|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: A je to res
13.11.2008 8:25:50   
Anonimen
Odgovarjam tistim, ki imate po dva predšolska otroka in se tako bunite za kupovanje plenic, kozmetičnih robčkov, hrane (povzemam od Guppy) itd....Prav želim vam, da bodo  vaši malčki čimprej brez tovrstnih zadev, da ne boste tako socialno ogroženi.
Ob vstopu v šolo je pa itak vse lažje...nobenih plenic, tudi verjetno ne jedo več user posted image
In ja, kot sem že napisala; oba imava pod povprečjem plače (neto nekaj čez 800 EVR), tri otroke in bova plačevala 185 vrtca. Najbrž zaradi plenic, ki so tako drage....Če bi imela dva predšolska, bi plačevala 124 evr, ker bi bila socilano bolj ogrožena družina. Torej država tretita predšolske otroke za zelo velik strošek...to je tisto, o katerem tudi nekatere razmišljate.
No, bomo videli vaša mnenja, ko boste dobili prve položnice iz šole user posted image
Jaz osebno samo želim, da država ne reže samo enim srečnežem kos kruha...pa ne da ne privoščim drugim, ampak življenje je res drago, in če odreže potico nekaterim želim imeti vsaj drobtinice....


< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.11.2008 8:36:01 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: A je to res
13.11.2008 8:32:41   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

tudi verjetno ne jedo večuser posted image

očitno res ne, ker me smo full na boljšem ker so že v šoliuser posted image  in si sami kruh služijo, pa tukaj razmišljam o našem 12 letniku ki poje 3x tolk kot jaz pa me ni malo skupaj. In jaz sem full na boljšem.

Pa ne vem kje ste prišle do tipične slovenske foušarije. Gre se samo zaradi tega da je v zakonu ena velika luknja in samo nekateri jaz jim pravim "srečneži" padejo vanjo. In zakaj srečneži, ker jim je uspelo eno dobro stvar od države potegnit in HB da je tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: A je to res
13.11.2008 8:45:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja


Pa ne vem kje ste prišle do tipične slovenske foušarije. Gre se samo zaradi tega da je v zakonu ena velika luknja in samo nekateri jaz jim pravim "srečneži" padejo vanjo.


V bistvu se bojijo samo za lastno rit.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.11.2008 8:46:06 >

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: A je to res
13.11.2008 9:04:57   
lemavrica
In zdej če se ne strinjam s tem zakonom sem fouš in drugim ne privoščim sreče. Ah dejte no. Očitno ene niste razumele,da ni problem v brezplačnem vrtcu za drugega ampak v tistem še dodatno znižanem razredu za drugega.

Guppy meni je vseeno kako bi to popravili, lahko tudi tako da še nam znižajo še za dodaten razred, samo naj bo pošteno.

Kaj ima pa kdo doma, s čim se vozi, kje živi, ... me pa čisto nič ne briga. Jaz tega ne izpostavljam in me res ne briga kaj imajo drugi.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: A je to res
13.11.2008 9:39:39   
lumpa6
no bom pa še jaz

imam 5 mulčkou, za 4 sem plačevala vrtec, za najstarejšo sedaj je v 3 letniku brez štipendije, pač plačujem vse, razen tistega toplega obroka, beri sendvič, dva šolarja, no kar staneta, v šoli pač ni plačilnih razredou, samo plačaj,user posted image user posted image , pol sta pa še tamala, 5 letnik gre jeseni v vrtec, tako da ostane namlajši, ki bo pa dobiu svojo položnicouser posted image user posted image , ja adijo brezplačnost

me stane pa ne jamram sem se sama odločila da jih bom imela ,sem vesela da jih imam, vsak dan ko se zbudim jim rečem rada vas imam, naj se jim kaj ne zgodi, energijo pa vsmerjam v pozitivnost

pa ne govort, da smo imeli vsi enake možnosti šolanja, izhajam iz razbite družine, oče pijanec, pretepač, sicer privatnik, samo pozabu je da, smo mi njegovi otroci, delali zato da je on lahko piu, nas pretepau...no to je že drug zgodba

pri 15 sem se zaposlila in delala šolo ob delu..

