|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 7:19:45   
Raho
Mislim...

Ene na tej ubogi RR si res date dela z drugimi, ki ne sodijo v vaše okvireuser posted image in imate toliko časa, da se vtikate v življenje drugih, predvsem tistih, ki ne živijo po vaših standardih (dokler ste to klopfale, bi lahko bile npr. naredile otroku kašico iz zelenjave z vašega vrtauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ).

Pustite druge, da počnejo v življenju, kar želijo, ve pa živite tako kot paše vam. Pa lepo vas prosim, dajte že enkrat toliko odrasti, da boste razumele, da nismo vsi ljudje enaki in da nimamo vsi enakih standardov v življenju.

Ta vaša pisarija pa je kr neki, no...user posted image user posted image user posted image user posted image Le izražanje vaše (ne)strpnosti do drugače mislečih.

Pa kaj, če ene doji(m)jo do onemoglosti, dovoli(m)jo da otrok spi v spalnici s staršema (o, bog moj dragi, celo v isti postelji), uporablja(m)jo pralne plenice, kuha(m)jo kašice iz zelenjave z domačega vrta, gre(m)jo po treh mesecih v službo... Dajte si že enkrat dopovedati: TO NI VAŠA STVAR; AMPAK ODLOČITEV VSAKE POSAMEZNICE IN NJENEGA PARTNERJA... In take, ki tako živij(m)o se požvižgaj(m)o na vaše mnenjeuser posted image user posted image user posted image user posted image


Čeprav, tista, ki je napisala, da je otroka od rojstva treba navajati na red in disciplino in ga vzgajati, je pa ustrelila največjega zajca tukajuser posted image user posted image user posted image . Iz srca ji čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . bi pa bilo fajn, da si do naslednjič, ko bo pisala takšne umotvore, prebere kakšno poglavje iz otroške in razvojne psihologijeuser posted image


(odgovor članu Eva*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 8:43:40   
Anonimen
Jaz pa podpiram Metko. In kar je povedala v intervjuju, še polovico ni tistega kar se ji še dogaja v življenju.user posted image  Če zmore, zakaj pa ne. In ko jo vidim v rodni Postojni, je občudovanja vredna mamica.
Mislim, saj moja mamica je tudi šla po 3 mesecih delat, pa dojila me je tudi, pa vstajala je na službo ob 4 zjutraj, delala je takrat v fabriki, kjer je bila izpostavljena sevanju...in jo imam za dobro mamico.user posted image  Ko sem bila bolna, ni bilo bolniške...eno samo veliko matranje za varstvo, mleka na kubike za izvoz. Zakaj? Ker se je trudila, življenje je takrat tako bilo in pika. Ni bilo porodniške tako kot danes, še najmanj podaljšanja porodniške. Niti za en dan ne.

Vsaka naj dela tako kot ji paše. Da pa ne bo užaljena, pa naj ne piše kako ji laufa život. Simpl kot pasul.user posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 8:58:33   
Volga
Dajte si že enkrat dopovedati: TO NI VAŠA STVAR; AMPAK ODLOČITEV VSAKE POSAMEZNICE IN NJENEGA PARTNERJA... In take, ki tako živij(m)o se požvižgaj(m)o na vaše mnenje



Tole pa še  kako ne bo držalo, sicer s ene bi oglašala tule in "zagovarjala" svoja dejanja user posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 9:05:50   
Freycha
Meni se zdi cool, da dosežeš tako sožitje z otrokom. Sicer sem sama mnenja, da je treba kdaj tudi potegniti pri kaki stvari črto in da za določene stvari ni potrebno toliko "komplicirati" (kar se hrane tiče) in da (spet odvisno od otroka) je treba biti včasih strog, postaviti meje in se tega držati, da otrok rabi red itd... me je pri tem prispevku zmotilo nekaj drugega. Zmotil me je ta idealizem, ki je predstavljen. Bom kar na sebi dala primer.

