prvič kopali, da bo lep za praznike.user posted image user posted image user posted image user posted image
zdaj pa tako lepo spi po kopanju.
sam me pa skrbi, ker se mu je nekaj spustilo po telesu, da ne bo kakšne alergije.user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 18:35:52   
Nasy
Pri nas rušimo vse rekorde glede spanja oz. nespanja..nekje sem prebrala, da dojenčki spijo po 16 ur na danuser posted image nemogoče..pri nas morda toliko pride skupaj, če seštejem 3 dni skupaj..ej, tole spanje na trebuščku..ko smo bili mi mali, so dajali spat na bušija, zdaj ne več..moj je nekaj iskal po netu glede tega-pri nas se baje daje na bok spat, v zahodni Evropi na trebuh, američani pa dajejo otročke spat na hrbetuser posted image kaj vem, isto je glede čajev-če je dojen, mu ne dajajmo nič, tudi za kapljice proti krčem so rekli, da se ne dobi nič in naj lepo počakamo, da mine..haloo. V Italiji v lekarni so se čudili, ko smo povedali, da pri nas ne dajemo nobenga čaja.  No, saj smo tudi me že ugotovile, da se že v naši državi, ki je tko mala, mnenja pediatrov, babic in patronažnih razlikujejo kot dan in noč. Adijo pamet, na koncu ne veš, koga bi sploh poslušal.
Par dni nazaj me je šokiral nekdo, ki je sicer očka 2 krasnih punčk, mi je svetoval, naj malo pustim jokati-kao da se lahko joka 2 uri skupaj, da bomo imeli miruser posted image in se bo mala navadila pa da nas mali začnejo hitro prinašati naokoli in če ne bomo določili meje, se bo kaj hitro zgodilo, da se bo sredi špara metala na tlauser posted image
Smo mislili, da bomo šli prvič ven z vozičkom, pa se je tko pooblačilo in ohladilo, da nismo šli niti na balkon. Upam, da boi april lep in bomo lahko ujeli kaj sončka.

Kaj se je prej zgodilo, mala je očija kr prijela za zizo-kr čez majicouser posted image in začela sesatuser posted image revica, pa nč ni priteklouser posted image


_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 20:07:35   
Sonnja
ojla jaz se vm tudi pridružujem! upam da bomo tu tud tak čvekale ko na sosdnji temi!!!!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: zakladki marčevk
20.3.2008 20:15:17   
lucalu
Naš Tai je pa pravkar skopan in nahranjen in zdaj spi kot angelček! user posted image  Je bilo kar zanimivo tole kopanje... malo protestira, pa se umiri, pa spet protestira... Po moje se še ne more odločit ali ima rad vodo ali ne. user posted image  Drugače je današnji dan bil bolj pester... kar naprej neki krči in zvijanje... no ja, zaenkrat kaže, da bo noč boljša - bomo videli!
Bodite pridne mamice in veliko se cartajte!

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: zakladki marčevk
21.3.2008 8:11:54   
ljubljana
Z veseljem vam sporočam, da je san danes na klasičen prvi pomladni dan 21.3. ob 2:20 rodila dečka težkega 3790g in velikega 54 cm.


user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: zakladki marčevk
21.3.2008 10:22:53   
Azzurra
o, kakšna lepa novicaaaaaaaaaa

Bravo za san!!! user posted image

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: zakladki marčevk
21.3.2008 11:06:08   
lucalu
san iskrene čestitke, tebi in celi družinici! Upam, da je porod potekal brez problemov! Veliko cartanja in sreče v skupnem življenju!
user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: zakladki marčevk
21.3.2008 12:42:53   
Katy13
Vam posredujem seznam marčevk, ki so že postale mamice.
MARČEVKE - MARČEVCI 20862087:

26.1.2008
user posted image  Kabija (PDP 11.3.2008) rodila 26.1.2008 ob ? uri user posted image   Mai
 
29.1.2008
user posted image Sonnja (PDP 23.03.08) rodila 29.01.2008 ob 9.47 uri user posted image Kristjan (1850 g, 44,5 cm) 

1.2.2008
user posted image Bugi (PDP 15.03.2008) rodila 01.02.2008 ob ??  uriuser posted image user posted image Luka (1690g) in Miha (1255g) 
 
2.2.2008
user posted image rebeca (PDP 4.3.2008) rodila 02.02.2008 ob ?? uri user posted image Taja (2015 g; 46 cm) 
 
