|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zamolčan oče
13.3.2005 19:21:09   
t_t_y
Se opravičujem, potem pa bi bilo res dobro da mu pove, kljub temu, da kot sem napisala - občutek je enak . Tudi jaz sem izvedela nekoliko kasneje.

lp

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Zamolčan oče
13.3.2005 19:33:37   
lenika
Meni se zdi, da je včasih tudi dobro, da nepoznaš imena svojega očeta. Razlogi so lahko različni. Mogoče je mamo kdo posilil, lahko se je zavestno odločila za enostarševsko družino in je bil moški le orodje za dosego tega cilja...Mislim pa, da če je nekdo samo biološki oče in se ne trudi vspostaviti stika s svojim otrokom, potem je bolje, da otrok ne ve kdo je to, posebej če živi v bližini.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Zamolčan oče
13.3.2005 19:50:42   
babylove
Torej ste v grobem prišle do zaključka, da ima mati pravico zamolčati očeta, otrok pa se lahko gre slikat s svojo pravico do obeh staršev, ki je - mimogrede - zapisana tudi v deklaraciji ZN o otrokovih pravicah.

Sama razmišljam takole: mati ima vso pravico zavračati očeta, kar se tiče partnerskega odnosa, ampak otroku pa mora vseeno dati možnost, da vsaj izve zanj.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Zamolčan oče
13.3.2005 19:58:43   
babylove
lenika, o tejle enostarševski družini: ženska na ta način izkoristi moškega in prikrajša otroka; tega nima pravice nobena ženska!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Zamolčan oče
13.3.2005 20:00:42   
Pinja
Moj oče je star 54 let in ne ve kdo je njegov oče. Babi se je zaklela, da ne bo povedala resnice o očetu, pa noben ultimat ne bo pomagal. Samo ona ve zakaj se je tako odločila. Lahko je bila posiljena, ali pa je za kos kruha dala kakemu vojaku, ki jih je bilo v Nemčiji takrat še veliko.

Je ne obsojam, pa tudi moj oče je že pozabil na to, da je brez očeta, nima več želje, da izve.

Zgodbe so pač različne, vsak otrok pa ima kasneje možnost očeta poiskati sam preko sorodnikov in znancev, če si tega na koncu sploh še želi.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Zamolčan oče
13.3.2005 20:14:31   
india
teja. najprej tebi vse čestitke za pogum in res..kapo dol:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Kar se pa drugače tiče,je moje mnenje o tem tako, da ima vsaka ženska, ki se s partnerjem, oz. otrokovim očetom ne razume, pravico, da se sama odloči,kdaj in kako bo otorku povedlaa za očeta. Če pa so vzroki, da otroku ne da podatka o očetu, tehtni in dovolj "pametni", pa bi rekla, da je bolje,da mu ne pove, kdo je njegov oče.

Imam primer v družini, ko je teta zanosila "po nesreči" s fantom,ki je ni kasneje več hotel poznati ( ona je od 12. leta epileptik, drugače zelo dobrega srca in poštena), a je zaradi bolezni pač ostala doma na kmetiji in je zanj in njegove predstavljala sramoto.
Bratranec do svojega 21 leta ni vedel,kdo je njegov oče, ko pa se je šel javiti za vojsko, pa je po nesreči tam spoznal svojega očeta, kateremu je bi podoben kot jajce jajcu.
Seveda sta na koncu ugotovila,kakšna je stvar in se začela videvati. Bratranec je padel zelo pod njegov vpliv ( pijača in ženske), zelo se je oddaljil od mame in babice, ki je do takrat skrbela zanj. Čez nekaj let je žalostno končal svoje življenje, njegovega očeta, od katerega pa je teta pred tem poslušala očitke o zatajitvi, pa na pogreb ni bilo!

Žalostne so take zgodbe, a mislim, da moški, ki želi biti le na papirju oče, tega ni vreden, če pa nanese priložnost in je tudi drugače vse v redu, pa je dobro, da otrok pozna vsaj njegovo ime.:miska:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Zamolčan oče
13.3.2005 20:42:46   
Jutra
Babylove, borka za pravice;)

Prebrali smo nekaj žalostnih konkretnih primerov. Žal je tudi takšno življenje. Če se pa hočemo iti pravico in brati črke zakona, mi pa naj potem nekdo razjasni sledeče:

V Ustavi RS piše:

21.člen (varstvo človekove osebnosti in dostojanstva)
Zagotovljeno je spoštovanje človekove osebnosti in njegovega dostojanstva v kazenskem in v vseh drugih pravnih postopkih, in prav tako med odvzemom prostosti in izvrševanjem kazni.
Prepovedano je vsakršno nasilje nad osebami, ki jim je prostost kakorkoli omejena, ter vsakršno izsiljevanje priznanj in izjav.

