|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 8:47:37   
Maleal
A ima katera link od tega?

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 8:49:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Hm, tole sem pa dostikrat opazila ja. Vse duper druper zrihtano, od rožic do vsega, novo pohištvo, za vrtec pa npr. ni denarjauser posted image  ali za kaj drugega. No, mogoče je pa vse to šenkano. Ali pa opremljeno, ko so si lahko še opremili stanovanje. Ne vem.


Hja mogoč je šenkano ja. Sam k pa v eni svinjski(da pometeš ne rabiš glih keša) razmajani kuhinji sedi čist zdrav dedc in ženska, ki kao ne morta delat, okol 6 otrok umazanih in raztrganih, na mizi laško pa malboro rdeči, ženska na novo preblajhana, ....... pa jokajo kako da nimajo nič za dat jest otrokom, me prime pa taka jeza da če bi bla jst tist trenutek tam bi dubu tist pir in čike tist k prosjači v kkšno odprtino.user posted image

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 8:54:08   
bskrle
Tudi nisem gledala.
Vem pa, kako je, če se življenje spremeni zaradi bolezni, invalidnosti.
Vse kar imajo je ljubezen.
To, da so skupaj.
Ponavadi niso izobraženi, s težkimi življenskimi zgodbami, se ne znajdejo ...
Sem raje tiho, kot da bi komentirala. Hvala Bogu,da mi življenje zaenkrat prizanaša s takšnim preizkušnjami.

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:02:03   
pikecpokec
Vse kar imajo je ljubezen.


Ja, to pa. In iz ljubezni en kup otrok.

Tudi jst ne bom komentirala tvojega pisanja, ampak dejstvo je, da se samo od ljubezni NE DA živet!


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:07:48   
mojamura
tisti, ki smo invalidi, vemo kaj je borba skozi celo življenje. da se boriš za to, da bi bil obravnavan enako, kot ostali, da bi te okolica gledala z enakimi očmi, kot ostale. jaz se že celo življenje borim in zato imam danes familijo pa tudi službo. ni izgovor, da če si invalid, da ne moreš delati (no, tisti, ki so priklenjeni na posteljo, se pravi nepokretni res ne morejo delati)...delaš pač tisto, kar lahko oz. si najdeš službo v branži, za katero si končal šolo - ki je verjetno bila tudi taka, da si lahko najdeš delo katerega si zmožen, kot invalid delati.

poznam distrofika, ki ima lastno uspešno podjetje, poznam ogromno ljudi, ki so zaradi bolezni ali okvar, tako ali drugače hendikepirani, pa delajo. in grem stavit, da je % invalidov, ki ne delajo in zaradi tega prejemajo kakšno pomoč od države mnogo manjši kot če gledamo zdravo populacijo.

Dosti zdravih je, ki ne delajo, ker ji boli K**** za delo, jih malo boli pod pazduho, pa raje vlečejo polno socialno pomoč, pa jamrajo kako so ubogi. Ti isti pa verjetno živijo še pri starših, v hotelu mama, svojo soc. pomoč pa lepo znosijo v gostilno (poznam kar nekaj takih 'pacientov),
pa recimo ena tukajšnja družina, kjer nista ne mama ne oče zaposlena (oče dela neka občasna dela), imata 3 otroke, ki hodijo napol nagi skoraj v šolo in vrtec....ampak glavno je da se jim ata v audiju vozi. da ne bom začela o tem, komu RK namenja največ svojih dobrodelnih paketov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ... nekje nekaj smrdi

< Sporočilo je popravil mojamura -- 6.6.2008 9:09:47 >


_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:12:38   
Blejka26
tukaj se ne sodi invalidu,temveč ženska je zdrava in bi lahko delala-no sedaj je noseča težko samo prej bi pa lahko.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:18:46   
mojamura

IZVIRNO SPOROČILO: Blejka26

tukaj se ne sodi invalidu,temveč ženska je zdrava in bi lahko delala-no sedaj je noseča težko samo prej bi pa lahko.



vem, da se ne sodi invalidu....hotela sem povedati le to, da če si invalid lahko najde delo, ki verjemi mi, ga je težko najti že iz golega dejstva, da si invalid, potem si lahko tudi ta ženska najde delo po porodu in potem, ko je dojenček star 3 mesece lahko začne delati (saj je mož doma). ljubi bogec še nikomur ni nič vrgel v naročje.

pomagaj si sam in takrat ti bo tudi bog pomagal.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:25:43   
Anonimen
pomagaj si sam in takrat ti bo tudi bog pomagal.


Ja en mojih najljubših stavkovuser posted image

Sam večina raj sedi pa čaka pomoč.

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:27:32   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Vse kar imajo je ljubezen.



