|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
3.11.2008 23:15:57   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: frutka

Kako gledam nanj? Kot na zdravega in normalnega otroka!user posted image


... in radovednega malega raziskovalcauser posted image



(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
4.11.2008 9:39:25   
naja78
živ punce in mamice.

evo šele zdaj-na šihtu imam časuser posted image da kaj napišem.ker doma dokler ne mrkne ni časa.user posted image

me veseli da je veliko živih malčkov,pa tidi bolj mirnih.mogoče sem res napisala brez repa in glave,samo bisto mislim,pa da ste me razumele.

mislim da me vse moje prijateljice razumejo,samo ne morem si kaj,da ne pomislim o tem,ker včasih kar dobiš tak priokus.in včasih je res težko it na obisk.ampak že vnaprej povemo,rečemo da bo priden,da ne bo tepel,se ruval,itd,....in moram rečt da včasih kar pomaga.ampak sedežna je pa adijo,lahk bi ga edin ornk naklofala da bi se umiril,to pa nočem.ampak enostavno besede včasih letijo v zid.kot bi govoril telički.user posted image in vedno kot ste napisala,je korak pred vsemi,pred mano.ko ga že  nakaj zanima je že druga stvar zraven.

seveda pa ga gledam kot zdravega popolnoma normalno razvitega otročička.in nisem slabe volje da je tak,samo včasih je pa res naporno.
in točno to,nikoli se ni igral s kamenčki 2 min,sedel zraven mene ,ko smo bili na soku ali kavi,.....to smo tudi mi rešili tako da hodimo ven na travnike,igrala,tam kjer ni omejen,da mora biti npr.pul ure pri miru.

MAŠKA: in točno tako je.....se igra pridno s prijateljčkom in kar na1x bum porine,ali lopne,sicer ne fajn,ampka zgleda pa totalno obupno.on tuli,naš pravi da joka,daga je tepel,mi mu odločno vedno pravimo da se to ne sme delat,....itd ampak naslednjič se zgodba ponovi.malenkost je boljš.user posted image

Mišni:res tako sem tudi jaz razmišljala,ko sem se skušala postaviti v kožo mamic otrok,ki so pač bolj mirni.
ampak neki pa ti moram povedat:
obiske ne bi omejila na minimum,že samo zaradi otroka,ker v vrtcu in šoli se ravno take stvari dogajajo.in ne vem kako potem taki otroci to sprejemajo,ne vem,verjetno jim je kar težko in staršem tudi,vzgojiteljice jih imajo 14,24.vse v eni sek ne morjo mirit.lahko je že prepozno in hop,pa nekdo koga ugrizne(naš za 1x še ne).ker v vrtcu je od vlečenja,do grizenja,do porivnanja,....pač tako je.in naš je tudi v modricah,pa ga drugi lopnejo.in take si naš ne upa "sposodit",da ga bo.

pa nikoli ne udari nalašč.jest ga prav opazujem.neki bi rad povedal prijateljčku,ali bi ga vabil v igro,...on pa ga samo gleda in takrat največkrat kaj tazga nardi.
nevem,ponosna sem na našga poba.malo zavidam mamicam,ki lahko u miru popijejeo kavico in se načvekajo.

kljub temu pa mislim,da vsi hitro pridejo skupaj.otroci so pač različni.in jaz to iz obeh straneh toleriram.

moram it delat.


