|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   televizija...da/ne?
21.2.2005 11:32:47   
Anonimen

Ja ja.. sej normalno to je.. Nihce ni rekel, da bi to bilo nenormalno.
Normalno je tudi, da se kopas v kopalkah..

Normalno je vse kar je blizu povprecja.. ni pa receno, da je to tudi zavestno. Ker ves.. tudi nezavest je normalna.

Iz vidika normalnosti je Barabara nenormalan.. ker ni normalno biti brez TV. Celo tako narmalno je to postalo, da ti avtomaticno zaracunijo RTV narocnino, ce imas elektriko.

Sej res.. Barbara.. a RTV narocnino pa placujes?

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   televizija...da/ne?
21.2.2005 12:33:03   
Jutra
Tjazy,
dobro vprašanje;)
Žal je tako, da RTV naročnina ne pomeni samo uporabe TV, ampak tudi radia, ki ga pa seveda imam. No, če pa še tega ne bi imela, potem bi bila pa res mal čudna, ne8)

Zato me je zelo razkurilo, ko sem prvikrat dobila "njihov" poziv za plačevanje naročnine. Ampak, kot sem ravno omenila zgoraj, naletiš na gluha ušesa. Sem se morala vdati v usodo:(
Da pa gre pri tem dejansko za poseganje v osebne podatke, ko na podlagi nekega registra (v tem primeru električnega priključka) naredijo seznam za plačnike nečesa čisto drugega.... To je pa že druga zgodba.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   televizija...da/ne?
21.2.2005 13:33:30   
Anonimen

Ja.. a jim gremo malo zagrenit zivljenje? Jaz sem ze enkrat klical.. in ti recejo, da je to zakon SLO. Ok.. klicem na drzavni zbor.. in recejo, da je ta zakon izglasovalo cca 70 poslancev in zdaj ni nihce odgovoren za ta idiotizem.
To je tko zlo prefinjeno izpeljano. Kadar noces da si za nekaj odgovoren.. potem se izgovoris na vecino.
Kdo je odgovoren, da je zemlaj onesnazene? Vsi.. torej nihce..

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   televizija...da/ne?
21.2.2005 13:45:48   
Anonimen

Kalbo.. po mojem ne gre toliko za to, da bi sevanje in podobne zadeve tako skodovalo. Vec skode je v smislu psihicnih motenj, odvisnost..
In v prejsnji temi je ena opisovala.. kako moz gleda film.. in se ne odziva na nic okoli sebe.. Mu da otraka.. itak nima interesa da kar koli pocne z otrokom in otrk se navelica in hoce spet nazaj.. Potem pa ona nasrecna.. posledicno postane tecna.. in potem se seksa ni.. :)- pa je preprit tukaj.. in takole 5 let.. (ce si zelo potrpezljiv) pa najde drugega.. in CAO!

Tjazy


(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   televizija...da/ne?
21.2.2005 14:24:03   
Anonimen

Ja to.. da prepoves.. tudi meni ni priljubljen stil. Potem EGO poskoci in ni je varijante, da to mirno preneses prepoved.. in res vsaka prepoved rodi samo naslednjo prepoved.. mascevanje.. itd.
Tudi seks z drugimi ne sme biti prepovedan.. ce ni zvestoba iz zavesti.. ampak je zaradi prepovedi.. strahu pred pakiranjem.. potem zvestobe itak ni.. in ni je.. V vecini primerov je ni, ker manjka temelj.. biti zvest sebi.

Samo ce TV ubija car intime.. potem jo ubija povsod ne samo v spalnici. Kako jo lahko ubija v spalnici.. v dnevni sobi pa ne?
Sej ni panike, ce pac gledas TV.. ampak meni osebno se zdi ideja brez TV-ja vecji izziv.

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO! *** Tjazy


(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   televizija...da/ne?
21.2.2005 15:41:04   
Jutra
Da spet malo posežem vmes...;)
Hvala, Tjazy, vsaj ti si končno dojel, kaj sem želala povedati s tistim člankom, predvsem pa vplivu TV na medsebojne odnose (zlasti v družini).

In Kalbo, mislim, da je bila Tjazyeva pripomba glede teme "Vsak kovanec..." čisto umesna.;) TV, računalnik (igrice, surfanje po internetu...) zelo vplivajo na medsebojne odnose. Žal je ta vpliv večkrat negativen, zlasti, če si zato namenjamo manj časa za pogovor ali druge pametne stvari.

