|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Plače medicinskih sester
19.9.2008 18:12:33   
Gina
NIsem vsega brala, samo zadnjo stran. Nekaj me je zmotilo - zakaj se srednje med. sestre jezijo na višje? Zakaj se ne jezijo na sistem? Zakaj se one med samo "driblajo", namesto da bi skupaj stopile proti "okupatorju", proti krivici (enake reči so se dogajale po vrtcih, kejr so eden drugega v drek tunkali pomočniki in vzgojitelji, dokler niso obojim poslabšali pogojev dela oz. pomočnikom je vlada poslabšala plačeuser posted image user posted image )? Zakaj se raje ne borijo za normalne odnose v zdravstvu med zaposlenimi, ker oprostite, sama ne poznam razmer, pa vedno čutim, kako zdravniki dajejo v nič vse ostale, tudi "nižje" zdravnike, predvsem pa sestre, kako lahko to prenašate? Jaz bi kakšnega prepotentneža tam v žlici vode utopila, ve morate pa delati z njimi,, ne štekam.

Meni osebno se zdi, da bi morali ljudje biti vedno plačani po delu, ne po pildku. To pri nas v šolstvu že dolgo ni tako, učitelji z višjo šolo se že leta borijo za enako plačo na istem del. mestu z enakimi obveznostmi kot tisti z univerzo, pa niso dosegli nič, razen da je vlada na najvišji inštanci določila, da je delo tistega, ki ima visoko šolo več vredno od dela tistega z višjo. Ne morem verjet, ampak tako je. Pri vas v zdravstvo je to prišlo šele zdaj. In strinjam se, totalno krivično je. Za moje pojme celotno zdravstvo pri nas kar se znanja tiče zelo šepa in verjamem, da vsaka srednja med. sestra z 20 let del. izkušenj ve vsaj toliko, kot ena diplomirana, celo verjamem,da ve skoraj toliko kot njen prisotni dohtar (glede na našo med. fakulteto in sposobnosti povprečnih zdravnikov - pa pustimo ta hip peščico res sposobnih zdravnikov pri kraju, da jim ne bom delala krivice) zato se nehajte med seboj kregat in podj.e.b.a.v.at, ker ste krivične ena do druge. Stopite vendar skupaj, potegnite se ena za drugo, ker si resnično ZASLUŽITE večje plače. Vse, ne le tiste, ki ste "višje". Držim pesti za vas, pa upam,d a bom vseeno prišla do pregleda v torek, na katerega čakam že pol letauser posted image user posted image .

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Plače medicinskih sester
19.9.2008 20:42:55   
NAJBOLJŠA
Gina, kje začeti.?user posted image user posted image
Stvar je v tem , da diplomiranim paše, da imajo čim manj dela .Komu v končni fazi nebi? Ampak seveda ne na račun drugega.Tu pa je pri nas problem.Dipl. je manj in bolj skup držijo.Med množico srednjih jih imaš tričetrt takih, ki imajo za povedat veliko, ko pa je treba to javno pred višjo silo povedati, pa stisne rit...user posted image


