|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
26.10.2008 8:06:10   
mala zirafa
Do  2 let je prikrjšan edino virusov.Ostalo dobi doma.3. leto pa je že zg. meja za moje pojme.otroci rabijo vrstnike, morajo razvijati svoje sposobnosti.Da ne govorim o izkušnjah, ki jih je samo v vrtcu deležen.
No, odločitev je vaša. 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
27.10.2008 15:49:15   
PIRANJA
Ja. Pojmi so deljeni tako kot mnenja. Naš pa ne hodi v vrtec, pa se mi zdi, da zna dosti več kot otroci ki so v varstvu oz. vrtcu. Vse je odvisno od predusem poudarjam predusem kakšen je otrok gledano od primera do primera. Zato je zelo zgrešena trditev, da se v vrtvcu naučijo samostojnosti. Nekateri so lahko v vrtcu, pa še vedno ne govorijo, drugi so pa doma pa pri isti starosti, čebljajo kot strele. Skratka otroci so si različni, zato so teorije kaj vse je + in - zelo zgrešene. Dejstvo pa je, da če so čuvani doma, da nimajo toliko možnosti se nalesti bolezni kot otroci v vrtcu. Je pa ena fino napisala, da se v vrtcu igrajo do treh let drug ob drugem, to se mi zdi pa da so tudi študije že potrdile, ja.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
28.10.2008 7:24:32   
caillou
Kaštrun, naša dva nista bila za nič prikrajšana, ker nista hodila v vrtec. Sicer je res, da pri nas ni bilo babica servisa, ampak sva do vstopa v šolo zanj skrbela izključno samo midva. K sreči se je pri nas to izšlo. Včasih so bili dnevi resnično zelo naporni, vendar na koncu vidiš da se je izplačalo. Je pa res, da sta oba imela vsaj eno dejavnost, ki je vključevala veliko otrok. Za socializacijo ne rabiš osem ur na dan, je pa ena nujno potrebna. In to mali kaštrunki definitivno lahko omogočiš.
In ja, pred vstopom v šolo, kljub temu da vrtca ni videla niti od daleč, je že brala, računala, bila popolnoma socializirana in kar je meni osebno najbolj pomembno, pripravljena na veliko različnih otroških karakterjev.
Vse to smo ji omogočili brez vrtca. No ja, z ogromno energije.

lp, kajla

< Sporočilo je popravil caillou -- 28.10.2008 7:29:19 >


_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
28.10.2008 13:14:22   
Boni3
Za svoja vem,da sta z vrtcem le pridobila,sicer so pa mnenja deljena. Ne strinjam se le s tem,da če gre otrok v vrtec s 3+,da je kaj manj bolan,to je pa daleč od resnice. Jih poznam kar nekaj takoh ki so še vedno durh na durh doma zaradi bolezni,pa imajo že cca 5 let.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
28.10.2008 14:52:05   
Jagodka*
Moja sta se oba do 3. leta merkala pri babici, potem pa sta šla v vrtec. Pa tudi nekateri psihologi pravijo, da je idealno, da se otrok vključi v vrtec nekje okoli 3. leta starosti.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 9:23:36   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Moje mnenje: tvoj otrok je prikrajšan, tako socializacije kot samostojnosti.


Absolutno.
Nikoli nisem hodila v vrtec. Stike tezko navezujem (v bistvu jih sploh ne morem) in sem popolnoma odvisna od pomoci drugih.


Točno tako je!!! Mič se je čisto prav opisala user posted image .


Larifari.

Tvoj otrok ni prav ničesar prikrajšan, v bistvu je idealno, če je otrok lahko do 3 let doma. Otrok bolj kot vse drugo v tem času rabi nekoga, na katerega se lahko vedno obrne, ki mu lahko nudi topel objem, občutek varnosti in sprejetnosti, učenje je drugotnega pomena. Sicer mu teoretično lahko to nudijo tudi v jaslih, samo tam je takšnih otrok 14 vzgojiteljici sta pa samo 2.