(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
4.11.2008 10:25:14   
MATEJA
Jaz se oprdelim kot mamica "bolj mirnega otroka"... Naš fant (2,4 leta) je doma živ in divja in dela lumparije itd... kot vsi otroci njegove starosti. Ko pa gremo na obiske, kave, večerje, kosila... neglede je to k noni in nonotu h katerim gremo recimo 1x na teden, ali pa h prijateljem z malimi ali večjimi otroki, je pa kot bubica, se drži nas, sedi pri mizi kot nek "stričko", pije, je... vse kar spada h druženju. Z drugimi otroki pa se ne igra in druži najmanj pol do ene ure, potem ko se malo "opusti" in na našo pobudo, se jim le približa in jih opazuje ali si najde kakšno igračko, pa si jo drži... včasih mi se prav smili, se mi zdi kot nek siromak user posted image . Lepo mu je (ker imamo za it domov vedno pregovarjanja...)vendar ne želi sodelovati, je pa res, da ti "živahni" otroci porivajo, tepejo, mu jemljejo igračke in zato je previden... Lepo, od srca bi jaz rekla, se igra edino z mojima nečakoma (8 in 5 let), ki pa ga tudi pazita, mu popustita včasih, ga ne tepeta in njih je vajen, ker jih vsak dan vidi. Smo pa imeli primer letos na morju, ko smo spoznali fantka leto dni starejšega, je bil pa kot poper, sekunde ni bil na miru, kosilo v gostilni je bilo prava mora, tekanje po plaži, pobiranje smeti, histeriziranje itd... Do mojega malega je bil dober, ni ga tepel ali porival, ker nima zlobnega karakterja, ampak je pa dosti silil vanj in mojemu to ni preveč pasalo, tako da je že tretji dan ko ga je na plaži videl, bežal od njega... jaz uživam it bilokam z mojim fantkom, ker res nimamo problemov z njim, so pa potem problem drugi otroci in njihovi starši velikokrat ne reagirajo, kar mislim, da ni prav. Mah, vsi bodo zrasli, ti mirni in ti živi, je tako?! Glavno da zrastejo v poštene, pametne, zdrave in duševno izpopolnjene ljudi. LP.

_____________________________

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
4.11.2008 10:25:42   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Kaj je torej merilo, a je otrok vzgojen/nevzgojen, miren/živahen ipd?

Meni so vse to bolj kot ne le karakterne lastnosti in nič drugega in skladno s tem pač gledam na otroke - z enimi se bolj ujamemo kot z drugimi, kakor je to normalno tudi v odnosu z odraslimi.



Ena je ful dobro napisala, da do 3-h let jih vzgajamo, do 6.leta prevzgajamo, potem se pa vidi vzgoja. Mislim, da so do kakega 6-leta še absolutno premajhni, da bi lahko govorili, da so vzgojeni ali nevzgojeni. Večinoma gre za karakter ali pa navade od doma. Kar otrok vidi doma, prenaša s sabo. Šele kasneje se vidi, kako je vzgojen.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
4.11.2008 12:14:39   
CatJa
Moj je bil do ene treh let miren, zdaj je normalno živahen otrok. V družbi še vedno potrebuje kake pol ure, da se vklopi, ni pa destruktiven. Letos, ko je dobil bratca, je imel ene dva mesca nemogoče obdobje, ampak to le do naju, ne do ostalih.

Mi grejo pa, odkrito povedano, divjaki na živce. S tem mislim na otroke, ki ne glede na to, da jih vsaj petkrat prosiš, naj neko stvar pustijo na miru, naj ne kričijo, naj v končni fazi ne svinjajo (mu pade smoki na tla in namesto, da bi ga pobral, te hinavsko gleda in ga še pohodi zraven), ki nalašč uničujejo stvari, ki nalašč tepejo itd. Res je veliko v karakterju, ogromno pa tudi na starših. Imam primer prijateljev (para), ki ju imam kot človeka zelo rada, ampak sta kot starša (vsaj po mojem mnenju) pogorela na celi črti. Ker njima se ne da povzdignit niti glasu, kaj šele riti. Sicer je to povsem njihov problem, ampak (zdaj še mali) otroci se bodo kmalu vključili v širšo družbo in na lepem bo to tudi problem te družbe. Zdaj se takim obiskom lahko izogibamo, sošolci, sodelavci itd. se takim divjakom ne bodo mogli. Res da ne bodo več tepli (upajmo), skakali po sedežnih, uničevali avtkov (ali pa tudi user posted image ), bodo pa še vedno prepričani, da so center vesolja. V smislu kaj jim pa kdo more, če jih še lastni starši niso omejevali.

Naja78, z zgoraj opisanim nisem namigovala nate, saj praviš, da se z možem trudita. Seveda lahko prijateljem razložita, da se trudita in da se slabo počutita, ker imata občutek, da mislijo, da vama je vseeno. Mogoče dobita celo kak uporaben nasvet.