_____________________________

Life is short..enjoy it.
N.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Plače medicinskih sester
19.9.2008 21:18:51   
Gina
A misliš da imajo res manj dela? Res nisem cele kolobocije brala, ampak načeloma se mi zdi, da je povsod dosti dela, nihče glih križem rok ne sedi (edino na enem oddelku sem to doživela do sedaj, pa verjet nisem mogla, samo so po moje bolj kot ne izjeme). Po moje je problem točno v tem, kar pišeš, da si nekatere ne upajo nič reči, da stisnejo rit, pa problem je v neki (zame namišljeni) hierarhiji v zdravstvu (bolano do konca), ki jo povzročajo kompleksi zdravnikov in se temu primerno vedej - v resnici jaz osebno sestre cenim bolj kot zdravnike, nanje se lahko vsaj zaneseš, da vedo kaj delajo. Tretji problem, pa ne vem, če ni ta glavni, da so vas zdaj v tej vaši hierarhiji še bolj razslojili. Denar je sveta vladar in zanj se folk krega na smrt in če denarja ni ali če dobi manj kot je zaslužil, človek zameri na smrt, tukaj se prijateljstvo neha. Ampak tega srednjim med. sestram niso naredile višje. One niso nič krive za to, kriva je vlada. Oni že vsa ta leta stremijo k razslojevanju in čisto v vseh resorjih JU so naredili tako, da so največ vzeli tistim z že tako slabimi plačami, pa višje kot greš po izobrazbi, manj so ljudem vzeli. No, vsaj večinoma. In največji hec je, da je to logično. Manjšo kot imajo ljudje izobrazbo, bolj slabo se zase postavljajo. Manj težijo, prej se sprijaznijo. Ne poznajo tolk zakonov niti svojih pravic, lažje se jih nateg.... Meni se to zdi dobesedno svinjsko od pristojnih ministrstev. Jaz od nekdaj nisem zagovornik razslojevanja na nobenem področju, predvsem pa sem zagovornik plačevanja po delu. Če nekdo dela ko zamorc 8 ur in to strokovno in dobro, sploh ni važno kakšno šolo ima, mora biti plačan za to ok. Če ima nekdo papir, pa dela zanič, ni upravičen do ok plače. Temu se reče visoko razviti kapitalizem - vendar pri nas do njega še nismo prišli. Na tem področju smo še v prastarih časih. Oz spet rinemo vanje.
Aja, morate pa vedeti tudi višje med. sestre, da s tem, ko boste tolkle po srednjih, ne boste naredile niti sebi nič dobrega. POstavite se vednar zanje, le tako boste vsi na boljšem. In obratno tudi drži. Srednje med. sestre, privoščite višjim, da imajo ok plačo, četudi višjim plačo znižajo, ne boste ve nič na boljšem. Ve morete težit drugim. Tistim, ki imajo vpliv na vašo plačo. In to fejst fejst.


Sicer je pa tako,d a dokler bodo delali reformo v zdravstu na način šparanja, redukcije, bo tako, kot je. Podn. Ljudje znotraj zdravstva se bodo kregali med sabo, bolniki bodo nezadovoljni, ker bodo žrtve šparanja tako na zdravilih, receptih kot na specialistih in pregledih... Ko bodo začeli zdravstvu namenjati dovolj denarja in nadzirali vse vmesne posrednike, kamor se pogoltne mnogo denarja, pa ko bodo raje dobro finančno nagrajevali sposobne zdravnike in sposobne sestre in kaznovali tiste, ki se pogosto in kar naprej motijo pri diagnozah, ko bodo ministrstva delala za svoje resorje, namesto proti njim, se borila, da bodo dobili dovolj finančnih sredstev, pa ko bodo pošiljali zdravnike in sestre na državna sredstva na pogosta izobraževanja v tujino- pa ko ne bo več možno, da bi en koncesionar delal še privat, pa to dvoje mešal med sabo, pa bodo zdravniki zgolj eno ali zgolj drugo, zgolj koncesija ali zgolj privat- evo takrat bo pa boljše, vsaj jaz to tako vidim.


(odgovor članu NAJBOLJŠA)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Plače medicinskih sester
19.9.2008 22:32:36   
Anonimen
Niserm brala vsega ampak nekaj me zanima;
pri nas v velikem podjetju je tako, večinoma so delovna mesta za V. stopnjo izobrazbe, vsaka enota ima vodjo s VI. stopnjo izobrazbe. Če narediš na delovnem mestu s V stopnjo višjo šolo, to pomeni, da če si priden, sposoben itd in seveda če nimaš konkurence lahko napreduješ na delovno mesto VI. stopnje pod pogojem, ko to delovno mesto sprosti oz. oseba s tega delovnega mesta odide (upokojitev, odpoved, premestitev). To se pravi, imamo določeno število delovnih mest s V. stopnjo in določeno število mest s VI. stopnjo. 
Kaj, a ko medicinska sestra naredi šolo je takoj višja medicinska in s tem tudi večja plača al kaj? Tega ne razumem, nisem pa vsega brala. Naj mi kdo pojasni?!
A nima diplomirana sestra določena dela recimo ker ima več izobrazbe in je tudi plačana po tem naj bi imela tudi več odgovornosti in s tem tudi zahtevnejša dela?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 19.9.2008 22:35:30 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Plače medicinskih sester
19.9.2008 23:14:26   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Ancy

