|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 18:55:35   
natasarobi
Jaz tudi iščem službo zelo aktivno. Pošiljam tudi za V. stopnjo, čeprav imam sama VII.

Ena je napisala, da smo izbirčni glede službe in plačila. Če nimaš službe delaš tudi za nižjo plačo kot bi si drugače želel. Jaz bi delala tudi za nižjo pa mi jo ne ponudijo oz. ne pridem naprej v drugi kroguser posted image   Zakaj? Nimam pojma, mogoče se pa kdo počuti ogroženega v takem primeru.

Sama sem pripadnik tega, da se je treba dokazati z delom in ne mahat s papirjem (čeprav sama papir imam). Važne so izkušnje (čeprav sem ugotovila, da že to skoraj ne velja več) in več kot jih imaš več veljaš (razen, če se spet ne počuti ogroženega). Moti me pa to, da vsi delodajalci mislijo, da boš neko delo opravljal 20 let, če pa želiš po parih letih poiskati nova znanja in nove izzive so ti pa povečini vrata zaprta, saj si ti tisti 'čudn'. ki verjetno je z njim težko delat. In kako potem pridobiti izkušnje?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 20:23:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

in začela kot navadna referentka
Z leti sem se dokazala in imam zdaj vodilno mesto (pri 32-tih).


Legende vstopajo skozi stranska vrata :).

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 21:40:27   
felicia
Mene predvsem moti to, da je na razpisih 90% delovnih mest že zasedenih in to mi je povedala zaposlena na zavodu, ko sem imela uvodno predavanje, me je tako potrlo, ko je rekla da je 90% razpisov fiktivnih in da že imajo delodajalci določene oz. zaposlene ljudi za to del. mesto.
Ko sem iskala prvič  zaposlitev sem napisala en kup prošenj od a do ž tudi tam kjer niso iskali pa sem bila vsega skupi na dveh razgovorih grozzza! Pol sem šla pa delat volontersko pripravništvo zastonj ker dugače nisem not prišla in sem nekako zbluzila, da sem še porodniško dobila. Zdej pa spet iščem, pa ne mislim več pisat prošenj ampak bom kar osebno klicala direktorje ali pa koga vodilnega pa rekla da HOČEM delat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 21:52:06   
Mijavček
Fiktivni so tisti razpisi, ki so objavljeni na zavodu, ker mora vsak delodjalec obvezno prijaviti prosto delovno mesto, tudi, če je že sam našel kandidata. Pa tudi v državnih službah, kjer morajo objavit razpis v javnem mediju, tisti so fiktivni. Žal.

Klicanje po tel. pa ti ne priporočam, sploh pa ne direktorjev. Si boš še kakšna vrata zaprla, ki si jih sicer ne bi.
Poskusi pogledat tud drugo stran....
Najbolj sovražim, če me ljudje  kličejo za info o prostem del. mestu po tel., ki ni v ta namen objavljen v razpisu. Ampak milsijo, da so se ne vem kako znajdli, če so šli v imenik al pa na naš www pogledat telefon, pa pol klicat....
res ne maram tega.... predstavljaj si.... imamo 125 zaposlenih... običajno je razpisanih več delovnih mest hkrati, za vsako delovno mesto dobim od 10 do 100 prošenj.... in če me vsak še pokliče.... Lahko cel dan samo špilam tel. odzivnik.
Direktor ma pa velik druzga dela, k odgovarjat na take telefone, verjem mi.

Na skoraj vsakem razpisu piše "vloge pošljite na ta in ta naslov, ali e-mail" Mislim, da nikjer ne piše "pokličte po telefonu".... In to je z namenom.

No, pa upam, da boš mela zdaj več sreče. Ne obupat.

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 22:00:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: felicia

Pol sem šla pa delat volontersko pripravništvo zastonj ker dugače nisem not prišla ...


O nečem takem tud sama razmišljam.
Ampak sem še nekak optimist, da prej dobim službouser posted image

Mijavček... dej še ti povej svoje mnenje o PISNIH prošnjah. A to je mišljena elektronska prošnja (po mejlu) al papir (sprintana prošnja, poslana po pošti)?

(odgovor članu felicia)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 22:05:37   
Mijavček
Ja ne vem matovilčica... Jaz bi rekla, da je pisna una k z navadno pošto pride. Kaj pa vem.

Men je pomembno, da pride tako, kot je v navodilih... ne, da en sam od sebe pošlje po mejlu, če so navodila, da naj po navadni pošti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 22:06:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Men je pomembno, da pride tako, kot je v navodilih... ne, da en sam od sebe pošlje po mejlu, če so navodila, da naj po navadni pošti.


Pisne prosnje v navodilih bi sama razumela kot navadno posto.

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 22:08:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček

Klicanje po tel. pa ti ne priporočam, sploh pa ne direktorjev. Si boš še kakšna vrata zaprla, ki si jih sicer ne bi.


Se strinjam.

Razen direktorjev, ki jih dobro poznas....ali jih poznajo tvoji starsi user posted image

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Iščem novo službo!
17.4.2008 22:09:24   
Anonimen
No evo... pa sem mela pravuser posted image
Hec...


(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 8:14:24   
felicia
ma ja sej če je razpis in se prijavim pol ne kličem, če pa ni razpisa (kot recimo za mojo stroko, katerih je zelo malo) pa približno vem, da bi katera od zaposlenih šla na porodniško ali penzijo pol pokličem in vprašam, če se bo v kratkem sprostiloo kakšno mesto. Tako sem dobila pripravništvo. Sem pa tak profil (socialna delavka), da očitno drugi delodajalci mislijo, da ne ustrezam na druga delovna mesta.


