|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:44:21   
frutka_
Ali je res rak povezan s prehrano? Z načinom življenja? Ali je vse skupaj loterija in nori ples? Meni se namreč vedno bolj dozdeva da je vse skupaj le igra na srečo in da naravna BIO/EKO hrana, praški, okolje...nimajo veze s tem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:48:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Ali je res rak povezan z načinom življenja?

Jaz verjamem, da je... z dodatkom genetike, seveda (nekateri so bolj občutljivi, drugi manj)... kaj pa za koga spada pod "način življenja", je pa zelo širok pojm.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:55:09   
Gina
Jaz mislim,d a je oboje. Če ti vnašaš eno samo umetno kemijo vase, obstaja večja možnost, da tvojim celicam v telesu to ne bo všeč, jih bo spackalo ali dezorientiralo (saj veš, ni važno, kolk so močne celice, ampak samo to, kolk so pametne, kako funkcionirajo) in bodo začele čist narobe delat, se narobe razmnoževat. Seveda ti vse skup nič ne pomaga, če si že preden si sploh začel kakšno kemijo vnašat v telo, zadel na loteriji, pa se je tvojim celicam malček sfrcljalo kar tako, zaradi kemije, ki je nastala iz drugih vzrokov v tvojem telesu (genski dejavnik, lastne misli, ki povzročajo energetski kaos v telesu, da celice ne ločijo, kaj je ok in kaj ni in kako naj delajo, stres, ki povzroča isto,...pa še vrsta drugih reči.....npr. poglej, če greš na en sam brezvvezen rentgen, lahko po spletu nesrečnih naključij, če zadaneš na tomboli, dobiš glih tako raka, al ga pa nikdar ne boš, saj je dovolj, da se nekaj elektronov izbije iz ovojnice atoma, priletijo v drugega, nastaneta dva čisto različna atoma, kot sta bila prej in če se kot taka razmnožujeta naprej, da jih telo ne prepozna kot "različici" imaš štalo v telesu....a veš, vzrokov je miliarde) Ampak itak smo mi ena sama kemija. Tako da resnično ni nič čudnega, da smo tako zelo ranljivi. Pa loterija od drugih dejavnikov al pa hrana. Vseeno je. Vedno imaš možnost zbolet. Tudi če pravilno ješ. Če pa ješ sam junk, pa je teh možnost še več.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:55:26   
frutka_
Pod zdrav način življenja bi rekla, da paziš pri maščobi, ne kadiš, nisi pijanec, kronično bolan. Občasno športaš.
Jaz pa nekako več ne verjamem temu. Po mojem mnenju vplivata na raka  stres in gola sreča.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:59:11   
frutka_
Gina sprašujem zato, ker veš da imam atija bolnega. Poleg njega je zbolela še teta pa od prijateljice mamica (obe za rakom dojke). Če bi pod njimi potegnila črto bi ji mdala samo an skupni imenovalec stres. Ostalo odpade. So dokaj kleni ljudje. Z dobrimi preddispozicijami.  Poleg tega me je šokiralo, ko je ati povedal (hodi na obsevanja) koliko otrok. Dojenčkov! vozijo tja...Čemu so bili izpostavljeni? Niti živeti še niso začeli.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 22:59:52   
Kerensa*
Po mojem mnenju pa vseeno prej genetika, kakor gola sreča oz. naključje... se pa na to ne spoznam oz. se tudi nikoli nisem podrobneje pozanimala... preventivno, seveda, da me ne bi kap, ker bi kot kadilka izvedela kaj preveč. user posted image

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 23:01:00   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Ali je res rak povezan s prehrano? Z načinom življenja? Ali je vse skupaj loterija in nori ples?

Bi rekla, da kombinacija načina življenja in loterije.

Ravno danes sem se pogovarjala s sošolko, ki živi v kraju, kamor se selimo. Je zdravnica in pravi, da jo je naše bodoče ulice kar malo strah, ker je tam dejansko v vsaki drugi hiši kdo umrl za rakom. Potem sva razpravljali, od česa bi to bilo, pa nisva prišli do kakega zaključka. Lahko da so kaj pa vem, v petdesetih hmelj na bližnjih poljih špricali z bohvhe kako strupeno žavbo, ali pa je na bivšem bližnjem smetišču kak radioaktivni odpadek skrit, pojma nimam. Lahko pa gre tudi samo za to, da je povojna generacija živela dokaj nezdravo kar se tiče hrane itduser posted image . Ne bomo nikoli vedeli po moje....

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 23:09:41   
Gina
Ja, sigurno je stres eden glavnih dejavnikov. POglej, ko je človek pod stresom, telo pričakuje "napadalca", vsa kemija v telesu deluje tako, kot da boš moral v boj. Vse je v pripravljenosti, od prve do zadnje celice v telesu. Takrat tudi naše obrambne celice čisto drugače delujejo. A si misliš, da je tako leta in leta. Jasno je, da telo ne ve več, kako naj sploh funkcionira. Torej deluje napačno.

