|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A ste kaj živčne?
2.11.2008 22:00:32   
taška30
No, a ste? Jaz sem zadnje čase nenormalno. Sploh se ne morem umirit. Vsaka stvar mi dvigne pritisk na 200. Saj ne vem, če tole sploh spada na Vzgojo. Malo že.
Skratka, vem, da smo trenutno v enem hudičevo napornem obdobju, 1,5 letnica in 3,5 letnica. S taveliko niti ni takih problemov (če odmislim borbo za igrače), tamala mi pa kri pije dan na dan. Po eni strani je tak cuker, po drugi pa.....Dretje, dretje, meče se po tleh, zdaj je še pogruntala stavek: NE BOM!!! Za vsako stvar. Afna se pri hrani (ne pusti, da ji pomagaš), zvija se pri previjanju, za v voziček jo moram skoraj zlomit, da jo zapnem, če gremo pa peš, je pa v sekundi 5 metrov stran, roke noče dat...

Včasih se mi zdi, da bom kar eksplodirala. Tečna sem, derem se.........ja vem, da ni problem v tamalih dveh, ampak v meni, pa si ne morem pomagat. Nekaj časa sem mislila, da sem na dobri poti, ker se mi je od tamale trma zdela 'no problem', itak sem od tavečje že vedela kako to zgleda. Zdaj me pa spet čist iztiri, ko se mi s celega vleže po tleh sred svinjarije, samo zato, ker noče dat roke (npr. po stopnicah navzdol).

Pa ne morem rečt, da sem tako preobremenjena, si vzamem čas zase, grem 2x na teden na aerobiko, pa k prijateljici na čvek, pa tudi na počitnice k babicam ju damo za par dni, ampak potem pa spet jovo na novo.
Včasih se grem tehniko globokega dihanja in štetja do deset, pa ne pomaga kej dost. Najbolj me razkuri večerno dretje, ko tamala protestira, da ne bo spala. Pa še brez dude je zdejle kakšne 3 tedne, mi je žal kakor imam las na glavi, da smo šli v to.

No, evo danes smo hoteli it iz Zoo-ja v eno gostilno na kosilo in je bilo vse polno in stojimo tam in čakamo na mizo, tavelika je cmerla, da je žejna pa da jo lulat, tamale je bilo povsod dost, kelnarjem pod nogami, pa kar med mize, jaz lačna, žejna, vroče mi je blo sem jo lovila skos, v naročju se je itak drla in zvijala, sem dobila v glavo sliko kako bo tole šele zgledalo ko bomo 20 minut čakali na hrano, pa potem jedli, itak bi se mi utrgalo...sem siknila mojmu, da sem že 100x rekla, da ne bomo hodil v gostilne, dokler so tako majhne, pa je siknil nazaj: saj lahko gremo tudi domov. Pa smo šli. Midva cel popoldan spičena, tamala sploh spat ni šla nič, o posledicah ne bi....skratka kak Apaurin bi mi zelo prav prišel.

Torej, kako se umirite, ko vam dviga pokrovko?user posted image  Ker jaz imam res eno hudo krizo, ker ugotavljam, da mi vikendi predstavljajo pravi stres in občasno komaj čakam, da bo spet ponedeljek in mir v službi in ena normalna rutina, ne pa celi dan sam kaos...user posted image


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A ste kaj živčne?
2.11.2008 22:12:10   
frutka_
Uuuu...mi imamo fazo "zakaj"...vse je zakaj, pa zakaj to, pa zakaj ono, zakaj, zakaj, zakaj????user posted image user posted image user posted image
Meni se že meša, ker ni minute tiho. Ko mi več ni mu odgovarjam samo še  z "ja" in "ne" ali "ne vem" in zadnjič mi tamali reče "zakaj je vse ja pri tebi?"user posted image
Sicer pa nisem neki živčen človek. Dovolim si razkuriti se samo takrat, ko res ne uboga. In takrat ga skregam ali pošljem v sobo. Zaenkrat uspeva.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A ste kaj živčne?
2.11.2008 22:27:08   
CatJa
...in občasno komaj čakam, da bo spet ponedeljek in mir v službi in ena normalna rutina, ne pa celi dan sam kaos...



