|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 15:40:32   
*tajda*
Jaz vedno dobim bolniško za prehlad,ravno iz tega razloga ker delam z pacienti.Sem pa ponavadi samo 1x na leto na bolniški po en teden običajno.Mogoče se me ne loteva tako pogosto ker res vsako bolezen preležim,je pa moj mož tak da bog ne daj da bi kdaj vzel bolniško in se mu potem vleče in vleče prehlad,ker enostavno ne more tistih par dni ko je bolan mal več poležat.In posledično je tud večkrat bolan.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 15:49:52   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Ja, ampak zakaj je pa za večino nosečnic res samoumevno, da čim ga ven potegne, že letijo na bolniško? To mi tudi nikoli ne bo jasno. majke mi, da ne. user posted image



Tudi ginekologom je skoraj samoumevno, da jih dajo na bolniško.


Ja, sam če ne bi hotla it, je ne bi noben prsilu. tako pa ja, itak, gremo na bolniško, pol pa mal po kavicah, štacunah, itd....ne, res nimam nič več in nič manj zaradi tega, samo malo trapasto pa je vse skupaj.



A si fouš? A ti škodo delajo? A si zato kaj na slabšem?


Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?


Bolan človek sliši v posteljo in ne v službo, zdrav pa v službo in ne v posteljo. In kje je zdaj dilema?

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 25.9.2008 16:03:08 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 16:21:21   
sunny24
Jst sem zdej v nosečnosti že od vsega začetka na bolniški (grozeč ss, stalni izcedki), zdej ko je vse v redu, pa pač ni ustreznega delovnega mesta na firmi zame in bom na bolniški do konca. In ja, hodim okoli po trgovinah, na sprehode, kavicah,...Kaj pa naj, se zaprem v stanovanje in tam čepim do konc februarja?

Drugače sem pa na bolniški bla takrat, k sem bla res bolana, z visoko vročino in pa ko sem imela operacijo na zapestju in pač zaradi narave dela nisem mogla delat.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 16:27:19   
malecka
No moje skromno mišljenje je tako, če si bolan sodiš v posteljo in ne v službo. Jaz mam ponavadi bolniško za otroka, ker sem mnenja, da bolan otrok potrebuje mamo.

Bi se pa vrnila na bolniško za nosečnost. Mislim, da ženska, ki dela v proizvodnji( 8 ur sedi na neudobnih stolih, slab zrak, vročina 37......) in pa tista, ki ima lažje delo........... ne vem.......... to morate razumet. Jaz sem bila pri obeh nosečnostih doma, res pa da imam kronično bolezen...... in me ginekologinja ni sploh vprašala, čem ali nečem. Za moje in otrokovo zdravje ....... Je pa ta ista ginekologinja, eno znanko vlekla, Da mora delat pa so ji menda "kolki lezli širom"user posted image


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 17:18:36   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

O.K., tiste, ki so noseče, so skoraj vse avtomatsko na bolniški, to je pač drugo...Ampak tako, če ste kdaj na bolniški, koliko vas mora zviti, da greste na bolniško? Prehlad, išias, gripa, ....? Ali kdaj vzamete samo kakšen dan dopusta in potem naprej?




Od kar sem zaposlena, se pravi 2leti, še nisem bila na bolniški.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 17:38:47   
lotoska
Do pred dveh let in pol nisem nikoli bila na bolnišiki (trapa sem še na antibiotikih in z vročino v službo hodila).

