|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
21.4.2008 23:20:40   
picola1
Mamuška, kakšno je stanje na fronti?user posted image

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
21.4.2008 23:46:11   
nejcko
Evo, mamuška, moja najnovejša opažanja. Ja, res je - risanke so user posted image . Tudi naša dva mulca, če jih predolgo gledata, popolnoma ponorita. Večinoma imamo prav čez vikende živ urnebes doma. Do zdaj sem to pripisovala "domači razpuščenosti", ampak sem opazila tudi ob čisto normalnih delovnih dneh. Po risankah se jima čisto odpuli. Sploh se ne znata normalno igrati, sploh se ne znata umiriti, samo norita in norita in noriiiiiiiiiiiiiiiiiiita. In nič ne slišita, seveda.

Samo te risanke so živ vrag, madona! Na stari TV smo lahko vsaj Cartoon blokirali, na novi ga ne moremo. Je zadnjič mož anteno izklopil, da je ne bi mulac, ki btw vstaja zjutraj ob urah, ko pošteni delovni ljudje še spimo, takoj zjutraj navalil na risanke, kar ponavadi naredi, pa je mali toliko časa vtikal vse možne kable v tv, da je končno našel tudi antenouser posted image . Me prime, da bi res to škatlo iz bajte vrgla ... samo kaj, ko jo oba z možem tudi rada včasih pogledava.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
26.4.2008 22:20:57   
kaya2007
Takole bom rekla. Gleda in risanke in igra rač. igrice. Pri nas je računalnik vedno na uporabo, torej vedno prižgan, kadarkoli si lahko naštima ali DVD ali igra igrico. Ja, morda se sliši malce neodgovorno. Ampak to imamo po isti logiki kot njegov predal, kjer so sladakrije - vedno na razpolago, zato se jih dotakne kadar se mu pač zahočejo, ker mu niso prepovedane (no, edino tik pred obrokom jih ne je, ker pač ve, da potem kosila ne bo mogel). In počaka. In ravno zato jih poje zelo malo oz. ga sploh ne ganejo in se ne trese, ko na obiskih vidi bonbone in čokolado, kot nekateri, ki "pa ne jedo sladkarij" In tako je z računalnikom in igricami, zdaj je morda že več kot en teden ni igral, ker mu ni zanimivo,


jaz pa mislim, da je nekaj na tem...če ti je vse na razpolago, potem ni več zanimivo. to opažam tudi pri sebi in tudi pri tamali že zdaj podobno. je pa to spet dvorezen meč...ker te kmalu nič več ne veseli in je vse samoumevno. težko rečt.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
27.4.2008 23:13:35   
mamuška
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Mamuška, kakšno je stanje na fronti?user posted image


Zelo odvisno. Glede na to, da smo preboleli vsak po 1 pljučnico, so bile risanke kar nekaj časa na tapeti, vendar zdaj že vem, katere so "varne". Pujsa Pepa, Vlakec Tomažek, Poštar Peter, Palček David, Peter Zajec, Franček, "Majstra" (A je to oz. Pat in Mat), Krtek, "dolge risanke" npr. Tom Sawyer, V 80-tih dneh okoli sveta, kjer zgodba vleče od začetka do konca in je brez neke hude akcije, to lahko gleda. Glede na to, da sem imela 2 v nulo bolna otroka in sama čist v nulo sesuta, so bile risanke totalna nuja in odrešitev.

Selektivni sluh. So dnevi, ko ga ni. Ko je otrok iz pravljice, vse uboga, vse sliši, ma ni A mu za rečt. So pa dnevi, ko do 8,30 že 3 x globoko diham in štejem do 100 in potihem pi**im vase. Še zmer so to lune in dnevi, ko se MENI nekam mudi in sem nestrpna in zoprna. Kot vedno, na koncu ugotovim, da problem ni v mulcu, ampak v MENIuser posted image user posted image Ko imam jaz "slab" dan, ga ima nedvomno tudi sin. Ko se meni smeje, je on krasen. Ko imam jaz črn dan, on s gasilskim rorom naliva gor cisterne dodatne črne barve. user posted image Tko to je. Spet sem se zavestno nehala predirat in nehala ponavljat. ENostavno ne ponavljam več in tudi kregam se ne več. Povem 2x in pol delam svoje dalje, ne dvignem uča: Reče " ne bom", rečem "OK, pa ne". Ampak čez 2 min jaz na neko njegovo zahetvo rečem "ne bom". Čist mirno, hladno ko špricer. In pol ON pade venuser posted image user posted image in zdaj, po prbl. 3 tednih ugotavlja, da se ne splačauser posted image kljubovat za vsak pasji kak. Ker je to v nulo crkljiv fante, ga "zalivam" s hektolitri objemov in lubčkov in mojčkanja in čohanja, hkrati pa po kapljicah vbijam v to sicer grozno brihtno butico, da se MORA poslušat, kaj ljudje govorijo. Ker on se "odklopi", ko mu nekaj ne sedeuser posted image