Tudi jaz, čeprav bom na ta odrešilni ponedeljek čakala še vsaj dva meseca user posted image


Itak, mislim, da je ni mame, ki vsaj občasno ni živčna in ki zarad tega ne gre sama sebi na živce.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A ste kaj živčne?
2.11.2008 22:52:55   
LARA25
Iskreno si povedala o vsem kar je in kar te teži. Marsikatere tega ne bi zmogle povedat. Imam prijateljice, ki otroke zagovarjajo pa čeprav ni tako.
Jaz imam dva : 4,5 letni in 9 mesečna. Včasih je tudi tako kot pri tebi. Ponavadi jaz znorim, ker sem cele dneve z njima.  Jaz sem zelo trmasta, kar se tiče vzgoje. Zaenkrat mi to uspeva. Če rečem ne je ne in pika. Ta velik se včasih tudi meče po tleh in še marsikaj bi probal, pa ga kar hitro ustavim. Sedet ga dam na kavč in mu ne dovolim da se premakne, dokler se ne umiri. Tudi kazen ga pomiri. Se je pa tudi pri nas že zgodilo, da se v gostilni ni primerno obnašal, takrat pa je mož vzel stvar v svoje roke. V takih primerih se najbolj ustraši, če mu rečeva, da bo sam počakal zunaj ali v avtu, da mi v miru pojemo.
Je pa včasih res težko in menim, da je vsak starš nemočen.
Svetujem ti , da jima postavljaš direktna opzorila in da stojiš za tem. Tako kot so otroci trmasti bodi še ti.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A ste kaj živčne?
2.11.2008 23:12:33   
naja78
se pridružujem taška.
živčna,ni me sram povedat,pa imam 1 otroka.saj je zlati fantek,ampak res skos skos rabi motivacijo,ki pa jo jest ne zmorem vedno .s to razliko da maš ti 2 otroka! men še na misu ne pride najmam še 1 leto ne,pa ne vem če bo pol kej boljš.isto bo.pa skos se kontroliram da ne bi zjala,ampak čist preveč sem samo z njim.nama ga ne merka noben.edina izbira je vrtec itak je po 1 tednu spet doma-jest uzamem bolniško in sva spet skup,bog ne da da pada dež.na šihtu se spočijem,dobesedno.
moj tako dela,da vedno ne more ,moji starši še delajo,......
veš kaj mi v take zadeve,ko vem da bom norela-v sebi,sploh več ne hodmo.po gostilnah nič,v cityju smo v 1 uri doma,ker mormo tko na hitr it.ker sem že vnaprej živčna kaj bo.in mali to čuti.še najraj vidim da sva res čist sama,brez moža,takrat veva do kam greva lohk oba.naj povem da ima 2 leti.
ja res prav apaurin bi včasih rabla.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A ste kaj živčne?
2.11.2008 23:49:35   
lelaval
Verjetno sem bila kdaj pri prvih 2, se pa ne spomnim user posted image . Mi je itak bilo pomembnejše, da se maksimalno in kvalitetno ukvarjam z njima, kot pa, da je vse po hiši tipi top urejeno. S prihodom 3. pa se spomnim, da ni bilo popolnoma nič nervoze - vse je vedno šlo tako, kot sem želela user posted image . Je pa tamala zdaj pri 3 letih začela z vprašanji: KAJ - se nama včasih zdi, da se prav norca dela user posted image - jaz jo pa nazaj zafrkavam user posted image . Včasih naredi paniko v sekundi, ali pa se kar spravi na večja 2 - ju grize in tepe popolnoma brezveze.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 6:13:11   
TRIŠ
Nisi edina in mi je zelooo znano sploh pred polno lunouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 7:20:27   
Gordana-3
naša 2,5 letnica je tudi takšna, mali razbojnik. izsilila bi vse, z dretjem seveda. dere se pa tako, kot da bi jo iz kože dajali. naredimo mleko pet minut pred spanjem, ko ugasnemo lučko želi mleko, vendar pravi "ni dober mekec, dugi mekec" in seveda dretje, v bistvu je tako za vsak dr.., "ne bom ajala" seveda zvečer, popoldanski spanec smo takoalitako že opustili, pa dretje na pokopališču v petek, pa v trgovini, ko ne kupimo kinder jajčko ... in pa tisti "NE BOM" grrrrr, ko mi zjutraj pred 6.00 že pritisk naraste na 200. njena sestrica, ki ima 4,5 leta, je pravi angelček proti ta mali. z njo nikoli ni bilo težav, kakšni minimalni izpadi trme tu pa tam, zato pa je ta mala živ hudiček.