_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
5.11.2008 9:26:15   
zinkazi
O aktivnosti otrok in nekaj smernic lahko preberete pod temo "aktivnost otrok" na: http://www.radostbivanja.org/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=60&func=showcat&catid=8

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
5.11.2008 15:36:48   
ZARA
U, fajn link, zinkazi. Hvala!

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
12.11.2008 22:50:22   
HuAnita
Jaz sem blagoslovljena z 2 'živima' destruktorjema. Je res, da še nista toliko stara, da bi to počela nalašč, ampak bolj iz radovednosti. Tudi moja znanka je imela mirnega fantka, ki je po par ur lahko sedel v vozku, medtem ko se je naš vmes 3x dojil, ene 7x drl, da bi šel iz vozička, nenehno hlastal po šalci, jo večkrat skegljal z mize, že kot 5m dojenček...
Res, naša sta oba živa živa. Akcija nenehno. Razlika 22m je pa tudi dvorezna, kern se mali zločko čuti enako sposobnega kot starejša sestrica in je potem res direndaj. Saj jaz sem s eže navadila, ko pa kam rpidemo, pa hirto nismo dobordošli...
Aja, poznam tudi otroke, ki so res par ur mirno sedeli, nič rekli, niso jnikoli ne lačni, ne žejni, ne lulat, ne kakat, ne mami to, ne ono....
Saj je egoistično, ampak ravno zato nočem imeti več otrok. Že ob vragoloijah 2 komaj funkcioniram, tako da... prepuščam to veselje bolj klenim mamicamuser posted image  

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
13.11.2008 18:34:17   
tinkatonka
Nisem brala drugih odgovorov tak da samo dodam moje mnenje:

Živi otroci me ne motijo, v kolikor ga starši zraven usmerjajo in povejo kaj lahko delajo in kaj ne. Ko gremo mi drugam na obisk se moj sin veliko igra, ampak tako kot doma tudi tam ne dovolim kričanja, skakanja po kavčih, letanja po vseh sobah, prav tako mora za igračo ki jo želi vprašati "domačega otroka". V kolikor imamo obiske živahnih otrok in če skačejo, kričijo, si pulijo igrače, če njegovi starši ne rečejo nič, jaz sama rečem, ker takega vedenja ne maram v svojem stanovanju. Pa naj si starši mislijo kar čjo. Se mi zdi prav da sin vidi, da neprimernega obnašanja v našem stanovanju ne dovolim nobenemu otroku in ne samo njemu.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
31.12.2008 11:06:25   
ta.nja
IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Tud midva imava zelo živahnega, nemirnega, včasih hiperaktivnega otroka in prepričana sem, da to ali je otrok miren ali ne ni odvisno od vzgoje. So si pač različni, hvalabogu!
Res je "živ", je pa tudi izredno nežen, čustven in empatičen otrok, se ne tepe, ne brca ,ne šipa in ne pljuva, včasih se celo za sebe na zna postaviti. Moj mu mora včasih celo sam reči naj se ne pusti, če ga kdo udari.
Na to kaj si mamice mirnih otrok mislijo o mojem živčku, se pa požvižgam.


Joj, kot da bi pisala o mojem fantku user posted image .

_____________________________

Anejko bejko

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
1.1.2009 15:30:10   
TomTaylor
Naša 3-letnica tudi spada med "živahne" in iz lastnih izkušenj lahko rečem, da so tisti starši, ki imajo mirne otroke, v večini nestrpni do "živahnih" otrok. Največkrat smo po njihovem kar starši sami krivi, če so naši otroci živahnejši....Se pa načeloma s takimi ljudmi ne obremenjujem, jim pa želim, da bi bil naslednji njihov otrok med živahnejšimi user posted image .

