|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 16:21:19   
lunca77
Je pa tako ne bi delala kjerkoli v gospodarstvu niti kjerkoli v državni upravi, ampak bistveno je to, da lahko izbiraš. Škoda edino, da tega ne veš ko si izbiraš študij, ker po moje lahko vsak povprečno inteligenten posameznik, ki se odloči za študij študira karkoli si želi od medicine do prava.
Kar se pa tiče napredovanj, dodatkov, itd. vse se da če se hoče, za tako stanje so krivi tudi nadrejeni, ki jim je težko nagrajevat dobre sodelavce. Vsi so plačani enako, napredujejo ko pridejo na vrsto,...dobrih se ne ceni dovolj.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 16:23:17   
majcci
IZVIRNO SPOROČILO: NAJBOLJŠA

Sem sred.med sestra, na odd.krg, imamo vso urgenco ( dodatka za to seveda ne), pa 12 let in pol del .dobe...In sem v 24 razredu.


????



Glede delovne dobe. Mislim, da v teh novih plačilih razredih nima nobene veze. Vsaj tako sem slišala. Vezo ima koliko si že prej napredoval. Napreduješ pa lahko vsaih toliko let, ne vem npr. vsake 4 leta za en pačilni razred (to sem si namislila). Delovna doba se dodatno plača (naj bi se).

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 16:47:21   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: lunca77

Tako pač je. Vsak si izbere svojo pot, se pa strinjam, da so plače prenizke in nesorazmerne s tem sistemom še bolj kot prej. Po drugi strani je pa vsaj v mojem poklicu tako: če delaš v državni upravi imaš sicer nižjo plačo, ampak normalen delovnik, lahko greš na porodniško in dejansko lahko celo včasih uveljavljaš pravice, ki ti pripadajo po zakonu.


Ja to so miti in predsodki.

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:00:03   
tinx
naj navedem primer zakaj stavkajo sestre v intenzivni.Nočna izmena ,4 pacienti-intubirani in priklopljeni na vse možne aparature, v službi srednja s. z 10leti izkušenj delo obvlada v nulo in dipl.sestra  2 leti izkušenj polna teorije in zelo malo prakse.Ampak ker je ona dipl.med je seveda nekaj več s tem ,da celo noč sprašuje srednjo kako se daje venozna terapija ,kaj se s čim meša,kdaj naj kliče zdravika in podobno.No potem pa pride plača in ta ista dipl. dobi tudi do 400E več.Pa to  je samo ena noč. ironično ,da ti  učiš svojega nadrejenega kljub faksu ,ki traja 3 leta .

To je problem srednjih med.sester ,sploh pa v enotah intenzive,urgence,operacijske.V drugih državah ti napreduješ na podlagi izkušenj,ki so pri tem delu zelo pomembne,no pri nas je pa važno ,da pridobiš ustrezne papirje,žalostno.Pa da ne bi slučajno o tem kaj vse te naučijo na faksu(zelo malo uprabnega ,ko ti pripeljejo pacienta npr.prometna nesreča in podobno, takrat veljajo izkušnje)
 

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:06:36   
Anonimen
Moje mnenje je takšno- srednja medicinska sestra nikakor ne bi smela opravljati dela diplomirane medicinske sestre, ker zanj ni strokovno usposobljena(kljub praksi