Oprosti za zmedo, po drugi strani pa......... se ti zdi da v ZD rabite več diplomiranega kadra??? Men se nekako ne zdi da bi dipl.sestra sedela pred zdravnikovo ambulanto in delala to kar pri nas počnejo srednje medicinske sestre, po mojem mnenju to delo še zanje ni primerno ampak bi bilo lahko opravljeno z administratorko, sestra pa bi bila npr. na 3 ambulante za opravljanje svojega dela, in ne premetavanje kartotek/papirjev ipd.


Se strinjam s tabo. Ne zdi se mi prav, da visoka sestra sedi v amb in "premetava" kartone. Pri nas so dipl. v patronaži in v dispanzerjih zaradi preventive, ki pa zahteva da je na takem del.mestu dipl.sestra.
Je pa res, da mi v urgenci delamo delo diplomiranih.

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 17:10:33   
Candy6
Pozdravljeni.

Bi mi znal kdo povedat koliko dejansko diplomirana medicinska sestra dobi bruto plače?

Pa še če dodate a je podatek iz prve roke,oz.kje ste to izvedeli.
Najlepša hvala za odgovor v naprej

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 17:17:56   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Koliko imajo te srednje medicinske sestre, ki sedaj napovedujejo belo stavka, sploh netto plače?

Predvidevam, da so plače premajhne, kakor skoraj povsod... in strinjam se, da bi res lahko dobile kakšen euro več... če ne zato, ker so plače že tako ali tako majhne, pa zato, ker opravljajo delo diplomiranih medicinskih sester... kar pomeni, da so kljub nižji izobrazbi usposobljene za to delo... ne razumem pa, da pričakujejo enake plače, kot jih imajo diplomirane medicinske sestre... v državnih slubah je menda tako, da t višja izobrazba že samo zaradi spričevala prinese višjo plačo... koliko so pa potem plačane diplomirane medicinske sestre?... in če srednje opravljajo delo diplomiranih, kaj potem počnejo diplomirane?... kako je možno, da diplomirane ne znajo opravljati dela srednjih, če imajo pa višjo izobrazbo?... saj bi morale imeti več znanja od srednjih, kajne?... in če je diplomiranih premalo, zakaj država srednjih ne pošlje na izobraževanje?

Nič več mi ni jasno, no.



Zato ker opravljata  srednja in diplomirana sestra isto delo,pri tem pa ima dipl.višjo plačo za 400 €.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 17:21:59   
Maleal
Na šolanje pa ne gre vsaka srednja sestra,ker je šolanje prekleto drago cca 3500€ letnik,še te zanima kaj?

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 19:04:38   
Gina
http://www.mju.gov.si/fileadmin/mju.gov.si/pageuploads/mju_dokumenti/DPJS/pdf/urejen_katalog.23012009.pdf


Tukajle najdeš vsa delovna mesta. Če pogledaš del. mesta pod E oznako, malo všje od sredine, najdeš vse medicinske poklice. Srednja med. sestra se giblje od 20. do 31. pl. razreda, odvisno od napredovanj, diplomirana pa od 30. do 44. plačnega razreda.