Gobezdanje. Je še. Po mojem bo večno, če je sin svoje matere. user posted image user posted image Skrbi me samo to, da se menda jezik za mano vleče, ampak me pri mojih 36-tih mulc pri5 -ih gladko poseka in se že ZDAJ user posted image spotika obenj. Kljub vsemu 300 mio "ampak"-ov in "sej samo"-jev počaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasi izginja iz besednjaka - poudarek je na počaaaaaaasi. In to zgolj in samo pri meni. Ajd, drugi naj si svoj red sami naredijouser posted image

V glavnem, treba je bilo malo mojo podstrešno zluftat, skulirat, umirit, malo je bilo treba mulca v klešče vzet in gremo, novim bojem in sem ter tja tudi kakšni manjši zmagi(ci) naprotiuser posted image

< Sporočilo je popravil mamuška -- 27.4.2008 23:14:23 >


_____________________________

Dva sončka svetita v naši galaksiji!

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
28.4.2008 6:04:06   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Torej, še ena v klubu ..., ki nujno rabi recept ... če le-ta sploh obstajauser posted image


Obnese se popolna abstinenca gledanja TV - vključno z odraslimi seveda, da ne pokapirajo, da smo bleferji.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
7.5.2008 13:44:34   
Mateja82
Mogoče so mu pa dolgočasne  user posted image  . Naša vedno začne noret, in postane neukrotljiva,  ko ji postane dolg čas.

Naša dveletnica najrajši gleda animal planet Opice pa pa živalska urgenca so zakon. Tako da zadaj se že ona igra veterinarja njeni pacienti pa so zaenkrat še  čoveški.

_____________________________

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Vpliv risank in selektivni sluh
7.5.2008 22:24:21   
piščanc
pri nas je tudi sistem vse na dosegu. tako risanke kot tudi sladkarije in ničesar ne predozirata. seveda imata zelo aktivno mamo, ki jima dan tako zapolni, da jima za neumnosti ne ostane kaj dosti časa.

glede tv-ja bi rekla, da čas delovanja izključno možganov, potem nadoknadijo z zaostankom. jaz prakticiram lovljenje po stanovanju, skrivanje (to celo med kuhanjem npr. ) ali kratek sprehod.  najbrž sem bila tud jaz tak otrok ker še sedaj ne morem biti dolgo pri miru.

glede selektivnega sluha pa pri naših bolj opažam, da med gledanjem tv-ja počivata in s tem izključita druge dražljaje, ampak to počnem tudi jaz. če bi mi mož med gledanjem ekstra zanimive oddaje začel razlagati kaj moram nabaviti v trgovini, bi 100% pozabila. tukaj pomaga samo ugasnjena TV.

starejša 7 letnica bi tudi imela vse in vedno najde kaj ekstra zanimivega. potem se pa nikakor nisem mogla odločiti glede bratca. če strarejša dobi igračo, jo mora še mlajši...imata pa različne želje. tako sedaj za pomoč, samoiniciativno pospravljanje (ampak ne samo za sabo, za vsemi) dobi denar, s katerim si lahko kupi kar želi. pa to je cca. 1 €/teden. ampak sedaj bolj preračunava kaj in kdaj bo kupila. ideja se je kar prijela in sedaj že mališan samoiniciativno pospravlja (prej nemogoče), dobi denarčka in ko se jima kaj nabere si gresta kupit željeno. in jaz se ne ubadam kaj kupita - za svoj denar lahko kupita magari 20 enodnevnih avtočkov.

tako prakticiramo pri nas

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?