|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 22:59:18   
mamči
Ja, samo meni pa tole ne gre skupaj s tem :

Drugi odstavek 15. člena Pravilnika nadalje določa, da pooblaščeni zdravnik o rezultatu pregleda takoj obvesti delavca, njegovega izbranega osebnega zdravnika in delodajalca, če je pri pregledu ugotovljena takšna okvara zdravja delavca, ki ogroža njegovo življenje oziroma njegovo delovno zmožnost. Drugi odstavek 15. člena Pravilnika nadalje določa, da pooblaščeni zdravnik o rezultatu pregleda takoj obvesti delavca, njegovega izbranega osebnega zdravnika in delodajalca, če je pri pregledu ugotovljena takšna okvara zdravja delavca, ki ogroža njegovo življenje oziroma njegovo delovno zmožnost. Pooblaščeni zdravnik na podlagi rezultatov pregledov predlaga ukrepe za izboljšanje razmer na delovnih mestih in v delovnih okoljih oziroma ukrepe za odpravo vzrokov, ki ogrožajo oziroma utegnejo ogrožati zdravje delavcev.


Med okvare zdravja, ki lahko vplivajo ne delovno zmožnost pa na koncu koncev lahko štejemo tud slabokrvnost, da ne govorimo o visokem tlaku, holesterolu....
Tako, da se dejansko vsaka večja odstopanja od normale morajo posredovati, ker vplivajo na delovno zmožnost.
Namen celega pregleda je pa v tem :

. Pooblaščeni zdravnik na podlagi rezultatov pregledov predlaga ukrepe za izboljšanje razmer na delovnih mestih in v delovnih okoljih oziroma ukrepe za odpravo vzrokov, ki ogrožajo oziroma utegnejo ogrožati zdravje delavcev.

In samo to je pomembno!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:01:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Ja, samo meni pa tole ne gre skupaj s tem :

Drugi odstavek 15. člena Pravilnika nadalje določa, da pooblaščeni zdravnik o rezultatu pregleda takoj obvesti delavca, njegovega izbranega osebnega zdravnika in delodajalca, če je pri pregledu ugotovljena takšna okvara zdravja delavca, ki ogroža njegovo življenje oziroma njegovo delovno zmožnost.


Tale del, ne?

Saj je ok. Da ga obvesti, lahko pomeni samo to, da navede, da je zdravje okvarjeno ali ne, nikjer niso izpostavljeni vzroki. In to se sklada s povzetkom.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:09:08   
mamči
Recimo : nekje rabijo šoferja in na zdravniškem pregledu ugotovijo, da potrebuje eno rahlo dioptrijo.
V spričevalo torej ne morejo napisat niti sposoben niti nesposoben, ampak morajo opisat kakšni so rezultati okulističnega pregleda, da bo moral obiskati še okulista, dobiti ustrezana očala /leče in nato bo sposoben za delo.
Al razmišljam narobe?
Vedno se ne da odgovorit z da ali ne, oz. se označi sposobnost pod določenim pogojem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:11:51   
nejcko
Kolikor jaz razumem tisti 15. člen, se mi zdi, da naj bi zdravnik delodajalca obvestil o specifičnih težavah delavca samo v primeru, če je delavčevo zdr. stanje posledica delovnega okolja oz. narave dela, in sicer z namenom, da delodajalec delavcu omogoči bolj zdrave pogoje.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:13:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Recimo : nekje rabijo šoferja in na zdravniškem pregledu ugotovijo, da potrebuje eno rahlo dioptrijo.


Hmmm, ce se nisem zaposlena, to najprej povejo meni. V mojem interesu je, da delodajalcu povem, da nezmozen za delo pomeni samo rahlo dioptrijo, ce si zelim to delo opravljati. Mogoce ga pa ne zelim, mogoce me tudi rahla dioptrija moti in se za to delo ne bom odlocila? Potem mu ne povem in zakaj bi mu zdravnik?

Mal sva zabluzili....user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:16:25   
Anonimen
in sicer z namenom, da delodajalec delavcu omogoči bolj zdrave pogoje


Po moje tudi.

