|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: priimek
29.5.2008 17:55:04   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: goa

Še ne vemo kako bo. Moj fant ima za naše kraje zelo nenavaden priimek (ki je v drugih delih slo običajen). In jaz ko se bova poročila en bom vzela nejgovega priimka ampak samo obdržala svojega, ker se učiteljica in bi bilo preveč norčevanja iz njegovega priimka. In zato se ne morem odločiti kaj narediti z otroci. Bi jim dala svoj priimek, ampak fant ni za to. Tako da bo to pri nas še zelo zanimivo.


Zakaj pa misliš, da bi se otroci norčevali iz tebe? Meni se to zdi mimo. Tudi sama sem učiteljica in če se otroku to lepo predstavi je lahko prav v redu....sploh pa...se sramovat tega...no mimo mi je to. Včasih si odrasli delamo preveč skrbi za brez veze...no, sej ne vem niti kaj učiš. Jaz ti govorim za RP.
Jaz sem tudi ena posebnost, ker ne izgovorim črke "r" . Priznam, da na začetku otroci čudno gledajo, kakšen oponaša, ampak ne iz hudobije. Pač ga zanima. Potem pa smo se o tem pogovorili in ugotovili, da nismo vsi enaki, prav zato smo posebni...Sem zablodla...se opravičujemuser posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu goa)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: priimek
1.6.2008 20:51:32   
Abby
Moje polno ime in priimek ima skupno 27 črk, od tega je ena črka celo tuja, pa ne kompliciram. hčerka ima skupno 20 črk, sin 21. Vsi trije imamo moj in možev priimek, vendar onadva v slovenskem zapisu. Mož ima samo svoj priimek, v originalni obliki. Kakšnih posebnih težav v 6 letih nismo imeli, seveda se iz praktičnih razlogov kdaj zgodi, da se kje uporabi le en priimek, ker je pač cela kolobocija predolga. Tudi po telefonu se ne predstavim npr. "Peteršiljček-Korenčkova", pač pa samo "Peteršiljčkova".

Sem se pa res zdajle spomnila ene same samcate zmešnjave, ki se je nekoč primerila. Ko je lani mož rezerviral sobo po tel., jo je rezerviral na "družino Peteršiljček-Korenček", oni so pa na konci imeli rezervirani 2 sobi, misleč, da gre za 2 družini.

Verjetno smo različni glede na to, kako močno se identificiramo s priimkom. Jaz sama si ne znam predstavljati, da bi svoj priimek opustila, čeprav sem poročena skoraj 6 let. Tudi hčerka je nekoč, ko je bila jezna na očeta, rekla, da bi rada imela samo moj priimek (seveda pri teh letih tega ne jemljemo hudo resno, ampak kaže pa odnos do priimka). V nekaterih tujih jezikih se priimku reče družinsko ime in kot tako izraža pripadnost družini. Ponekod po svetu so situacije, ko vso pleme nosi ime plemena kot priimek, kar spet izraža pripadnost plemenu. Pri nas je pa to samo "pri-imek", nekaj, kar je pri imenu kar tako.

Hčerka nekih znancev je pred leti znala povedati, da ko bo ata imel rad mamo, se bo pa mama tudi tako pisala, kot ata in ona.

Ne vem no, dati vsakemu otroku po en priimek je štala. Res, kot da sta si jih razdelila. Kaj pa, če dobita tretjega, čigav priimek bo imel? Sosedovega?

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: priimek
7.6.2008 17:04:34   
ketii
Pomoje je boljš, da ima samo od partnerja, ker v primeru, da se kdaj poročiš, imata s partnerjem enak priimek, otrok pa ima še zraven user posted image kao tvojega dekliškega. Sej se da spremenit nazaj na enega, ampak spet je treba plačat!user posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: priimek
7.6.2008 17:12:33   
angel_rebelde
Ko se je rodil, je imel priimek očeta.. Po najinem razhodu sem mu priimek spremenila in sedaj ima moj priimek.

(odgovor članu ketii)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: priimek
18.6.2008 10:50:14   
glista
Če ne bi bila poročena, bi imel otrok samo moj priimek.

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: priimek
18.6.2008 11:02:15   
Anonimen
jaz sem noseča z dvojčki, in ker fant ni iz slovenije, se mi zdi najbolje, da imata otroka oba priimka, bosta imela še najmanj težav. sicer bi mi bilo pa vseeno, ali imata moj ali njegov priimek. fant pa želi, da imata (tudi) njegov priimek. spoštujem njegovo željo in tako je za vse najbolje, da imata user posted image  user posted image  oba priimka. 

(odgovor članu glista)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: priimek
18.6.2008 16:24:58   
Rožica82
naša pupika ima možev priimek. Če ne bi bilo toliko urejanja papirjev bi ji spremenila na oba priimka. Mogoče kdaj v prihodnosti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: priimek
18.6.2008 18:28:51   
Lianna
Če bi imela otroka in ne bi bila poročena bi imel otrok oba priimka. Se mi zdi lažje. Se je zgodilo prijateljem, da so jih na avionu narazen posedli, ker se je mama drugače pisala. Pa so jih opozorili prej. In kljub temu, da so težli je moral očka sedeti sam z dvema otrokoma, mama pa čisto na drugem koncu aviona. So imeli pestro.

(odgovor članu Rožica82)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
18.6.2008 22:54:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   [Brisano sporočilo]
19.6.2008 13:14:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: priimek
19.6.2008 13:29:47   
mišk
IZVIRNO SPOROČILO: glista

Če ne bi bila poročena, bi imel otrok samo moj priimek.