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 17:39:43   
BAMBINA_
Adijo pamet! A ste na strani delavca ali delodajalca?!! Mislim, svaka čast vašim delodajalcem, ki jim je uspelo pri vas vkoreniniti miselnost, da niste ljudje, pač pa stroji, ki nikoli ne zbolijo. In koriščenje dopusta namesto bolniškeuser posted image Jaz imam dopust zato, da tiste dni uživam, v času bolezni pa koristim osnovno pravico delavca; t.j. koriščenje bolniškega staleža. OK, tudi jaz sem bolniško koristila samo v času operacije na MV in zaradi rizične nosečnosti. Jp, tudi jaz sem bila na bolniški pred porodniško, pa se mi ne zdi potrebno nikomur polagati računov, zakaj tako. Na prvem mestu je pri meni pač bil moj otrok, nato jaz, nato pa dolgo nič in šele nato služba. In ja, bolniška je bila upravičena.
Pa tudi v prihodnje mi bo na prvem mestu svoje zdravje in zdravje otrok, šele nato služba. Sicer smo pri nas stimulirani, če ne gremo v bolniško (TO JE ŠELE DISKRIMINATORNO, da delavec, ki ne zboli, dobi v "zahvalo" nagrado, piz.da pa saj noben ne zboli po svoji želji, krivdi user posted image ). Skratka, meni tisti denar ni toliko vreden (pa čeprav ga ni malo) kot pa moje lastno zdravje (ja, bolje je preležati tri dni, kot, da se ti vleče en mesec) in zdravje otroka. In ja, ko bo otrok bolan, ga ne bom vlačila k babici, ampak bom jaz, njegovam mama skrbela zanj. Kam pa pridemo, madona, če si še v času njegove bolezni, ne bi vzela čas, pač pa bi mi pomembnejše bila služba. Marsikdo se boji za službo in zato ne upajo na bolniško. OK, teh ne obsojam.
Jaz se pač toliko cenim, da ne bom hodila bolana v službo, če bo pa zato slučajno kdaj moja zaposlitev ogrožena, sem prepričana, da bom kmalu dobila drugo.
In ne, nimam slabe vesti, če sem na bolniški, ker nisem zbolela nalašč user posted image


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 18:02:00   
Gina
Malo sem prebrala, vsega pa ne. Strinjam se, da ni treba vseh nosečk pošiljat na bolniško. Treba je malo bolj presodit, katera res rabi to in katera ne. Res je, da te ne morejo prisilit. Jaz bi morala biti doma, pa nisem bila. Drugače pa grem zelo težko na bolniško. Pa ne da ne bi bila bolna, ampak sem tako čudno vzgojena, da mora biti človek odgovoren, da mora delat in delat, tudi če ne more. IN imam fuuuul baaaaaaad feeling, kadar grem na bolniško. Skoraj da me je mal sram, da sem si drznila zbolet - ma vem, totalno bedasta miselnost, samo si ne morem pomagat. Pa ves čas se mi zdi, da te potem vsi dohtarji gledajo, kot da si zmišljuješ, pa ne glede na to, kaj ti je. Morda se mi samo tako zdi, ne vem. Zadnje čase si zavestno dopovedujem, da ne smem vseh otrok okrog sebe okužit v službi in da moram biti doma, če zbolim. Čez vikend sem zbolela (uau, kakšna groza je to zame), pa sem morala ene par frendic poklicat, da so mi enako povedale, da nimam kaj hodit v službo, pa še na rr-ju so mi rekle,d a sem zrela za dohtarja, če imam take težave, še dobro da so mi, saj ne vem, če bi drugače šla do zdravnika. Pa še nisem ok, sem pa boljše. Lani sem taka hodila v službo 10 dni, potem pa dobila pljučnico. Evo, se spet zagovarjam, zakaj sem 1x na leto na bolniški....eh, če je človek bolan, mora na bolniško. IN se ni treba zato zagovarjat. Skratka, jaz sem na bolniški takrat, ko več stat ne morem na nogah. Prej ponavadi ne. Za otroke je pa ponavadi mož doma, oz. za ta velika dva ni več nihče že en lep cajt. 

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 18:15:11   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_
Adijo pamet! A ste na strani delavca ali delodajalca?!! Mislim, svaka čast vašim delodajalcem, ki jim je uspelo pri vas vkoreniniti miselnost, da niste ljudje, pač pa stroji, ki nikoli ne zbolijo. In koriščenje dopusta namesto bolniškeuser posted image

Moj tudi raje koristi dopust, kot vzame bolniško. Zakaj? Ker imajo pri OD dodatek na nebolovanje in se mu pri plači  krepko pozna. Ogromno. In to cele pol leta.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:35:06   
BAMBINA_
Mogoče samo še to; nikomur ne bo na nagrobniku pisalo, da v času delovne dobe ni nikoli bil na bolniški. Sicer pa zame delavec, ki gre na bolniško ni nič slabši od tistega, ki ne gre. Bolj važno je, kako je kdo na delovnem mestu učinkovit, ane? Seveda, dokler se bolniška ne izkorišča.
Gina, razumem tvojo miselnost, ker sem tudi sama tako vzgojena. Samo a ni hec, da teraš, nato pa še huje zboliš in si zaradi tega še dlje časa odsoten, kot če bi šel pravi čas na bolniško.
Žalostno je, da ne smemo biti več ljudje, pa ne samo v delodajalčevih očeh, pač pa celo v očeh navadnih delavcev.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:38:22   
nejcko
Bambina, super si to napisala - se popolnoma strinjam s tabo ... in, ja ... žalostno je vse skupaj postalo.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:40:55   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

A si fouš? A ti škodo delajo? A si zato kaj na slabšem?


Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?


Bolan človek sliši v posteljo in ne v službo, zdrav pa v službo in ne v posteljo. In kje je zdaj dilema?


ne, niti slučajno nisem fouš in zaradi tega nimam nič več in nič manj, kar sem v enem postu nazaj že tudi napisala, če si morda spregledala.

In tudi dileme ni, samo spraševala sem zakaj, torej iz katerega vzrokaa, zaradi katere bolezni ste na bolniški, kadar pač ste. Saj če ti je izpod časti itak ne rabiš odgovarjat.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:42:27   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Pa saj vama je napisala, da dela s pacienti po operaciji. Najbrž jih ne sme okužiti.
Tko na splošno se ne dobi bolniške za navaden prehlad.


Ja, pa saj sva napisali, da za posebne primere nama je normalno, da imajo bolniško ob prehladu.


No.... sej se ni potrebno toliko jeziti.... površno sem prebrala, ****t ga.


Ja saj če bi samo ti, ne bi niti opazila.

Kako pa veš, da se jezim? Mislim, zakaj misliš, da se jezim? A zato, ker poboldala? To sem naredila zato, da se opazi, ker se prejnjič očitno ni.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:51:41   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Pa saj vama je napisala, da dela s pacienti po operaciji. Najbrž jih ne sme okužiti.
Tko na splošno se ne dobi bolniške za navaden prehlad.


Ja, pa saj sva napisali, da za posebne primere nama je normalno, da imajo bolniško ob prehladu.


No.... sej se ni potrebno toliko jeziti.... površno sem prebrala, ****t ga.


Ja saj če bi samo ti, ne bi niti opazila.



Mišni, jaz pa sem napisala, da se mi zdi, da folk večinoma zaradi navadnih prehladov sploh ne hodi na bolniško, ne vem, no, ampak res ne poznam nobenega, ki bi kdajkoli šel zaradi navadnega prehlada na bolniško. Poznam pa veliko primerov (tudi sama sem med njimi), ki s(m)o zaradi takega ravnanja kasneje nasankali in smo mogoče zdaj malo bolj pozorni do lastnega zdravja, ampak to še vedno ne pomeni, da grem(o) zaradi malo kihanja in šmrkanja na bolniško - mi je tudi dohtarca ne bi dala, v to sem pepričana.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 25.9.2008 19:52:43 >

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:53:58   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
IN imam fuuuul baaaaaaad feeling, kadar grem na bolniško. ...

... Pa ves čas se mi zdi, da te potem vsi dohtarji gledajo, kot da si zmišljuješ, pa ne glede na to, kaj ti je.

... Skratka, jaz sem na bolniški takrat, ko več stat ne morem na nogah ...


No, jaz tudi približno tako, edino da grem na bolniško, ko ne morem sedet, ne stat. Ker stat mi v službi ni treba, če pa lahko sedim, pa lahko tudi delam zraven. Tudi če imam vročino. Doma bi imela straaaaašno slabo vest, res.

Pa ne vem, ali imam samo jaz vedno en dan vročino, naslednji dan sem pa že čisto dobra. Mogoče bi zato imela slabo vest, če bi bila. Sicer na AB, ampak počutim se čisto v r5edu takoj.

A druge ste pa resnično par dni v postelji? Ja kaj pa otroci? A vas kar na miru pustijo?

No, sicer bolana res nisem pogosto, enkrat na par let imam angino. Ampak pač delam takrat.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 19:55:38   
Pikapolonica_
Meni daljša odsotnost pomeni izpad dohodka. Ker pač je moje delo odvisno samo od mene, moje organiziranosti in uspešnosti, tako da si na žalost ne morem privoščiti daljše bolniške. V bistvu se s tem ne podrejam nikomur, ampak tako kot je potrebno recimo keramičarju polagat ploščice, da si zasluži denar, tako je meni potrebno it vsaki dan na teren in opravljat svojo službo. preprosto.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 20:05:04   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni



Pa ne vem, ali imam samo jaz vedno en dan vročino, naslednji dan sem pa že čisto dobra. Mogoče bi zato imela slabo vest, če bi bila. Sicer na AB, ampak počutim se čisto v r5edu takoj.