Pa še tabela, koliko v cifrah bruto to pomeni:

http://www.sviz.si/?page=si/predpisi/placna-tabela-priloga1-01-07-08


Se pravi srednja med. sestra od cca 1000 do 1500 bruto, odvisno od napredovanja, višja pa od cca 1500 do 2500 bruto na mesec, spet odvisno od napredovanja. Negovalci imajo nekoliko manjšo plačo kot srednje med. sestre.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 19:36:03   
Nur
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

. in če srednje opravljajo delo diplomiranih, kaj potem počnejo diplomirane


poanta je v tem, da diplomiranih MS ni/jih primankuje v bolnišnicah ... tiste,  ki diplomirajo se raje zaposlijo v ambulantah, ker imajo ugodnejši del. čas

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 19:42:14   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: talika81

medicinska sestra s srednjo šolo spada v 28 plačilni razred - kar je tam nekje 1.400 € bruto osnove ...

in če to primerjamo z uradnikom, ki je svetovalec II in ima univerzitetno izobrazbo, je on v 29 plačilnem razredu in ima cca. 1.450 € bruto osnove ...

medicinske sestre, ki imajo višjo izobrazbo, pa so v 33 plačilnem razredu al pa v višjem ... kar pomeni, še kakih 300 € zraven ...

ne rečem, da so premalo plačane ter da so razlike zaradi dela nepravične, ampak potemtakem bi se lahko tudi drugi bunili, ki delajo tudi isto delo in so plačani manj kot drugi ...

poleg tega pa se moramo zavedati, da nekateri v gospodarstvu delajo za 400 € na mesec ali pa manj, pa njihovo delo ni nič manj naporno ali pa nič manjvredno kot pa delo od medicinskih sester ... ampak na žalost se za njih nihče ne poteguje dovolj zavzeto, da bi se jim stanje izboljšalo ...





kje ti ta info,srednja sestra štarta z 20. v ambulanti in 21 . plačilnem razredu na oddelku ,diplomirana pa z 31 na oddelku,malo si mimo vdarla.

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 19:55:46   
Maleal
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

IZVIRNO SPOROČILO: talika81

medicinska sestra s srednjo šolo spada v 28 plačilni razred - kar je tam nekje 1.400 € bruto osnove ...

in če to primerjamo z uradnikom, ki je svetovalec II in ima univerzitetno izobrazbo, je on v 29 plačilnem razredu in ima cca. 1.450 € bruto osnove ...

medicinske sestre, ki imajo višjo izobrazbo, pa so v 33 plačilnem razredu al pa v višjem ... kar pomeni, še kakih 300 € zraven ...

ne rečem, da so premalo plačane ter da so razlike zaradi dela nepravične, ampak potemtakem bi se lahko tudi drugi bunili, ki delajo tudi isto delo in so plačani manj kot drugi ...


Se podpišem in dodajam primer: policist s  srednješolsko izobrazbo in 8 leti delovnih izkušenj je v 22. razredu. Pri tem nosi glavo na prodaj,  med nočnimi službami tudi če ni dela  ne spi (za razliko od zdravstvenih delavcev), da o prepovedih,ki zanj veljajo po službi ne govorim. 

Moje izkušnje z medicinskimi sestrami: Srednja, ki deli zdravila zjutraj mi ni znala odgovorit za kaj je zdravilo Ultop.user posted image Višjo sem videla le ob sprejemu, na viziti in ob odpustu. In ne hvala, njihovega dela (med. sester) ne bi opravljala niti minuto.

Če razumem bistvo groženj s stavko, ki se dogaja na intenzivni, je  v tem, da je eno plačilo po izobrazbi, drugo po so dodatki za delovne pogoje. Ti niso dorečeni.  Lahko sicer gremo secirat te delovne pogoje,  ah, kaj bi o tem... minister Gregor pa nič. 



kDO SPI,A PO NOVEM SESTRE HODIJO SPAT V SLUŽBO,DAJ POVEJ MI KJE SE TO DOGAJA,BOM TAKOJ DALA TJA PROŠNJO ZA PREMESTITEV.user posted image
Ponoči so ravno tako urgentni op posegi,se deli terapija,merijo vitalne funkcije,jemlejo preiskave,delo poteka isto kot v dopoldanskem času,ko je več kadra,govorim za intenzivno kjer delam,tak da....user posted image

