|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 22:53:46   
Naja31
Ojej, zdaj si pa ti nesramna do "nad 30". in imaš v bistvu isti odnos kot jih imajo nekateri v zdravstvu do mlajših mamic.

Jaz sem pač rada prej diplomirala, dobila redno službo, imela lastno stanovanje, se poročila, preden sva se odločila za otroka. In imam zdaj pri 32ih dva otroka in doktorat.

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: MLADE MAMICE
5.7.2008 23:17:45   
alisha_2008
joj ne kretiziram
sej sm rekla zarad mene ce zanosijo pri 50 mene ne moti..rekla sam samo da je nad 30 lahko vec zapletov
in da jaz osebno pac nimam namena zanosit ko bom cez 30

pohvalno pa da si si ti tako ustimala zivljenje
seveda najprej dom, kariera da lahko otoku ponudis vec..
upam da se ne bo spet kdo nasel uzaljen :)

ne me tako dobesedno jemat prosim....ce govorim zase
lahko da zeska do 30 ni mogla zanosit...pa je potem lahko....nimam nic proti, samo da je vse vredu

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: MLADE MAMICE
6.7.2008 7:52:48   
mateyka
sej noben ni užaljen. samo če začneš temo z vprašanji kot: Zakaj se delajo take razlike v letih? in Ko se gre za otroka mislim da leta niso pomembna...
in potem prijaviš: se vseno se mi zdi normalno tja do 30 (zanosit in imet otroka namreč).
ne vem, call me weirdo ampak meni to dvoje nekak ne gre skupaj..

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: MLADE MAMICE
6.7.2008 9:39:56   
alisha_2008
nevem zakaj si sicer tolk zapela za to "meni se zdi normalno do 30"....
ker verjetno ko govoris za sebe tud sam sebe ispostavis
sicer pa nisem tukaj da bom pazila na vsako besedo...ce sem ze trikrat rekla da leta niso pomembna potem tako tud mislim, tebi pa ce se da pa zapenjaj za to mojo besedo se dalje
lp

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: MLADE MAMICE
6.7.2008 10:21:07   
*alja*
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Ojej, zdaj si pa ti nesramna do "nad 30". in imaš v bistvu isti odnos kot jih imajo nekateri v zdravstvu do mlajših mamic.

Jaz sem pač rada prej diplomirala, dobila redno službo, imela lastno stanovanje, se poročila, preden sva se odločila za otroka. In imam zdaj pri 32ih dva otroka in doktorat.


No to so ble tudi moje želje, ampak mi ni uspelo. Upam da mi bo neglede na to da imam otroka.


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: MLADE MAMICE
6.7.2008 11:35:30   
diamantina
Alja, se sekiraj se. Ena naša asistentka na faksu ima tri otroke, doktorat, moža in svojo hišo. Stara je 32 let, prvega otroka je imela v tretjem letniku faksa. Tako da se vse da, ampak je zopet različno od človeka do človeka. Verjemi mi da pa ni doktorat garancija za dobro življenje, ker v življenju pač ni garancij. Ljudje smo v bistvu zelo enaki in nesmiselno je delat razlike med enimi in drugimi. Vsi se trudimo uspeti po svojih močeh in vsi ljubimo svoje partnerje in svoje otroke. Nikomur niso prikrajšani zapleti v življenju.

Moje mnjenje je, da je najlepše, če se par odloči za otroka takrat, ko si ga res zaželi neodvisno od vseh okoliščin, kar pogojuje tudi določena mera zrelosti in odgovornosti ne pa dober avto, doktorat ali lastna hiša.

Ne zdi se mi prav, da se kjerkoli, pa naj bo to bolnica, banka ipd. delajo razlike med ljudmi zgolj zaradi statusa. Kot moj brat (patolog) pravi - ko se gre za to, ali določimo diagnozo za kakršnokoli bolezen, ne poznamo razlik med bogatimi in revnimi, tudi potem, ko življenske funkcije prenehajo, smo eni in isti. Tega bi se morali ljudje zavedati.

Na bruhanje mi gre, ko me kdo gleda iz vrtoglavih višin, ali pa me nekdo ne upa česa vprašati, ker ne ve, ali lahko ali ne. Na svetu so plemeniti ljudje in manj plemeniti, ni pa ta lastnost pogojena s papirjem o izobrazbi, ki ga hranite doma v omari.