Vedno sem mislila, da je čisto normalno, da dojiš in da dojiš vsaj eno leto. Sama tudi nikoli nisem pomislila na to, da ne bi dojila, zato tudi pred rojstvom Dite nisem kupila nobene flaške. Joj, kako sem bila proti dudam vedo moje čvekice tu na RR. Ampak realnost je drugačna. Srečna sem, da sem sploh začela dojiti, pa čeprav je trajalo le tri mesece, sva se obe z Dito zelo namučili. Psihično takega napora in pritiska nisem še v življenju doživela. Ker je bilo usmerjeno vse v dojeje, tudi ni bilo nič pospravljeno, kako kuhanje? Likanje? ni šans..... ko se ni dojila (kar je trajalo uro in pol) sem počivala...... Tudi sedaj se včasih kar izgubim med tem, kako bi rada vzgajala otroka in kako so starši mene vzgajali in vzgoja otroka le ni tako lahka, kot se včasih bere....

Pa ok, zdaj vem, da gre lahko še kako vse narobe, pa sem se s tem soočila (sicer sem ogromno prejokala), na glas govorila o tem, da mi ni uspelo in se dala prepričati, da zato nisem slaba mama. Ampak niso vsi ljudje taki, da si upajo naglas povedati kaj si mislijo, kako trpijo, kaj jih muči in da jim ne gre tako, kot so si zamislili. Taki ljudje vso žalost, jezo in trpljenje držijo v sebi, taki članki, ki so pa tako super in naj in kjer ena idealna oseba z idealno postavo idealno vzgoji idealnega otroka pa samo še povečajo občutek, da niso dobro opravili svojega dela.

Pa zato niti ni kriva Metka Albreht, ona je samo odgovarjala na vprašanja (čeprav taki ljudje vseeno redkokdaj priznajo, da jim je bilo kdaj težko, pa da so imeli probleme in da so mogoče celo kdaj jokali). Bolj tu krivim tistega, ki je taka vprašanja postavljal. Taki ljudje bi se morali zavedati (sploh če so to osebe, ki na RR dejansko berejo forume in vidijo, s kakimi problemi se mamice srečujejo), da ni vedno vse super in v tem smislu tudi postaviti kdaj kako vprašanje.  Pa bi še vedno lahko izpostavili dolgo dojenje, pa naravne materiale itd.... zraven bi pa lahko tudi z nasveti ena taka javna oseba pomagala vsem tistim mamicam, ki se borijo s temi problemi.

Glede na to, da me zanima študij psihoterapije, ker bi rada delala z mamicami, ki imajo probleme same s sabo, ko se soočajo z vsakodnevnimi problemi v vlogi starša mi ni vseeno, na kak način so taki intervjuji predstavljeni. Je pa to samo moj pogled na vso zadevo. Ni pa seveda nujno, da se same s tem strinjate.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 9:10:22   
caillou
Sicer sem Čvekamo z Metko A na hitrco preletela, ker mi je prav na hitro nabilo cukr do kritične meje.
Vsaka čast ji res. Jaz se ob njej počutim tako zelo klavrno in nesposobno, da je čudno, da moja otroka sploh stojita že na pragu šoleuser posted image . Kako sta reveža sploh preživela ?

Dojenje, dojenje, dojenje,........Tukaj bom rekla samo tole, dokler je povpraševanje je tudi ponudba. In če se otrok hoče dojiti do tretjega leta pa naj se, če se noče, naj se pa ne. Kaj je narobe, če se mama odloči da bo pri šestih mesecih prenehala z dojenjem in kaj je narobe, če otrok pri treh letih še vedno z užitkom vleče ? Ni mi jasno. Tudi s strani militantnih zagovornic dojenja ne vem, zakaj se postavite v tako vročo branilsko vrsto ? Kaj ni ta odločitev in mnenje stvar vsake posameznice ? Včasih kričeče črke lepše zvenijo, kot mala tiskana bombardiranja.