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 9:14:01   
bskrle
Z leti človek postane malce bolj utrjen in pač jaz naši lepo povem, ali se boš lepo napravila, ali pa bo ena po riti.
Skratka - privezana v avtu mora biti - spet dretje.
Občasno imam vsega poln kufer, takrat jim dam risanko in se malo spočijem.
Sem pa tudi jaz včasih več vpila, se jezila ...sedaj pa uredim bolj na kratko in odločno.
Vzemi en persen forte . apaurina ni treba - v skrajni situaciji.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 16:50:27   
Skratek46
Jst po moje z mojo komuniciram sam zaradi tega ker molčim-velikokrat sm tiho in KAO preslišim-nimam energije se kregat-razlogov pa je kr precej-važno da me mož res razume in podpira. Kako pa se otresti občutka da jo preziraš?? Ne vem, ker jo sama preziram vsakič ko me prizadane-par dni se sploh ne morem pomirit, ker ne vem kako lahko en človek tako strupene besede izgovori brez razloga. Tako pač je...se sprijazneš, jo skušaš videt čim manj in nikoli ne smeš nehat bit oprezna, ker kot sama praviš prej ali slej pride do explozije strupa in pol je res hudo...
Srečno!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 16:51:06   
Skratek46
Oooops-sm popolnoma zgrešila post in se res opravičujem!

(odgovor članu Skratek46)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A ste kaj živčne?
3.11.2008 21:55:13   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

ja vem, da ni problem v tamalih dveh, ampak v meni, pa si ne morem pomagat.


Žal, si je treba pomagat, ker z leti otroci postajajo vedno slabši, če se ta začetna "trma" ne odpravi.
Midva imava 2,5 letno in 10-mesečno. Tavelika je princeska, ki pa zna biti nagajivka, vendar se jo da hitro umiriti s pravimi prijemi (nikar dretja, saj to samo poslabša stvar, ampak predvsem potrpežljiva razlaga). Kadar zakriči, jo vedno prosim, naj poskusi to povedati na miren način, ker se vse da zmenit... In do sedaj je uspevalo.
Tamala pa ima drugačen pristop, saj se razburi celo toliko, da namesto joka začne nabirat in ko ne pride do sape, pade v nezavest za 3, 4 sekunde, potem pa je čisto adijo. In to za banalne stvari, kot je npr. odvzem igrače, ki ni primerna zanjo, pa čeprav ji ponudiš zamenjavo... Že zdaj je začela s trmarjenjem glede hrane in spanja.

Se pa vedno, ko želim zakričati, pomirim s kakšno lepo mislijo na trenutek v dnevu, ko je bila dotična oseba pravi mali angelček. V sebi in navzven se nasmehnem in si rečem, je utrujena, zob jo boli, dosti ima te igrače in tega položaja. Vedno je en razlog, zakaj je takšna, zato se potrudim, da ji ne dam novega, ki bo povzročil dodaten jok in vsesplošno nezadovoljstvo.
Lp