sedaj imam svoje otroke, pa z veseljem plačam, samo da so srečni, da imajo lepo in zdravo otroštvo

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: A je to res
13.11.2008 9:40:30   
rumba
Sem ena izmed srečnic, ki ima vse tri v vrtcu.user posted image  Seveda sem vesela, da plačam samo za najstarejšega. Se pa popolnoma strinjam, da zakon ni pravičen do tistih, ki imajo strejše otroke. Tudi mi ni jasna tista olajšava oz. znižanje za en razred pri nastarejšem.user posted image  Je pa res, da je to ostanek prejšnjega zakon, kjer se je znižalo plačilo za en razred STREJŠEMU (ne mlajšemu, kot je ena prej napisala!), torej če sta bila eden v 1. in eden v 2. starostni skupini, se je znižalo tistemu v 2. starostni skupini (torej slabša varianta). Po moje so ob pripravi novega zakona tole gladko spregledali, ker res ni logično, da ostaja tudi v novem.
Sicer pa bodo tudi moji kmalu v šoli in bom tudi jaz plačevala za enega vrtec in druga dva šolo. Pa tudi moji bodo požrešni trinajstletniki...... Pridemo tudi mi tja.user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: A je to res
13.11.2008 10:34:51   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Jaz osebno samo želim, da država ne reže samo enim srečnežem kos kruha...pa ne da ne privoščim drugim, ampak življenje je res drago, in če odreže potico nekaterim želim imeti vsaj drobtinice....

A to ni nevoščljivost, boš rekla?

Zakoni so včasih pisani za določene skupine ljudi. Dajmo ukinit še vse ugodnosti upokojencem, mladim družinam itd... ker zakaj bi pa ena mlada družina dobila ceneje stanovanje kot ti? Pa bog ne daj, da imajo eni otroci štipendije, ker tvoj otrok se pa brez štipendije težje šola. Oh, če bi vsaj dobil še drobtinice TE potice?

Mi je pa smešno, da obračaš moje argumente na glavo. Iz obupa?
Jaz nisem napisala, da starejši otroci družini ne pomenijo stroška, želela sem te samo opozoriti, da si spregledala dokaj pomembno dimenzijo v svoji hudi finančni analizi.

Napaka ali ne v zakonu... s tem, da si nevoščjiv nekomu, ker za dva otroka plačuje 160 evrov, ti pa z enakimi dohodki na družinskega člana plačuješ 180 evrov.... s tem pokažeš svoj pravi obraz. In s tem, da se to ukine, morda škodiš mnogo družinam, ki mogoče še teh 160€ težko odplačajo. Kaj imaš od tega???? Tvoja cena vrtca je še vedno enaka, nekomu je pa TEŽJE.

Samo v razmislek...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: A je to res
13.11.2008 10:41:33   
mala maja
in kdo govori o ukinitvi zakonauser posted image

Gre se zato, da naj ga spremenijo in naj vsem omogočijo enako. Pa spet poudarjam da govorimo o tistem razredu nižje, ne brezplačnem vrcu za drugega otroka, kar sicer kot so ti že punce povedale tudi ni fer po eni strani. Amapk ej aleluja da imajo vsaj to eni v + in jim iz srca privočim.

In če pogledaš za OŠ je treba vse plačati, srednješolci imajo regresirano malico. Zakaj pa do tega niso upravičeni osnovnošolci? Če se že gremo tolk na ostrouser posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: A je to res
13.11.2008 10:52:31   
mala maja
aja pa sprašuješ zakaj se tolk kregamo in bunimo.
Za dobro naših mulčkov, ker če konec koncev pogledaš tisti + ostane v družini in s tem se standard družine viša. ne pa niža tako kot sedaj.