Marsikatera sestra s srednjo izobrazbo,stare šole,zna opravit boljše delo,kot,tista,ki ima višjo izobrazbo.
Ne smejo pa,to se strinjam,opravljat to delo,prav zato,ker so majn plačane.
Ve z višjo,ste ok,naredile še šolo zraven,ampak tudi srednja zna nastavit venski kater,ali bilo kakšni kater,infuzijo,transfuzijo,pa asistirat pri gastroskopiji ali bilo kaj drugega.Šola še nikoli ni naredila dobrega delavca,praksa pa ja.
Veš kaj draga moja aspirinčica,dva tedna upeljevanja  v delo višje pa bi lahko delala enako ali boljše delo,samo,kaj ko ne smemker na papirju ne piše diplomirana.V tridesetih letih dela s pacijenti so marsikatere srednje že zdavnaj diplomirale ob delu in ne v šoli.samo,da na žalost ni priznano in po zakonu8blesavem)ne smeš opravljat.zato nikar ne ispostvaljaj preveč svoje izobrazbe,ker pri delu smo si prav vse enake.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:08:12   
Anonimen
Tinx popolnoma enako mislim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:36:29   
LoCa
ma ja no, v resnici ni samo pri vas problem, da so ljudje za delo premalo plačani. samo pri vas je masa ljudi, drugod so pa posamezniki, ki na žalost nimajo svojih sindikatov.
js mislim da je tko kot je kalbo rekel, če bi bla že v osnovi plača za vse višja ne bi blo takega problema. in v končni fazi, noben nobenga ne sili, da nekje dela, kljub temu da popolnoma štekam, da ni zdej isto kot prdnit zamenjat delo.  vrjemte pa da že dejstvo da je nekdo zdr. delavec mu daje veliko prednost, vsaj lahko najdeš drugo službo. ena je prej pisala da je 3 tedne po diplomi in je imela že 18 razgovorov. ljubica, določene stroke niti v enem letu ne doživijo tolko razgovorov. js čisto razumem problem pocenjevanja dela ms, ampak pač kolkor je človek pripravljen tolerirart sranje na delovnem mestu....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:38:14   
LoCa
ja tinx to pa ni problem plačnega sistema, ampak same neracionalnosti organizacije in tega, da nesposobneži pridejo na določeno mesto po vsem znanim logikam in tam ostanejo ker jih nihče ne skensla (pa bi jih glede na pooblastila lahko). ja to je pa v javnem sektorju ko dreka....

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 17:39:16   
higuys
ajej , aspirinčica..upam, da s svojo aroganco pristaneš na patologiji. Pa ne kot truplo, da ne bo pomote.

Ravno zaradi takih "končalasemtriletnošoloinbogadržimzamoda" nastaja še do večjega razkola med osebjem. Ti kot malo starejša punca (14 let delovne dobe) svetujem, da malo spremeniš attitude, ker da prideš meni v roke user posted image

Čakam, da dobiš prvo službico, pa da vidim kako boš prišla skoz brez pomoči , kot praviš ti, nespoštovanja vrednih sester s srednjo šolo.

Aja , še to....tudi sam imam končan fax, pa specalizacijo...pa še en kupček državnih izpitov zraven...a ta prava "šola" se začne s prvim dnem ZAPOSLITVE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 18:27:41   
Anonimen
Sem diplomirana medicinska sestra in sem tri tedne po diplomi, po 13 prošnjah v zdravstvene ustanove po Sloveniji, še vedno brez službe.

To, da srednje sestre delajo naše delo, si niso same izbrale


Ne delajo nasega oz. tvojega dela, aspirincica draga, ker ti se ne delas nic.

In popolnoma bv se je pregovarjat in strogo locevat, to je moje delo (in pritice moji dosezeni izobrazbi), ker zivljenje, in se posebej njegove ekstremne situacije kot se pojavljajo v zdravstvu, zahtevajo prepletanje znanj, izkusenj in obcutka za dobro delo. Povsod je tako, v zdravstvu pa se posebej. In dokler se boste sestre vseh rangov med seboj prepucavale, kaj je pomembneje in kdo je glavni tako ali drugace, do takrat boste imele kažin in nezadovoljstvo med sabo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 19:11:22   
Anonimen
Nobene od srednjih sester nism želela užaliti(posebej pa neve6 ne)- spoštujem njihovo delo, čeprav je prej zgledalo drugače.
Srečna bi bila, če bi lahko delala njihovo delo, da bi sploh imela službo.
Zdaj, ko berem vaše poste, razumem, zakaj si eni želite izenačenje plač.
Pa vam dam prav.
Nisem na mestu, da sodim in tud ne želim bit sojena.

(odgovor članu NAJBOLJŠA)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 19:12:52   
luka jan
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

Aja , še to....tudi sam imam končan fax, pa specalizacijo...pa še en kupček državnih izpitov zraven...a ta prava "šola" se začne s prvim dnem ZAPOSLITVE.