Da se vrnem k temi, zame so mlade mamice najstnice, se pravi pod 20. Ena je tudi rekla, da smo danes bolj ambiciozne - se ne morem strinjat - danes zmoremo enega ali dva otroka, kvečjemu tri, včasih so pa ob večjem pomanjkanju zmogle po deset ... tako da   user posted image  

< Sporočilo je popravil diamantina -- 6.7.2008 11:37:20 >

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: MLADE MAMICE
8.7.2008 21:57:08   
birdy
Čao, jst sem tud mlada mamica, zanosila pri 19ih, rodila en mesec pred 20im rojstnim dnevom. Zdej 2 mesca pred 21im rojstnim dnevom sem pa že v 9em tednu. In sem srečna, no, sam po temu otroku se bova pa mal ustavlauser posted image

Jah, no, v porodnišnici so bile sestre, nekatere res ful neprijazne, tud doktorca ena je bla bl tko tko. Jst sem skoz spraševala kaj je, ker je mela mala ene probleme in mi dohtarca ni nč odgovorila, na konc ji je pa moja cimra, medtem ko sem bla na w.c.ju rekla, da naj mi kaj povejo, ker mi čist nč ne. No cimra je bla pa že kr čet 30 let stara. In pol mi je doktorca dala obširno razlago kaj je, končno, po treh dneh. Da o pomoči pri dojenju ne bi govorila, kr dodatek... S tem da nisem nikoli sestre sama klicala k sebi, tko da težko rečejo da sem bla naporna.
Ne vem, mene je ljubljanska porodnišnica glede tega ful razočarala, vem pa da je vse čist odvisen od osebja, takrat ko sem rodila je bil pa avgust, čas dopustov.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: MLADE MAMICE
9.7.2008 13:41:44   
watershine
hei hei!!!!

se wam lahko pridružim? stara sem 20 let, če me user posted image ne prehiti bom ravno 21 ko ga rodim user posted image
wedno sem si želela imeti prvega otroka med študijem, vedno sm hotla bit mlada mamica !
v čakalnici me ženske kar lepo gledajo... je pa res da je moja G v LJ in da ima dneve ko so same nosečnice na tapeti, tko da me nimajo kej grdo gledat... usaj ne vem zakaj bi me... če bi mene katera obsojala da sem premlada bi ji hitro kaj nazaj zasikala... werjetno je zgodba povsem drugačna če sediš v čakalnici še z drugimi pacientkami ki še niso noseče...
profesorji na faxu me tut nič drugače ne gledajo... no ja malo bolj se mi nasmihajo kot prej to je pa use... grdih pogledov nisem bila deležna.... ZAENKARAT RES NI NOBENE OVIRE ZARADI MOJIH LET! user posted image upam da jih tudi ne bo!

sem pa pričakovala drugačno zgodbo... in dam roko v ogenj da če bi hodila k G v našem kraju, kamor hodijo tiste stare opravljivke, katerih hobi je opravljanje, v prostem času opravljajo in če nimajo čisto nobenega dela še malo opravljajo... ja tiste bi me presekale z pogledi... in verjetno bi bila še ena tarča njihovih čenč kot so bile druge mlade mamice iz okolice... kaj čmo... (še posebaj če nismo poročene!!!)

no upam da se ne bote mlade mamice in user posted image srečevale z takimi ljudmi (seveda isto upam za use starejše in tiste srednjih let), ker ne glede na leta nosečke je lahko vsaka tako dobra kot slaba mama!

LP

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: MLADE MAMICE
9.7.2008 13:52:11   
tatly
oj.tudi  jaz sem zdaj noseca in bom avgusta rodila,avgusta bom tudi stara 21 let.ko sem izvedela da sem noseca sem se tudi jaz narocla za splav ampak me je moja mama prepricala da naj ne grem ker to so baje najlepsa leta za otroka.vsi so to zelo ok sprejeli tudi pri g me ni nihce cudno gledal edino sestra tam se mi zdi da me cudno vcasih pogleda.za v porodnisnici pa upam da nebo problemov

