|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
2.4.2008 9:31:59   
JanaB
Midva sva v izogib komplikacijam in slabi volji glede daril izrazila željo po denarju. Upam, da bodo svatje spoštovali najino željo in se tega držali. Pričakujeva približno 50€ na osebo, od ožje družine in prič pa precej več user posted image  Nekdo z zelo nizkimi dohodki bo morda dal malo manj, drugi z večjimi pa malo več. No ja v praksi je bolj verjetno ravno obratno. Drugače pa menim, da je primerno dati približno toliko kot stane hrana in pijača na osebo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
2.4.2008 19:41:06   
malania
Z mojim pa sva letos tud povabljena na eno poroko. Glede na to, da par ki se poroči še nima svojega lastnega stanovanja in svojih stvari (kuh. pripomočki itd.), sem razmišljala, da bi jima kupila kakšen majhen kuhinjski aparat. Drugače sva oba z mojim še študenta.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
2.4.2008 21:38:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malania)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
3.4.2008 7:52:58   
April
Meni se pa zdi čudno da bi sprejemala denar. Od kakšnega bogatega strica lahkouser posted image , ne pa od prjatlov. Še manj pa to, da bi mi potem oni plačali poroko. Da bi računala koliko bi mi približno dal vsak, da bi pokril strošek menijauser posted image
Če ne zmorem sama plačati, se pač ne bi preseravala.
Pa sam ta prvotni namen dajanja denarja, se je čist izgubil.
Če bom pa jaz povabljena na poroko, bom pa pač čredi primerno dala 100 evrov.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
3.4.2008 8:06:47   
Naja31
Meni se zdi res neumno delati poroko in veliko fešto, istočasno pa kalkulirati koliko boš dobil nazaj z darili oz. denarjem. Če nimaš denarja za veliko fešto, potem je ne delaj, ne? To je kar malo preveč preračunljivo zame.

Jaz prisegam na dobra stara darila, ša najbolje, če si par naredi poročno listo v kakšni trgovini in potem greš tja in izbereš nekaj skladno s finančnim stanjem, par je pa zadovoljen ker dobi kar je želel.

Midva sva tudi na zadnje ko sva bila povabljena na poroko bila v dilemi glede denarja. Ker meni se tudi 100 eurov zdi preveč. včasih je bilo bolj fajn, ko so bile DEM,si dal 100 DEM, niso bili toliko vredni kot 100 eurov pa še okrogla cifra je.user posted image

Če pa bo kdo zameril zato ker sem mu dala premalo denarja, potem pa hvala za take prijatelje.




(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
4.4.2008 11:19:02   
JanaB
Prav vse, ki jih poznam, da so se odločili za darila so dobili po 5 servisov, 3 mikrovalovke, 2 "bišteka" ... to je preživeto.
Poročna lista je dobra varianta, če npr. opremljaš stanovanje v katerem točno veš kaj hočeš imeti. Moraš pa vedeti, da ti bo priprava liste vzela kar nekaj časa ... no če ga še kaj imaš poleg vseh poročnih priprav.
Kar nekaj ljudi se npr. odloči, da odprejo račun pri kakšni turistični agenciji, na katerega svatje nakažejo za poročno potovanje.
Mislim, da se vedno več daje denar, ker si tako mladoporočenca lahko kupita nekaj kar jima je res všeč ali morda potrebujeta. Bolje 30€ v denarju kot 100€ v obliki nevšečnega darila. Družina in pravi prijatelji bodo to gotovo razumeli. 
Darila v taki ali drugačni obliki so del vsake poroke ... sicer pa vsak naredi po svoje a ne user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
4.4.2008 11:22:58   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Meni se zdi res neumno delati poroko in veliko fešto, istočasno pa kalkulirati koliko boš dobil nazaj z darili oz. denarjem. Če nimaš denarja za veliko fešto, potem je ne delaj, ne? To je kar malo preveč preračunljivo zame. 
Ker meni se tudi 100 eurov zdi preveč.




user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
4.4.2008 17:54:52   
mišk
Jst se tud kar strinjam s 100 evri na par. Žal ni vedno v praksi izvedljivo, da odpreš poročno knjigo, ker svatje ponavadi prihajajo iz vse Slovenije, dosti tudi iz tujine. In jih ne moreš zato recimo vse poslat v Rutarja po darilo. Pri nas je že kar lep cajt v navadi dajat za poročno darilo denar in osebno se mi zdi najbolj primerno. Če se pa kdo boji, da bo z leti pozabu kolk in kaj je od koga dobil, pa se itak kupi knjigo spominov na poroko, kjer se vse zabeleži. Da veš kolko komu vrnit.user posted image
Pa tudi tako različne okuse imamo glede krožnikov, kozarcev,...

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
4.4.2008 19:53:02   
vaney
Veljalo naj bi nekje 50€ na osebo. Midva sva dobivala od prijateljev nekje 100-200€ (nekateri posamezno, nekateri pari), od tet in stricev povpračno 400-500€ in od starih mam povprečno 300€ ter od prič pribl. 600-700€, starši pa so pomagali financirati poroko (75 svatov). Vseh zneskov sva bila seveda zelo vesela, ampak so pa za moje pojme precej visoki, še posebej stare mame so se mi zdele kar boge, ker vem, kakšne pokojnine imajo. Jaz skoraj na vsako poroko, na katero greva v paru, dam 100€ in to se mi zdi ok cifra.

_____________________________

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Koliko EUR za poročno darilo?
4.4.2008 19:58:18   
cuddy
ojla
no midva z možem sva dobila od prijateljev po 100€ na par.
Je bilo pa tudi res, da sva recimo od prijateljev dobila darilo v večji vrednosti, kot pa recimo bratrancev in sestričen.
Vsak ima pač en svoj limit, odvisno je tudi od navad ljudi. Recimo mi damo stricu za 50 let npr darilo v vrednosti 300€, mami dobi nazaj od iste familije nekaj za dobrih 100€.
Sam pač na to ne smeš gledat.
Lp


_____________________________

I'm not always RIGHT, but I'm never WRONG!

(odgovor članu gajka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?