Se podpišem. Če bi se pa kdaj poročila bi pa vsi prevzeli moževega.

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: priimek
19.6.2008 23:40:23   
sandra85
še nisva poročena in ima sinček priimek od očeta-tako sva se oba odločila pred porodom

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: priimek
19.7.2008 8:37:37   
JaninaC
IZVIRNO SPOROČILO: glista

Če ne bi bila poročena, bi imel otrok samo moj priimek.



Se strinjam!

(odgovor članu glista)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: priimek
19.7.2008 12:35:05   
PolonaR
Ko še nisva bila poročena je imela hčerka njegov priimek, sedaj pa imamo vsi trije isti priimek - tudi njegov.

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: priimek
19.7.2008 19:07:35   
petra.
jaz pa bi rada da bi imel najin sinček oba priimka, vendar se fant ne strinja- želi da ima samo njegovega. Kaj pa mi svetujete v tem primeru? meni je vseeno če mojega priimka ne uporablja,ampak samo kratico in fantov priimek, samo želim da ima oba, če pa se kdaj poročiva pa bova oba imela samo fantovega.
Tudi jaz sem slišala za kar nekaj različnih neprijetnih situacij od mamic, katerih otroci so imeli samo partnerjev priimek in ravno to je eden glavnih razlogov da navijam za oba priimka.

(odgovor članu PolonaR)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: priimek
25.7.2008 7:43:58   
khurde
Midva sva se že zmenila, da bodo otroci, ko bojo, imeli dva priimka. Zaradi mene bi lahko imeli tudi samo mojega, nisem pa zato, da bi imeli samo njegovega. Glede poroke je pa tako, da če se kdaj poročim, ne mislim spreminjat in dodajat drugih priimkov k svojemu, ampak bo ostal, kakršen je že celo življenje.

Drugače je pri nas doma tako, da ima moja sestra dva priimka (po očetu in mami), ostali pa samo po enega. Kdaj je kakšen otrok vprašal, kako to, pa smo povedale, da tako pač je, kaj posebnega razlagat ni bilo treba, ker se je nam zdelo povsem normalno in potem tudi njim. In glede tega se kot otroci nismo nič "čudne" počutile, sestra, ki ima vsega skupaj 16 črk, pa daljši priimek pri podpisovanju že od nekdaj krajša, tako da se mi ne zdi, da bi bila "preobremenjena" zaradi tega.

Itak večino problemov na koncu naredijo starši in ne otroci, če njim ne rečeš, da je nekaj "čudno", sami tega ne bojo dojeli tako, IMHO.

(odgovor članu petra.)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: priimek
28.7.2008 15:43:30   
sakuL
jest obauser posted image

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: priimek
7.8.2008 21:29:49   
tosja
Dobil bi mojega user posted image
Pa sva se uspela pred porodom poročit user posted image , tako imamo vsi istega user posted image  user posted image  user posted image

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu patricijap)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: priimek
8.8.2008 15:02:42   
SRCCEK
Mislim, da je najbolje, da ima otrok samo en priimek in to je (najbolje da) od očeta...še  posebej, če se nameravata poročit. To da ima otrok dva priimka se meni osebno zdi brez veze....pol mu dejte pa še dva imena, pa bo imel ful dela pri podpisovanju user posted image user posted image user posted image

_____________________________

28.1.2005 MUCEK 1
31.03.2009 MUCEK 2

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: priimek
8.8.2008 19:25:13   
M1987
Jaz imam ful željo, da bi otroci imeli od obeh priimek, ker pač nisva poročena. No zaročena pa sva user posted image  Ampak moj pravi, če sem se že odločila živeti z njim, se zaročila, se bova enkrat tudi poročila in mora se vedeti kdo ima hlače v hiši - pač kao otroci se pišejo po očetu user posted image  ah ja... očitno bom izgubila to borbo user posted image

_____________________________

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu SRCCEK)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: priimek
8.8.2008 20:11:41   
sunny24
Midva pa sva se odločla, da bo imel priimek od obeh, saj nisva poročena in se tudi ne nameravava.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: priimek
8.8.2008 20:27:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Eden ima mojega,drugi ima pa od partnerjauser posted image


Tudi mi imamo tak. Pa ni nobene zmešnjave okrog tega.user posted image

(odgovor članu Lunc_a)
  Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: priimek
12.8.2008 19:14:14   
15.7.
jaz imam oba priimka, mozevega in svojega, otrok ima pa samo njegovega, ker je bila to moja muha. zdej mi je zol k sem morem na ur, dok z obemi podpisvat in se mi ne dela. sej na neuradne se z mojim podpisujem.

pa tudi ce ne bi bila poročena bi imel klemen IZKLJUČNO SAMO njegov priimek


_____________________________

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: priimek
20.8.2008 15:29:43   
Mesečnica
Midva sva poročena, jaz imam oba priimka, mož in sinko pa moževega. Meni se zfi čisto brez veze otroka obremenjevati z dvema priimkoma. Kaj pa če bo sam tudi kdaj poročil in bo hotel imeti še ženin priimek? Po naši zakonodaji imaš lahko le dva priimka. Kateremu priimku naj se v tem primeru odpove, mojemu ali moževemu?

P.S. Sama imam pa dva priimka zato, ker se svojemu nisem želela odpovedati (sem ga le navajena že več kot 30 let user posted image ), moževega sem pa dodala zraven, da že na prvi pogled sodimo skupaj user posted image

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: priimek
20.8.2008 15:54:06   
sakuL
oba

_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?