34.člen (pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)
Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.


V Konvenciji o otrokovih pravicah:

7. clen: Otrok mora biti takoj po rojstvu vpisan v rojstno maticno knjigo in ima od rojstva pravico do imena, pravico pridobiti drzavljanstvo in po moznosti pravico, da pozna svoje starse in da le-ti skrbijo zanj.

No, in kaj sedaj:zmeden2:
Sem morda izpustila še kakšen člen:zmeden:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Zamolčan oče
13.3.2005 20:55:04   
Gina
Barbara 2004, jaz te včasih res ne razumem. A se lahko vživiš v situacijo, da še kot 50-letna, ne bi vedela kdo je tvoj oče? Sori, ampak jaz tako redko kaj zamerim, tole bi pa sigurno in to fejst. Če mi mama ne bi mogla toliko zaupat, da bi mi povedala resnico, je prav gotovo tudi spoštovat ne bi mogla tako kot sicer. Ne bi jemala za slabo, karkoli se je že v preteklosti moralo hudega zgodit, saj bi bila posledica te nesreče vendarle jaz, ki bi bila vesela, da sploh živim, čeravno je zato moral nekdo nekaj hudega skozi dat. Tukaj ne gre za to, da bi hotela s tem človekom imet kakšne medčloveške odnose, gre zgolj za dejstvo, da veš, kdo je tvoj oče, nič drugega.
Jaz se vendarle v končni fazi zelo strinjam z babylove.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Zamolčan oče
13.3.2005 21:10:38   
Anonimen
Jaz mislim, da je dobro, da otrok, če ne živi z očetom in z njim tudi nima stikov, ve kdo oziroma kaj je njegov oče. Mi imamo en tak primer v družini. Punčki smo od začetka povedali, da njen oče do mamice ni bil dober in da zato živita brez njega. To je bilo približno vse, kar je otrok hotel vedeti in s tem je punčka rasla. Danes je najstnica, od časa do časa kaj vpraša in mamica ji vsakič, glede na njeno starost primerno, pove, kaj se je dogajalo. Počasi, vsakič mogoče kakšno stvar več.
Mislim, da je dobro, da otrok ve, kakšen človek je njegov biološki oče. Morda bi bilo tudi v Miškinem primeru lahko drugače, če bi bratranec od majhnega imel v zavesti, da njegov oče ni dobra oseba oziroma bi vedel za dejanja, ki jih je naredil njegovi mami. Ne v podrobnosti, ampak v grobem, da se človeka pač lahko predstavi takšnega, kot je.
Ne vem, nočem biti pametna, premišljujem. Pri nas se je zaenkrat ta praksa pokazala za kar v redu. Mala ve, kdo je njen oče, ve tudi kakšen je. Če bi ga hotela spoznati, ji nihče ne bi stal na poti. Samo mislim, da ji pač do takega človeka ni kaj dosti, še najmanj, da bi ga imela za svojega očeta.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   Zamolčan oče
13.3.2005 21:41:35   
Jutra
Gina, da ne bo pomote;)
Svoje mnenje sem v debati že 2x prej podala. Pri kočljivih situacijah nikdar nočem razmišljati enostransko. Vedno dopuščam vse možnosti.

Zelo mi je všeč, kako so stvar reševali v primeru, ki ga je opisala Splišni.:) Osebno bi ravnala podobno.

Moti pa me, kadar se nekdo pri reševanju težav obeša predvsem na črke zakona, ker mislim, da se čisto vsega pa le ne da takole popredalčkati. Zato sem si šla še 1x prebrat Konvencijo in našo Ustavo. Te listine lahko zelo subjektivno beremo, zato se morajo včasih z reševanjem konkretnih primerov ubadati cela na Ustavnem sodišču. Pa ne bi o tem.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Zamolčan oče
13.3.2005 22:42:52   
babylove
Barbara 2004, ne vem če sem te prav razumela; s členi ustave braniš mater, naj se ne izsiljuje izjav od nje? Kje pa je tukaj spet otrok - zakaj se nujno postavljaš na stran matere?

Glede obešanja na zakone: pravni viri so zelo verodostojen prikaz tega, kar je v neki družbi v določenem času splošno sprejeto kot pravilno in pravično - so nekak pokazatelj družbene miselnosti.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Zamolčan oče
14.3.2005 7:38:17   
dory
Jaz se pozvizgam na vse zakone,na vse pravnomocne odlocbe na vse...za varnost in zascito svojega otroka bom pa vedno in povsod naredila vse...

