|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 8:40:24   
kalbo
Prvi problem Slovenije v zvezi s šolskim sistemom je ravno miselnost, da brihtni in sposobni otroci pa res niso za poklicne šole. To se v besedah ravnateljice Škofijske gimnazije lepo vidi in marsikak talent za odličnega mizarja, ali pa odličnega mehanika (ti so v tujini bolj spoštovani od akademikov) je zatrt z mislijo, da mora pa ravno na gimnazijo in na fakulteto. Potem imamo pa kup nesposobnih inžinirjev, ki mislijo, da so vso pamet sveta pojedli, na drugi strani nam pa manjka obrtnikov, mehanikov. Jest bi jo samo vprašal, če ima doma WC, pa omaro, kamor zlaga cunje, pa če hodi po parketu, pa prižiga luči, pa ima plin, pa konec koncev avto....če res misli in hoče, da ji v prihodnosti rihtajo te stvari odpadniki šolskega sistema. In tukaj v takem odnosu je problem. Potem na takih šolah seveda učijo nesposobni učitelji, ki jim manjka pedagoške izobrazbe in potem je stanje tako kot je. Sam prihajam z Vegove 4 zelo priznane šole, ki mi je dala veliko znanja, samo žal bore malo strokovnega. Imeli smo top klaso učiteljev za Slovenski jezik, matematiko, fiziko, pri strokovnem delu je bil pa poden. Križno vezavo recimo sem se naučil sam, pa bi jo moral poznat vsak elektrotehnik.

Še vedno pravim, da tak učitelj, kot je bil na posnetku nima kaj iskat v razredu. Učitelj je tam, da drži avtoriteto. Res je, da se bo še vedno našlo nekaj dijakov, ki bodo razgrajali, samo tam na posnetku je vsesplošni kaos. Meni je moja razredničarka zadnjič po telefonu še po desetih letih zaprla usta. Zatrokiral sem pred njo ko šolarček. Pa ta ženska ni rabla bit terorist, pa je mela vedno red in ga ima še danes. Rojena za učiteljico. ravno ona nam je zadnjič na obletnici mature potožila, da je za nas potrebovala tri dni, zdaj potrebuje cel mesec, da spravi razred v red. Rekla je, da zadnja leta celo starši lažejo v šoli, da zavarujejo za svoje otroke.

Drugi problem je pa vzgoja. Ljudje svojim otrokom preveč pustijo, jih ne vzgajajo. Ko ušpiči traparijo v šoli, ne kaznujejo svojega otroka, ampak raje krivijo učitelje.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 21.11.2008 8:43:02 >

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 8:45:07   
mayy
IZVIRNO SPOROČILO: alička

Tole s samohranilci je tudi mene zmotilo...




Tudi mene je zmotilo, kajti sem samohranilka, pa je moj 13 letni sin čisto o.k. nimam nobenih problemov ne doma, še manj pa v šoli. So otroci iz "urejenih" družin problematični. Zato prosim ne posplošuj in ne tlači vse v en koš, kajti samohranilstvo ni vzrok za otrokovo nasilnost.


_____________________________

Biti to kar smo in postati to kar smo zmožni, to je edini cilj življenja!



(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 8:48:23   
Šaki
user posted image user posted image bravo kalbo

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 8:48:31   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Rekla je, da zadnja leta celo starši lažejo v šoli, da zavarujejo za svoje otroke.

Drugi problem je pa vzgoja. Ljudje svojim otrokom preveč pustijo, jih ne vzgajajo. Ko ušpiči traparijo v šoli, ne kaznujejo svojega otroka, ampak raje krivijo učitelje.


No, točno o tem govorim tudi jaz. Na tak način res ne bomo daleč prišli.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:12:24   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Drugi problem je pa vzgoja. Ljudje svojim otrokom preveč pustijo, jih ne vzgajajo.


Tudi jaz sem mnenja, da je dosti krivde pri starših.