Recimo predlaga (hipoteticno user posted image ), da bi tile tovornjaki imeli mehkejse postelje, da ne bo prihajalo do okvare hrbtenice.
Ne rabi pa pri tem razlagat, koliko vretenc boli mene konkretno zaradi trdih postelj...user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:17:55   
mamči
Res sma sfilozofirali ja user posted image . Je kak krajec, luna, mlaj? Nekaj že mora bit, da jaz študiram člene zakonov o medicini dela  user posted image .
Ja tak btw, zarad dioptrije ti ne bi označili nesposobna, ampak sposobna z pogojem, da skorigiraš vid s pripomočkom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:18:10   
taška30
Ok, pravilniki gor ali doluser posted image , jaz ne vem v kakšnih službah vi delate oz. kakšni so vaši odnosi s sodelavci (očitno bolj hladni-uradni), ampak jaz si ne morem predstavljat, da bi se tako na debelo zlagala ljudem, s katerimi preživim več časa kot pa s svojo familijo, dan na dan veliko let. Pa saj te menda kdo kaj povpraša, že med bolniško, še bolj pa ko prideš nazaj, a ne? Mislim čist tako dobronamerno.user posted image  Potem moraš pa napletat in napletat in se še bolj zapletat v laži.
No, sicer je pa to stvar posameznika, kakor kdo čuti. Jaz bi povedala.
Že večkrat se mi je zgodilo (tudi pri kakšni drugi stvari), da če si z ljudem odkrit, se kar naenkrat najde en kup ljudi, ki so imeli podoben problem ali pa poznajo koga s tem problemom in se rade volje o tem pogovarajo, ti pomagajo, svetujejo.

Še enkrat, je pa to res osebna odločitev. In dejstvo je, da je pri nas depresija še vedno tabu oz. neka 'čudna' bolezen. Mogoče ravno zato, ker se o tem ne govori in se skriva.
Pri meni sta dve sodelavki manjkali po par mesecev zaradi tega, pa smo vsi vedeli, pa sta prišli nazaj, smo lepo predebatirali, jima stali ob strani, se mi zdi, da sta veliko lažje prenesli vse skupaj, kot pa če bi se morali 8 ur na dan pretvarjat in po možnosti še zapletat v laži.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:19:20   
Anonimen
. Pa saj te menda kdo kaj povpraša, že med bolniško, še bolj pa ko prideš nazaj, a ne? Mislim čist tako dobronamerno.user posted image  Potem moraš pa napletat in napletat in se še bolj zapletat v laži.


Ja, tako bi bilo lazje...samo niso vsi dobronamerni...zgleda.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:20:01   
Anonimen
Pri meni sta dve sodelavki manjkali po par mesecev zaradi tega, pa smo vsi vedeli, pa sta prišli nazaj, smo lepo predebatirali, jima stali ob strani, se mi zdi, da sta veliko lažje prenesli vse skupaj


To je pa lepo prebrat :).

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:22:32   
mamči
Taška30, če bi jaz imela tak problem, bi moje sodelavke vedele med prvimi. Ker so mi (skoraj vse), res kot družina.

Samo na žalost, pa marsikje nimajo takih odnosov. Si ne znam predstavljat, ampak take zgodbe o opravljivcih, obrekljivcih, hinavščinah....sem pa že slišala. Pol je pa zarad ljubega zdravja boljše, da molčiš, kot pa poslušaš kakšne pikre.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
10.3.2008 23:34:08   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

Po eni strani jo razumem, saj se je že pred leti zdravila za depresijo in vem kakšne težave je imela zaradi tega v službi......


Evo, če mene vprašate, ji (glede na pretekle dogodke) nihče ne bo verjel, da je imela pljučnico, razen če ni res rojena lažnivka, ampka bodo vsi za hrbtom govorili, da je 'ziher spet imela to depresijo'. Meni se zdi to še slabše.
Depresijo je treba detabuizirat (upam, da sem prav napisalauser posted image ).

Drugače pa, ja Mamči, se strinjam, tudi jaz imam čudovite sodelavce, se pa zavedam, da ni povsod tako in zelo se mi smilijo ljudje, ki delajo v psihično ubijajočem kolektivu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
11.3.2008 5:15:04   
Lunca1
Delodajalec nima vpogleda v kartoteka, v bistvu tudi delavec ne, saj jo medicincu dela pošlje osebni zdravnik ali pa jo da v zaprti kuverti. prav tako delodajalec načeloma ni seznanjen z razlogom, ampak samo piše sposoben, ni sposoben ter omejitve kot npr. ne sme dvigati bremen težjih od ... ali obvezna uporaba očal. ...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
13.3.2008 7:24:16   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

Ma naj reče ginekološke zadeva.... itak se pol noben ne bo upal kaj preveč vrtat v njouser posted image


Jaz bi tudi kaj takega rekla. Sicer pa, kaj pa koga briga, kakšne zdravstvene težave kdo ima.