Tole je pa "hudičevo" res!

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 21:36:50   
Anonimen
Izven konteksta pa vendar me zanima oz. kolegico(če katera ve) kakšno plačo ima srednja medicinska sestra v VDC ali podobni ustanovi. Skrbeti moraš tudi za nepokretne, delaš tudi nočne, skratka naporno. Ne poznamo nobenega v teh ustanovah.

(odgovor članu luka jan)
  Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Plače medicinskih sester
17.9.2008 22:47:16   
Mijavček
Se mi ni dal vsega brat, tako, da sori, če kaj ponavljam....

Po mojem je prav, da imajo srednje sestre bolj primerljivo plačo z dipl. , če opravljajo enako oz. podobno delo in jih podpiram, ko se bunijo. Sem bila že velikokrat v bolnici, tudi na intenzivni in moram rečt, da so te punce res eni angeli... ko si tam ves bogi, nemočen....
Da opravljajo delo, ki bi ga morale diplomirane, je verjetno ravno zato, ker so bolj poceni... pa tudi izkušnje veliko veljajo. Tudi jaz sem prišla iz faksa s VII.st. delat (sicer v gospodarstvo, ampak poanta je ista) in nisem mela pojma o praksi. vedela pa sem, da moram začet na začetku in sem delala delo, ki so ga sicer opravljale administratorke s 2-letno poklicno. Tud plačo sem mela primerljivo z njihovimi in mi je bilo to logično, dokler nisem dobila tok izkušenj, da sem napredovala in s svojim delom dokazala, da zmorem več. Zdaj, ko sem na vodilnem mestu tudi sama vrednotim delovna mesta skoraj ne glede na izobrazbo, ampak na izkušnje, odgovornost,...

kar se pa takih poklicev tiče, sploh ne vem, če so lahko in če bodo sploh kdaj pravično vrednoteni, ker to delo res opravljaš iz čistega človekoljubja. Opažam pa, da ljudje pojma nimajo kaj to pomeni in kako hitro so lahko odvisni od teh "angelov". Sem spada še morje drugih poklicev, ki jih ljudje jemljejo za samoumevne. Recimo moj kolega je prostovoljni gasilec (se pravi ni plačan nič za to)  in ko so bila neurja zadnjič, so šli iz okolice LJ na Ptuj pomagat zasilno prekrivat strehe s folijami. Doživel je, da so pri nekomu sred drugega naliva prekrivali hišo, lastnik je pa s prekrižanimi rokami spodaj stal pa jih nadiral zakaj so tako počasni.... No, tako se ceni človekoljubno delo pri nasuser posted image

Aja, še to, ni se mi pa zdelo prav včeraj, da so popravili kriterije samo za UKC LJ in sem samo čakala, kdaj se bodo ostale sestre zbunile. In so se res danes. Jaz ne vem kam bo to pripeljalo... samo lepo prosim babce iz porod. LJ, pliiiiis ne stavkat, ker grem naslednji teden verjetno že rodituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 3:02:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Mijavček
Da opravljajo delo, ki bi ga morale diplomirane, je verjetno ravno zato, ker so bolj poceni... pa tudi izkušnje veliko veljajo. Tudi jaz sem prišla iz faksa s VII.st. delat (sicer v gospodarstvo, ampak poanta je ista) in nisem mela pojma o praksi. vedela pa sem, da moram začet na začetku in sem delala delo, ki so ga sicer opravljale administratorke s 2-letno poklicno.