Kar se tiče dojenčkov, oni so daleč najbolj ranljivi. Poleg tega so izpostaljveni že oni vplivom našega zastrupljenega okolja. Zakaj pa misliš,d a ima čisto vsak naš dojenček celulit? Kako je le ta prišel v dojenega otroka? Vsa hrana je skoraj že strupena. Zrak je enak, voda tudi. Vse živali pretežno vsaj so preventivno futrane z antibiotiki, vsa zelenjava kupljena vmarketih je prešpricana do dovoljenih mej, ki so postavljene zelo visoko, saj npr. 3x špricanega paradižnika ne zaznajo kot kaj prida špricanega, voda shranjena v plastenkah je mrtva, pa tudi to, da je shranjena v plastiki ima svoj vpliv nanjo, na zemljo odlagamo svinjarijo, ki pride preko vode v naše organizme. V smeti mečemo ostanek reči, ki jih ne bi smeli vreči v navadne smeti, torej vse to pristane v končni fazi v naših telesih. Tako da ja, dojenčki os mnogo občutljivejši za te reči, kot odrasli, zato ni čudno, da so zastrupljeni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 23:11:29   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Ali je res rak povezan s prehrano? Z načinom življenja? Ali je vse skupaj loterija in nori ples?

Lahko pa gre tudi samo za to, da je povojna generacija živela dokaj nezdravo kar se tiče hrane itduser posted image . Ne bomo nikoli vedeli po moje....


Niso kao nekoč bolj zdravo jedli kot mi?  Ali smo mi danes bolje osveščeni in vemo preveč.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 23:19:06   
frutka_
Berem Ihana in mi je razširil obzorje. Imunski sistem je bojda glavni. Stres opisuje natanko tako kot ti Gina. Gledam moževo babico in dedka. Stara bosta 90. Dedek (86 let!)vozi avto, pravzaprav si je letos kupil novegauser posted image , zobe ima čisto mičkene, ker si je svoje že dobesedno pojedel/obrabil, poje vse, pije vse, hodi v toplice, rinta po vrtu...Jaz ga občudujem. Življenje je živel in živi polno. Nikoli bolan, nikoli ne jamra. Legenda. Zdrav človek! Ne razumem kako...kako lahko neki bedni klik v telesu sproži takšno reakcijo. Groza me je tega.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rak-ali verjamete?
6.9.2008 23:21:43   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Zakaj pa misliš,d a ima čisto vsak naš dojenček celulit?

user posted image  Moji dojenčki ga nimajo. Pa vem kaj je celulit, ga imam sama dost.

Drugače pa jaz tudi mislim, mešanica stresa, genetike, sreče (naključja) in načina življenja. Pod način življenja bi izpostavila predvsem kajenja (pljučni) in pretirano sončenje občutljive kože (kožni), za ostale vrste raka pa že težko rečeš od česa so.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 0:25:24   
Anonimen
Moje mnenje- vse je v glavi, v načinu mišljenja.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 10:35:55   
šnucika
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

Moje mnenje- vse je v glavi, v načinu mišljenja.


user posted image

Se pravi,da sem jaz narobe interpretirala življenje in si raka pridelala v svoji glavi?

Bi se bolj strinjala z mnenji punc,ki pravijo,da je rak splet okoliščin-loterija in način življenja,z dodatkom genetike....in seveda VELIK vpliv okolja.
Jaz za mojega sumim Černobil,kar mi je takole pod krinko laičnosti potrdil tudi moj dohtar na Onko.

_____________________________

kaR te ne ubije,te okrepi!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 10:56:32   
Felicita
pomoje prehrana ne vpliva oz. vpliva minimalno. drugač bi verjetno vsak drugi američan umrl za rakom. od azijcev minimalno, od afričanov pa nihče.
Vse to je ena ogromna loterija, malček genetike zraven in to je to. če bi blo res tok preprosto okrivit prehrano (ali zunanje dejavnike, konc koncev), bi jo že zdavnej. glede kajenja - moj pradedek je živel 94 let, pokadil 2 škatli cigaretov na dan od svojega 20. leta in ni zbolel za rakom na pljučih. pa ni edini primer, daleč od tega.
frutka, pridi na kakšno predavanje imunologije k nam, če boš imela čas... je dober Ihan, blazno, pa ostali predavatelji tudi

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 11:38:11   
Seven*
Kdor bo znal odgovorit na to, bo verjetno car..

Je pa dejstvo, da na transformacijo celic iz zdravih v rakaste vpliva veliko stvari. Začne se pri genetskih - če imaš nagnjenost, torej genetsko predispozicijo imaš največ možnosti. Zato zdravniki vedno vprašajo, če je rak v družini.

