|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
2.6.2008 13:18:38   
Paštetka
Kako ga odvaditi? A pa prstov si nikoli ni zaprl noter? user posted image

Moj je lahko odpiral samo en predal v kuhinji, ki sem ga pred zapiranjem prstov zavarovala. Ostale si pa niti približno ni upal odpreti, ker je vedel, da si bo prste zaprl noter. Vsaj predale imamo skoraj povsod izvlečne.

Pa mu nikoli nisem prepovedala predale odpirat v smislu, da se to doma ne sme, ampak zaradi prstkov. Pa si je pakrat, ko me ni bilo zraven prst zaprl noter in to ga je najbolj izučilo.

Ko smo pa bili v gostih, pa se ne spomnim, da bi kdajkoli se spravil v kakšno omaro raziskovat user posted image . ČE bi, bi mu pa takoj dala na znanje, da se to ne sme. Če bi še naprej rinil, bi pa šli domov, ker od tistega obiska itak nihče nima več nič.

Pa ta faza mine zelo hitro, tako, da se jaz sploh ne bi s tem ne vem kako obremenjevala, če se lahko izmakneš obiskom.

Res pa je, da mu moraš dati vedeti, da se tega ne sme povsod početi, da je grdo, in kaj bo sledilo, če vseeno to stori. 

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 2.6.2008 13:20:05 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
2.6.2008 19:47:36   
black jack
Hvala, punce, za te zadnje odgovore.Ja doslednost- tu se pa moram popraviti ampak včasih je tako težko cel dan govoriti ne ne smeš in ga odstranjevati od omaric, ker  se mi zdi, da ni nobenega efekta  user posted image .Pastetka- prstkov si pa začuda ni priprl, je tako previden, da ni za verjet...Res upam, da ta faza hitro mine, do takarat pa ne bo nič kaveuser posted image Eh, samo , da so zdravi in zadovoljni.

_____________________________

Upanje je mati neumnih.Toda, vsaka mati ljubi svoje otroke( en moder cinik)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
2.6.2008 19:56:02   
Anonimen
Ja doslednost- tu se pa moram popraviti ampak včasih je tako težko cel dan govoriti ne ne smeš

Res upam, da ta faza hitro mine,


Ja, bo minila, nic bat...user posted image

Samo potem pride nova, ki zahteva ravno toliko doslednosti...Pretehtaj, kaj ti bolj pase. Manj doslednosti ali manj reda.

(odgovor članu black jack)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
2.6.2008 22:32:42   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: black jack

Hvala, punce, za te zadnje odgovore.Ja doslednost- tu se pa moram popraviti ampak včasih je tako težko cel dan govoriti ne ne smeš in ga odstranjevati od omaric, ker  se mi zdi, da ni nobenega efekta  user posted image .Pastetka- prstkov si pa začuda ni priprl, je tako previden, da ni za verjet...Res upam, da ta faza hitro mine, do takarat pa ne bo nič kaveuser posted image Eh, samo , da so zdravi in zadovoljni.


Saj ga ni treba cel dan odstranjevati od omaric in govoriti, da tega ne sme. Ponoviš ene parkrat in ko ni efekta (kar ga sigurno ni, dokler ne ponoviš tega ziljonkrat!user posted image ), ga zamotiš s čem drugim. Vsaj doma. Na obiskih pa žal moraš letat samo za njim. Drugje si tudi več upajo ponavadi.

Kar se tiče, da otroka nekaj izuči, npr. ko si pripre prstke - no naše tamale nič ne izuči. Zadnjič je stopila pred gugalnico, ko je bila ena punčka gor in jo je zelo udarila, s ful šusom ji je prileteta naravnost v obraz. Moja je seveda zajokala, to je moralo res ful bolet, ampak ko sem jo potolažila, je spet rinila pod gugalnico. Pa še malo morje takih primerov je. Izuči je (še) nič ne.