20.2.2008
user posted image sonca (PDP 8.3.2008) rodila 20.2.2008 ob 15.11 uri user posted image Manja (2670 g; 46 cm)
 
21.2.2008
user posted image Azzura (PDP 2.3.2008) rodila 21.02.2008 ob 15.08 uri user posted image Daša (3430g, 53 cm)

22.2.2008
user posted image Wahoo RR (PDP 9.3.2008) rodila 22.02.2008 ob 1.02 uri user posted image   Nejc (2885g, 49 cm)

 
user posted image  eva78 (PDP 11.3.2008) rodila 22.2.2008 ob ? uri user posted image  Neli (3150 g, 47 cm)
 
user posted image   florc (PDP 26.3.2008) rodila 22.2.2008 ob 20.46 uri user posted image   Zara (2430 g, 47 cm)

23.2.2008
user posted image DIANA 5 (PDP 17.3.2008) rodila 23.02.2008 ob 2.45 uri user posted image Neja 
 

24.2.2008
user posted image fržolček 
(PDP 5.3.2008) rodila 24.02.2008 ob 17.28 uri user posted image Vita (3590g, 51 cm)
 
25.2.2008
user posted image Arabela (PDP 4.3.2008) rodila 25.02.2008 ob 11.38 uri user posted image Sergej (3740 g, 51 cm)
  
27.2.2008
user posted image  Aleži (PDP 9.3.20008) rodila 27.2.2008 ob 14.15 uri user posted image  Sara
(3500 g, 50 cm)
 
user posted image  TENDAI (PDP 1.3.2008) rodila 27.2.2008 ob 7.03 uri user posted image  Gašper (3170 g, 51 cm)
 
28.2.2008 
user posted image   Ursi84 (PDP 2.3.2008) rodila 28.2.2008 ob 14.25 uri user posted image  Nejc (3450 g, 52 cm)

1.3.2008
user posted image   Petrca123 (PDP 5.3.20008) rodila 1.3.2008 ob ? uri user posted image   Tian (3130 g, 52 cm)
 
2.3.2008
user posted image   Marita (PDP 1.3.20008) rodila 2.3.2008 ob 5.07 uri user posted image   Maks (3270 g, 50 cm)
 
user posted image   Katj (PDP 3.3.2008) rodila 2.3.2008 ob 12.36 uri user posted image  Rok (3620 g, 53 cm)
 
user posted image    Joži79 (PDP 11.3.2008) rodila 2.3.2008 ob 13.46 uri user posted image   Juš (3000 g, 50 cm)
 
3.3.2008
user posted image  Lucalu (PDP 7.3.2008) rodila 3.3.2008 ob 7.31 uri user posted image  Tai (2555 g, 48 cm)
 
4.3.2008
user posted image  Lona76 (PDP 25.3.2008) rodila 4.3.2008 ob 3.35 uri user posted image  Taja (3900 g, 53 cm)
user posted image  Nasy (PDP 27.2.2008) rodila 4.3.2008 ob 12.01 uri  user posted image  Maša (4420 g, 54 cm)
 
5.3.2008
user posted image soncek1997(PDP 10.3.2008) rodila 5.3.2008 ob ? uri  user posted image   Ajda (3460 g, 51 cm)
 
6.3.2008
user posted image   jagoga (PDP 20.3.2008) rodila 6.3.2008 ob 3.38 uri user posted image  Tomaž (2990 g, 50 cm)
 
7.3.2008
user posted image   Čakajoča (PDP 10.3.2008) rodila 7.3.2008 ob 19.30 uri user posted image   Nik (3680 g, 51 cm)
 
8.3.2008
user posted image sonček* (PDP 1.3.2008) rodila 8.3.2008 ob ? uri user posted image    Neža (3480 g, 51 cm)
 
9.3.2008
user posted image    tina50 (PDP 8.3.2008) rodila 9.3.2008 ob 10.40 uri user posted image    Lan (3880 g, 53 cm)
user posted image  PATRICIJA_22 (PDP 13.3.2008) rodila 9.3.2008 ob ? uri user posted image     Eva (3150 g, 51 cm)
 
10.3.2008
user posted image     meryy (PDP 16.3.2008) rodila 10.3.2008 ob ? uri user posted image     Emil (3800 g, 53 cm)
 