Moja mala miss je bila do treh let doma in ti lahko rečem, da je veliko bolj socializirana kot pa večina otrok v vrtcu. Je čuteča, ljubezniva, rada deli, zna prisluhniti drugemu otroku, pomaga, vidi če je drug otrok žalosten in ga potolaži, kar pri drugih otrocih, ki so že od 1 leta dalje v vrtcu nisem opazila. Pravzaprav sem bila žalostna, ko sem opazila, da se je, če se ga je moja hči dotaknila, kar zdrznil, jo odrinil, če je to socializacija, potem res ne vem user posted image
Še zdaj po dveh mesecih vrtca, se otrok zelo razveseli, ne dela med njimi razlik, se z vsemi igra.  Res je čudovita punčka.
Jaz sem z mojim "vzgajanjem" zelo zadovoljna in vedi, da imaš do treh let največ vpliva na osebnosti otroka. In če je v vrtcu 9 ur, potem nanj vpliva vzgojiteljica in drugi otroci.
Če jaz opazujem otroke prijateljic, ki jih imajo v vrtcu že od eneg leta naprej in tistih, ki so doma, moram reči, da so slednji dosti bolj veseli, pripravljeni na sodelovanje, umirjeni, manj agresivni, ker se jim lahko bolj posvečaš, jim razlagaš, ....  skratka meni se zdijo srečnejši.

Sem se pa pogovarjala z vzgojiteljico, pri kateri je moja mala miss in mi je rekla, da bi bilo najbolj idealno, če bi bili lahko vsi otroci do 3. leta, doma ali pri starih staših, ker v tem času otrok potrebuje eno osebo, ki mu je praktično na razpolago non stop. In če sem v skrbeh, da bi ti otroci, ki so doma manj znali od otrok, ki so v vrtcu, naj nič ne skrbim, ker v par mesecih vse nadoknadijo.
Sicer pa res ni važno, kaj vse otrok pri treh letih zna, ker to ne bo v nobenem življenjepisu omenjeno, važno je da ga ima tisti, ki za otroka skrbi rad in da mu to pove in pokaže, da otrok ve da je ljubljen in sprejet, da pridobi samozavest in notranjo moč.

Tako, da če imaš možnost, ti jo imej kar doma user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 29.10.2008 9:32:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 9:25:50   
Rubin.
Ne strinjam se le s tem,da če gre otrok v vrtec s 3+,da je kaj manj bolan,to je pa daleč od resnice.



S tem se pa ne bi strinjala. Sem se pogovarjala s pediatrom in mi je zagotovil, da imajo triletniki veliko boljši imunski sistem, kot enoletniki.

Moja mala miss je pričela z vrtcem septembra in je do sedaj bila samo na začetku malce prehlajena in to je to.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 9:31:39   
katra55
Jaz mislim da ni nič prikrajšan. Mojo bom dala v vrtec ko bo stara 3 leta. Prej mislim da ni potrebno. 

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 9:40:16   
blaža
Po moje ni slabo, če je otrok do nekje 2 let in pol doma, potem, pa mislim, da mu počasi rabi družba vrstnikov. Poznam eno deklico, ki se obnaša kot kaka stara nončka, ki je v varstvu pri noni in cele dneve samo vleče na ušesa, kaj se nončke pogovarjajo.

Spet je odvisno tudi kdo jih čuva doma in kako se z otrokom ukvarja. jaz vem, da če bi bil pri moji mami, da mu ne bi nič manjkalo. Ta starejšega je navadla na stranišče, ga vozila vsak dan ven, se z njim dosti pogovarjala in se igrala ter učila. našega ta malega pa bomo morali dati že v jasli, ker smo se preselili in nimamo drugih možnosti.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:05:02   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Do 3. leta se otroci itak ne igrajo drug z drugim, ampak kvečjemu drug ob drugem. Po 3. letu šele pride na vrsto socializacija. Pusti jo pri babicah do 3. leta oz. do konca tvoje porodniške naj ti pomagajo, potem pa jo daj v vrtec in mlajšega otroka v varstvo. Pri nas se je to obneslo (če odštejem bolezni).

Lp,

živa


Magična meja 3 leta! NI RES! Ker vidim po lastnih puncah, da temu ni tako.

Že sedaj, pri 2 letih (opažam pri mlajši) se vidi, da ene otroke omenja konstanto, ene malo manj. Torej več se igra z enimi otroci kot z drugimi. Torej, se navezujejo prvi stiki in ustvarjajo se prva prijateljstva. V starosti 2 leti  se je otrok sposoben igrat tudi z drugimi, ker vidim doma pri puncah, kako lepo se zaigrata skupaj.

Ta velika je pa pri slabih 3 letih dobila v vrtcu prvega prijatelja. Je pa to bolj redkost kot pravilo, ker je celo vzgojiteljica komentirala, da še ni videla, da bi bila 2 tako majhna otroka taka iskrena prijatelja.