Jaz sem ista, no, v bistvu večinoma vročine sploh nimam in tako sem v življenju verjetno veliko bolezni prebolela stoje. Še ko sem imela pljučnico, sem imela samo prvi dan vročino 38, 7 (za moje razmere najvišjo v življenju sploh), potem pa nič več in tudi AB so hitro prijeli, da sem se počutila čisto ok. Pa sem bila vseeno 10 dni doma, dokler kontrolni rtg ni potrdil, da so pljuča čista, in nisem imela slabe vesti, res ne, sploh ker sem vedela, da če bi en mesec prej, ko sem imelai vnetja sinusov in tudi AB,  ostala doma in bolezen "preležala", do pljučnice po vsej verjetnosti ne bi prišlo.



(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 20:28:35   
Ronči
TO MORAM ZAPISAT Z ODEBELJENIMI ČRKAMI.
 
ne prenesem, daje zraven mene bolan sodelavec, saj se lahko od njega nalezem še jaz. Niti najmanj ne simpatiziram s tistimi, ki hodijo z vročino v službo, saj vročina, če ne počivaš škodi na srce, prav tko škodi svojim sodelavcem.

Ja in sem na bolniški kadar sem bolna, saj spoštujem sodelavce in jih nočem okužit. Seveda malo šmrkanje ipd...nahod ne smatram za v bolniško, precenim po zdravi pameti.
Nazadnje sem bila v bolniški, ko sem imela angino.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 20:43:04   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

Pa ne vem, ali imam samo jaz vedno en dan vročino, naslednji dan sem pa že čisto dobra. Mogoče bi zato imela slabo vest, če bi bila. Sicer na AB, ampak počutim se čisto v r5edu takoj.

A druge ste pa resnično par dni v postelji? Ja kaj pa otroci? A vas kar na miru pustijo?


Živimo v času kapitalizma, ko pri marsikom žal pehanje za materialnimi dobrinami postaja pomembnejše od ostalih vrednot. KO boš enkrat na lastni koži začutila, da je konec koncev vendarle zdravje edino kar šteje, boš mogoče imela slabo vest, da si tako ravnala. Da nisi nič dala nase in na svoje zdravje.

Otroci? No, v končni fazi nisem samohranilka. V dopoldanskem času je pa lahko v varstvu tako kot sicer, v času službe.

Pa da še jaz poudarim, ne govorim o blažjem prehladu, nahodu ipd.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 20:51:37   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

No, jaz tudi približno tako, edino da grem na bolniško, ko ne morem sedet, ne stat. Ker stat mi v službi ni treba, če pa lahko sedim, pa lahko tudi delam zraven. Tudi če imam vročino. Doma bi imela straaaaašno slabo vest, res.

No ja, lahko sediš. Ampak nekako moraš priti v službo, ane? Torej hodiš zunaj. V službi si izpostavljena prepihu, stresu.. kar v času bolezni na telo gotovo ne vpliva ugodno.
Marsikdo meni, da je kaj več vreden, če hodi bolan v službo (s tem tvega resne zaplete + okuži ostale zaposlene). Jaz takega človeka kvečjemu pomiljujem, ker se tako malo ceni. Na tem mestu bi mogoče razumela edino kakšne lastnike podjetij...


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 21:52:36   
HuAnita
Adijo pamet! A ste na strani delavca ali delodajalca?!! Mislim, svaka čast vašim delodajalcem, ki jim je uspelo pri vas vkoreniniti miselnost, da niste ljudje, pač pa stroji, ki nikoli ne zbolijo. In koriščenje dopusta namesto bolniške Jaz imam dopust zato, da tiste dni uživam, v času bolezni pa koristim osnovno pravico delavca; t.j. koriščenje bolniškega staleža

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_


BAMBINA, predvidevam, da imaš redno zaposlitev, po možnosti v javni upravi ali kakem zavodu, pa en zameri... user posted image Imam precej kolegic, ki se zavedajo tega, pa brez slabe vesti 14 dni na mesec jemljejo bolniško. Jaz je ne morem - kot samozaposlena. Ne bi zdaj o cifrah, ampak otrokom tudi nič ne koristi, če bi morala delati mesec in pol, da bi si plačala mesec bolniške denimouser posted image user posted image user posted image  Ne, ni mi denar največ, ampak žal je pa preveč, navsezadnje stroške najemniškega stanovanja moram poravnati sproti, a misliš, da me bodo tolerirali, češ bolna sem bila, pa ne gre? Saj, ati tudi dela, zasluži, ampak toliko pa spet ne, da bi preživljal vse 4.  Tako pač potrpim - kak dan kaj naredim od doma, če se da, vikende preležim, pa mine najhujše. Kot rečeno, pa kake hude bolezni še nisem imela, tudi otroka HB ne - seveda potem res ne bi pomišljala. Pa tudi sem vedno vsaj prva dva dni doma z bolnim otrokom, pa grem v službo kako zadevo dokončat, ko pride domov ati, ali mi soseda popazi otroka, ko spi...  Tako da nimam nobene slabe vesti, pa vedno, ko me zvije, se pač moram na hitro sestaviti.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
25.9.2008 21:54:53   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