Potem pa so še dejavniki iz okolja - dejstvo je, da se sodobni človek ne zna prehranjevat - pojemo veliko preveč mesa glede na stil življenja, ki ga živimo, hrana ostaja v črevesu predolgo, se paca in dela obloge. Premalo pojemo vlaknin, preveč spijemo konzervansov, kemije ki je v dodatkih itd. Na vsakem koraku je to. Da dobiš nešpricano pšenico moraš uporabiti veze, podobno za večino ostalih stvari. So pa ljudje vsaj toliko pametni postali, da jih vedno več pije vodo. Pa ne bi jaz primerjala z afričani, ker oni jedo sicer manj pestro hrano - iz tega vidika nekvalitetno - ampak vseeno brez vseh dodatkov. Pa veliko so na svežem zraku, veliko se gibljejo.


Stres, to pa itak. Pod stresom se spremeni hormonsko ravnotežje v telesu, kar vpliva na veliko stvari.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 11:42:54   
Anonimen
Ali je res rak povezan s prehrano? Z načinom življenja? Ali je vse skupaj loterija in nori ples?


Z vsem pomalo.

Je pa tako kot lotom, vec stevilk vplacas, vecja je verjetnost, da zadenes. Tudi tu, bolj nezdravo in stresno zivis, vecja verjetnost je, da ga dobis.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 12:03:44   
Šarki
jest sm glih zanč razmišljalakako vpliva vse na naše telo. skos več dodatko dajejo sadju in zelenjavi da prej dozori in tko, tako tudi otroci prej spolno dozorijo, deklicam že zelo zgodaj začnejo rast prsi ipd.  posledica tega je tudi več raka na prsih in več problemov z rodili, ker se vse tako na ekspres in se nič več naravno ne razvija... vsaj tako jaz mislim...

_____________________________

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 12:33:52   
Primoza
Rak je tudi genetsko pogojen.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 13:48:12   
Naja30
Z vsako se strinjam malo. Največji krivec pa je po moje stres.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 19:33:52   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Niso kao nekoč bolj zdravo jedli kot mi?

Kaj pa vem, po vojni, ko je bilo pomanjkanje... user posted image Pa če gledam, kako je kuhala tašča, to je bilo vse na svinjski masti, pa ocvirki, pa ful belega kruha, restan krompir s ful olja...

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 20:41:25   
uwaga
Mislim da če združite vse svoje odgovore je to to. Nekaj je kriva genetika, nekaj način življenja, pa stres, malo tudi hrana... Na koncu je pa vse skupaj loterija. Je pa nekako kot je Mič II napisala, več je teh dejavnikov tveganja večja je možnost da zadaneš na loteriji. Jaz sem nekoč že zadela.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 20:53:28   
s.
Verjamem, da je veliko povezano s prehrano, nekaj z dednostjo ( dokazano), nekaj gelde na samo strukturo.

Sam poglejte kolk svinjarije pojemo danes ( barvila, konzervansi za dogotrajnost hrane, s kolk nesnage se umivamo, kolk imamo stresa v svojih življenjih...).

Ste brali o raku Vsne V. Godina- revija Viva?

Jaz bi naredila isto!


(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Rak-ali verjamete?
7.9.2008 20:56:19   
s.
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Niso kao nekoč bolj zdravo jedli kot mi?

Kaj pa vem, po vojni, ko je bilo pomanjkanje... user posted image Pa če gledam, kako je kuhala tašča, to je bilo vse na svinjski masti, pa ocvirki, pa ful belega kruha, restan krompir s ful olja...


ja, slab holestreol so uživali. Ampak,če gledamo, ga pozimi tudi rabimo, so potrebovali zaradi mrzlih zim.
Včasih ni bilo umetnih konzervansev, barvil, vse je bilo predelano doma. Dnaes, vse kupimo. Tudi, kar je doma pridelano je že tako tako ( onesnažen zrak), razen če nisi kje v hribih ali od tam lahko dobiš čisto domačo hrano ( sadje, zelenjava, mleko, jogurt, sir, sirotke,s kuta...). Danes vse to kupujemo.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Rak-ali verjamete?
8.9.2008 22:11:06   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica

Moje mnenje- vse je v glavi, v načinu mišljenja.

Mislim, da s to izjavo žališ VSE ljudi, ki so zboleli za rakom!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Rak-ali verjamete?
8.9.2008 22:22:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR

IZVIRNO SPOROČILO: frutka
Niso kao nekoč bolj zdravo jedli kot mi?

Kaj pa vem, po vojni, ko je bilo pomanjkanje... user posted image


Ce sta bila osnova zelje in krompir, sigurno.
Meso in mast sta bila v vecini druzini samo za vecje praznike, kolikor vem.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?