Pa če še vedno ne razumeš ti bom pa v številkah napisala.

dve družine s tremi otroci (in spet na enakem dohodku na družinskega člana)
v prvi so vsi trije v vrtcu in spadajo v 2 plačilni razred (plačujejo pa enega nižjega torej 1. razred) torej plačujejo okoli 80€, drugedva sta zastonj v vrtcu.

v drugi sta dva v šoli recimo 1 in 3 razred, sta v podaljšanem bivanju in imata kosilo. Njuna malica+ kosilo znaša  2 x 60€ torej 120€ + tretji, ki je v vrtcu v drugem plačilnem razredu in je to cca 100€ Torej skupaj 220€.

pa nima veze je tukaj lahko tudi družina ki ima enega doma drugega v vrtcu, ali enega v šoli, drugega v vrtcu.

In kje je potlej logikauser posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: A je to res
13.11.2008 11:10:25   
sazi
Huda debata v katero se mi ne da vpletat. Lahko pa probaš še 2. razjasniti spodnjo nejasnost:

Pa mene ne moti da ima drugi vrtec zastonj, super. Mi pa ne gre tisti popust za prvega.


Tisti, ki imajo 2 otroka v vrtcu (ali več) so že od prej dobivali položnice, kjer je imel starejši otrok plačilo za razred nižje. Kolikor mi je znano, je ta popust plačala občina.
Zdaj starši z več otroci še vedno dobijo položnico za oba otroka. Npr. za mlajšega 5. plačilni razred, za starejšega 4. plačilni razred - kot prej - torej za starejšega razred nižje. Na položnici za mlajšega pa piše, da plača država - kar občine prav nič ne briga. Oni dobijo položnico plačano - pač od države, ne od staršev, še naprej pa sponzorira starejšega otroka za 1 razred - kot prej.

Kar se pa ugodnosti, foušije in zakonov tiče.... nikoli ne more biti enako za vse. Pa četudi bi bilo, bi se jih našlo polno, ki jim ne bi bilo prav, ker ko so pa oni.... pa te enakosti ni bilo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: A je to res
13.11.2008 11:20:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Jaz osebno samo želim, da država ne reže samo enim srečnežem kos kruha...pa ne da ne privoščim drugim, ampak življenje je res drago, in če odreže potico nekaterim želim imeti vsaj drobtinice....

A to ni nevoščljivost, boš rekla?

Zakoni so včasih pisani za določene skupine ljudi. Dajmo ukinit še vse ugodnosti upokojencem, mladim družinam itd... ker zakaj bi pa ena mlada družina dobila ceneje stanovanje kot ti? Pa bog ne daj, da imajo eni otroci štipendije, ker tvoj otrok se pa brez štipendije težje šola. Oh, če bi vsaj dobil še drobtinice TE potice?

Mi je pa smešno, da obračaš moje argumente na glavo. Iz obupa?
Jaz nisem napisala, da starejši otroci družini ne pomenijo stroška, želela sem te samo opozoriti, da si spregledala dokaj pomembno dimenzijo v svoji hudi finančni analizi.

Napaka ali ne v zakonu... s tem, da si nevoščjiv nekomu, ker za dva otroka plačuje 160 evrov, ti pa z enakimi dohodki na družinskega člana plačuješ 180 evrov.... s tem pokažeš svoj pravi obraz. In s tem, da se to ukine, morda škodiš mnogo družinam, ki mogoče še teh 160€ težko odplačajo. Kaj imaš od tega???? Tvoja cena vrtca je še vedno enaka, nekomu je pa TEŽJE.

Samo v razmislek...



Tebi v razmislek. Nikjer nisem govorila, da naj bi se zakon ukinil, ti pa ki tako privoščiš drugim pa nisem zasledila, da bi želela nam, ki od tega nimamo nič vsaj plačilo enega razreda manj ampak se celo buniš, kaj za vraga se pa mi gremo, ki od tega zakona nimamo nič. Za moje pojme se bojiš in skrbiš samo za lastno rit in nič drugega.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: A je to res
13.11.2008 11:23:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Zakoni so včasih pisani za določene skupine ljudi.