Nekako ne morem (pa ne da nočem) verjeti tem superlativom, ki jih premorejo super mamice. Glede na to, da te otrok do tretjega leta močno okupira, težko verjamem, da je vse samo pravljica. Zelo pogosto pridejo tudi žute minute in takrat ostati ravnodušen in miren in oh in sploh super starševskih, mi je prej utopija kot karkoli drugega. In če bi čakala na to, da mi bosta moja otroka rekla danes greva pa k babici in dediju, bi midva še za zelo dolgo ostala pri lego kockah, pri avtomobilčkih, pri hranjenju in crklanju plastičnih dojenčkov, skratka pri 24 urnem otroškem roomingu. No, to vsekakor ni dobro za partnerstvo in posledično niti za otroka.

S takim veseljem jih kdaj pustiva pri starih starših, da je že prav grdo. Joj, kako si sploh upam to napisat user posted image .

Eh, vsak po svoje. Starševstvo je čudovita stvar, vendar daleč od samo prijetnih trenutkov. Včasih moraš pri kakšni stvari močno brcniti v temo, da si lahko potem boljši in učinkovitejši. To tako je. No, jaz sem dostikrat občutila tisto temo in ob tem se nikoli nisem počutila slabo. Zakaj ? Zato, ker sem si priznala, da sem na čase prav za en klinc in da bo treba stvar izpeljati po drugi, boljš poti. Pa je šlo, vendar ne s tisto pravljično lahkotnostjo. Daleč od tega.

Sem mama z napakami, ki si jih priznam in sem tudi človek, ki si kdaj pa kdaj zelo rad oddahne od otrok, za katere misli da so glavni smisel življenja.



_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 10:21:10   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Nekako ne morem (pa ne da nočem) verjeti tem superlativom, ki jih premorejo super mamice. Glede na to, da te otrok do tretjega leta močno okupira, težko verjamem, da je vse samo pravljica.



  Ja, avreole ( svetniški sij ) superlativov so po navadi slepeče, tako zelo se bleščijo .... tako zelo, da je kar očitno, da želijo pri tem kakšno stvar prikriti ali zminimalizirati.
  Vsi smo imeli radi Andersenove pravljice .... a na neki točki smo vendarle spoznali, da naj so še tako lepe, so še vedno zgolj pravljice user posted image .

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 11:00:44   
lunca77
Mene pa zanima koliko mamic z dvema ali več majhnimi otroci se lahko takole harmonično zlije s svojim podmladkom. Pa da jim nikoli plafona ne dvigne, ker meni ga celo brez bombažnih pleničk in otroka v službi.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 11:13:45   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

Meni se zdi cool, da dosežeš tako sožitje z otrokom. Sicer sem sama mnenja, da je treba kdaj tudi potegniti pri kaki stvari črto in da za določene stvari ni potrebno toliko "komplicirati" (kar se hrane tiče) in da (spet odvisno od otroka) je treba biti včasih strog, postaviti meje in se tega držati, da otrok rabi red itd... me je pri tem prispevku zmotilo nekaj drugega. Zmotil me je ta idealizem, ki je predstavljen. Bom kar na sebi dala primer.

Vedno sem mislila, da je čisto normalno, da dojiš in da dojiš vsaj eno leto. Sama tudi nikoli nisem pomislila na to, da ne bi dojila, zato tudi pred rojstvom Dite nisem kupila nobene flaške. Joj, kako sem bila proti dudam vedo moje čvekice tu na RR. Ampak realnost je drugačna. Srečna sem, da sem sploh začela dojiti, pa čeprav je trajalo le tri mesece, sva se obe z Dito zelo namučili. Psihično takega napora in pritiska nisem še v življenju doživela. Ker je bilo usmerjeno vse v dojeje, tudi ni bilo nič pospravljeno, kako kuhanje? Likanje? ni šans..... ko se ni dojila (kar je trajalo uro in pol) sem počivala...... Tudi sedaj se včasih kar izgubim med tem, kako bi rada vzgajala otroka in kako so starši mene vzgajali in vzgoja otroka le ni tako lahka, kot se včasih bere....