_____________________________

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Plače medicinskih sester
19.2.2009 21:02:39   
muška
IZVIRNO SPOROČILO: Nur

poanta je v tem, da diplomiranih MS ni/jih primankuje v bolnišnicah ... tiste,  ki diplomirajo se raje zaposlijo v ambulantah, ker imajo ugodnejši del. čas


kaj pa ti zdaj kvasiš? Kako da jih Ni?????  Seveda so! POanta je v tem, da se vsi cmerijo da ni kadra, ampak kader je, samo zaposlujejo ga ne!!! 

(odgovor članu Nur)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Plače medicinskih sester
20.2.2009 0:26:53   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Plačan naj bi bil človek po delu, ki ga opravlja in ne po pildku, ki ga ima.

Ja saj v privat firmah večinoma je tako... oz. vem, da nisem edina, ki sem plačana konkretno za delo, ki ga opravljam in ne za izobrazbo, ki jo imam... še ne dolgo časa nazaj je v naši firmi dala odpoved ena ženska, ki je bila diplomirana profesorica slovenščine... za malo se ji je zdelo, da je plačana enako kakor jaz z osnovno šolo... pa smo ji vsi poskusili pojasniti, da obe, ne glede na izobrazbo, opravljamo enako delo, torej smo tudi enako plačani... če že, potem bi si jaz zaslužila večjo plačo, ker sem z osnovno šolo sposobna opravljati enako delo kakor ona z diplomo... no, ampak nevermind, gospa je odkorakala iz firme... tudi prav.

Pri medicinskih sestrah mi je pa jasno, da je pomanjkanje... pomanjkanje diplomiranih, seveda... študij je drag (nenazadnje je to le medicina) in dolgotrajen, plače pa očitno ne primerne času, prebitemu v šoli... torej je srednjih dovolj... in bodo še prihajale, sploh, če se jim bo plača zvišala... nej torej polovico srednjih izšolajo za diplomirane, pa bo.

Pa še vedno ne vem, kaj diplomirane počnejo, če njihovo delo opravljajo srednje. user posted image
  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tole razmišljanje me je pa nasmejalo. naša tajnica večkrat opravlja delo direktorja... le zakaj nima njegove plače user posted image ah, saj res, on se je nekaj let več šolal in je sposoben manager
hmmm, dela svoje tajnice pa le ne zna opravljat in ker je tolk visoko šolan, bi po Kerensino moral znat vse, kar počne njegova tajnica user posted image pa smo spet tam... ja tajnica si zasluži direktorjevo plačo in obratno user posted image user posted image user posted image user posted image



< Sporočilo je popravil frrrr -- 20.2.2009 0:27:32 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Plače medicinskih sester
20.2.2009 8:30:35   
Kerensa*
Frrr... različne stroke so tukaj v igri. Pusti ti moje razmišljanje ob strani. Dejstvo je, da si pri nas plačan za to, kar delaš, ne za to, kakšno izobrazbo imaš. Dlje, kot delaš, več imaš izkušenj, več znaš in več zaslužiš. Ko prideš k nam, je čisto vseeno, ali prideš z nedokončano OŠ ali pa z doktoratom iz česarkoli. Dela se moraš naučiti ob uvajanju (in s prakso), saj šole za to ni. In kot začetnik dobiš začetno urno postavko. Ne glede na izobrazbo ostalih. Če ti to ni OK (kakor ni bilo njej), pač že z razgovora odkorakaš. Zganjati ljubosumje npr. nad mano, ki sem tam že 7. leto in definitivno vem, kaj delam, ni smiselno - po 7ih letih je lahko vsaka na istem, kakor sem jaz zdaj. In ja - pri nas moraš znato opravljati delo ljudi, ki so pod tabo (višje med.s. pa npr. očitno ne znajo marsičesa, kar znajo srednje m. s.). Direktor, ki je najvišje, zna vse, kar znamo vsi pod njim. Kako bo vodil firmo, ne da bi vedel, kaj počnejo njegovi zaposleni?