Ce sem prekinila stike se vedno ne pomeni,da otrok ne bo izvedel za oceta...nekako tako,kot so stvar resevali pri Splisni jo bom poskusala tudi jaz...seveda ima otrok pravico,da ve kaj in kdo je njegov oce...on to bo moj otrok tudi...za vse ostalo mi je malo mar in se res dobesedno pozvizgam...ce se ga je ze v nosecnosti bil pripravljen znebit,pol to kaksen dober ocka le ne more bit...al ja:zmeden:

Na socialni so mi nekoc rekli,bols slab oce kot nobeden..mislim pa kje madona zivimo...to je ziv absurd...

Drugo pa je,ce se ocka izkaze za tistega pravega,ki ljubi svojega otroka in bi zanj naredil vse...in kjer so samo nesoglasja med materjo in ocetom...takrat zagovarjam dejstvo,da mora imet otrok stike z obema...

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Zamolčan oče
14.3.2005 7:55:38   
L&F&B
Teja, se popolnoma strinjam s teboj. Mislim, da je v takih primerih takšno moraliziranje in razmišljanje s strani ljudi, ki se jih to ne dotika, odveč. Mama ima po moje ravno to funkcijo, da otroka zaščiti in varuje in vsak, ki ji to skuša tako ali drugače preprečit, je zame...ne bom imenovala.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Zamolčan oče
14.3.2005 8:16:03   
Anonimen
...Pravni viri so "zelo verodostojen" prikaz tega, kar je v neki družbi v določenem času splošno sprejeto kot pravilno in pravično - so nekak pokazatelj družbene miselnosti...

...daleč od tega, da bi bili VSI pravni viri tudi verodostojni, lahko odražajo neko družbeno miselnost (9 ustavnih sodnikov + 90 (+2) poslancev = 2 mio slovenčkov???:zmeden2::zmeden2:)) , še manj pa je nujno, da bi bili tudi PRAVIČNI...

Človek mora najprej delovati po svoji vesti, in če bi živeli vsi po Vesti z velikim "V" ne bi bilo potrebno nobenih zakonov...

Povsem spoštujem takšne odločitve mater, ki so "zamolčale" očete svojih otrok - gotovo z razlogom. Sprašujem pa, kaj je večja pravica, da otrok spozna svojega očeta, ali da mu sploh ni bilo dano živeti, ker je mati podlegla pritiskom otrokovega "očeta" in splavila??? Mislim, da so takšne matere kot je Teja. mame z velikim "M".

Menim pa, da nekateri živijo v svetu iluzij, kaj je realno življenje še od blizu niso videli in potem povzemajo neko "občo družbeno miselnost" in se zraven še sklicujejo na pravne vire, ki so polni medsebojnih nasprotij - pravica ženske do splava Vs. svetost življenja!!!



(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   Zamolčan oče
14.3.2005 8:39:28   
Annny
Jaz pa mislim, da je to včasih celo pametno..
:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   Zamolčan oče
14.3.2005 10:07:18   
piščanc
jaz se strinjam s tejo. in miško01

življenje ni črno in belo, temveč vse vmes. Čustva pa so zelo pomembna stvar v našem življenju. otrokova pravica je že, da zve za starše, ampak pri teh primerih je vedno kaj vmes, pa čeprav je moški s tem prikrajšan. naj bi prej mislil, če pa ne zna, pa tudi potem ne more kaj veliko pomagati otroku, oz. lahko prej škodi

če nekdo čustveno ne more dozoreti, ko zve da bo postal očka, potem nikoli ne bo

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Zamolčan oče
14.3.2005 11:05:44   
babylove
Hvala vsem za odgovore. Vidim, da sama razmišljam na nek poseben način in da sem po vašem mnenju vsa leta zmotno živela v prepričanju, da imam pravico izvedeti, kdo je moj oče, če so nama že stiki bili onemogočeni. Če povzamem vaša razmišljanja, ste se skoraj vse postavile na materino stran. Naj povem, da svoje matere zaradi te odločitve niti najmanj ne spoštujem in sem kljub vašemu drugačnemu mnenju še zmeraj prepričana, da sem imela to pravico, da bi izvedela, od kod prihajam. Pa ceprav je oče morda kriminalec, pijanec ali klošar - v tem primeru bi bila pač ponosna nase, da živim neko normalno življenje in da sem si znala ustvarit tradicionalno družino (oče+mati+otrok), ki je sama v vlogi otroka nisem imela priložnosti izkusiti.