(odgovor članu ta.nja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
10.2.2009 20:47:06   
metka_zone
Zdravo!
Pri nas imamo izredno pridnega,ubogljivega dvoletnika, ki se ga da veliko načiti, veliko z njim delati, zelo rad pomaga pri čiščenju, kuhanju,pranju in obešanju peril,...Skratka fantek,s katerim lahko veliko narediš istočasno se z njim ukvarjaš in še neizmerno srečen je , če vidi da lahko tudi on pomaga mamici in atiju.Zna se postaviti zase pred vrstniki in rad ima družbo.
Ima pa bratranca, ki je njegovo čisto nasprotje.Je zelo priden in ubogljiv,rad pomaga in vse, ampak je izredno živahen.Starši se z njim veliko ukvarjajo in je dober fantek,ne dela škode in priden.Ampak kot sem že rekla živahen.
Mislim, da je dobro, če se otrok zdivja zunaj, lepo je da je živahen, ampak da bi pa ob tem delal škodo pa ni govora.Takšnim staršem bi obzirno rekla, naj se pogovorijo z otrokom in v primeru, da se ne bi, sem že tudi sama stopila do otroka in mu pojasnila stvari, ki bi mu jih morali starši, pa me je ubogal, starši pa samo čudno gledali.Nič ne rečem,rada imam vse otroke,vendar za njihovo vzgojo stojijo starši ,kajti moj je miren in priden,njegov bratranec je kot raketa in zelo priden. Ne izgovarajajte se na živahnost, kajti tudi ti so sposobni biti pridni in ubogljivi!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
10.2.2009 20:55:54   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Zara je tudi nežna in pokroviteljska do mlajših otrok. Zelo sočustvuje in jim pomaga. Na začetku leta jo je grozno prizadel jok mlajših otrok med uvajanjem v vrtec. Aja, pa še to. Prav moteče komunikativna je včasih. Vtakne se v vsakega, tudi, če ga ne pozna.


evo, podpišem se pod oba posta Zare......

moj je kopija tvojeuser posted image



_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
10.2.2009 23:16:41   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Nisem brala drugih odgovorov tak da samo dodam moje mnenje:

Živi otroci me ne motijo, v kolikor ga starši zraven usmerjajo in povejo kaj lahko delajo in kaj ne. Ko gremo mi drugam na obisk se moj sin veliko igra, ampak tako kot doma tudi tam ne dovolim kričanja, skakanja po kavčih, letanja po vseh sobah, prav tako mora za igračo ki jo želi vprašati "domačega otroka". V kolikor imamo obiske živahnih otrok in če skačejo, kričijo, si pulijo igrače, če njegovi starši ne rečejo nič, jaz sama rečem, ker takega vedenja ne maram v svojem stanovanju. Pa naj si starši mislijo kar čjo. Se mi zdi prav da sin vidi, da neprimernega obnašanja v našem stanovanju ne dovolim nobenemu otroku in ne samo njemu.

Lp Tina


Tole se mi zdi res dobro napisano!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
10.2.2009 23:28:53   
picola1
Bi pa rekla še tole: od mojega moža nečak je tut izredno živahen in zelo inteligenten fantek...Že v trebuhu je bil baje čist naspidiran, potebuje že od rojstva zelo malo spanja pa še ko spi, se skos prevrača in vse...To je še vse ok...
Samo problem je po moje tukaj bolj ta, ker (za moje pojme) mu njegova starša čist preveč popuščata in razvajata...Ne znata mu postavit mej, nima nobenih kazni (razen tega, da ga strašita in vpijeta na njega, ne nardita nič konkretnega), tamali ju sploh ne jemlje resno, tut če mu kaj rečeta...Prav tako je problem pri babici in dedku, pri katerih se ogromno pazi...
In ja...tut onadva pravita, da ne moreta nič pomagat, ker je tak karakter in da je že od rojstva preveč živahen...user posted image
Sej jst po eni strani razumem te ljudi...On je ful močan karakter in je treba bit za vzgojo takega otroka osebnostno zelo močan, vedet moraš kaj hočeš, da si ti šef in tako dalje...Že bolj mirni te znajo hitr okrog obrnit...karakterno močni otroci pa sploh...
Ne rečem, da je zdej pri vseh živahnih oz. tu mač živahnih otrocih isti problem...sem pa skor prepričana, da je ta problem prisoten pri mnogo več otrocih kot pa smo pripravljeni priznat...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kako mamice "mirnih" otrok doži...
11.2.2009 14:45:31   
ronja
Hm, Ronja je moja divjakinja, povsod je je polno, živa je ko user posted image in točno tako sem si želelauser posted image in točno tako jo imam najrajši, nočem, da bi bila drugačna. Pa vendar - do Lejle je nežna (samo Lejla je še dojenčica, kdove, kako bo kasneje...), kolikor pač zna bit, ampak se vidi, da se trudi... Je pa res, da ji vedno poveva, da naj bo nežna in ji razlagava, zakaj, jo pohvaliva, ko se trudi bit nežna, itd... Saj to, da je otrok bolj živ in divji in ne uboga kot vojak, ne pomeni, da ne bo čuteč in ljubeč. In če je tak, bo čutil, če je prekoračil mejo in prizadel drugega. ne rečem, da ne bo tega ponovil, ampak sčasoma se po moje nekak uravnoteži.