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:18:19   
Mišni
Viv, po drugi strani je pa ena moja prijatejica vzgojiteljica v vrtcu, ena taka srčna punca, in ima otroka starega dve leti in pol, pa je rekla, da bo definitivno do treh let doma, pri starih mamah, ker sama vidi, koliko te topline doma in crkljanja rabijo še otroci do 3 let starosti.
Jaz ji kar verjamem.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:21:39   
mamabranka
Tu je še ena mama, ki se je skupaj z očetom odločila (oba sva bila za) da otroka ne bova dala v vrtec do cca. 3 leta. Socializacije ima dosti v parku pri bloku, kjer prihajajo otroci vsak dan. Veliki plus, ki ga jaz vidim v tem, da je doma pa je ta, da je naš izbirčen s kom se bo družil. V vrtcu ne bi imel možnosti, da se s kom ne bi družil, ker se pač pri kakih igrah igrajo vsi, je pa premajhen, da bi vzojiteljici povedal, s kom in zakaj se ne bi družil (21 mesecev). Izbirčen ni samo pri ortocih, ampak tudi pri odraslih. Naj ga pri tako mladih letih prisilim, da ne upošteva svojega instinkta. On že ve zakaj mu kdo ni všeč, pa ne zna povedat in se potem ne moremo o tem pogovoriti.

Aja pa še to: Ena starejša vzojiteljica v vrtcu, mi je rekla, da je bolje za otroka, da je doma prvih nekaj let, in če stara izkušena vzgojiteljica pravi tako, kaj ji ne bi vrjela.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 29.10.2008 10:24:00 >

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:24:33   
Doll
mamabranka otrok ni premajhen za pogovor.Mislim da tukaj delate napako.
Z otrokom s eje treba pogovarjati,on te razume in tudi tebi bo znal povedati ,če mu prisluhneš ne pa da ga tretiraš kot dojenčka in da ne razume ter da se ne da pogovarjati

pa ne me napast,sem samo povedala svoje mnenjeuser posted image

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:28:22   
mamabranka
Problem je v tem, da otrok ne govori tako da bi ga jaz razumela, pa vedno ne vem, kaj bi mi rad povedal. Drugače je mali pameten in zna veliko stvari in mi tudi sam razloži kakšno stvar ali dve o tem svetu. Samo kaj, ka še noče povedati PO NAŠE.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 29.10.2008 10:30:12 >

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:37:33   
dulcinea
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

Jaz sm ga glih zarad tega dala v vrtec da se bo družil z vrstniki pa tud potem ko bo šel čez par let v šolo mu bo lažje navezat nek kontakt in prijateljstvo.Sej pri babicah je lahk pa kakšno sobot al pa nedeljo,ker otroci se morjo družit z ostalimi otroci ker tud če se ti z njim igraš in vse to ane to ni to.
Moje mnenje je da če imaš možnost da bi bila v vrtcu potem probi sej itak če ji ne bo všeč jo pa potem pol vn vzameš.



Bom citirala kar tebe. Sicer nisem še mama, pa vseeno. Sem učiteljica in otroci, ki niso hodili v vrtec niso imeli nobenih problemov z navezovanjem stikov v šoli, pa tudi, kot pravi CUKERČEK, tudi režima so se takoj navadili. Pa še bolj pridni so ponavadi bili.

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 10:49:37   
Doll
Ok,imam jaz eno vprašanje.
Sin itak že hodi  v vrtec od 18 meseca,zdaj pa par dni toži in joka da noče v vrtec.Silila ga ne bi.
Včasih je rad hodil  v vrtec,zdaj pa ko je en fantek bolj nasilen do njega noče več hodituser posted image
Kaj bi ve naredile?

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 11:54:49   
viv_
Spliš, sej ne rečem, da to ni res. Samo pravim, da ni vedno res, da se do 3 leta ne družijo. Verjetno pa odvisno od otroka, eni se, eni se ne.

Se pa strinjam, da mulčki rabijo crkljanje. Saj ga še jaz, pri 30+ user posted image

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 13:00:12   
Rubin.
Samo pravim, da ni vedno res, da se do 3 leta ne družijo.


Seveda se. Moja mala miss je nad otroci navdušena od kar pomnim in se je že hitro igrala z drugimi otroci (so se lovili, žogali, sestavljali...) .Nečak pa je star 7 let pa se najraje igra sam (pa je bil od enega leta dalje v vrtcu, pa še starejšega brata ima, ki pa je čisto druge narave). Tako, da je  čist različno od otroka do otroka. Velja pa nekje, da se ob starosti treh let otroci začnejo igrati drug z drugim in ne eden zraven drugega.  Zato verjetno punce povdarjajo ta tri leta.  Je pa res, da če ima dvoletnik družbo starejšega otroka se začneta prej igrati skupaj, kot pa dva dvoletnika.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 29.10.2008 13:11:18 >