Pa ok, zdaj vem, da gre lahko še kako vse narobe, pa sem se s tem soočila (sicer sem ogromno prejokala), na glas govorila o tem, da mi ni uspelo in se dala prepričati, da zato nisem slaba mama. Ampak niso vsi ljudje taki, da si upajo naglas povedati kaj si mislijo, kako trpijo, kaj jih muči in da jim ne gre tako, kot so si zamislili. Taki ljudje vso žalost, jezo in trpljenje držijo v sebi, taki članki, ki so pa tako super in naj in kjer ena idealna oseba z idealno postavo idealno vzgoji idealnega otroka pa samo še povečajo občutek, da niso dobro opravili svojega dela.

Pa zato niti ni kriva Metka Albreht, ona je samo odgovarjala na vprašanja (čeprav taki ljudje vseeno redkokdaj priznajo, da jim je bilo kdaj težko, pa da so imeli probleme in da so mogoče celo kdaj jokali). Bolj tu krivim tistega, ki je taka vprašanja postavljal. Taki ljudje bi se morali zavedati (sploh če so to osebe, ki na RR dejansko berejo forume in vidijo, s kakimi problemi se mamice srečujejo), da ni vedno vse super in v tem smislu tudi postaviti kdaj kako vprašanje.  Pa bi še vedno lahko izpostavili dolgo dojenje, pa naravne materiale itd.... zraven bi pa lahko tudi z nasveti ena taka javna oseba pomagala vsem tistim mamicam, ki se borijo s temi problemi.

Glede na to, da me zanima študij psihoterapije, ker bi rada delala z mamicami, ki imajo probleme same s sabo, ko se soočajo z vsakodnevnimi problemi v vlogi starša mi ni vseeno, na kak način so taki intervjuji predstavljeni. Je pa to samo moj pogled na vso zadevo. Ni pa seveda nujno, da se same s tem strinjate.


No tukaj se strinjam S Freycho. Če bi beseda nanesla na to, sem 100%, da bi Metka priznala, da ji je kdaj tudi hudo in težko, prav enako kot nam vsem. Je pa le odgovorila na vprašanja ki so ji bila zastavljena.





Glede dojenja pa, zdi se mi frajersko predvsem to, da si UPA priznati da je tako dolgo dojila. Ravno zaradi posmehovanja in podobnih odgovorov, ki so bili nekoliko višje. Vem za marsikatero estradnico, ki se je žal morala presneto skrivat. Ni vsak dovolj močen da bi se soočil s takšnimi kritikami. In za promocijo dolgega dojenja je tole super.

Jaz mislim, da mora vsaka mama predvsem popucati sama s seboj. Najlažje je kriviti vedno druge. Vedno bo nekdo drug kriv ker ni dojila, nekdo drug kriv, če ni zmogla. Tak pač je, smo samo ljudje, rečeš si enostavno da nisi zmogel - se pobotaš sam s seboj. Čisto vsi smo nekje zatajili, pa to še ne pomeni da smo slabi starši. Važno je, da sami pri sebi razčistimo, da smo naredili vse kar je bilo v naših močeh (če smo, dostikrat je ravno slaba vest problem). In ni nič narobe, če si te stvari priznamo. In če se pač zdi, da se nismo potrudili dovolj, se bomo pač nekaj naučili in v naslednjem koraku naredili bolje. Tak kot pravi Juul - moramo prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Takrat smo na dobri poti.

Je pa težko v tem času, kjer so merila, kaj je dober starš popolnoma zgrešena. Popolnega starša ni, največ kar lahko naredimo je, da se trudimo zadovoljiti otrokove POTREBE. Torej to kar otrok rabi v tistem trenutku. Pa naj si bo to toplina, bližina, dojenje, pogovor, igra.. Da se odzivamo na klice. Popolni starš nima otroka v nalepših cunjah, v pospravljenem stanovanju, ker s tem še zdaleč ne bo zadovoljiv otrokovih potreb, saj bo najbrž pod bremenom dela podlegel - nasrkal bo pa seveda otrok, ker bo mati utrujena. No, tu smo pa potem pri postavljanju prioritet. V času ko so bili otroci majhni sem imela katastrofalno stanovanje, sedaj ko sem v službi imam pa čistilko, pa si raje nič ne kupim, otroke pa oblačim poceni, samo da sem z njimi in se ne rabim ukvarjat s čiščenjem. Popolna mama my ass.. user posted image user posted image user posted image  Raje tri ure na tleh zlagam lego kocke in berem knjigice.. Prioritete, prioritete... user posted image

V mojih očeh bo Metka ostala carica. Predsem zato, ker si je zadeve poenostavila in ker je odkrita. Tiste ki imate S.P ali D.O.O in ste same svoj mojster.. Koliko od vas bi imelo na delu otroka poleg? :) Koliko vas je pripravljenih koristiti skrajšan delovni čas, da ste lahko z otrokom (pa ne se na dnarce zgovarjat)..