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: MLADE MAMICE
9.7.2008 14:43:38   
Ancy
Je tvoja sestra pač naletela na takšno babico oz. sestro, slab dan, je ne zagovarjam vsekakor pa to še ne pomeni, da vsi tako gledajo. Ja ok, po tem ko je dandanes ''normalno'' imeti otroka po 27-letu recimo in je nekaj običajnega prvorodka pri 39-letih in je vedno manj žensk od 18-22.leta. Moja sošolka je porajala pri ''deklici'', ki se je s fantom pri 16 (!!!!) načrtno odločila za otroka in sta na njemu delala kar nekaj mesecev, kar pomeni, da sta začela ko je bila komaj 15.
Jaz zase vem, da takšne ženske ne bi obravnavala drugače, ker mi je skrajno simpatično videti kakršnokoli user posted image oz. mlado mamico, je pa to trenutno zelo ''nenavadno'' in je to treba vzeti v zakup. Vsekakor pa so vse pripombe med porodom kot so : tiho bodi in rodi, če ste ga not dobil ga boste pa tud vn itd. skrajno neprimerne .. s tem se strinjam.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: MLADE MAMICE
9.7.2008 22:34:11   
alisha_2008
za mlade mamice bi si lahko vzeli cas in jim povedali vse o nosecnosti in otroku....ker nobena ne ve kaj vse jo caka v nosecnosti..od laznih popadkov,bolecin, zaprtja,bruhanja, salbosti, visokega pritiska, bolenja glave in zob, medenice, kriza itd.....
in kot moji sestri niso povedali se je ob bolecini v trebuhu ustrasla...normalno...v zdravstvenem domu so jo pa debelo gledali..sestra ji je pa rekla...ne panicarte tolk pa bo vredu....
zares lep odgovor na strah
zato se meni fajn zdi materinska sola


(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: MLADE MAMICE
9.7.2008 22:48:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: alisha_2008

za mlade mamice bi si lahko vzeli cas in jim povedali vse o nosecnosti in otroku....ker nobena ne ve kaj vse jo caka v nosecnosti..od laznih popadkov,bolecin, zaprtja,bruhanja, salbosti, visokega pritiska, bolenja glave in zob, medenice, kriza itd.....



No, tudi za eno, ki je prvič noseča pri 39-ih najbrž ne ve kaj točno jo v nosečnosti čaka, pa tudi mamico ki je že 5-ič noseča tega ne ve. Vsaka nosečnost je nekaj drugačnega, od prvih znakov do poroda. In mlada mamica bi si tudi lahko vzela čas in prebrala kakšno strokovno literaturo o zanositvi, nosečnosti in porodu. To bi morala narediti vsaka ne glede na leta. Pa sedaj nič ne napadam mlade mamice, saj se štejem za eno izmed njih. Ampak s to razliko, da sem se sama na zanositev, porod in vse kar paše zraven informirala in nisem bila kot "teliček", seveda pa je tudi mene presenetilo kaj "novega" na kar nisem bila pripravljena, zato pa imamo mae, tašče, prijateljice, tete, znake in konec koncu ginekologinje.
Ne bo vedno za vsakim hodil nekdo in jim v življenju na katerem koli področju kazal in pravil kako se kaj dela, kaj je normalno in kaj ni. Ne pade vse vsem v "naročje", sami moramo narediti nekaj za to!

(odgovor članu alisha_2008)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 6:01:00   
Ancy
Se strinjam da je informiranje potrebno, ampak ne le v primeru mladih mamic, vsaka ženska je lahko ''neizkušena'' ne glede na to koliko je stara. Je pa res da zato ker je mlada je noben zaradi tega ne bi smel gledati drgo ali ji nuditi drugačno pomoč, to je kršenje profesionalne etike !!! Tvoja sestra je naletela na takšno skupino ''strokovnjakov'', ki se jim vse zdi normalno in ki so v ''fohu'' že leta in jim je kakšno vprašanje tudi že smešno, žal tako je, vsak na delovnem mestu pa ne glede na to kakšno že je, izgubi določeno mero občutljivosti, ki jo ima na začetku, žal je to v zdravstvu lažje, je nesprejemljivo, a vsi smo le ljudje. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 12:00:01   
hijenca
Halo!

Samo na kratko. Stara sem bila 28 let ko sem zanosila, rodila sem pri 29 letih. Prva nosečnost in bila sem zmedena, prestrašena in sem rabila nekaj časa, da sem se ujela v vlogo user posted image , kot sedaj v vlogo mamice.  Poznam pa punce, ki so 20 let stare, pa niso zmedene, pa so super sprejele vlogo bodoče mamice. Punce, če ste 20 ali 40, leta res niso pomembna. Samo radi mejte svoje user posted image .