_____________________________

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 8:15:17   
Beti S
Nisi edina, pri nas je tudi podobna situacija (včasih). Stare so pa 5  in 1,5 let.Tavelika je ful pridna že od malega, tamala je pa ravno obratno. Včasih se mi zdi da se samo neki dere pa neve zakaj. Najhuje je bil september mesec, ko je šla v vrtec.
En mesec nazaj, se je tamala drla, pa ni hotla nehat, pol smo jo pa dali na hodnik in zaprli vrata. V roku pol ure smo jo 3 zaprli, vsakič ko je nehala jokat je prišla nazaj. Nemoreš verjet, čez dva dni je neki razbijala po mizi in ni nič pomagalo (poglej kaj si naredila, vidiš se bo vse razbilo, se ne sme....) pol sem ji pa rekla ˝greš na hodnik˝ona pa ˝NE˝. Ko ji rečemo, da bo šla na hodnik če ne bo pridna, takoj preneha z neumnostni in jokom.
Lahko da bo še pri kateri pomagalo, sam moraš pa bit ustrajen. Sej priznam, če ne bi bilo moža doma, bi jo verjetrno takoj spustila noter, ker se mi kar smili ko joka. Sam nek red pa vseeno mora bit, drugače smo lahko kot sužnji.



(odgovor članu tweed)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 8:22:30   
Sonnja
tašak30, če noče v vozičku bit peš pa ne da roke bi jo probala v tist tricikl dat, ko ga ti upravljaš? (če veš katerega mislim)
glede živčnosti pa sem tudi jaz kdaj živčna in delam na tem, da bi bila vedno manj in mi kar uspeva razen ko je res kak tak dan ali pa ko imamo svoje dneve sem malo bolj nervozna. me pa vse to še čaka tak da ne bom pametna.
kaj pa ko greta po stopnicah bi brez tebe šla? tak da se vsedeš in ji rečeš, da če ne da roke  ne boš nikamor šla?

(odgovor članu Beti S)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 9:03:29   
Sarcy
Sicer  še nimam otrok pa vendar, ko sem prebrala kakšne težave imaste z otroki me je kar zmrazil  user posted image mi2 še delava na user posted image  ampak me je kar malo strah ratalo ko prebiram tole user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 9:39:19   
tinkatonka
Ja priznam, da imam včasih prag potrpežljivosti čisto na nuli. Takrat sem ponavadi bolj zadirčna, nič se nimam lepo z njim, on pa z mano ne. Ampak ker se takrat ponavadi tudi počutim zelo slabo (ščitnica), ga predam možu. Če ga pa ni doma pa diham globoko. Tamali točno ve, kdaj mami ni v dobri koži. Ampak hvala bogu to ni velikokrat. Ko pa je, se pa počutim kot najslabša mama na svetu.  

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Sarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 10:00:58   
ronja
Na srečo sem kar potrpežljivo bitje, mora bit vedno več dejavnikov, ki se s skupnimi močmi spravijo nadme, da me potolče... Se pa zgodi, da mam vsega poln kufer, recimo zadnjič, ko se je tole spravilo name:
- mi je noro slabo in mi gre ful na bruhanje, pa sem nekje, kjer ne morem kar bruhat (recimo v avtu na avtocesti...)
- se tamala začne dret, čeprav ji ni bilo nič hudega, amapk njej se seveda ne da čakat v koloni (ko da nama se pa dauser posted image )
- smo čakali v koloni, ki se ni nikamor premaknila in vedeli, da bo še traaaaajalooooo, nikjer odcepa, česarkoli, potem pa še kaki kreteni zraven...
- sem bila čisto zmatrana od "vikenda" pri dediju - nima urejene kuhinje pa je zelo težko tam kuhat za 5 oseb... pa čisto druge navade in je včasih malo stresnouser posted image
- me je bolelo in ker vem, da me ne sme tako bolet me je bilo malo strah, da sem pretiravala in bo kaj z user posted image narobe
- nisem mogla premaknit noge, ker je bila spodaj pri mojih nogah najina psička in je nisem hotela budit
- ker kadar se je zbudila, se je dvignila in začela dihat vame s svojo sapo "prijetnega vonja po pol prebavljeni pasji hrani", ki ni ravno najboljše deloval na prvo točko (iti nabruhanje)...