Meni daljša odsotnost pomeni izpad dohodka. Ker pač je moje delo odvisno samo od mene, moje organiziranosti in uspešnosti, tako da si na žalost ne morem privoščiti daljše bolniške. V bistvu se s tem ne podrejam nikomur, ampak tako kot je potrebno recimo keramičarju polagat ploščice, da si zasluži denar, tako je meni potrebno it vsaki dan na teren in opravljat svojo službo. preprosto.


Nekako tkao je tudi pri meni, Preprosto, žal prežeto s kapitalizmom, ampak hej - nekateri se pač moramo tako prebijati skozi življenje. user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 6:34:11   
Ronči
Če smo že pri stroških.
Mi smo plačani tudi od prisotnosti na delu. Če sem na bolniški imam manjšo plačo (ostanem brez stimulacije, pa tudi bolniška je manj plačan.

No in, recimo da si ti moja sodelavka in prihajaš v službo bolna. Jaz se nalezem od tebe in si ti posledično kriva za moj manjši dohodek.
No v naspreotnem primeru, pa jaz, ki sem bolna doma in na bolniški ne okužim sodelavko....

S kom bi raje delala???

Bolan človek je za posteljo, v sčlužbi ne koristi toliko kot zdrav, pa tudi dlje se zdravi na nogah kot v postelji.
Posledice prebolene vročine na nogah so velike...od možnosti pljučnice do poškodbe srca...precenite sami, ali koristite družini, ker pač prinesete par fičnikov več tisti mesec, ko ste na bolniški, al če fašete posledice, kot so ppoškodba srca...ipd....


kakor hočete, meni je vseeno, dokler je moji sodelavci med tistimi, ki poleg nase, pomisli tudi na druge.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 8:30:22   
puncica
Na bolniško grem zelo redko:
- če bruham celo noč in še zjutraj in se komi privlečem do kopalnice
- če imam 38° ali več vročine
- če me glava tako boli, da bruham in ne morem normalno funkcionirat (imam grozne glavobole)
- če zbolijo otroci in nimam varstva oz. so tako ubogi da jih lahko samo starši potolažijo (bilo do zdaj v 4 letih ene 3× hvala bogu)

Itak sem pa zelo malo bolana že od otroštva sem bila zelo zdrav otrok, vsi v vrtcu so imel norice (vrtec so zaprli) jaz sem bila zdrava oz. predvidevam da sem jih prebolela glede na to da sta jih imela oba moja otroka jaz pa ne ampak to ni nikjer zabeleženo. V otroštvu nisem imela nobene otroške bolezni in vseh šolskih dneh manjkala zelo zelo zelo malo in nasploh sem bila na bolniški od kar sem v službi v 5 letih zaradi svojega zdravja 3×. Antibiotikov nisem jemala nikoli. Upam da bo tako tudi naprej.

Ja še to da dodam, da bolna v službo ne hodim ampak imam to srečo da sem res zelo malo bolana.


< Sporočilo je popravil puncica -- 26.9.2008 8:42:36 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Zakaj ste, kadar ste, na bolniški?
26.9.2008 9:02:53   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

TO MORAM ZAPISAT Z ODEBELJENIMI ČRKAMI.
 
ne prenesem, daje zraven mene bolan sodelavec, saj se lahko od njega nalezem še jaz. Niti najmanj ne simpatiziram s tistimi, ki hodijo z vročino v službo, saj vročina, če ne počivaš škodi na srce, prav tko škodi svojim sodelavcem.


Saj vse bolezni pa niso nalezljive, veš.

Aja, pa saj za otroke v vrtcu pa vedno pravite, da se morajo "prekužit", da je potem pa v redu. Zakaj pa naj bi bili otroci z itak slabšim imunskim sistemom privilegirani glede tega?user posted image

< Sporočilo je popravil Mišni -- 26.9.2008 9:04:04 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?