Tudi mene so pred časom takšni intervjuji in izjave dvignili. Zakaj? Zato ker sem bila fovš. Le kako jim ratuje? Dostikrat so otroci takšni, da jim lahko, dostikrat imajo veliko pomoči... Faktorjev je veliko. So what. Nam pa ne.. :)


Itak da sem zabluzila. user posted image  In itak da sem zaigrala na vest kakšne v bližini.. Ja, tudi egoistične smo, samo priznat si moramo. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 11:17:36   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Mislim...

Ene na tej ubogi RR si res date dela z drugimi, ki ne sodijo v vaše okvireuser posted image in imate toliko časa, da se vtikate v življenje drugih, predvsem tistih, ki ne živijo po vaših standardih (dokler ste to klopfale, bi lahko bile npr. naredile otroku kašico iz zelenjave z vašega vrtauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ).




user posted image user posted image user posted image user posted image

Tole je poanta vsega. user posted image  

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 15:45:05   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Itak da sem zabluzila. user posted image  In itak da sem zaigrala na vest kakšne v bližini..


Evo, vsi problemi rešeni, vsa nesoglasja zglajena .... od zdaj naprej bodo vse dojile v nedogled, ker se pač to Seven zdi edino pravilno in je zdaj potrkala na vest vsem tistim ki tega ne počnejo .......

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 16:49:40   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Itak da sem zabluzila. user posted image  In itak da sem zaigrala na vest kakšne v bližini..


Evo, vsi problemi rešeni, vsa nesoglasja zglajena .... od zdaj naprej bodo vse dojile v nedogled, ker se pač to Seven zdi edino pravilno in je zdaj potrkala na vest vsem tistim ki tega ne počnejo .......


Maš talent za delanje zaključkov, še posebej za jemanje stvari iz konteksta. user posted image  Meni je pa res vseeno kak dolgo kdo doji, če le ne trosi traparij o tem kako je to škodljivo. Tako kot vsaka stvar je tudi to stvar izbire.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 18:11:11   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Meni je pa res vseeno kak dolgo kdo doji, če le ne trosi traparij o tem kako je to škodljivo. Tako kot vsaka stvar je tudi to stvar izbire.


Super user posted image user posted image user posted image  ..... in vsaj na tej temi ni nihče napisal, da je predolgo dojenje škodljivo. Evo, pa imamo skupno točko user posted image


In če praviš, da ti je vseeno, potem je tudi "trkanje na vest" nepotrebno, ali pač user posted image

< Sporočilo je popravil daddy -- 4.5.2008 18:13:10 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 19:01:02   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Sem mama z napakami, ki si jih priznam in sem tudi človek, ki si kdaj pa kdaj zelo rad oddahne od otrok, za katere misli da so glavni smisel življenja.

------------------------ 
Ja, natanko tako user posted image !

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 19:42:41   
Seven*

IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Meni je pa res vseeno kak dolgo kdo doji, če le ne trosi traparij o tem kako je to škodljivo. Tako kot vsaka stvar je tudi to stvar izbire.