Po moje je problem v tem, da tudi ti oz. vidva ne veš/vesta, kako bi njegovo vedenje jemala: ali kot normalno ali pa kot tako, da ti ni več všeč... ker kako naj on ve, da je nekaj nesprejemljivo, če se tebi zdi sprejemljivo?
Ronja ima pol leta starejšega bratranca, ampak ker je taka divjačka, se mora kvečjemu on nje batuser posted image . In res zelo uživata skup, normalno pa da se kdaj v igri zgodi kak bum, ampak zato noben ne paničari, ne oni, ne mi. Je pa res, da še ni v obdobju, ko bi ne hotela deliti igrač z drugimi, to je od nekdaj rada, verjetno nas še čakauser posted image .

je pa tudi res, da me nič ne moti, če brca z nogicami, medtem ko je. Jaz mam tudi veliko energije in jo razumem, da ne more bit na miru - in je niti ne silim. Samo drugih ne sme tepst/grist/butat,... Lahko pa recimo v povšter, pa se tak zmeniva, njej je itak dostikrat vseeno, edino to ji ni všeč, da se povšter ne odzivauser posted image .

Lejla je (zaenkrat) mirna in nezahtevna in sem ji neskončno hvaležna, da je taka in točno tako jo imam najrajšiuser posted image . Všeč mi je, da sta si tako različni in edino, kar me skrbi, je, da bi bila Lejla v vrtcu boga, ker bi jo vsi komandirali ali pa da bi jo kasneje Ronja ful komandirala (čeprav to me vedno manj, ker vidim, da je Ronja ob Lejli res pokaže svojo najbolj nežno stranuser posted image ). Ne bi si želela, da jo vsi nekam porivajo, priznam. Bom jo pa poizkusila naučit, da se je pač treba postavit zase. Zaenkrat to delam tako, da se odzovem na njene tihe bevkce, čeprav se ne dere ko zmaj.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
20.4.2009 22:04:59   
Zofy

IZVIRNO SPOROČILO: karinka

No bom jaz povedala kar po pravici. Naša hčerka je sicer stara 8 let, ampak kot dojenček in malček je bila miren otroček. Ni sicer sedela kot cvek, ampak nikoli ni uničevala stvari, če so ji dali kaj za pojest se je usedla za mizo in pojedla, ni uničevala igrač, skakala po sedežni. In zato priznam, da sva oba z možem imela kar probleme če so prišli na obisk kakšni z zelo živahnim otrokom. Sploh ko je njihov začel uničevat vse povprek, skakal kot zajc po sedežni, polil tepih. Če tvoj otrok tega ne dela, je kar težko gledat drugega otroka, sploh še če mu starši čisto nič ne rečejo in kar sedijo.

Vpričo njih seveda nisva nikoli nič rekla, ker vprašanje kako bi  bilo. Le vabili jih nismo več. Žal, tako je prišlo.

Jaz bi rekla, sploh bi to rekla prijateljem. Oz. tako bom rekla. Zdaj, ko imam tudi jaz otroka, pač rečem otrokom prijateljev, da se tako ne dela. Če pije rečem, da se pri nas pije za mizo. Tudi je se za mizo. In po kavču se tukaj ne skače. In tudi igrač se ne razbija in malku se ne puli dlak. Starši (prijatelji) najbrž ne bojo nič rekli, če se jim očitno to zdi normalno. Meni pač ni in ker so pri meni na obisku, ponavadi tudi ubogajo. Ko pa pridemo mi k njim na domač teritorij, pa je druga pesem....