Sam proti njim pa nimaš kaj, svojega otroka vsak vzgaja kakor mu paše. Torej ne bo nikoli bolje? Bo samo še slabše? Saj veliko staršev danes živi za svoje službe, prihaja pozno domov, otrok ima doma vse kar si naprdne (da bo pač srečen ane?!), ima TV v svoji sobi, računalnik, vse filme tega sveta- saj se lahko sam zamoti?! Družinske vrednote, skupni trenutki, mala presenečenja in predvsem ogromno ljubezni, ki jo mora otrok čutiti od starša (pa ne preko daril), so pa postavljeni na stranski tir... Potem je takih staršev vedno več, če je vedno več otrok tako problematičnih? Saj ti problematični otroci po mojem mnenju samo iščejo pozornost, ljubezen, naklonjenost- ki jih v materialnih dobrinah res ne morejo dobiti. Potem pa za to počnejo vse mogoče stvari...

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Rekla je, da zadnja leta celo starši lažejo v šoli, da zavarujejo za svoje otroke.
Drugi problem je pa vzgoja. Ljudje svojim otrokom preveč pustijo, jih ne vzgajajo. Ko ušpiči traparijo v šoli, ne kaznujejo svojega otroka, ampak raje krivijo učitelje.


Otrok pa na žalost dobi s tem čisto napačne informacije.
Starš me varuje, ima me rad. Tudi pred učiteljem me brani- se pravi, bom delal tako! Vsaj tako dobim nek občutek, da me nekdo varuje in ščiti. Opazijo me pa očitno šele, ko začnem delat neumnosti.
Vse za občutek, da jih ima nekdo res rad... :(


_____________________________

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:20:49   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: mayy

IZVIRNO SPOROČILO: alička

Tole s samohranilci je tudi mene zmotilo...




Tudi mene je zmotilo,


Tudi mene, pa nisem samohranilka.

Je pa možno, da so otroci iz enostarševskih družin bolj "problematični", ampak reba se je vprašati, zakaj.
Jaz mislim, da zato, ker imajo slabšo samopodobo. To pa imajo tudi zato, ker se vse preveč izpostavlja od vrtca naprej, kako pomembna je družina v smislu mame, očete in otroka. Povsod je treba risat mamo in očeta, pa pisat o družini, o mami in očku, seveda. Meni je grozljivo, kako morajo biti otroci, ki nimajo očet, ob tem prizadeti. A kdo sploh nanje pomisli takrat? Vzgojiteljice, učiteljice?
Zadnjič sem gledala predstavo za otroke v gledališču. O nosčenosti,. Pa je tudi vmes bilo poudarjeno, kako pooooomemben je očka, pa da hočeta ravno TEGA očka (mamica in še nerojeni otroček) in nobenega drugega. Saj nisem vedela, ali mi naj bo slabo ali kaj!

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu mayy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:25:46   
Anonimen
Mene pa vse skupaj sploh nič ne čudi.
Ker otroci niso več otroci, starši pa starši. Otroci so princi in princeske, mali bogovi.....starši so pa na svetu sam zato da jim v vsem takoj ugodijo, ker če jim ne pa zavirajo njihovo kreativnost in samostojnost.

Pomanjkanje časa je pa meni osebno najbolj bebast izgovor kar sm ga slišala. Ker včasih so pa res imeli ful časa....sploh na podeželju, sploh kkšna delovska familja k sta v treh smenah delala. Problem je v tem kako sedaj zabijemo svoj cajt, ne v tem da ga nimamo.

< Sporočilo je popravil brisačkarca -- 21.11.2008 9:29:45 >

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:35:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka
Najhujši pa so otroci iz ločenih ali drugače neurejenih družinskih razmerjih

Tole me je pa pošteno zmotilo, decembrka. user posted image  A starš samohranilec je kar avtomatično neurejen, njegov otrok pa problematičen?