(odgovor članu black jack)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
2.6.2008 23:01:44   
massylou
Ja, brez kavic ostanemo taki user posted image .
Mi2 skoraj vedno greva ven na kavo ali na obisk skupaj: malo en čuva pupiko, malo drug. Tako da oba lahko kavo spijeva. Ampak to se seveda ne dogaja vsak dan, da mamo cajt ali € non stop za kofetkanje . Pa tudi tako sva že tempirala za obiske, da je mala zaspala, pa smo meli svojih 20 minut debate, pol sva se pa spet menjavala.
Ko pa gremo k babici, nimava pa lep cajt kaj počet, ker nama otroka okupira do onemoglosti. user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
3.6.2008 7:20:31   
nežka
Otroka je potrebno vzgajati, pa če nam je to všeč ali ne. Meni tudi ni vedno fajn, ko mu moram težit, za določene stvari, glede katerih ne morem popustiti. A to je naložba zanj. Otrok mora imeti meje. Seveda so radovedni in raziskujejo, tudi moj sin je enak, vendar to lahko "neomejeno" počne le v svojem domu, drugje pa ne.
Po moje mu moraš začrtati neke meje. Na žalost se vzgoja, ko otroku dopustiš vse, ne obnese prav dobro, saj je logično, da bo to začel izkoriščati. In ko bo večji, ne boš imela avtoritete, da bi ga lahko usmerjala na pravo pot (npr. puberteta).
Ah, kaj pa vem, tale vzgoja je res ena naporna svar, ko nikoli ne veš ali delaš prav ali ne, popravnega izpita pa ni...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
3.6.2008 10:21:32   
Jumpy
Mislim, da si moraš pri vzgoji zastaviti jasne cilje. Vedeti moraš kaj mu boš brezpogojno prepovedal in kaj te ne moti. Če te odpiranje omaric doma ne moti, je to tvoja stvar in mu mirno lahko pustiš. Vedeti pa mora, da drugje se tega ne počne. To dosežeš z vztrajnostjo. Pri nas je tako, da sem glede določenih stvari zelo tolerantna, pri drugih nepopustljiva. Moji otroci NE SMEJO početi stvari, ki bi lahko ogrožale njihovo zdravje ali celo življenje, ostale stvari so stvar dogovora. Nič me ne moti, če rije po blatu in je ves umazan, če je umazan okoli ust ali si je oblekel hlače narobe (opozorim, a ne delam iz tega slona), moti pa me, če po cesti ne hodi čisto ob robu, če se narobe spušča po toboganu, če ne nosi kape, ko je sonce,...

Pri tako majhnem otroku (10m) je malo stvari, ki me motijo. user posted image

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
3.6.2008 10:37:24   
Anonimen
Nisem vsega brala, ampak nikakor ne bi pustila, da moj otrok odpira vse predale in omare po vrsti. Pri prijateljici se sicer naša user posted image  vedno zapiči v en in isti predal in ker ji pustita onadva, ji pustim tudi jaz. Vendar samo ta predal, ker notri nimata nič takega. Pa itak nič ven ne daje, samo dopade se ji ko se tako lepo odpira in zapira. Da pa pridem nekam na obisk, se usedem na kavč in pustim otroka da prosto leta sem in tja, ter da nanj pazijo gostitelji, pa mi ne pride na kraj pameti. In enako pričakujem od svojih obiskov.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
3.6.2008 12:12:59   
jasna
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni
Če greš na obisk, ma da mu stojiš za ritjo in ga nadziraš ter odstraniš s kraja, kjer počne, kar ne sme. In ja, obiski v tem obdobju so res čisto drugačni kot sicer. V bistvu ves čas nadziraš otroka in zato je res v tem času računat na kakšen sproščujoč klepet brez veze.
Jaz tudi zunaj na kavo nisem šla v tem obdobju. Ker je itak bila moja kava, medtem ko so jo vsi ostli že davno ob klepetu popili, nedotaknjena. Ker otrok pač ni sedel niti sekunde na miru, ampak ga je bilo eno samo raziskovanje. To tako pri otrocih pač je.
Ampak še enkrat, otroku dopovedovat, da nečesa ne sme v smislu, da te bo razumel zakaj in kako, nima smisla. V takih situacijah ga lahko edino odstraniš, ne da se z njim zapleteš v pogovor.


Se strinjam. In obnašanja na različnih krajih jih učimo vsak dan, vsako uro. Meni se pa zdi škoda opustiti obiske v tem obdobju, ker potem ni priložnosti, da bi se naučili obnašanja drugje. Je pa naporno, ja. Ampak se splačauser posted image

Enačiti vzgojenost z odpiranjem predalov doma pa ni ravno pošteno. Vsaka družina ima po svoje zastavljene meje.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
3.6.2008 15:59:11   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

Enako.