_____________________________

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.


(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
29.4.2009 22:05:45   
Raho
Naš prvi otrok je izjemno miren deček in da nam ne bi bilo dolgčas, smo dobili v drugo tako živahno pupo, da je joj. Kako ju doživljam - vsakega po svoje. Pomembno je, da nam ni dolgčasuser posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
15.5.2009 13:16:50   
barni
Nasa pupa je neko povprecje; ima veliko energije, skos v pogonu, uveljavlja svojo voljo, vendar se ji da tudi kaj dopovedati. Stara bo 1,5 leta in vcasih je zelo naporna, vcasih pa cisto ok.
Je bila pa ze od malega bolj zivahna napram hcerki od kolegice (isto sta stari). Nasa se je hitro navelicala stvari, morala je imeti vedno veliko animacije, morala je sama poskusiti stvari, se zdaj se je treba ogromno ukvarjati z njo. Skace po sedezni in mene to ne moti, povem ji samo, da ne sme skakati, ker lahko pade dol. Pustim ji v koplanico, tudi WC je ze spoznala, samo ne vem nekako sem ji dopovedala, da je to brezvezna stvari, ki ni zanimiva za igranje in ga pusti pri miru. Je pa seveda prej celega preslatala. Sem jo pac umila, kaj cem. V bistvu ji pustim veliko stvari. Morda prevec. Samo jaz se spomnim, kako je bilo meni kot otroku grozno, ker je bila vsaka stvar "ne, ne smes" in "pazi". Prav zamorjena sem bila ze od tega in to mi je eden izmed glavnih spominov na zgodnje otrostvo.

Imam tudi necaka, ki ze skoraj meji na hiperaktivnega, tezko je pri miru in tudi puli igracke iz rok, ima obdobje ko cuka in grize, mimogrede porine ipd. Samo nasa pupa ga cisto normalno prenasa. Vcasih ga celo porine nazaj. Jaz v to ne uhajam, edino ce jo hoce ugriznit, ga primem in mu povem, da ne sme, ker to boli. In pol je mal miru. Meni je prav posrecen, ker je zelo prisrcen fantek, ki ima pac na tone energije.

Glede obiskov; meni gre tudi na zivce, ce pridejo obiski, kjer bi mi otroci dobesedno razturali stanovanje. Takih ne bi vec vabila. Samo moja meja je kar visoka. Imam pa tudi tako taktiko, da se je za mizo in da v dnevno sobo nikoli ne postavim prigrizkov na mizo, vsem povem, da bo pijaca in jedaca v kuhinji. Logicno pa je, da bom po obiskih gotovo nasla kaksno bobi palcko pod sedezno user posted image . In ce so starsi na mestu, da otroka opozarjajo, kaj se sme in kaj ne, mi sploh ni panike. Imam pa vecinoma takega prijatelje, da jim moram se reci, pa daj pusti jih malo, naj se zdivjajo user posted image , ker jih prevec opozarjajo.

Pricakovati od obicajnega 1-3 letnega otroka, da bo dve uri mirno sedel s starsi na obisku in poslusal njihov pogovor? Ja verjetno se tudi najdejo taki, samo jaz osebno jih se nisem spoznala.