V glavnem mi je težko samo, kadar je z mano res kaj ornk narobe (da mi je res nenormalno slabo - kar pa ni tako redko zadnje časeuser posted image ), pa da me še boli, pa zraven še tamala teži, pa da vem, da nimam kaj naredit, sploh če se nekaj spremeni in sem zapikana za dlje kot sem računala (recimo se lubiju teren zavleče).

Sicer pa še kar gre, se mi zdi. Je pa sreča to, da navadno z lubijem en drugega pomiriva, recimo v tvojem primeru bi se verjetno spogledala, pa bi en predlagal: "Kaj pa če gremo kar na en burek sproti?"user posted image Jaz mu verjetno ne bi težila, kaj smo hodili v gostilne, če pa se ne da, on ne bi bil užaljen...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 10:03:12   
ronja
Včeraj mi je bilo pa ful slabo, pa drisko sem imela in me je ful zvijalo, ko sem čakala, da pride lubi iz basketa in mi je tudi šlo kar na jok, ko je tamala non stop nekaj težila. Potem pa sem jo ful lepo prosila in ji razložila, da res ne morem več in očitno je videla, da se bom skoraj zjokala, ker me je začela božatuser posted image . no, idila ni trajala dolgo, amapk meni je bilo potem lažjeuser posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 10:26:46   
Bejba
Uf uf kako mi je tole vse znano. Pri nas imamo razliko 1,5 let. Sedaj sta stara 4 in 2,5 leti. In moram rečt, da se je stvar šele sedaj nekoliko bolj znormalizirala. Pri nas je ta mali naspidiran 100/uro in če imaš samo njega si 150% zaposlen, kaj šele če imaš oba. Ta večji je bolj mirne narave, vendar ga ta mali prec iz tira vrže, pa je spet kažin.
Sedaj se znata že tudi lepo skupaj igrati in moram rečt, da je to super. Seveda do prvega nesoglasja, ko morata vskočiti mami ali ati.
Je pa tako, da ima pri nas vzgojo bolj čez ati, mami mu pa sledi in kopira njegov način, ki pali user posted image .
Tako, da mislim, da smo sedaj kar pogruntali kako ju spraviti v red, ko pride do trme.
Včasih je res hudo. Posebej ko sem sama in so dnevi, ko sem na robu obupa. Tudi zjokala sem se že od nemoči. A tudi to mine, ko pride mali škorček do tebe, te objame in ti reče mami, rad te imam.

Drugače pa mi hodimo samo v take gostilne, ki imajo otroške kotičke ali igrala zunaj. Imamo eno pizzerijo in eno gostilno in ponavadi obiskujemo te dve, pa se imamo vsi fino. Tako otroka, kot midva, ko lahko vsaj par grižlajev narediva v miru user posted image .

Vsi smo na istem vlaku, tako da držte se, uspelo nam bo user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 13:53:03   
nicimoja
Tudi jst imam take dneve, enostavno rabim družbo, zunanji svet, ta rutina me ubija. V službi nimam veliko stika z ljudmi, po službi grem po sončka v vrtec, domov, kosilo, perilo, igranje in ukvarjanje s sinčkom, večerja, tuširanje, risanka, knjigica in spat. Vmes še kakšnega prižgem, po novem - mi je žal ko hudič, ampak včasih pomaga. Tako da me ta rutina ubija in včasih sem tudi na koncu z živci, pa se vendar tolažim, da nisem edina. Hvala bogu!

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: A ste kaj živčne?
4.11.2008 14:02:44   
nicimoja
Ja pa še tamal ima svoje trme in uveljavlja svoj prav, tako da je celo popoldne borba. Najbolje se razumeva ko sva sama, ko pa je doma mož, se ful igrata ampak ko se mali spomne, se dere mami, mami in ati ni več dober. To se dogaja res skoraj vsak dan, tako da razumem vsako mamico, da ji včasih vrže ven. Jst tudi včasih tako zahrulim, da se še sama ustrašim in mi je tisto sekundo žal. Pa vendar, babe stopimo skupaj in se rajši v takih trenutkih spomnimo na Ringaraja in se nasmejmo ali pa potolažimo, da nismo edine. Dejmo! user posted image