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Plače medicinskih sester
20.2.2009 8:59:43   
Enolla
"kako je možno, da diplomirane ne znajo opravljati dela srednjih, če imajo pa višjo izobrazbo?... "


Če lahko komentiram samo to - čisto možno je, ker se lahko gimnazijski maturant oz. ekonomski ali elektro tehnik vpiše neposredno na Visoko šolo za zdravstvene delavce in nima pojma iz tega izhodišča kako dati injekcijo - veščino je pa osvojila srednja med. sestra že v času svojega srednjega šolanja med prakso.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Plače medicinskih sester
20.2.2009 17:26:13   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

IZVIRNO SPOROČILO: talika81

medicinska sestra s srednjo šolo spada v 28 plačilni razred - kar je tam nekje 1.400 € bruto osnove ...

in če to primerjamo z uradnikom, ki je svetovalec II in ima univerzitetno izobrazbo, je on v 29 plačilnem razredu in ima cca. 1.450 € bruto osnove ...

medicinske sestre, ki imajo višjo izobrazbo, pa so v 33 plačilnem razredu al pa v višjem ... kar pomeni, še kakih 300 € zraven ...

ne rečem, da so premalo plačane ter da so razlike zaradi dela nepravične, ampak potemtakem bi se lahko tudi drugi bunili, ki delajo tudi isto delo in so plačani manj kot drugi ...

poleg tega pa se moramo zavedati, da nekateri v gospodarstvu delajo za 400 € na mesec ali pa manj, pa njihovo delo ni nič manj naporno ali pa nič manjvredno kot pa delo od medicinskih sester ... ampak na žalost se za njih nihče ne poteguje dovolj zavzeto, da bi se jim stanje izboljšalo ...





kje ti ta info,srednja sestra štarta z 20. v ambulanti in 21 . plačilnem razredu na oddelku ,diplomirana pa z 31 na oddelku,malo si mimo vdarla.


Informacija je uradna, ne morejo imeti manjše plače, ker jim je z zakonom zagotovljena taka plača - z izjemo, da imajo višje med. sestre zdaj najbrž malenkost nižje plače, pa se jim po četrtinah plača zvišuje, kakor se tudi srednjim v bistvu ne bo višala toliko časa, da ne bo prilezla na zgoraj omenjeni znesek. Glej moje linke zgoraj iz uradnih dokumentov (če jih ne najdeš na tej isti strani, ti jih še enkrat prilepim).

Vse skup pa ne pomeni, da se meni zdijo plače srednjih med. sester ok. Niso. Fejst ornk delajo, znajo glih tolk kot tiste višje ali visoke ponavadi, ker roko na srce, šola pri nas kaj dosti veliko v resnici ne prinese, vsekakor pa se šola ne more primerjat z nobeno prakso, zato bi si zaslužile fejst ornk plačo.

Plačiani bi morali biti po delu, ki ga opravimo, ne pa po pildku. Saj to je absurdno!