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
29.10.2008 13:17:27   
PIRANJA
Doll jaz bi to povedala vzgojiteljici, zato, da bi bila bolj pozorna. Povej ji, da imaš ti zato problem, ona pa je zato tam, da jih včasih bolj intenzivno opazuje. Morda ti bo povedala kaj več.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
30.10.2008 21:04:22   
tintin
Eh dejte no...valda bo vsak zagovarjal svoje. Tiste, ki imamo že 11-mesečnike v jaslih in tiste, ki imajo babi servis. No, jaz bi lahko izkoristila tudi babi servis, ampak zagovarjam stališče, da otroku nikakor ne moreš toliko različnih izkušenj in dejavnosti ponudit doma kot jih izkusi v vrtcu.
Bolezni - eden manj, eden več.

Osebno mislim, da jim v vrtcu ni nič hudega. Če ne drugega, se otrok malo hitreje navadi, da se svet ne vrti samo okoli njega in da ne more bit vse takoj. Pa seveda malo reda. Tega ni nikoli preveč.

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
1.11.2008 16:01:20   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: tintin

Eh dejte no...valda bo vsak zagovarjal svoje. Tiste, ki imamo že 11-mesečnike v jaslih in tiste, ki imajo babi servis. No, jaz bi lahko izkoristila tudi babi servis, ampak zagovarjam stališče, da otroku nikakor ne moreš toliko različnih izkušenj in dejavnosti ponudit doma kot jih izkusi v vrtcu.
Bolezni - eden manj, eden več.

Osebno mislim, da jim v vrtcu ni nič hudega. Če ne drugega, se otrok malo hitreje navadi, da se svet ne vrti samo okoli njega in da ne more bit vse takoj. Pa seveda malo reda. Tega ni nikoli preveč.



Se popolnoma strinjam. Je pa tudi res, da otrok mora imeti meje in moje meje so začrtane približno tako kot so začrtane v vrtcu. Pri babici pa je občutno drugače. Ga je varovala 3 mesece, za kar sem ji zelo hvaležna, a me je velikokratmotilo to, da mu preveč dovoli in tudi sedaj pri 2,5 letih velikokrat dela z njim kot z dojenčkom in govori, da ne razume, ker je še majhen.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
4.11.2008 11:27:31   
biba77
Meni pa ne gre nekaj v glavo:
Ko napisete, da niso v vrtcu in jih imate v "privat varstvu" (pa naj bo varuska, babica...) - ali se vasi otroci druzijo izkljucno z temi osebami, ki jih pazijo?
Zakaj pravite, da nimajo druzbe vrstnikov?

Mojega sina pazi moja mami, torej njegova babica, pa zaradi tega prav nic ni prikrajsan za druzbo drugih otrok. Saj se prav vsak dan, ko gresta ven, lahko z njimi igra na igriscu. In tocno ve, na katerih igralih se s kom in kaj najraje igra.

Menim pa, da je zagotovo zelo dobro, ce lahko ima otrok do neke starosti (pa naj bo to 2,5 ali 4 leta) ob sebi osebo, ki se mu lahko bolj posveti kot vzgojiteljice v vrtcu. Ce so se nevemkako dobre, tezko objamejo vse hkrati. Po moje, kastrun, ni tvoj otrok prav za nic prikrajsan...

Lenika, saj babici lahko poves, kaj te moti.


< Sporočilo je popravil biba77 -- 4.11.2008 11:28:21 >


_____________________________

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
4.11.2008 17:09:16   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: biba77


Lenika, saj babici lahko poves, kaj te moti.



Seveda ji lahko poveš. A to ni nobeno zagotovila, da bo potem v moji odsotnosti kaj drugače. Takšna pač je, pa saj tako je prav. Stari starši so za crkljanje, za vzgojo smo pa starši. Sem pa zadovoljna, da je vrtcu.

(odgovor članu biba77)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
4.11.2008 17:11:00   
lenika
Aja, kar se pa tiče posvečanja otrokom pa mislim, da jim tudi v rtcu čisto nič ne manjka. Današnjim otrokom še preveč vse dajemo in jim vse prinašamo, jih imamo še za majhne in ko pridejo v šolo so popolnoma nesamostojni.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?
4.11.2008 17:35:05   
čaki
je otrok, ki ni v vrtcu za kaj prikrajšan?


moj je bil prikrajšan za družbo, je pa res, da je bil k se je merkal doma, praktično cel dan zunaj. v vrtcu so pa mislim nekaj malega

(odgovor članu drevozivljenja)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?