Super user posted image user posted image user posted image ..... in vsaj na tej temi ni nihče napisal, da je predolgo dojenje škodljivo. Evo, pa imamo skupno točko user posted image


In če praviš, da ti je vseeno, potem je tudi "trkanje na vest" nepotrebno, ali pač user posted image


Eh sploh nisi dojel. Tisto je bilo ironicno receno, ravno zato ker zenske ponavadi vzamejo vse za slabo in potem potegnejo ven neke cudne zakljucke. V smislu, ce napises nasvete za dojenje potem forsiras dojenje, ce zagovarjas spanje z otroci potem si zagotovo popolni permisivc. Da ne govorim koliko nekih slabih vesti si nabijajo za nepotrebnem. No, mogoce nisem napisala dovolj ocitno, oz. je bilo tezko razbrati. user posted image


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 20:29:42   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

ravno zato ker zenske ponavadi vzamejo vse za slabo in potem potegnejo ven neke cudne zakljucke. V smislu, ce napises nasvete za dojenje potem forsiras dojenje, ce zagovarjas spanje z otroci potem si zagotovo popolni permisivc.



Misliš? No sicer nisem ženska, a to bi blo možno, nimam pa ravno takega občutka. Kadar nekdo napiše neko trditev ( sploh nima veze ali je pro ali contra, v tem primeru dojenju ), to nikakor ne pomeni, da morajo pa zdej vsi delati točno tako, če ne bo pa "urnebes". Zdrav dvom mora vedno obstajati in to je samo pozitivno.
Sej v končni fazi tudi s forsiranjem dojenja ni nič narobe samo po sebi. Vendar tudi ni nič narobe, če nekdo potem napiše, da mu to ni najbolj ok zarad česarkoli že. Ti si napisala, da ti je M.A. predvsem faca, ker si je upala nekaj na glas povedat ..... no v tem pogledu bi lahko rekli, da so face vsi, ki si upajo na glas povedat, bodisi da dojijo do xxx leta, bodisi da so prenehale z dojenjem bolj zgodaj. V obeh primerih imajo nasproti dokaj glasen "tabor". Vsakemu pa je dovoljeno imeti svoje mnenje, a ne user posted image .

< Sporočilo je popravil daddy -- 4.5.2008 20:30:57 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 20:48:02   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

ravno zato ker zenske ponavadi vzamejo vse za slabo in potem potegnejo ven neke cudne zakljucke. V smislu, ce napises nasvete za dojenje potem forsiras dojenje, ce zagovarjas spanje z otroci potem si zagotovo popolni permisivc.



Misliš? No sicer nisem ženska, a to bi blo možno, nimam pa ravno takega občutka. Kadar nekdo napiše neko trditev ( sploh nima veze ali je pro ali contra, v tem primeru dojenju ), to nikakor ne pomeni, da morajo pa zdej vsi delati točno tako, če ne bo pa "urnebes". Zdrav dvom mora vedno obstajati in to je samo pozitivno.
Sej v končni fazi tudi s forsiranjem dojenja ni nič narobe samo po sebi. Vendar tudi ni nič narobe, če nekdo potem napiše, da mu to ni najbolj ok zarad česarkoli že. Ti si napisala, da ti je M.A. predvsem faca, ker si je upala nekaj na glas povedat ..... no v tem pogledu bi lahko rekli, da so face vsi, ki si upajo na glas povedat, bodisi da dojijo do xxx leta, bodisi da so prenehale z dojenjem bolj zgodaj. V obeh primerih imajo nasproti dokaj glasen "tabor". Vsakemu pa je dovoljeno imeti svoje mnenje, a ne user posted image .


Itak, saj zato  si tukaj dopisujemo.. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 21:01:33   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

a ni šla pri 3 mesecih v službo? kako pa ji je ratal še vse skuhat? pa


Kolikor sem prebrala, je delala doma in imela dojenčico ob sebi. Tako da je lahko in dojila zraven in kuhala in delala.

Mene pa nekaj drugega zanima? RR, na kakšen način se sploh naredi tovrsten intervju oz. pogovor, ker je tako zelo "kar nekaj", da bog pomagaj. Misli, tako umeten, tako izumetničen, tako polikan, vljuden, ko pa se itak ve, da se ljudje na forumu ne pogovarjajo tako med sabo. Ne na tem, ne na nobenem drugem forumu. To mene bolj zanima: odkod vsa ta pocukranost in izumetničenost user posted image


Se strinjam  - intervju je za skozlat.

Glede "vsebine" pa:

1. Delat za službo (od doma ali zdoma), z dojenčkom ali otrokom ob sebi NI MOGOČE! Če katera trdi drugače potem pač nima resne službe.