Po moje ga več ne moreš odvadit, ker je tega stikanja že navajen.

To bi mu mogla takoj preprečit.


Ojoj, ampak malo pa pretiravate no.user posted image  A zdaj mislite, da bo pa kar do pubertete stikal po predalih ali kaj?!?
Jaz moji tasterejši nisem nikoli prepovedovala, umaknila sem nevarne stvari in to je to. To je samo ena faza raziskovanja, ki mine v par mesecih. Mislim, da že dveletnikov več ne zanima odpiranje predalov, sploh se jim pa že da dopovedat kako se na obiskih obnašajo.
Al je pa samo moj otrok tako čuden, da ga je minilo samo od sebe?!


Se strinjam s taško30. Pri enem letu je to faza raziskovanja, otroku sem pustila da je odpiral omare, kjer nisem hotela sem dol odšraufala ročke oz. umaknila stvari za katere nisem hotela da jih šlata. Če tako majhnemu otroku prepoveš raziskovat ga samo frustriraš za brez veze. Ker otroci so različni, jaz bi morala za mojim skoz hoditi in težit in še znorela bi zraven. Ker težim in norim samo za  pomembne stvari ne pa za vsak drek, in odpiranje omar pri enem letu je zame normalno.
Na obiskih pa niti ni odpiral, če pa že je so ponavadi razumeli, da tako majhnega otroka vodi firbec, če pa niso pa nič.  Edino ven vlačit stvari nisem pustila. Če že, je samo pokukal.

In vztrajnost, da ga odvadiš ni potrebna, nehal je sam od sebe, pri okoli dveh letih.

Pa ne mislit, da sem kar pustila, da na obiskih odpira omare po vrsti in ven vlači stvari. Če je že odprl nisem v tem videla nekaj zelo slabega.
Zdaj pri 2,5 letih tega ne počne oz. mu niti ne pustim, ker se mu že da povedati da to ni primerno. Tudi doma tega ne počne, ker je že vse videl. Pri večjih otrocih pa je to zelo neprimerno-sploh na obiskih.

Moramo pa razumeti, da ljudje ne marajo, da se jim brska po omarah in nekateri ne razumejo, da enoletni otrok ne misli s tem nič slabega. Pač nočejo in pika. če tega ne moreš preprečiti raje ne hodi tja, vsaj še nekaj časa.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: raziskovanje omaric na obisku?
4.6.2008 10:52:04   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: nežka

Otroka je potrebno vzgajati, pa če nam je to všeč ali ne. Meni tudi ni vedno fajn, ko mu moram težit, za določene stvari, glede katerih ne morem popustiti. A to je naložba zanj. Otrok mora imeti meje. Seveda so radovedni in raziskujejo, tudi moj sin je enak, vendar to lahko "neomejeno" počne le v svojem domu, drugje pa ne.
Po moje mu moraš začrtati neke meje. Na žalost se vzgoja, ko otroku dopustiš vse, ne obnese prav dobro, saj je logično, da bo to začel izkoriščati.


Še to bom dodala. Nežka se z vsem strinjam s tabo.

Samo nekaj pozabljamo. Ko imaš majhne otroke moraš vzgajat tudi sebe in ne samo otroka. Ker v veliko primerov niso nevzgojeni otroci ampak starši. Otroci se pač obnašajo po otročje, nabiti so z energijo.

Recimo primer: 2 mamici se dobita na kavi v piceriji. S sabo pripeljeta 2 fantička, 4 letnika, lušna, zvedava, aktivna. Pol ure dokler pojesta sta že na miru potem pa logično ne moreta biti več. In začneta divjat po piceriji in kričat mamici pa veselo klepetata naprej. Ljudi moti. Kdo je zdaj nevzgojen? jaz mislim, da preprosto ne moreš pričakovati od 4-letnika da 2 uri na miru sedi oz. se primerno obnaša. če imaš otroka moraš vzeti v zakup, da ne moreš početi tega tako kot si prej. Pač popiješ kavo in greš na igrišče, oz. zbereš tak prostorkjer je kričanje in divjanje otrok normalno sprejeto.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 61
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




vrtec ali ne
fantek712

1 leto star otrok v vrtec,varstvo starih staršev, varuška?

vrtec (51%)

stari starši (37%)

varuška (10%)

drugo (2%)


Število vseh glasov: 322

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!