(odgovor članu nicimoja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: A ste kaj živčne?
11.11.2008 0:25:34   
arianna33
Ja, res je. Tako sem vesela da nisem sama. Jaz imam 9 mesecnika in 3.5 letnico. On bi bil kar naprej po rokah in se ne zna zamotiti sam s kako igracko za kake pol ure. Vcasih mu ispe, a redko. Sedaj se zobke dela in ima natecene dlesni. Ta mala je pa ziv user posted image . Veliko energije in zelo je radovedna. Vcasih, mkki mi poci film, mi je takoj zal in se pocutim grozno. Bom poskusila se spomnite na druge mame, ki imajo podobne tezave. Morda mi bo lazje in bom potrpezljivejsa.

Se mi pa vcasih zdi, da smo zenske skoraj za vse same. Vem, da so srecnice, ki imajo zlate moze, toda jaz najvec casa prezivim z njima in ttrenutno sem doma z obema in je zelo naporno, ker nimam pomoci. Sedaj namesto da bi sla spat, sem na forumu. Zjutraj bom pa kot zombi user posted image .


(odgovor članu nicimoja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: A ste kaj živčne?
12.11.2008 14:49:51   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: taška30
Včasih se mi zdi, da bom kar eksplodirala. Tečna sem, derem se.........

Samo eno je potrebno ... vzeti si čas. Pa ne za sebe, za otroka. S tem ko te otrok bremza v bistvu pritegne tvojo pozornost. Njemu je poembno da je pozornost, pa čeprav kričeča. Zato predvsem vzemi si čas za vsako opravilo.

Če planiraš čas obuvanja čevljev in bunde 1minuto npr, si vzemi za to čas 5 minut (v naprej se pripravi). In ko se bo potrebno obuti, obleči, jesti, umivati,... takrat boš imela čas, da bosta z otrokom skupaj z njegovo hitrostjo opravilo opravila.

Pa še nekaj je pomembno. Vedno otroku v naprej napovej kaj se bo zgodilo. Ne reci, pridi, obleci se v pižamo, ampak mu prej napovej, veš kmalu se bova oblekla v pižamico in potem čez krajši čas rečeš pridi, obleci se v pižamico. Če je to premalo naslednjič napoveduj opravilo večkrat v stilu, si slišala, kmalu bova šli umit zobke. Tako ima otrok čas da se pripravi na to kar se bo zgodilo. Veš, sigurno je kar težko če te stalno gonijo da delaš točno tisto in točno tisti trenutek ko ti rečejo. Da popi#di% in namenoma sabotiraš.

Torej, vzemi si čas za otroka. Za opravila z otrokom. Predvidevaj da trajajo nekajkrat dlje, kot bi običajno. In opravila v naprej napoveduj.

Isto velja za gostilno. Vzemi si čas. Ne za hrano, ne za postrežbo, za otroka.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: A ste kaj živčne?
12.11.2008 15:04:34   
Čriček
Moja pikica je stara 21 mesecev in mi tudi nagaja,zganja trmo...veš kaj jaz naredim če je kakšna stvar,ki jo hoče in vem,da je nevarna za njo lepo ji povem.Če se trmari in dere sem mirna in samo rečem papa potem pa mami gre ker si tečka.Ima izpade ampak jo sploh ne šmirglam mal se zjoka in je ok.Kdaj si poglej male vragce na A KANALU mislim,da so še imaš raznorazne nasvete ob posebnih priložnostihuser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: A ste kaj živčne?
12.11.2008 17:29:56   
BarbaraE
Taška - svetovat ti nimam kaj, ker tudi jaz še iščem zdravilo oz. način. Če ti bo pa kdaj v pomoč, pa pokliči, si bova pa malo pojamrali pa bo takoj bolje. user posted image

Ps.: Že nekaj časa imam v torbici persen - sicer imam občutek, da mi ta persen bolj samo v mislih pomaga, ampak že to je nekaj. user posted image

(odgovor članu Čriček)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?