11.3.2008
user posted image  Špela100 (PDP 20.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 11.21 uri user posted image     Maks (3390 g, 51 cm)
 
user posted image   Pingvinčica (PDP 11.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 20.50 uri  user posted image   Nina (3500 g, 52 cm)
 
user posted image    Alina975 (PDP 12.3.2008) rodila 11.3.2008 ob ? user posted image  Sofia (3500 g, 53 cm)
user posted image  Taaja  (PDP 23.3.2008) rodila 11.3.2008 ob 9.31 uri user posted image  Sanja (3410 g, 54 cm)
 
12.3.2008
user posted image  Dadica  (PDP 14.3.2008) rodila 12.3.2008 ob ?  uri user posted image      Tomaž (4040 g, 52 cm)

user posted image  ek76 (PDP 23.3.2008) rodila 12.3.2008 ob 11.14 uri  user posted image    Mia (2880 g, 48 cm)
 
user posted image   Dezurna (PDP 9.3.2008) rodila 12.3.2008 ob 20.41 uri user posted image   Lan (3540 g, 50,5 cm)
 
13.3.2008
 user posted image majchika (PDP 15.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 8.43 uri  user posted image    Maruša (3530 g, 53 cm)
 
 user posted image  lina10 (PDP 22.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 23.00 uri  user posted image     Tjaša ( 3045 g, 50 cm)
 
user posted image  roda17 (PDP 14.3.2008) rodila 13.3.2008 ob 11.50  uri user posted image       Matic (3250 g, 50 cm)
 
14.3.2008
user posted image  *BellaLuna* (PDP 11.3.2008) rodila 14.3.2008 ob 18.18  uri user posted image  Luka (3580 g, 53 cm)
 
15.3.2008
user posted image nina_r (PDP 26.3.2008) rodila 15.3.2008 ob 9.25  uri user posted image   Matevž (2730 g, 48,5 cm)
 
16.3.2008
user posted image Svet (PDP 14.3.2008) rodila 16.3.2008 ob ? uri  user posted image   Neža ( 3620 g, 52 cm)
user posted image  noe (PDP 11.3.2008) rodila 16.3.2008 ob ? uri  user posted image    Živa ( 3300 g, 50 cm)
 
18.3.2008
user posted image  Zofy (PDP 24.3.2008) rodila 18.3.2008 ob 9.15 uri  user posted image    Julija ( 3300 g, 52 cm)
 
20.3.2008
user posted image  max81 (PDP 20.3.2008) rodila 20.3.2008 ob  ? uri user posted image   Tjaš (3440 g, 54 cm)
user posted image  orhideja31(PDP 19.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 4.17 uri user posted image    user posted image (3920 g, 54 cm)
user posted image  *medica*(PDP 11.3.2008) rodila 20.3.2008 ob 21.05 uri user posted image  Anis (3750 g, 53 cm)
 
21.3.2008
user posted image  san(PDP 23.3.2008) rodila 21.3.2008 ob 2.20 uri user posted image    user posted image (3790 g, 54 cm)
 
????
user posted image  Mala zelena (PDP 29.2.2008) rodila ? ob ? uri  user posted image    user posted image
 
 
 
user posted image : 28
user posted image : 22 


V vodstvu so user posted image .
 


user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsem novo pečenim mamicam user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Odlocitev, da boste imeli otroka, sprejmete v trenutku. Tako za vedno sklenete, da bo vaše srce hodilo zunaj vašega telesa.

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: zakladki marčevk
21.3.2008 14:15:36   
Nasy
Bravo san, čestitke za fajn pobiča!user posted image user posted image user posted image

Mi pa spet štrajkamo s spanjemuser posted image ponoči smo spali od 22. do 01.30., potem se je končalo in je oči prevzel vajeti, mala je zaspala ob petih in spala do osmih. Jaz sem malo odspala, se je oči potrudil, za kar sem mu neizmerno hvaležna. No, zdajle spi v naročju pri očiju, sicer nemirno..ima še katera take težave, da se dete zbudi, ker trzne v spanju? Našo čist strese in se zbudiuser posted image če takrat spi sama, se čisto predrami, v naročju pa uspemo uspavat nazaj. Hodim že kot zombi po stanovanju, moj je pa itak fenomen, ker noče it spat.