Mijavček- se pa priporočam, če bo pri vas kakšen prostor zame!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 15:42:40   
Dejča
Jaz pa se ne strinjam z Mijavčkom - do sedaj sem vsem potencialnim delodajalcem poslala mail ali včasih še navadno pošto - in to brez razpisa - ter si jo na ta način tudi vedno našla. Eni celo o takem delovnem mestu, ki sem ji ga ponujala, do takrat sploh niso razmišljali, pa bi ga potem ustvarili posebej zame. Vendar sem se nato odločila še za boljšo ponudbo user posted image . Verjamem, da je večina razpisov že "oddanih", čeprav tudi to ne drži povsem. Moja sestra je letos brez vez in poznanstev oddala ponudbo na v osrednjem časopisu objavljenem oglasu in jo zdaj želijo v službo, vendar bo najbrž sprejela eno drugo, ki pa jo je dobila preko telefonskega pogovora, čeprav niso imeli razpisa. Tako da, punce in fantje, se splača biti malo "potrucan".

(odgovor članu felicia)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 15:53:49   
baguSka
1. če imaš V. stopnjo in je oglas za VI. stopnjo ali vseeno pošljete prošnjo?


jaz sem bla tud sprejeta, ne samo da sem prosnjo poslala.. user posted image  in sem jih potem vprasala kako to, ce so kao zahtevali to stopnjo in so mi odgovoril, da sem pac bolj sposobna (so nam ene naloge dal za delat).. user posted image  in so me izbrali izmed cca 250 prosenj, ki so takrat prisle... sem jih tud vidla potem.. user posted image

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 16:36:00   
tititi
To je meni poleg kreditov en najbolj bednih področij življenja. Lahko ti samozavest zbije na  - da zamrzne tam user posted image

Sem šla že 3x skozi to in zdej imam za par let upam da zadosti in da bo služba zaaktero sem se sedaj odločila vredu...

Uglavnem moje izkušnje so:
1. direkt po faxu. Iskala 10 mesecev dobila delno po vezah, delala za VI stopnjo imam VII. Poslala ceu kup prošenj (res sem jih zadnič hotla vržt v peč pa se jih je nabralo za celo škatlo A4 papirja (v tisto ki gre 5 zavitkov papirja notri). Povabljena na zelooo malo razgovorov in testov.
2. čez tri leta, ker so se razmere v privi službi totalno poslabšale, dobila sama službo. Ampak služba za določen čas in sem bila prisiljena iskat novo po pou leta...
3. tudi dobila službo brez vez (to šele začnem delat, ker sem sedaj v odpovednem roku).

Ne vem mogoče bo tudi ta tretja služba brca v temo...ampak se mi zdi, da takoj ko imaš v delavni knjižici napisano, da  si delal da je lažje. Čeprav jaz npr. nisem še nič počela v prejšnjih službah od tega, kar bom sedaj počela...


Držim pesti da boste našle službo, ki vam bo res pisana na kožo in vam ne bo pobirala energije in živcev in da je ne bose "nosile domov".



(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 19:09:11   
Mijavček
Dejča, si mela pač srečo... pa verjetno nisi iskala za prodajalko, al pa računovodkinjo in podobno.
Za višja delovna mesta je zgodba seveda drugačna.... običajno sploh ni javnih razpisov (razen če gre za javno ustanovo), ker "potegneš" nekoga, ki ga poznaš iz kake druge firme.

Saj nisem rekla, da je povsod tako, jaz samo povem, kako je pri nas. Če pač ni razpisa, potem tud ni delovnega mesta. Saj tudi k meni pridejo prošnje kar tako.... jih pospravim in če so kdaj aktualne jih imam pri sebi, samo.... takrat ima ta itak že drugo službo. 
Tudi nisem rekla, da ne pošiljat prošenj, če ni razpisa. Govor je bil, če se kliče po tel. al ne.

Se mi pa vseeno zdi, da moraš takih prošenj oz. ponudb poslat res veliiiiiko, da dobiš kakšen odziv.

Tako, da jaz sam povem, kako jaz gledam na vloge. Je pa tok različnih ljudi.... Jaz pač ne maram vsiljivosti in bognedaj kakšnega slinjenja, enim je pa to všeč. Pa to gre spet na un pogovor o telefonih,..., včasih se zgodi, da je kandidat na razgovoru, pa potem lepo povem, da ga bom poklicala ko bodo vsi razgovori končani in da je to lahko tudi teden, dva. Potem me pa kandidat kliče že čez dva dni.... če smo se že odločil.... no to recimo se mi zdi vsiljivo.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Iščem novo službo!
18.4.2008 19:41:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Tako, da jaz sam povem, kako jaz gledam na vloge. Je pa tok različnih ljudi.... Jaz pač ne maram vsiljivosti in bognedaj kakšnega slinjenja, enim je pa to všeč.

Če si slinast človek, boš najverjetneje dobil službo pri takih, ki jim je všeč slinjenje.user posted image
To je sicer napisano v hecu, čeprav je kar nekaj resnice notri. Verjetno boš imel več uspeha pri tistih, ki so na tvoji valovni dolžini.

(odgovor članu Mijavček)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?