A tako?????????????user posted image Torej si ti en posebnež? Določena skupina? Kakšna, črna, bela, arijska rasa?


(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: A je to res
13.11.2008 11:30:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Oh, če bi vsaj dobil še drobtinice TE potice?



Kje lahko prebereš, da sem napisal drobtinice TE potice? Kdo zdaj obrača besede?

Sicer pa itak leta 2010 plačate tisti, ki boste imeli prvega otroka starega 5 let samo še polovično. Upam, da vam bo lažje. Iz srca.


< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.11.2008 11:38:45 >

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: A je to res
13.11.2008 12:15:06   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Zakoni so včasih pisani za določene skupine ljudi.



A tako?????????????user posted image Torej si ti en posebnež? Določena skupina? Kakšna, črna, bela, arijska rasa?


Hahahahahahaha user posted image user posted image user posted image

Ja, tudi za mojo raso je pisan zakon, ki predvideva olajšave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: A je to res
13.11.2008 12:17:13   
dream3
Sem samo nabrzino prebrala tole razpravo o ceni vrtcev. Sama imam dve šolarki, na brezplačnem šolanju in višina položnic za ta mesec je 75 eur za mlajšo (zajtrk, koslilo pop.malica in fotokopije) in 40 eur za starejšo (malica, ekskurzija in fotokopije) in najmlajša gre decembra v privat varstvo, ker vrtca nisem dobila (septembra ni bila stara dovolj ). user posted image  

Se pa decembrka strinjam s teboj v celoti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: A je to res
13.11.2008 12:34:42   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
ti pa ki tako privoščiš drugim pa nisem zasledila, da bi želela nam, ki od tega nimamo nič vsaj plačilo enega razreda manj

A tole si pa spregledala: KLIK

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: A je to res
13.11.2008 12:41:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
ti pa ki tako privoščiš drugim pa nisem zasledila, da bi želela nam, ki od tega nimamo nič vsaj plačilo enega razreda manj

A tole si pa spregledala: KLIK



A samo plačilo enega razreda manj nam privoščiš? user posted image user posted image

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: A je to res
13.11.2008 12:51:52   
guppy
Glej, jaz nimam nič proti tebi osebno, niti proti tvojemu mnenju. Sem želela podati svoje argumente.

Ti pa iskreno iz srca povem (pa se mi lahko smejiš, če hočeš), da mi je žalostno, ker vsak dan slišim kak komentar na to, kako je pri drugih boljše. Kako drugi dobijo več dopusta, večjo plačo, popust pri opremi, podaljšano porodniško... "jaz pa ne". Samo TO sem hotela povedat, matematične izračune na stran... Kot človek človeku.

Zdaj se pa posmehujte.

< Sporočilo je popravil guppy -- 13.11.2008 12:52:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: A je to res
13.11.2008 13:18:05   
Anonimen
 
Guppy, saj se ti ne posmehujem, samo na šalo sem hotela obrnit.user posted image
Al skleneva premirje tako user posted image , ali tako user posted image ? Kaj bi?


< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.11.2008 13:20:49 >

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: A je to res
13.11.2008 13:36:09   
guppy
Jaz sem  user posted image   tip človeka
(mislim na primirje, ne na alkohol)
user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: A je to res
13.11.2008 14:45:44   
Jumpy
Če bi bil vrtec v celoti brezplačen, pa šola tudi, ne bi bilo prepirov. user posted image  Tako enostavno je to.user posted image

Sicer se pa strinjam, da ni pravično, da zakon upošteva le družine z večimi predšolskimi otroci, družine, ki so ravno tako lahko številčne, vendar s starejšimi otroci pa ignorira.

Meni osebno zakon zelo pomaga, vendar le še naslednje leto, nato bom plačevala polno.