Saj tole na kruhu namazano je kar dobro. user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:40:12   
lelaval
Evo link - je bilo že včeraj v oddaji Svet na kanalu A:

http://24ur.com/novice/slovenija/klic-na-pomoc-po-e-posti.html


_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:43:54   
lelaval
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Hm, tole sem pa dostikrat opazila ja. Vse duper druper zrihtano, od rožic do vsega, novo pohištvo, za vrtec pa npr. ni denarja ali za kaj drugega. No, mogoče je pa vse to šenkano. Ali pa opremljeno, ko so si lahko še opremili stanovanje. Ne vem.


Hja mogoč je šenkano ja. Sam k pa v eni svinjski(da pometeš ne rabiš glih keša) razmajani kuhinji sedi čist zdrav dedc in ženska, ki kao ne morta delat, okol 6 otrok umazanih in raztrganih, na mizi laško pa malboro rdeči, ženska na novo preblajhana, ....... pa jokajo kako da nimajo nič za dat jest otrokom, me prime pa taka jeza da če bi bla jst tist trenutek tam bi dubu tist pir in čike tist k prosjači v kkšno odprtino.


Karin - to tudi jaz najprej vidim. A res nimajo toliko pameti, da če že prosjačijo in jih pridejo snemat, da v tem času ne morejo pospravit alkohola in čikov.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:51:21   
nejcko
Prispevka nisem gledala, zato ne morem soditi. Sem pa ob podobnih debatah, ki jih tukaj gor ni bilo malo, že dostikrat napisala, da je vedno potrebno ločiti med dvema vrstama revščine: absolutno in relativno. Pri nas v Slo težko govorimo o kakšni absolutni revščini (pri kakšnih klošarjih morda), kajti po merilu svetovne banke se za absolutno revščino šteje življenje z manj kot 2 dolarjema na dan, relativna pa se meri glede na povprečni standard skupnosti (države). In zato vedno znova poudarjam, da nehajte že s tem, da je človek reven samo, če živi v kartonski škatli brez vode in elektrike, da se ga smatra za revnega, ker to ni res - zahodni svet se čedalje bolj sooča z relativno revščino, ki pa postopoma res vodi v abolutno revščino.

Se pa strinjam, da se mogoče res na TV pojavljajo ne ravno tipični primerki revežev, da bi marsikdo lahko sam storil marsikaj, da bi si pomagal, pa tega pač ne stori in raje jamra po tv. Vendar jaz vedno pravim, da so na svetu zelo zelo različni ljudje in zadev ne moremo posploševati, kajti za vsako tako zgodbo stoji zadaj sto različnih vzrokov, zakaj je do nje prišlo. eni ljudje so pač osebnostno in karakterno močni, drugi pač ne, ene beda spodbudi k muvingu, druge totalka zatrokira, eni so izobraženi, drugi ne, eni izhajajo in takih drugi iz drugačnih okolij in družin ... skratka, ozadje je lahko tako pestro, da je res zadeve nemogoče posploševati.

Kar pa se tiče št. otrok v revnih družinah, bi pa rekla takole: vedno so reveži imeli več otrok - zakaj, nimam pojma, ampak verjetno to izhaja deloma iz neizobražensoti, večinoma pa je v ozadju neka "volja po preživetju", popolnoma nematerialistično gledanje na svet, iskanje vsaj enega smisla v življenju (ljubezen), kajti dosti drugega reveži itak nimajo.

Dobro situiran se bo vprašal, kako bo dvema otrokoma omogočil smučanje, reven, ki itak niti sam niti njegovi otroci  ne smučajo, pa v to smer sploh ne razmišlja - njemu še en otrok te možnosti (ne)smučanja sploh ne spremeni itd.
Verjetno vam je težko to razumeti, ampak tako pač je. Recimo: jaz si verjetno nikoli ne bom mogla privoščiti enih počitnic na Marutiju, neglede na to ali imam enega ali pa pet otrok ... idejo Maruti sem itak že pokopalauser posted image , o njej pač ne razmišljam ... pika. Torej niti ne razmišljam, da bi mogla Maruti nuditi svojim otrokom (enemu ali petim). Bom pa zato vseeno imela zelo rada svoje otroke, moj življenjski cilj ne bo Maruti, ampak zdravje otrok, ljubezen, povezanost ... smisel življenja bom pač poiskala v stvareh, ki so mi dosegljive, in ne v nekih iluzornih sanjah.

No, takole pač jaz nekako dojemam željo (revnih) ljudi po več otrocih. O tistih, ki pa s št. otrok delajo računice (za katere verjamem, da jih je resnično zelo majhen odstotek), pa ne bom izgubljala besed, ker to pa so resnično tako osamljeni in specifični primeri, da jih ni vredno omenjati, še manj z njimi delati razna posploševanja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 9:59:31   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

Joj, meni je tudi Simona jajčnike zarotirala.....omejena do amena...