Kar se pa tiče "kvazi znanstvenikov"... S tistim, kar sem prebrala in v tej debati povzela, sem želela samo podkrepiti svoje izkušnje iz poučevanja v OŠ in SŠ! Kalbo, če ne sprejemaš nobenih takšnih člankov in razprav v zakup, potem nasprotuješ razvoju današnje družbe. Potem so tudi kloniranje, raziskave o prehrani, psihosocialnih motnjah otrok in mladostnikov, pa umetna oploditev ženske pri 67 let (pred kratkim v medijih) ipd. ena sama neumnost nekih glupih znanstvenikov.

Sicer je pa pri vsakem partnerskem odnosu tako: kakor si par postilje, tako spi. Da bi si medsebojno prepovedovali, kaj smemo delati in kaj ne, nima kvalitetnega učinka. Če pa tvoj partner porabi prekomerno časa za "prazne aktivnosti" (že omenjena TV, računalnik) in zaradi tega trpi gospodinjstvo in vzgoja otrok, potem je potrebno malo ukrepati. Sicer pa svoje otroke najbolj vzgajamo s svojim zgledom.

Ne trdim, da TV-ja nikdar ne bomo imeli v naši družini.
Tudi svoje :duda: nimam namena zavijati v celofan in vato! Logično mi je, da se bo morala v koraku s časom tudi vsesti pred TV in uporabljati računalnik. Čeprav sem proti mobilnim telefonom pri otrocih, vem, da ga bo tudi sama slej ko prej imela.

Kalbo, vse pridobitve denašnjega časa ni potrebno jemati samo kot nujno zlo. Imajo tudi svoje prednosti, žal pa lahko hitro postanemo od njih odvisni ali pa se medsebojno odtujimo.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   televizija...da/ne?
21.2.2005 17:39:05   
LEJLA
Tudi sama poznam par, ki si je ob opremljanju stanovanja naredil prioritete...TV-ja se danes nimata...sta pa se samska in gresta tako bolj pogost v kino -kinoteko (2tedensko:zmeden: verjetno je potem, ko imas :duda: maLOTEZJE IZVEDLJIVO

ce bi bilo po moje, se tv vec kot dvakrat na teden za kaksni 2 uri ne bi prizigal, ker pa je to kompromis se ga prizge vsak vecer,../..kaksno dezevno soboto pa bo prizgan cel dan....seveda zdraven malo nergam:)-
ja najbolj me pa pogreje, ker ce ni nic pametnega bi pa on risanke na cartoonu gledu....to pa ne prenesem...grem prec na pc-ja in rr:ups:

lp

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   televizija...da/ne?
21.2.2005 23:37:18   
NENAJANI
Mene bi verjetno pobralo brez TV-ja!!!!!!:ups::ups::ups::ups::ups:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   televizija...da/ne?
22.2.2005 12:01:49   
Dadi
Tudi pri nas doma sta se stzarša odločila da ne bosta imela Tv-ja. In ga res ni bilo. Šele enih 6 let nazaj smo ga dobili ko se je k nam preselila babica, pa ga je ona prinesla.
Je bilo pa tako da zmeraj kadar smo kam prišli na obisk smo otroci buljili TV kot utrgani. In to vse po vrsti. Sploh se nismo znali odtrgat. V bistvu nam je bilo tako zanimivo, da smo gledal kot utrgani, če bi ga imeli doma stavim da bi nas pol manj zanimalo.
kar se tiče pa pogovorov...ne vem no ni bilo kakšnih posebnih pogovorov in toliko več časa...Danes ko živim na svojem imava z možem TV. Pa se mi zdi da se več pogovarjava, kot doma.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   televizija...da/ne?
22.2.2005 15:03:18   
Jutra
Kalbo, no zdaj sva si pa že dosti bližje:)
Tisto s članki in raznimi znanstvenimi razpravami ti pa dam kar prav;) Nekateri se včasih res dobesedno "obesijo" na neko dejstvo, ugotovitev in se začnejo obnašati kot fjakarski konj:( Bi se tudi sama spomnila kakšnega primera, ko takšnega človeka potem ne premakneš niti za milimeter:ups:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   televizija...da/ne?
22.2.2005 17:24:16   
Skorpija
Barbara!

Jaz živim brez TV 4 leta in tudi zdaj ko z dragim živiva skupaj ga nimava. On si ga sicer blazno želi ampak zaenkrat so pač druge stvari bolj pomembne.

Kvaliteta najinega življenja je naravnost super, ker doma nimava niti računalnika - se pravi radio, časopisi, knjige. Mene je TV kar malo strah, ker vem, da bo odžla kar nekaj ur v dnevu. Sicer sva se pa zmenila, da bova podpisala pogodbo o gledanju TV in da ta škatla ne bo nikoli v spalnici:)- - upam, da bo kaj držalo...

Otroci pa naj po mojem TV gledajo, saj so prepovedane stvari najslajše... Jaz sem bila kot mula odvisna od TV, pa me poglej zdaj - pravi TVfob!

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?