_____________________________

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 12:12:54   
tatly
ojla.kako ste?imam eno vprasanje ampak ne iz te teme ki jo imate.ponoci mi je v trebuhu nekaj pokalo in imela sem par zvokov v trebuhu.ali ve katera kaj to pomeni ce me razumete

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 12:17:26   
cita
No pa naj se še jaz vam pridružim in povem svojo zgodbo prvič ko sem zanosila sem bila stara 18 let in rodila pr 18,5 tisto leto sem bila 19 ampak naj povem da mi ni bilo lepo ko sem rodila ena sestra ko sem prišla hčerko dojit tja kjer je bila pod lučko ker je imela hudo zlatnico(rojena z 8.mesecom) in ni jedla mi je pa sestra zabrusla vete problem se začne že tam ko imajo otroc otroke in to sem si kr dodobra zapomnala res.Sedaj sem drugič noseča in bom letos stara 28 in če bi se mi to še enkrat ponovilo bi sigurno povedala svoje takrat ko si pa mlad pa si pač kr tiho vsaj jaz sem bila ampak sem pa jokala res zelo ne en dan pa še po vsem tem sva bile s hčerko 12 dni v bolnici ker je imela hudo zlatnico pa še mene so čistili 5 dan ker so mi del posteljce noter pustiliuser posted image user posted image .Vsem mladim mamicam želim veliko veliko sreče in samo dobre izkušnje v porodnišnicah...

_____________________________

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 22:28:27   
alisha_2008
mene je pediatrinja vprasala ce sem imela kdaj take obcutke kot ti...sem rekla da ne...je pa povedala da je to verjetno kolvanje otroka ...da jih nekatere mamice zacutijo kod neko rahlo butanje...ali pa vlece za popkovino
nevem pa v katerem mesecu si....ker proti koncu se otrok kar aktivno premina in vedno mocneje

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: MLADE MAMICE
10.7.2008 22:37:41   
Annny
Moram reči, da mene (na Jesenicah) nihče ni čudno gledal, ko sem rodila (prvič) pri 22-ih. Mislim, da je še precej mlajših mamic...kako pa se obnašajo do njih, ne vem. Mislim, da je v porodnišnici z vsemi enako! Lp

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: MLADE MAMICE
31.7.2008 23:32:07   
lea88
pozdravljene

jst sem stara 20, pdp mam februarja na moj rojstni dan.. malo mi je prekrižalo načrte glede študija ampk kaj čmo..
mislim da leta niso tako zelo pomemba.. če ima punca (ženska) ob strani partnerja in družino ki jo podpirajo je tudi to lahko prijetna izkušnja.. problem nastane z okolico.. skoraj vsi kažejo nate s prstom pa govorijo za tvojim hrbtom.. ni ravno ok

glede na to da se danes vleče študij tja do 30 potem pa še redna zaposlitev pa je takoj nekaj let več.. če ženska zanosi pri 35 ni nič slabega.. samo ko ima ona 50 ima najstnik največ energije.. in pri teh letih se ji ne ljubi več okrog skakat pa govorit kaj ja kaj ne..
... to so leta ko se začne žurat.. in da te pride iskat mama pri 50 na žur je čudno videt...

ženske se dandanes vedno kasneje odločajo za naraščaj (največ krive finance) tko da bo takrat to pomoje normalno..



(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: MLADE MAMICE
16.9.2008 12:41:36   
alisha_2008
ce katera zeli mi lahko pise tudi na

maja.koren@live.com

lp vsem skupajuser posted image

(odgovor članu lea88)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: MLADE MAMICE
16.9.2008 14:16:31   
Detece
Jaz sem full za mlado starševstvo, seveda pod pogojem da so solidne razmere in podstrešje pospravljenouser posted image .
Sama bom rodila pri 25 tih, kar danes velja za mlado mamico, čeprav se mi to niti ne zdi več tako mlado.
Z okolico nimam težav, vsaj do sedaj (čudno bi bilo).
Mlade mamice user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu alisha_2008)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Druga nosečnost in rojstvo: dejstva in nas...
Se opogumljate, da bi se ponovno podali na pot? Za vas imamo nekaj koristnih nasvetov.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?