|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prezivnina - krediti
10.11.2008 23:13:49   
Anonimen
300€ je reala, brez luksuza.


Ja, seveda user posted image .
Mati samohranilka, ki zasluzi povprecno placo, samo vrtca placa 200€. Samo tega ti itak ne mores vedeti.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prezivnina - krediti
10.11.2008 23:23:19   
Kerensa*
Koliko vrtca plačuje samohranilka s povprečno plačo in povprečno preživnino, res ne vem, ampak preživnina je pa še vedno očetov polovični delež za stroške z otrokom... in če se od preživnine plača vrtec, se od materinega deleža pač plača ostalo... vse, kar sem jaz napisala, je samo to, kako se stvari večinsko določajo... nikjer pa nisem napisala, da je to fer, sploh v primeru, kakršnega je omenila Jana... preživnine so nizke v veliki večini tudi zaradi lažnih samohranilk, lukenj v zakonu je toliko, da jih nihče niti prešteti ne zna, vrtci pa svinjsko dragi oz. v nikakršnem sorazmerju s povprečno plačo in življenjskimi stroški... tako, da mislim, da je z moje strani ta debata kar zaključena z besedami, da sistem ni pošten (kdo je pa krivec, se pa lahko pregovarjate dalje, kajti meni se ne da).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prezivnina - krediti
11.11.2008 17:32:53   
lillchy123
samo eno vprašanje glede kreditov. A kredit za stanovanje (vzet je bil takrat, ko sta bila še v zvezi , zato ji mora polovico stanovanja tudi izplačati) se pa pri upoštevanju preživnine upošteva?  al je spet odvisno od sodnice?
sej zakone mamo pa itak za user posted image  tisti ki ima, mu ni treba dat nič, tisti pa ki nima, mu še to vzamejo user posted image

_____________________________

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prezivnina - krediti
11.11.2008 19:29:46   
Medeja75
Drage punce... Mi je kar hudo, ker sem jaz povzrocila tole slabo voljo. Iz napisanega sklepam, da doloceni sodniki take kredite upostevajo, doloceni pa ne. Ali to drzi?? Ja, ce je temu tako, je pa res hudo cudno.
Bom pa dodala samo se moj komentar. 150 € morda za 7 tedensko dete res ni malo. Vendar pa ta otrok raste in s tem tudi stroski. Torej stroski med leti sploh niso primerljivi. In tukaj je problem. Kolikor jaz vem, pa se prezivnine povisujejo samo z inflacijo. Je pa tako, da sem ze naredila stroskovnik tako, kot mi je predlagala ena od punc. Torej, trenutne stroske. Dokler si tega zenska ne naredi, sploh nima smisla, da kaj komentira. Ze sedaj so presenetljivo visoki!!! Pa prisezem, da nisem nic "razmetavala" z denarjem. Je pa res, da moram cisto vse kupit. Obleke, obutev, oprema....
No ja... Nekako bomo ze. Kot moja mama pravi: mame bi za otroke dale se ta zadnje gate s svoje riti. No, pri ocetih pa ni vedno ravno tako... Takle mamo!!

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prezivnina - krediti
11.11.2008 21:01:32   
Anonimen
Koliko vrtca plačuje samohranilka s povprečno plačo in povprečno preživnino, res ne vem,


Neznanje prava ne opravicuje. Prva lekcija iz prava, btw user posted image .
Sicer si pa lahko to komot zracunas ali pa meni verjames.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prezivnina - krediti
11.11.2008 21:10:44   
Kerensa*
Bom kar tebi verjela, Mič... povprečna netto plača slabih 900€, povprečna preživnina cca. 150€, otroški dodatek na to dvoje zanemarljiv, strošek vrtca cca. enakovreden seštevku preživnine in otroškega dodatka... rezultat - za preživetje obeh ostane povprečna plača, torej slabih 450€ na enega... kar niti ni slabo... minus dva vikenda v mesecu, ko je otrok pri očetu, gledano samo s finančnega vidika.

Neznanje prava ne opravičuje česa? Prevelike lenobe za ukvarjanje s popolnoma vsem na RR? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prezivnina - krediti
20.11.2008 15:13:09   
uursa
KO je šla kolegica na sodišče urejat za preživnino,je sodnica upoštevala dohodke od obeh. Hotel ja dat za otroka 50EUR pa kao da vrtec plačuje in tud tko kej da. Pa se je sodnici to zdel mal,ko pa je slišala da ma kredit za avto,ki je vreden 20000EUR,je pa rekla :A za avto lahko date 300EUR na mesec,za otroka bi pa 50!? In zdej plačuje 180EUR preživnine,plače ma pa okol 800EUR. Po moje je velik odvisn od sodnika/ce.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?