Se opravičujem vsem, ki se ob tem počutite prizadete. Res nisem hotela tako posploševat. V mislih sem imela namreč par otrok (hčerinih sošolcih), ki so zaradi ločitve staršev kar naenkrat postali nemogoči, polni nasilja....da ne omenjam motenja pouka, izrazov. In tudi obe razredničarki sta to tudi potrdili, da je prišlo pri dotičnih otrocih  zaradi razmer v družini, za katere so zvedele šele naknando, ko so bili starši klicani v šolo.  Mislim pa, da je tudi razlika, zakaj gredo starši narezen. Ali zaradi nasilja, ali kar čez noč zaradi varanja....ne vem no, predvidevam. Nisem strokovnjak, podajam samo svoje mišljenje in kar smo se pogovarjali v šoli. Sem pa sama odraščala brez očeta in vem, da je to zelo zelo hudo, sploh če nisi v sebi trdna oseba.  O, se pa zavedam, da lahko narediš na vzgoji "vsega in svašta" pa še zdaleč ni takega učinka. Jaz sama vem, da sem marsikdaj jih "slabo" vzgajala, vse to zaradi tega, da bi bilo ja otrokom lepše kot je bilo meni. Žal že popravljam, kot je napisala Volga; prevzgajam.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 21.11.2008 9:51:23 >

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:36:26   
Nalini
Dragi moji,..... samo 3 dni bi bili v razredu pa bi videli kakšne so zadeve v resnici.

V nekaterih razredih je zelo lepo poučevati, tudi kakšen dolgojezičneš ne pride tako do izraza. So pa razredi, kjer so določeni posamezniki nemogoči (2 imaš v razredu pa ti peljeta celo uro - če hočeta).

In kdo je kriv???? Starši. A mislite, da učitelji ne reagiramo? Jaz sem vedno in vedno bom in tudi vsi ostali, ki jih poznam. Če pa otrok pred starši pošlje vse v p.m. in ne posluša niti staršev,.... kako bi pa naj učielje, pedagoga, ravnatelja? Tam kjer starši ne reagirajo ne moremo učitelji nič,.... pa lahko gremo do ministra. Edina svetla točka je, da se letos lahko prešola učenca na drugo šolo brez strinjanja staršev. samo dvomim, da bo dotične ta zadeva spametovala.

(Zgodba pa gre nekako tak.... pri 13 letih je otrok car in ne posluša več staršev in upa narediti vse kar mu roji po glavi,...... v pričo staršev vse pošlje k vragu in ne pokaže kanček obžalovanja,.... starši sploh ne reagirajo, ker so nemočni -  ker je prepozno,.... pri 15 jih tepe ..... nažalost).  - takih primeorv je ogromno,.... prisoten je v veliki meri alkohol + droge

Meni večkrat gre na jok, ko gledam in sem pa službeni dolžnosti vpletena v take zgodbe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:38:05   
Anonimen
Bi rekla, da se osnova problema začne že daleč pred šolo, pred samim vrtcem. Začne se doma. Danes polovica staršev ne zna postaviti meje. Govorijo, govorijo, govorijo, a nič ne ukrenejo. Otroku je treba dati vse, nič pa se od njega ne sme zahtevati. To, kar je napisala Volga: do tretjega leta vzgajaš, do šestega prevzgajaš in nato imaš, kar imaš.
In če se pri treh letih teka za otrokom in moleduje, naj nekaj poje, če se dvoletniku samo ponavlja, da se knjigic ne sme metat, pa on to še vedno dela in se nič ne ukrene, npr. knjigico vzame, če starši moledujejo dvoeltnika, da naj že grejo domov ter podlegajo znova in znova izsiljevanju z jokom, potem se pač problem ne more rešiti, temveč samo večati in večati in večati. Desetletnika, ki vedno dobi vse, kar se spomni, če ne na lep pa na grd način, je težko prepričat, da so na svetu tudi drugi ljudje, ki imajo pravtako svoje pravice in ne more on svojih želja uresničevati prek drugih ljudi.

Če imaš v razredu enega, dva otroka, ki jima je vse dovoljeno, potem še nekako porihtaš zadeve. Če jih takih pol, potem pa mora biti učitelj hudičevo samozavesten, pameten, premeten, da red sploh vzpostavi, kaj šele vzdržuje. V osnovi pa je takih ljudi mogoče 10%. Ki znajo vedno udariti po mizi. Če imaš za sabo podporo staršev, se mi ne zdi problem. Če pa otroci obvladujejo starše, potem je red zelo težko uveljaviti.