Moja sodelavka je bila tudi skoraj dva meseca na bolniški, še  sedaj noben ne ve, zakaj. Razen vodje oddelka, ki jo je, zame nasramno, klicala domov ker so se začele širit govorice, da kao bluzi in ne vem kaj. Potem je pa sodelavka totalno znorela in so se ji opravičevali.

No, vseeno je pa povedala samo vodji,  ostali o tem ne vemo nič in tudi, zakaj pa bi. Za nekatere je pač to boleže, za druge ne. Eni vse ščvekajo, drugi ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
13.3.2008 7:27:05   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Taška30, če bi jaz imela tak problem, bi moje sodelavke vedele med prvimi. Ker so mi (skoraj vse), res kot družina.

Samo na žalost, pa marsikje nimajo takih odnosov. Si ne znam predstavljat, ampak take zgodbe o opravljivcih, obrekljivcih, hinavščinah....sem pa že slišala. Pol je pa zarad ljubega zdravja boljše, da molčiš, kot pa poslušaš kakšne pikre.



Saj mi imamo res tudi dobre odnose, vsaj čudim oz. vidim tako. Samo ta sodelavka je pač bolj tihe in zaprte narave in noče govorit še npr. o tem, kje si hišo zida....tako  da potem je razumljivo, da tudi o takih stvareh ne govori.

Je pa res ja, da se potem marsikaj šušlja, samo moram reči, da meni ni nikoli nič slabega prišlo na ušesa.

Razen za eno, ko so skoraj dobesedno vohunili za njo...punca je bila tudi malo v depresiji,  pa celo naj bi hodila na neke terapije zaradi alkohola. Pa pol tako zgražanje....dandanes se lahko marsikomu zgodi podobno, nikoli se ne ve.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
13.3.2008 7:28:02   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Zakaj pa mislis, da je potreben zdravniski pregled na zacetku zaposlitve in potem na vsakih n let.


Verjetno ne zato, da bi vsi vedeli, kaksno je moje zdravstveno stanje, ampak zato, da zdravnik medicine dela presodi, ali je moje zdravstveno stanje primerno za doloceno vrsto dela.


Jaz ga nisem imela ne na začeteku, ne vmes, ne zdaj. Tako da, o mojem zdravstvenem stanju se jim ne sanjauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
13.3.2008 7:39:01   
jolly123
Jaz depresije sicer nisem imela, sem pa trpela za paničnimi napadi in me tudi zelo dolgo ni bilo v službo. V tisti službi so bili odnosi vse prej kot dobri kar mi je seveda še povečevalo panične napade, pa sem se lagala in zmišljevala svašta od zastrupitve do ni da ni. Ko sem pa prišla nazaj sem šefici enostavno povedala kaj je z mano, pa sem v glavi imela že poln seznam laži ampak je iz mene zletela resnica.
Je pokazala razumevanje, ker je imela sama tudi enkrat podobne težave in je ostalo med nama. Je bilo veliko lažje verjemi. Za ostale mi je bilo vseeno, ker pač z njimi nisem hotela deliti osebnih stvari ampak da odgovorna oseba v službi ve kaj je s tabo, potem lahko veliko lažje delaš.

Na zdravstvenem pregledu sem pa seveda povedala kaj se dogaja z mano, pa ni zdravnik čisto nič povedal delodajalacu o tem.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Depresija - kako povedati v službi?
13.3.2008 8:49:52   
mala zirafa
Se pospišem pod mič II.Moja bodoči šef hoče imet moj zadnji izvid specialista.Si lahko predstavljate?!Da mora vedet s kom ima opravka.Groza in strah.
Potem sem mu dala lansko spričevalo in je dal  mir.Ni več vrtal vame.Seveda je frma privat.
Tako da nima pravice posegat v tvoje zasebne podatke!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?