Mislim, da si tukaj obrnila situacijo, Mijavček... ti si šla s 7. stopnjo izobrazbe na začetku kariere opravljat dela, za katera je potrebna 5. stopnja izobrazbe... da si si pridobila prakso... kar je še nekako razumljivo... pri medicinskih sestrah pa je očitno ravno obratno... tiste s 5. stopnjo izobrazbe opravljajo dela, za katera je potrebna 7. stopnja izobrazbe... to dvoje pa načeloma ne gre skupaj... kajti s 5. stopnjo izobrazbe si izšolan za dela 5. stopnje... in srednje medicinske sestre so si znanja 7. stopnje pridobile (očitno) izključno z delovnimi izkušnjami oz. s prakso... vsa čast jim za to, seveda... če bi bilo pri medicinskih sestrah tako, kakor je bilo pri tebi, potem bi morale diplomirane medicinske sestre opravljati delo srednjih... da bi si pridobile prakso... pa tega (očitno) ne počnejo... (očitno) tudi svojega dela ne opravljajo, ker ga namreč že naredijo srednje medicinske sestre... kje so potem diplomirane pridobile prakso, enakovredno srednjim?... očitno nikjer... pa spoštujem delo obojih, karkoli že počnejo, da ne bo pomote, ampak očitno je pa dejstvo, da ne opravljajo vsak svojega dela oz. dela, za katerega so izšolane... pomoč eden drugemu je eno, konstantno tako delati je pa druga stvar... če od mene želiš, da delam nekaj, za kar nisem uradno izobražena, kakor v državni službi moraš biti, potem bodi najprej odgovoren za moje delo, v katerega si me "prisilil" (drugače bom izgubila službo), naknadno pa me za to delo tudi plačaj... če misliš, da sem kljub pomanjkljivi izobrazbi sposobna opravljati določeno delo, potem jaz mislim, da me ti zanj lahko tudi primerno plačaš... v nasprotnem primeru delaj sam, saj si izobražen... jaz bom pa delala svoje in bila pač manj plačana, ampak bom imela tudi manj dela in manj odgovornosti... to je pa današnja bela stavka... vsakdo bo opravljal svoje... če bo, no... najverjetneje se to ne bo izšlo... medicinske sestre (tiste, ki so v dejanskem stiku z bolnikom) bo premagal čut do sočloveka... in bodo naredile, kar so delale do sedaj... in spet bo vse po starem... bullshit.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 3:56:58   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: talika81

medicinska sestra s srednjo šolo spada v 28 plačilni razred - kar je tam nekje 1.400 € bruto osnove ...





Kdo ti je pa to rekeluser posted image user posted image user posted image user posted image  ta se ti je poštena zlagal. Sem zdr.tehnik in delam v urgenci, spadam pa v 22 plačilni razred+eno napredovanje, torej sem v 23 PR.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 4:04:36   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

ajej , aspirinčica..upam, da s svojo aroganco pristaneš na patologiji. Pa ne kot truplo, da ne bo pomote.

Ravno zaradi takih "končalasemtriletnošoloinbogadržimzamoda" nastaja še do večjega razkola med osebjem. Ti kot malo starejša punca (14 let delovne dobe) svetujem, da malo spremeniš attitude, ker da prideš meni v roke user posted image

Čakam, da dobiš prvo službico, pa da vidim kako boš prišla skoz brez pomoči , kot praviš ti, nespoštovanja vrednih sester s srednjo šolo.

Aja , še to....tudi sam imam končan fax, pa specalizacijo...pa še en kupček državnih izpitov zraven...a ta prava "šola" se začne s prvim dnem ZAPOSLITVE.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 4:09:57   
coca cola
Na kratko opišem dela srednjih in višjih v ZD

- srednja sestra v ambulanti: vodenje amb., previjanje, papirologija itd
-sr.sestra v urgenci: previjanja, pomoč pri posegih (od šivanja do izpiranja do vstavljanja katetrov in sond...), teren in s tem urgence. V tem pride tudi vstavljanje i.v. kanalov, i.v. terapija. No še bi lahko naštevala, s tem da je več kot polovica teh dela delo visokih med.sester
- visoka med.sestra: delajo v dispanzerjih tako otroškem kot šolskem in v patronaži


Je pa resnica, da ministrsvo zahteva, da v urgenci delajo visoke med.sestre, plačajo pa srednje. In kater zavod bo potem zaposlil na to del.mesto visoke sestre, država jim pa za to ne da kešuser posted image

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 7:16:57   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: *dina*
- visoka med.sestra: delajo v dispanzerjih tako otroškem kot šolskem in v patronaži

KAJ pa delajo (če že vse naredijo srednje medicinske sestre)?

