|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
7.5.2008 9:57:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu qwasy)
  Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
7.5.2008 10:13:49   
maruškaŠ
mi pa se jajcamo zarad 200 EUR, k jih nekateri spavijo v zep - s tem, da je zakonodaja sama pripravila teren za to.


Poanta vse te debate je ravno v tem - zakonodaja ni pripravila terena za lažno samohranilstvo. Ljudje z niszkim poštenjem in samospoštovanjem so ga. Kajti lažno samohranilstvo ne dosežeš na osnovi luknje v zakonu - ampak na osnovi tega, da lažeš. TO je bistvena razlika.

"da ne govorim o davcnih utajah, kjer gre za milijone, al pa prenosu denarja v davcne oaze, al pa o fiktivnih stroskih, s katerimi se zmanjsuje davcna osnova, pa o podkupninah,... glava boli. veliko tega ostane neodkritega, ker je tako velike kraje tezko dokazovat, pa ker vrana vrani res ne izkljuje oci - in mi, davkoplacevalci, placujemo za te bogataske ubozce, ker je njim tezko placevat davke.
pa saj jih mi, a ne? "

Torej je ok, če nekoga pretepem, ker je lahko vesel, da ga nisem ubila - ker toliko takšnih hodi po svetu. In otroci so lahko veseli, če jih samo stradam in psihično maltretiram, ker lahko bi bilo huje in bi jih spolno zlorabljala.....

Kraja je kraja, zloraba je zloraba, umor je umor, pretep je pretep, nasilje je nasilje. Pa če je le - to majhno ali veliko.

Sicer pa se kraja začne tako, da nimaš nobenih nematerialnih vrednot. Pa ni važno kakšen je znesek...

Aja, 200€ x 100 = 20.000 € (to pa ni več drobiž, ane?)


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
7.5.2008 10:52:20   
mighi
Najprej mighi. Ne sprašuj se, če sem že kdaj prebral plačilno listo, rajši bom jaz tebe vprašal, če sploh veš, koliko sem jih že napisal, ker je računovodstvo že družinska tradicija, sicer ne moj primarni poklic, ampak distikrat pa tuti pristavim svoj delež, tako da jaz tebe vprašam, koliko pokojnine pričakuješ, ko bo prišel čaz zanjo, ko sedaj tako veselo plačuješ za "svojo pokojnino" - z ozirom na to, da so delovne dobe vedno daljše, pokojnine pa vedno nižje? Nekje moje pričakovanje je, moja pokojnina čez cca 60 let in cca 100eur mesečno. Juuuupiiiii. še 50 let bom pridno plačeval, saj bom dobil nazaj, ko bom v pokoju. Ja bom, 5% vplačanega, če bom sploh dočakal.


Ne vem koliko si jih napisal, ampak če si jihdosti, zakaj  potem tvoje začudenje nad razliko v bruto/neto plači v prejšnjem postu (saj se ve kam gre razlika)???

Pričakujem podobno pokojnino kot si ti napisal (100-200€), zato si varčujem še sam (vzajemci ipd.)... mislim pa da če vsi prenehamo vplačevati pokojnino, tudi upokojenci, ki jo sedaj prejemajo za preteklo delo (400 in več € na mesec) ne dobijo več penzije. Sistem je tak da zdaj plačujemo za naše starše in dedke, ko bomo v penziji bodo naši otroci plačevali za nas (če se ne sesuje prej).

DDV mislim, da je v EU podoben, samo ZDA ima nižje končne davke za potrošnike od razvitih držav... oprema za vojsko-normalno da moramo keširat, če smo pa rinli v NATO (še premajhen % BDP-ja namenjamo za to , mimogrede).

(odgovor članu dk82)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
11.5.2008 0:46:59   
janja
Še jaz. Ne bom komentirala vaših postov. Vam pa dajem naslednje v razmišljanje. Samohranilke dobijo v vrtcu dodatne točke pri sprejemu otrok v vrtec. A se vam zdi pošteno, da na ta način prehitijo oz. onemogočijo sprejem otroka staršev, ki živijo bolj pošteno? Tu ne gre za goljufanje države, ampak za nepoštenost proti ostalim staršem. Je tako?

Jaz tudi ne podpiram kvazi samohranilk. Z izvenzakonskim partnerjem živiva skupaj že 10 let, pa sva se takoj prijavila na istem naslovu, čeprav sva oba hudo potrebna finančne injekcije. Ampak ne, raje živim pošteno, čeprav zaradi tega kdaj dobim tudi po glavi. Predvsem zaradi takih in drugačnih goljufov in nepoštenjakov. Sorry, ob vsem tem mi gre samo na bruhanje.


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu mighi)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
15.5.2008 15:55:50   
lunca77
Zelo bi bilo fino če ne bi dajali nasvetov tisti, ki stvari ne poznajo. Poleg tega pa dokler se mentaliteta ne bo spremenila bo takšna "raja", ki slepo sledi zakonom res "raja". Težava je samo v tem, da se "ta pametni" ne zavedajo, da smo s takim obnašanjem vsi na slabšem. Če bi bilo malo drugače in če ne bi bil tisti, ki je pošten cepec, bi manj kradli tako tisti pri koritu kot tudi ostali. Mi gre pa malo na živce tale vsesplošna miselnost "če sosed krade lohk pa tud jst".
Vse je dovoljeno sam dobit te ne smejo user posted image

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
16.5.2008 8:20:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lunca77
Vse je dovoljeno sam dobit te ne smejo user posted image

Točno tako. Pa brez tistega "smajlija" na koncu. user posted image

(odgovor članu lunca77)
  Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
18.5.2008 14:38:26   
andie
Zelo bi bilo fino če ne bi dajali nasvetov tisti, ki stvari ne poznajo.


Fino bi bilo, ampak taki najraje svetujejo in na tej temi jih je ogroooooooooomnouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: sankcije za lažno samohranilstvo
18.5.2008 23:20:53   
janca
A res? A dodatne pike, čudno jst sem bila zavrnjena. Pa sem bila samohranilka, ker so pač menili, da moj user posted image ni nujno potreben jasli. Meddrugim je tudi patronažna dala mnenje, ki me niti ni poznala in ni bila z mojega okoliša. Toliko o pikah v vrtcu.

Mislim pa da se eni preveč obremenjujete z "lažnimi samohranilkami". Kaj pa tisti, ki nam pokradejo na tisoče evrov. O takih je pa vse tiho. Pač enim se da za 100 ali 200 eurov lagati drugim pa pač ne. Mene sploh to ne moti.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 108
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?