2. Fruteki ne obstajajo (pač pa Frutki).

3. Vse ostalo od plenic, ki jih je "prekuhavala" (sicer ni eksplicitno povedala ali je pred tem tudi lastnoročno nasekala drva za peč na kateri je potem zavrela pisker z vodo), pa do tega, da otroka ni nikoli pustila, da bi (za)jokal, pa so "zgodbice za breje golobe".

4. Teme "dojenje do šole" pa ne bom komentiralauser posted image user posted image user posted image user posted image




(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 21:10:55   
frutka_
Metka mi sicer osebno ni preveč všeč ampak mi je tudi ql kako vse prizna. In z njenim stilom sožitja z otrokm se čisto strinjam. Če jim uspeva...go for it!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 21:13:37   
amaya
Ma dobro...KJE SE DA TA INTERVJU PREBRAT?????
Do sedaj sem si naredila tudi sama eno idejo o vsem skupaj, ampak preden komentiram bi si ga rada prebralauser posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 21:16:37   
Freycha
amaya na drugi strani čisto na koncu imaš link do tega intervjuja

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 21:54:07   
Pobalami
Freycha, to si res dobro napisala. Kot, da bi jaz napisala.user posted image
tudi jaz sem se naprimer tako trudila z dojenjem, da če bi mi kdo omenil bombažne plenice takrat bi mu nekaj naredila. Drugače so mi bombažne plenice čist ok.


Drugače pa sem v nekem drugem intervjuju brala (ne spomnem se kje), kjer je Metka priznala, da je bilo zelo naporno, brez vsakih olepšav. Da še enega otroka ne bo imela, ker ne bi mogla še enkrat iti čez vse to.

Tako, da ta intervju res kaže samo pozitivne stvari, kar včasih pri mladih mamicah vzbudi čudne občutke. In hvala bogu prebereš včasih "cel" intervju in kakšno izpoved kot je freycina. Si kar oddahnem user posted image .

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 22:00:39   
BUŠICA
Glede dojenja pa, zdi se mi frajersko predvsem to, da si UPA priznati da je tako dolgo dojila. Ravno zaradi posmehovanja in podobnih odgovorov, ki so bili nekoliko višje. Vem za marsikatero estradnico, ki se je žal morala presneto skrivat.


Ne razumem. skrivat? zakaj?
...mislim SLO je majhna, živimo na istem območju-nisem pa še slišala, da se nekdo kritizira glede dolžine dojenja?! al pa jaz živim za luno user posted image
ok. v Veliki Britaniji je ena mamica dojila sina do 8 leta-pa so bile sankcije s strani socialne-primer s tv-ja.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: intervju z metko albreht
4.5.2008 22:35:44   
Magi*
1. ko berem take kozlarije, sem še kako vesela, da se med nami najde kak dec, ki ga flaškarice ali joškarice ne prizadanejo osebno.

2. jah, zdaj mi je jasno zakaj so na POPu tako oblečeni. user posted image  včasih je vseeno bolje, da kako službeno stvar opraviš v miru in brez otrok.

3. članek je pocukran. in tak je zato, ker so ga tako hoteli predstavit (framing of information).

4. nisem vedela, da je skrajno pogumno dandanes priznati, da dolgo dojiš user posted image  mater, potem sem tudi sama izredno pogumna.

5. zakaj se sploh ubadam s tem?

6. mater, sem se (ponovno) spozabila in nalašč nisem uporabljala velikih začetnic. upam, da me tršica ne bo po prstih.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: intervju z metko albreht
5.5.2008 7:25:20   
srki
Še marsikdo, ne samo ona, ima več dela in lepo vse pošlihtano doma, pa še okoli bajte za delat, pa tudi pospravljeno in ne naslano, pa zakaj naj ne bi imela ona?

(odgovor članu chezAnA)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: intervju z metko albreht
5.5.2008 7:48:49   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

2. Fruteki ne obstajajo (pač pa Frutki).





O ja, na Štajerskem sigurnouser posted image . Tako, kot obstajajo dedeki, pa otrokeci....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?