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 7:37:33   
higuys
aspirinčica...vesela sem, da si razumela.

user posted image


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 8:47:22   
kaj@
popolnoma se strinjam kar je napisala tinx,sms se neumno zdi,ker one učijo dipl.m.s ki so ravno končale študij,one so jim mentorji ko pa dobijo plače se pa ta razlikuje za 500 e,nič ne rečem da si dipl.m.s. ne zaslužijo več,saj so razumljivo hodile dlje v šolo,samo razlika ne bi smela biti tako velika.Karensa že ves čas sprašuje kaj potem delajo dipl.m.s.?Iz lastnih izkušenj:v intenzivni negi in terapiji vsi delajo isto delo,se pravi sms in dipl.m.s.opravljata obe isto delo,razlika je samo šola,ki jo ena ima,druga pa ne.
Pa še glede plačilnih razredov;ne vem kje je kolegica prebrala ali kdo ji je povedal da ima sms 28 plačilni razred?sama delam 12 let v intenzivni negi in imam 24 plačilni razred,zato tudi plačo primerno skromno,s prevozom,malico,dodatki na nočne,nedeljske...še nisem dobila 900e,s 150 e kredita moja plača znaša med 700-730 e!potem se sprašujete zakaj se repenčimo da smo premalo plačane?user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 9:10:07   
higuys
Mislim, da vam vsi privoščimo večjo plačo.

Še to, v avgustu sem imela moža na ukc- na oddelku intenzivne terapije  - 5 dni...In veste kaj mi je ostalo v spominu - človečnost, ki jo srednje medicinske sestre premorejo (pa ne mislim , da je tiste z visoko šolo ne) Hočem le povedat, da so verjetno izkušnje tiste, ki so pripeljale srednje medicinske sestre do tega, da vejo , da poleg medicinske nege potrebujejo taki bolniki še toplo besedo in bodrenje.

Nikoli mi ne bo šel iz spomina prizor kako je sms po operaciji moža božala po obrazu in mu prigovarjala . "boste videl da bo, samo ta prvi dnevi po operaciji so res hudi"

Za taka dejanja pa ni denarja.

Izborite si vse do zadnjega centa, ker si res zaslužite.

(odgovor članu kaj@)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 9:16:30   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura

zakaj jih pa ne pošljejo na šolanje - pa tudi meni ni jasno....mogoče pa zato, ker potem več ne bi bilo sr. med. sester in bi vse imele višjo plačo - to bi pa spet državo več stalo....ne vemuser posted image


Zakaj pa bi jih, če z manjšo izobrazbo delajo enako kot bi z višjo. Plačajo jih pa zato lahko manj.

Moje mnenje je, da je potrebno delavca plačati toliko koliko dela. In če morajo srednje sestre delati enako delo kot višje, potem naj bodo enako plačane. V nasprotnem primeru naj se pa od njih ne pričakuje enakovrednega dela. In prav je, da so se odločile, da dela za katera niso "usposobljena" niti plačana, več ne bodo opravljale.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 9:24:20   
Kerensa*
A ima (že) katera kakšno informacijo (iz prve roke), kako izgleda današnja stavka?

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Plače medicinskih sester
18.9.2008 9:38:29   
Detece
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Zaposleni, ki so zadovoljni, pa naj gre iz vidika financ, delovnega okolja.....in vse ostalih faktorjev, tudi delajo drugače in ne odhajajo drugam. In pameten šef bo obdržal dobre ljudi, kar to pomeni kvaliteto za firmo. Tudi uvajanje vedno novih stane....ponavadi še več, kot dvig plače že uvedenemu.




Ja in ravno zaradi tega je v državnih službah tako. Niso pridobitvene dejavnosti, plača ne gre iz šefovega žepa. Delavci ne morejo iti k konkurenčni "firmi" ki več plača, ker je povsod enaka plača. Sploh je to problem v zdravstvu. 

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?