Ce pa moram izbirati; raje izberem zivahnega otroka, ki ga vse zanima, kot prevec mirnega in po moznosti bolj pasivnega. Ceprav v kriticnih trenutkih ne bi tega ponovila user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
12.6.2009 12:40:03   
aleira
Tudi pri nas imamo živahnega dvoletnika, ki že od rojstava nikoli ni pri miru. Neutrudno, večinoma zaposlen s sabo teče naokrog in se zabava, v kontaktu z drubimi otroki je previden. Vendar se kljub temu tu pa tam zgodijo manjše nesreče, tako z njegove strani, kot s strani drugih, tudi bolj "mirnih" otrok. Če se igrajo z mivko jo imajo pač vsi v laseh.
Mislim, da s stalnim nadzorom in kontrolo otrok, če se ti primerno obnašajo, blazno pretiravamo zadnje čase vsi starši. Jasno, da poveš kaj te jezi in kaj se ne sme in zakaj. Kot mama živahnega otroka sem v zadregi, ker se ne obnaša po mojih pričakovanjih in ne morem v miru popiti kave, mama bolj mirnega otroka pa si želi, da bi se ta mogoče bolj postavil zase in mu že enkrat izpulil tisto igračo.
Teorijo jim pač razložimo user posted image (stotisočkrat), z medsebojnimi kontakti user posted image (dobrimi in slabimi), pa se verjetno, kljub naši zadregi naučijo več.... in tako odrastejo vsi v lepo vzgojene, nezafrustrirane....user posted image


(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
23.6.2009 12:36:24   
mamamajča
Jaz bom čisto na kratko - živ otrok NI poreden otrok, in živahnost našega otroka nima veliko s tem, če ga vzgajamo dobro ali slabo.
Moj otrok je izjemno priden in poslušen, je pa živ. vesel in razigran, pravi raziskovalec, jaz bi mu rekla "animator," ker te ne pusti za sekundo ne z resnim obrazom na licu.
Je živ, vedno se mu dogaja in hvala bogu, da je tako. Vem, da je zdrav, poln volje in motivacije po odkrivanju vedno novih reči.
Kaj si drugi mislijo? Kaj si pa bi?
Vsi mi pravijo, da je poln energije in pravi veseljak. To pa ne pomeni, da mi skače in nori po trgovini, ......

(odgovor članu aleira)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
23.6.2009 12:57:10   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: aleira

Kot mama živahnega otroka sem v zadregi, ker se ne obnaša po mojih pričakovanjih in ne morem v miru popiti kave, mama bolj mirnega otroka pa si želi, da bi se ta mogoče bolj postavil zase in mu že enkrat izpulil tisto igračo.
Teorijo jim pač razložimo user posted image (stotisočkrat), z medsebojnimi kontakti user posted image (dobrimi in slabimi), pa se verjetno, kljub naši zadregi naučijo več.... in tako odrastejo vsi v lepo vzgojene, nezafrustrirane....user posted image




Zakaj le?
Moj ni z mano na kavi nikoli pri miru? Kako naj jaz od dve leti in pol starega otroka pričakujem, da bo ob meni mirno sedel, dokler jaz kofetkam???
Mu vzamem s sabo kak avtek ali pa je s skirojem, da lahko dirka tam po ploščadi in ga vidim.
Nikoli nisem v zadregi zato, ker je živahen.

(odgovor članu aleira)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
24.6.2009 16:11:37   
Kamejka
Sem mirna mamica, moj otrok pa zelo nežen, nepokvarjen otroček. Vsi ga hvalijo, ponosna sem nanj.user posted image
Doma tudi..VČASIHuser posted image , ko pa ni, pa sem rahlo živčna no, kaj čem..pač ima zamašena ušesa na čase, tepe me ne sicer, ker me je enih 3 krat pa sem naredila konec temu. In ko se je to obdobje tepeža končalo, je prišlo drugo obdobje, se je tisto končalo, sedaj je spet obdobje, ko moram biti dosledna itd..in tako bo do njegovega 40. leta starosti?user posted image user posted image user posted image
Mine prehitro!user posted image


(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
26.6.2009 15:08:20   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Kamejka

Sem mirna mamica, moj otrok pa zelo nežen, nepokvarjen otroček. Vsi ga hvalijo, ponosna sem nanj.user posted image



Kako pa izgleda pokvarjen otroček?

(odgovor članu Kamejka)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: mamice "mirnih" otrok,kako doži...
1.7.2009 7:56:16   
mamamajča
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Kamejka

Sem mirna mamica, moj otrok pa zelo nežen, nepokvarjen otroček. Vsi ga hvalijo, ponosna sem nanj.user posted image



Kako pa izgleda pokvarjen otroček?


Hmmm.... mislim, da se je pomotoma takole izrazila. Tudi mene zanima, kako to izgleda.user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?