Vprašanje se mi je zastavilo ob sestavljanju družinskega drevesa za mojega sinčka. Ne me narobe razumet - ne iščem očeta samo zato, da bom lahko narisala popolno družinsko drevo; ta priložnost je pač ponovno odprla že zaprta vprašanja, pa me je zanimalo, kaj o situaciji menijo drugi.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Zamolčan oče
14.3.2005 11:07:54   
dory
Ne glej tko ozko babylove in ne misli,da zivis v enem zmotnem prepricanju...seveda ima vsak pravico izvedet za svoje korenine...sam so pa tud dejavniki,ki pricajo proti temu!!

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Zamolčan oče
14.3.2005 11:13:55   
baguSka
Babylove hudo mi je zate in delč od tega (vsaj jst), da bi se postavle na materino stran. Jst sm še vedno mnenja da ima otrok pravico zvedt kdo so njegovi starši.. So pa izjemoma primeri, v katerih se mati odloči za molk. Sama se sprašujm kakšna grozota jih je popadla da morajo to skrivat. Ja morajo - ker enostavno ne vidm razloga zakaj ne bi hotle povedat, če si njihov otrok tega želi. Očitno ni vse tko rožnato.. In ker mame očitno iz ne vem kakšnih razlogou tega ne izdajo, mam občutk da nočejo z resnico prizadet svojga otroka..:zmeden: Ne vem mogoče se motm..sama iz svojih izkušn ne morm vedt..vem pa, da bi si tud sama na vse možne načine želela vedt..:rozica:

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   Zamolčan oče
14.3.2005 11:17:49   
baguSka
No na kratko tko kot je teja napisala.;)

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   Zamolčan oče
14.3.2005 11:29:56   
Gina
A pa si ji povedala, da ti je vseeno, če je kriminalec, ali pijanec....in da boš njo kvečjeu raje imela, če ti bo povedala in jo bolj spoštovala? Pa še vedno ne šteka? To je pa nesramno od nje, pa če vse drugače mislite,se strinjam z babylove.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Zamolčan oče
14.3.2005 14:37:42   
Maja**
No, pa se bom še sama oglasila s svojo zgodbo.
Stara sem 28 let in ne vem ničesar o mojem očetu. No, le to, da seveda obstaja nekdo, ki je imel prste zraven pri mojemu spočetju! :)-

Mami mi ni nikoli govorila o njem. Ko sem bila majhna me je bilo konstantno strah, da bo prišel nek moški, ki bo rekel, da je moj oči in da mi bo odpeljal mami stran. Potem sem prišla v puberteto, pa sem nekajkrat mami omenila, da niti tega ne vem kdo je moj oče, pa je molčala. Zdaj pa... mogoče bo tole slišati egoistično, ampak da pride zdaj nek osebek in mi reče da je moj oče, ga sama tudi pod razno ne bi mogla tako tretirati. Zame bi bil nek znanec, ki me sploh ne zanima. Bi pa ga tožila za preživnino za mojih 18 let, v katerih ni bil prisoten. In ko bi dobila denar, bi mu rekla nasvidenje, pojdi tja, od kjer si prišel. Zame kot da te ni.

In zame ga res ni. Ga ni bilo in ga ne bo.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Zamolčan oče
14.3.2005 14:46:50   
Anonimen
No, in ravno zaradi tega, da ne bi kdaj otrok svoji materi zameril, da je bil prikrajšan za očeta, smo v pri nas tej punčki lepo razložili, kako je z njenim očetom. Prav na to, kar govori baylove, smo mislili. Otrok, ko odraste, je lahko (večkrat upravičeno) zelo prizadet zato, ker mu mama ni hotela povedati o njegovem očetu.
Zato mora otrok, če se le da, rasti z zavestjo, da ima očeta, le da je situacija pač taka, da mu je v življenju bilo bolje brez njega.

(odgovor članu babylove)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   Zamolčan oče
14.3.2005 14:47:46   
babylove
Maja, kaj pa če oče ne ve, da ima hčerko? Koga boš pa v tem primeru tožila?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   Zamolčan oče
14.3.2005 15:28:04   
Gina
Maja, če bi ti mama pošteno povedala o tvojem očetu, tebe kot majhne ne bi bilo strah, da bi ti kdo mamo odpeljal. Poleg tega ni rečeno, da bi ga obsojala. Mogoče ja, ker bi bilo upravičeno, mogoče ne, ker mogoče pa tvoja mama nima prav. Ampak zdaj nikoli ne boš vedela. Najlažje je kar nekoga obsodit. Kaj pa, če je tako, kot pravi Splišni?

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?