|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako testirajo dojenčka za alergijo
12.8.2008 14:16:31   
simona2
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Pa še eno vprašanje imam: Alergologinja je pri nas rekla, da mali sploh ne zgleda kot alergik, sicer itak nima nobenih znakov razen ogromnih količin sluzi v blatu, pa me zanima:

Ali so vaši otroci, ki imajo potrjeno alergijo na karkoli bolj suhi in drobni??

Ker to je bila izjava alergologinje, da je lepo prehranjen in razvit med tem ko alergiki so ponavadi bolj "grintavi".

Pa še to povem, da moj ta večji je imel tudi alergije ko je bil mali vendar ne v taki obliki ampak v obliki bronhialne astme in niso ne z kožnimi testi ne z odvzemi krvi nikoli pogruntali na kaj je alergičen...
Astma je pa pri 10 letih tudi HB kar izvenela.


Ja pri nas je alergija naredila ful hudega. Prvi mesec se je zredila za 1300g potem pa je šlo samo še navzdol in smo ves čas na spodji meji po teži. Pri skoraj treh letih imamo tako komaj 12kg, čeprav pa smo zelo zdravi in žilavi. Res pa je, da je tamala kronični nejedec, kar je posledica hudih bolečin iz časov alergije, ki smo jo pozdravili s pomočjo bioresonance

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kako testirajo dojenčka za alergijo
16.8.2008 15:29:14   
annie17
Ja, se bom še jaz malo oglasila. Mi smo imeli posebno alergijo, ki smo jo na srečo prerasli. Noben test- kožni & krvni - ni pokazal pozitivne alergije. Na bioresonanci pa en kup stvari, od mleka, klora, vse do pšenice, sladkorja. Nam je bioresonanca služila le za izogibanje tem alergenom, torej dieti, nismo pa se zdravili.
No, naj povem, da alergija je vsekakor bila, kajti vedno, ko je prišel v stik z malo večjo količino KM oz. ml.izdelkov, se je alergija odražala predvsem s trebušnimi krči (le zvečer in ponoči), bolečinami in slišnim brbotanjem kao "glu-glu" v trebuščku. To je bilo, ko je bil že starejši in mu določene stvari niso pasale. Tako da sem po mama testu ugotovila še, da mu ne paše banana in breskev, vse ostalo je postopoma izginjalo. Sedaj smo previdni le še s količino ml. izdelkov, čistega mleka še ni pil, pa mislim, da ga tudi nikoli ne bo, tako kot jaz, ki ga pijem le v kavi.
Je pa res, vsak otrok ima svojo zgodbo in jaz ne bi tako hudo močno odreagirala na določene teste; bodite pa pogumni in vztrajni pri pediatrih, da vam omogočijo vse možne teste, pa priporočam, da riskirate 55evrov za bioresonančni pregled.
Jaz sem se ful jezila na  bolnico, kjer so delali teste, ker je vse tako prekleto dolgo trajalo. Po eni strani ti rečejo, bomo naredili vse, da ublažimo bolečine vašemu malemu/cki, po drugi strani pa ne vem kaj delajo 3 mesece z eno epruvetko krvi. Najraje bi jih brcnila v rit.
Alergija je tudi nam pustila posledice največ na čustvenem področju. Jaz sem ožeta kot cota, v realnosti pa sem se zredila za več kot 10kg. Sem že tak podvržena debelosti, alergija pa je tirjala pri malemu, da je bil vedno v središču pozornosti in sem sebe čisto zanemarila in kakor je bla prilika, sem zmetala hrano vase. No, temu je pripomogel tudi ati, ker je blo enkrat kosilo ob 12, drugič ob 16, skratka nobenega reda.
Dovolj o meni, splošno pravilo naj bi bilo, da so malčki bolj drobceni, ali suhi ali majhni, da se ne razvijajo po pravilih; sam mnogo nas bi verjetno reklo, da to ni merilo za alergije.
Aja, pa še to,  simona2 je omenila izraz kronični nejedec, ki mi je bil zelo znan. Do 6. meseca smo se borili s Pregominom, sem ga mu dobesedno potisnila v usta, da je mel neke normalne obroke, seveda sem mu namazala s čim sladkim, da je šlo. Nato smo začeli uvajati GH, po mnogih poizkusih čudovito pripravljene hrane, smo do 9,5 m jedli le rižolino ter kuhana jabolka. Potem pa rez, začel postati pravi mali radovednež pri hrani in danes je celi dan, odkar se zbudi, pa vse do večera. (Je pa še vedno suhcen, spodnja normala.)
Srečno, upam, da nisem preveč zatežila.

< Sporočilo je popravil annie17 -- 16.8.2008 15:32:34 >

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kako testirajo dojenčka za alergijo
25.8.2008 11:32:21   
sabina34
petra sprasevala se za provokacijski test s KML, moja je dalo to cez ravno prejsnji teden, za tri dni gresta v bolnico in potem postopoma dodajajo KML in ostaneta tam ves cas na opazovanju.

lp
sabina

(odgovor članu petra05)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Prihod iz porodnišnice: z obiski raje poča...
Ko se rodi nov član družine je povsem razumljivo, da se ga vsi bližnji veselijo in ga/jo želijo čim prej videti. Hitenje...
Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?