In naj povem še, da sem zelo vesela, ker so šolske položnice za več kot dvakrat nižje kot so bile vrtčevske. Za družine z nizkimi prihodki pa je ta znesek verjetno večji kot so plačevali za prvi ali drugi plačilni razred. a, ja, pa nimam visokih prihodkov - niti slučajno.

Krivic je polno. Vsak se mora boriti za svojo pravico. Tudi mene boli pri srcu, ker nekateri plačujejo manj davkov, manj vrtca kot jaz, dohodke pa imajo blazno visoke. In to le zato, ker se nakazujejo nizke plače, ostali denar pa na roke. Moram službo menjat in it k privatniku za malarja. user posted image  

< Sporočilo je popravil Jumpy -- 13.11.2008 14:46:47 >


_____________________________

Hopla, hopla sem in tja,... :))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: A je to res
13.11.2008 15:08:52   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Je pa še nekaj zelo ZANIMIVO.

Tukaj pogumno bentite čez to znižanje. Vaša filozofija je torej "zvišajmo cene, da bo za vse enako".
A ni to žalostno? Potisniti druge v slabši položaj, da si sam bolj zadovoljen z ureditvijo?

Nisem še slišala, da bi katera rekla, kako bi bilo fajn, da se še za druge zniža ta en razred... vse samo v smeri, da se drugim zviša...
res zanimivo... totalna foušarija.


se strinjam z napisanim!....
js menim takole: če že js ne dobim, zakaj nebi kdo drug (ne pa: če js ne dobim, ne sme noben drug!???)


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: A je to res
13.11.2008 16:36:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Je pa še nekaj zelo ZANIMIVO.

Tukaj pogumno bentite čez to znižanje. Vaša filozofija je torej "zvišajmo cene, da bo za vse enako".
A ni to žalostno? Potisniti druge v slabši položaj, da si sam bolj zadovoljen z ureditvijo?

Nisem še slišala, da bi katera rekla, kako bi bilo fajn, da se še za druge zniža ta en razred... vse samo v smeri, da se drugim zviša...
res zanimivo... totalna foušarija.


se strinjam z napisanim!....
js menim takole: če že js ne dobim, zakaj nebi kdo drug (ne pa: če js ne dobim, ne sme noben drug!???)


Daj, daj, nehaj lapat. Ne začenjaj prepira.



< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.11.2008 16:39:08 >

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: A je to res
13.11.2008 19:49:38   
Anonimen
Sicer pa, foušija gor ali dol, tudi ve niste svetnice in v položaju kot smo mi, bi isto pljuvale ta zakon. Ja, valjda, vi imate korist, mi naj bomo pa lepo tiho, da si ja kdo ne bi premislil in se slučajno spomnil spremeniti ta zakon. Ker denarja je omejeno, take ugodnosti pa sigurno več ne bi imeli, če bi jo imeli tudi mi.  In tisto lapanje, da privoščite drugim, da bi tudi, če bi imeli vi manj želeli drugim, da imajo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: A je to res
13.11.2008 20:12:47   
LINA31
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

IZVIRNO SPOROČILO: guppy

Je pa še nekaj zelo ZANIMIVO.

Tukaj pogumno bentite čez to znižanje. Vaša filozofija je torej "zvišajmo cene, da bo za vse enako".
A ni to žalostno? Potisniti druge v slabši položaj, da si sam bolj zadovoljen z ureditvijo?

Nisem še slišala, da bi katera rekla, kako bi bilo fajn, da se še za druge zniža ta en razred... vse samo v smeri, da se drugim zviša...
res zanimivo... totalna foušarija.


se strinjam z napisanim!....
js menim takole: če že js ne dobim, zakaj nebi kdo drug (ne pa: če js ne dobim, ne sme noben drug!???)



Se podpišem pod Sandrin post....user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroke uspavam zgodaj
Moji otroci so vedno šli zgodaj spat. Zapadli smo v rutino, ko so smo se odrekli dnevnemu spancu, približno tretje ali č...
Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?