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Plače medicinskih sester
20.2.2009 18:47:12   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Frrr... različne stroke so tukaj v igri. Pusti ti moje razmišljanje ob strani. Dejstvo je, da si pri nas plačan za to, kar delaš, ne za to, kakšno izobrazbo imaš. Dlje, kot delaš, več imaš izkušenj, več znaš in več zaslužiš. Ko prideš k nam, je čisto vseeno, ali prideš z nedokončano OŠ ali pa z doktoratom iz česarkoli. Dela se moraš naučiti ob uvajanju (in s prakso), saj šole za to ni. In kot začetnik dobiš začetno urno postavko. Ne glede na izobrazbo ostalih. Če ti to ni OK (kakor ni bilo njej), pač že z razgovora odkorakaš. Zganjati ljubosumje npr. nad mano, ki sem tam že 7. leto in definitivno vem, kaj delam, ni smiselno - po 7ih letih je lahko vsaka na istem, kakor sem jaz zdaj. In ja - pri nas moraš znato opravljati delo ljudi, ki so pod tabo (višje med.s. pa npr. očitno ne znajo marsičesa, kar znajo srednje m. s.). Direktor, ki je najvišje, zna vse, kar znamo vsi pod njim. Kako bo vodil firmo, ne da bi vedel, kaj počnejo njegovi zaposleni?
ti bom samo na tole odgovorila... nekatere firme imajo mau več zaposlenih in mau širši spekter del... našemu direktorju se verjetno niti sanja ne kaj počnem js v službi... da bi me nadomestil, bi potreboval vsaj mesec usposabljanja, a je kljub temu odličen direktor. glede na to, da se zadnje čase pojavljamo v raznih oddajah kot je Prava ideja, tudi uspešno vodi podjetje in bomo preživeli čas recesije brez hudih izgub.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Plače medicinskih sester
24.2.2009 11:40:09   
Candy6
Gina, najlepša hvala za odgovor!

Vsem želim lep dan naprej

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Plače medicinskih sester
25.2.2009 13:55:34   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: mojamura


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Plačan naj bi bil človek po delu, ki ga opravlja in ne po pildku, ki ga ima.


podpis!



Se strinjam.

Tudi sama delam (trenutno ne no) delo pravnikov, dobim pa eno kurčevo plačo. Pa ja, saj vem, samo da je.

Drugače pa se mi zdi, da so diplomirane sestre kar dost dobro plačane, naj.ebejo pa srednje. Sicer je pa v zdravstvu vse v k.urcu, nič čudnega da je pol tako kot je. Poznam eno diplomirano sestro, pa se ne pritožuje, pa tudi glih ne pretegne se pri delu.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Plače medicinskih sester
25.2.2009 14:04:41   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa zakaj sem napisal 1200 EUR, ker se mi zdi to en znesek, s katerim se da solidno živet. Kaj pomeni solidno živet...


No, jaz jih toliko nimam s stroški prevoza in malco. Kar na tenko piskam zdaj, ko imam porodniško, pa kredite...ah, kaj čem jamrat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: Plače medicinskih sester
25.2.2009 14:07:13   
srki
Drugače pa v JU vztrajam zato, ker imam še normalen urnik, pa kjer dvomim, da je kje boljše.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Plače medicinskih sester
4.11.2009 12:25:15   
pikica333
zdravo!

jaz bi sam rada povedala, da to, da naj bi primanjkovalo dipl.med. sester ni res. in da naj bi srednjim sestram plačali izobraževanje???zakaj že?? npr. v Mariboru letno diplomirala okrog 100 med.sester..študij je še v Ljubljani, Izoli, Novem mestu, Slovenj Gradcu, Jesenicah tudi v Celju....in naj bi bil primankljaj???

in zakaj opravlja srednja med.sestra delo diplomirane med.sestre? zato ker mora opravljati dipl.med.sestra tudi delo zdravnikov...in dipl.med.sestra mora biti vedno na razpolago zdravnikom...
mislim pa, da tam kjer so odnosi urejeni, nobeni srednji med.sestri ni problem narediti delo dipl.med sestre, saj sem prepričana da ko je potrebno tudi dipl.med.sestra velikokrat opravlja delo srednje med.sestre.

lp

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Plače medicinskih sester
4.11.2009 12:45:42   
KIKI****
user posted image S kterga veka si to temo potegnila user posted image

(odgovor članu pikica333)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Plače medicinskih sester
4.11.2009 13:24:30   
pikica333
Ej čist po naključju sm tole našla...
in me je tko zlo zmotl razmišljanje določenih ljudi, zato sm mogla komentirat

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?