Tednika nisem gledala, sem gledala (delno) Trenja ...

in se strinjam z napisanim user posted image user posted image user posted image omejena do amena

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 16:24:18   
KIKI****
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: srki

Hm, tole sem pa dostikrat opazila ja. Vse duper druper zrihtano, od rožic do vsega, novo pohištvo, za vrtec pa npr. ni denarjauser posted image  ali za kaj drugega. No, mogoče je pa vse to šenkano. Ali pa opremljeno, ko so si lahko še opremili stanovanje. Ne vem.


Hja mogoč je šenkano ja. Sam k pa v eni svinjski(da pometeš ne rabiš glih keša) razmajani kuhinji sedi čist zdrav dedc in ženska, ki kao ne morta delat, okol 6 otrok umazanih in raztrganih, na mizi laško pa malboro rdeči, ženska na novo preblajhana, ....... pa jokajo kako da nimajo nič za dat jest otrokom, me prime pa taka jeza da če bi bla jst tist trenutek tam bi dubu tist pir in čike tist k prosjači v kkšno odprtino.user posted image


user posted image user posted image  V sosednjem kraju živijo eni taki katere bežno poznam-no saj on je delal za minimalca ampak so ga zarad pijače pred vrata postavl, živijo v zidani hiši-prej leseni ki so jim jo postavli dobri ljudje, imata ?? otrok,  3 je socialna vzela, 2 je v porodnišnici pustila, 3 ima doma. Groza... Pijejo in kadijo da obup. Ko so jim hotli za božič podariti nov pralni stroj so darilo zavrnili češ da hočejo takega z sušilcem.

Jim bi jaz že dala po g****user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 18:28:30   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Vse kar imajo je ljubezen.



Saj tole na kruhu namazano je kar dobro. user posted image


Ja, res.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 18:35:49   
pikecpokec
IZVIRNO SPOROČILO: srki

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Vse kar imajo je ljubezen.



Saj tole na kruhu namazano je kar dobro. user posted image


Ja, res.


Pa ful se naješ od tega user posted image


_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 18:41:53   
srki
Ja, jaz bi bila samo ene par ur lahko sita s tem namazom

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 22:55:01   
amaya
uh srki, jaz tudi....evo je že minila ta ura user posted image user posted image user posted image user posted image
Sem pa gledala prispevek in..................mislim, da bom tudi jaz Kanal A poklicala.....user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: v današnjem tedniku
6.6.2008 23:00:01   
lelaval
Sem pa gledala prispevek in..................mislim, da bom tudi jaz Kanal A poklicala.....


Najboljše, da se nas kar ene par zmeni in skupaj pošljemo za pomoč - mislim, da bo bolj palilo. user posted image user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: v današnjem tedniku
13.6.2008 16:19:38   
hotmumy
Meni se pa nihče ne smili,dandanes kdor hoče delat dobi delo,le zdrave roke moraš imet.So pa taki,ki skozi računajo,da se jim bolj splača biti doma,bodo že nekako preživeli,se zasmilili ljudem,...Glede teh dveh,bogi si je le otrok in dojenčica ki prihaja,saj bosta trpela zaradi lahkomiselnih staršev,pišuka sama nimata za jest pa nardita še enega reveža,lahko je rečt saj bo že,najlažji izgovor.Lahko bi pisala na dolgo in široko,saj poznam ta dva primerka,a škoda besed.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: v današnjem tedniku
13.6.2008 17:14:21   
gojska
meni se pa vedno vsi zasmilijo, sploh ko vidim otroške učke
nikoli pa ne bom pozabila ene mame(je bilo lani na Tedniku), ki je prijavla, da  pa njen otrok ni mogel na morje, čeprav je zveza prijateljev mladine zanj  plačala na debelem rtiču letovanje, ker ona ni imela denarja, da bi ga do tja spravla. Butara, jest bi jih peljala, če bi mi le rekla.
In točno to je narobe s temi ljudmi, ne znajo se obrnt.

Je pa res, da je vsak primer stvar zase. Socialna služba je pri nas katastrofa.



(odgovor članu hotmumy)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: v današnjem tedniku
13.6.2008 17:21:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

A je danes katera gledala Tednik?

Ne morem kaj, da ne bi to napisala, pa če tudi me vse popljuvate.

Je bil prispevek o eni družini, mož invalidsko upokojen, ona nezaposlena, živijo v delu hleva, ki so ga predelali v stanovanje, sin star 9 let, ona v drugo noseča, prihodkov imajo 300 eurov na mesec, po plačilu vsej stroškov jim ostane 30 eurov.
Res slaba in žalostna situacija, ampak mi res ni jasno kako se nekdo v takem položaju odloči za še enega otroka? Pa če se zavedaš v kako zelo slabem položaju si, da družine ne moreš preživljati, kaj šele še enega družinskega člana, potem prej ukrepaš, preden se ta družinski član naredi.

Jaz tega ne razumem. user posted image

Jst tudi ne razumem, pa imamo precej več na mesec, ampak si enostavno v situaciji kakršna je trenutno, ne upam privoščit še enega otroka.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 13.6.2008 17:22:21 >


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 47
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?