_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Katy13)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 10:26:19   
Azzurra
Nasy, pri Daši tega nisem opazila, pri Liamu pa je blo tega, ja. Kar naenkrat je trznil, dvignil rokice in se čisto stresel. Veš kaj poskusi? Bolj tesno jo ovij v odejico. Baje, da je to trzanje čisto refleksno, ko pa trzne, pa se dojenček zave, da je okoli njega "prostor" , on pa je bil navajen utesnjenosti v maternici, ki mu je dajala varnost. Ko trzne, se lahko ustraši in se takrat zbudi.

Vem, da ponekod še vedno prodajajo neke take odejice-srajčke, s katerimi se dojenčke utesni (to sem videla pri nekomu, ki je prinesel to reč iz tujine- natančneje iz vzhoda), v take ekstreme glih nebi šla, ampak če jo fajn oviješ v odejico ji bo morda dalo večji občutek varnosti. Pri Liamu je delovalo, je bolj mirno spal.

PRVI PREGLED je mimo, kamen se mi je odvalil iz srca, kaže, da je z nami vse v redu. Daša je dobila 1,2 kg in zrastla 3 cm (čeprav smo vsi malo skeptično gledali, ker jo je merila študentka na praksi in ni delovala čisto sigurno, doma smo namerili 5 cm, sicer pa to res ni važno).

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 12:06:10   
tina50
čestitke san za fanteka user posted image user posted image user posted image . želim vam zdravja, veselja,....

vam pa vsem vesele praznike.

mi pa že dve noči spimo bolj tako, tako. pa se bomo že navadli. jemo pa tko bolj neredno, nimamo neke stalne ure oz. razmaka za hranjeje. sej ne vem po kolkem času se to sploh uredi, al pa se ne.
a katera ve koliko časa je lahko mali na zizi?user posted image

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 13:45:11   
lucalu
Azzurra user posted image user posted image user posted image  čestitke za prvi pregled in za tako lepo napredovanje! user posted image
tina50 moj Tai je na zizi včasih 20 minut, včasih pa tudi eno uro (malo zaspi vmes, pa se spet zbudi, pa spet zaspi...) user posted image . So mi pa v bolnici sestre rekle, da ni s tem nič narobe (seveda, če imam jaz potrpljenje), pa tudi patronažna je rekla, da so nekateri otroci malo bolj leni pri hranjenju in pač malo počivajo vmes, posledično pa potem vse skupaj dalj traja... se pa ne sekiram, vse se bo porihtalo, glavno, da napredujemo! user posted image

(odgovor članu tina50)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 16:27:24   
Sonnja
čestitke sanuser posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu lucalu)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 20:42:39   
aleži
No, pa da se vam tudi jaz pridružim.
Naša Sara je zdaj zaspala. Je zelo pridna, se dojiva polno oz. tudi vsako uro kot ona hoče. Ponoči prvo rudno zdrži 5 ur in potem začne na 2,5-3 ure. Ja, sem se že navadla vstajati, ker imam izkušnje iz pred 3 leti. Ni kaj, moji otroci radi jejo in pogosto!!user posted image
Kopali je še nismo (drugi teden, ker je popek še malo krvavel),  user posted image  sladkorne nimam in tudi ona ne, pregled pa imva 1.4 in komaj čakam, da izvem koliko napreduje z kg in cm, krčev zaenkrat tudi nima-upam, da bo šla po Žigcu, ker jih ni imel. Dojiti se morava polnih 6 m (izkušnje izpred 3 leti) zaradi mojih alergij na cvetni prah, pršico,... tako, da odpadejo mlečni proizvodi in jajca za tale čas. user posted image

lahko noč, pa se še kaj slišimo ter vesele praznike.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: zakladki marčevk
22.3.2008 21:51:51   
gaya24
Lep pozdrav vsem mamicam marčevkam!

Malo kukam na vaš forum, da vidim kaj se dogaja. Sama pa še vedno čakam na mojega user posted image . 27.3 imam rok in upam, da se bo do takrat opogumil in prišel ven in bom potem lahko veselo čvekala z vami.
Me pa veseli, da vsi lepo napredujete, pridno jeste in se redite. Po eni strani mi je pa prav fajn, da sem bolj na koncu mesca, ker imate zdaj ve že nekaj izkušenj in vem, da bom najprej prišla sem vprašat, če bo karkoliuser posted image .

Lepo se cartajte še naprej in držite pesti za nas marčevke, ki še čakamo, da dobimo v naročje svoje user posted image .

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?