Torej, dokler ne bodo starši že od zelo majhnega otrokom postavili meje in zavedanje, da morajo upoštevati tudi druge ljudi, da nimajo samo pravic, temveč tudi odgovornost, do takrat še tako strog šolski red ne bo veliko pomagal, naj se gre za poklicne šole ali za elitne.
Prva avtoriteta so starši.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 21.11.2008 9:39:24 >

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 9:55:46   
Anonimen
To sem hotela še napisat, pa ne morem  več popravit, da v opisanem primeru ni šlo to za samohranilke, ampak tudi za družine z "novim" očkom ali mamico. In na ta način izražajo otroci svojo žalost. Mislim pa na 10 let starega otroka. Dovolj imeti vsega, materialnih dobrin, potuhe itd.. kot je opisala Ankica in še druge, je pa tud problem.
A poznate tisti pregovor? Preden sem imela otroke sem poznala 100 teorij o vzgoji, danes imam 5 otrok, a teorije ne poznam nobene več. - Sem napisala malo za šalo, malo zares.

< Sporočilo je popravil decembrka -- 21.11.2008 10:08:15 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 10:03:49   
sonček33
Nalin se popolnoma strinjam s tabo.

Tudi sama močno dvomim, da bo do prešolanja sploh prišlo, ker se vsaka šola bori za vsakega učenca posebaj, saj je glede na št. učencev odvisna količina denarja, ki ga šola dobi.

Sicer pa še zdaleč niso najbolj problematični učenci, ki živijo zgolj z enim od strašev.  Veliko med njimi je takih, ki imajo visoko izobražene starše...ki ščitijo svoje otroke, gledajo an lastni ugled in so se opri tem sposobni spustiti na  najbolj nizko raven, le da ohranijo ugled...pa četudi je njihov otrok še kako problematičen.


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 10:31:23   
mojamura
jaz sem mnenja, da si večina staršev problematičnih otrok, meče lepo pesek v oči, ker vejo, da so z vso svojo vzgojo zabluzili do amena.

recimo, da bi učitelj posredoval pri pretepu punc pred šolo. lahko bi se zgodilo, da bi bil sam tepen. pa 100% bi se našel en 'pameten' starš, ki bi šel tožit tega taistega učitelja.
starši zagovarjajo svoje otroke do konca, čeprav v resnici vedo, da je otrok kriv ter, da je v celi stvari nekaj hudo narobe.

že kar nekaj vas je napisalo - in s tem se tudi jaz strinjam - da otroci več nimajo mej. če jih doma starši ne postavijo - ja kdo pa jih bo??

katastrofa...aja pa decemberka:

nekaj časa sem bila enostarševka družina. zdaj že nekaj let živim z novim partnerjem, ki pa ni novi 'očka' mojemu prvemu sinu. ker oče je le eden in sin to ve. ve pa tudi, da živi z nama in da mora upoštevati oba. star je 11 let in zaenkrat nimamo težav (in da moj prvi zakon je bil poln verbalnega in fizičnega nasilja). tudi mlajšega sina vzgajam po enakih načelih kot starejšega. vem, da nisem idealna mama - a verjamem tudi da take ni....bistvo je to, da se trudim pri vsem, postavljanju mej in razumevanju vzrok - posledica.

_____________________________

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 10:39:26   
viv_
Meni se zdi, da so šle družbene in družinske vrednote v maloro! Na celi črti!

In posledica tega je to, kar je...

Vsak si želi imeti oh in sploh naj otroka. Ne daj bože poklicna ali tehnična šola. Obvezno gimnazija. Pa zraven še zilijon krožkov, da se otrok ja razvija na vseh področjih in nosi domov diplome in priznanja in pohvale. Že v vrtcu imajo nekateri otroci po 100 dejavnosti...

Poleg tega pa vsi furajo še neki imiđ, kako so karieristični in uspešni in ne vem kaj še vse...

Dan današnji je uspeh imeti urejeno družino, ki se lepo zastopi. Uspeh je, da gre lahko tudi med tednom ob 4h popoldne komplet familija na sladoled... To so uspehi! Ne pa armani obleka in Q7 v garaži!!!

In to vedenje otrok je za moje pojme krik po pozornosti. Priden otrok, ki lepo sedi v šoli in dela naloge in ima lep uspeh ne pritegne pozornosti. Pozornost dobi takrat, ko je panika, ko te kličejo v šolo. Tako kot pravijo: samo da se govori, pa tudi če se slabo!

Moje skromno mnenje...

_____________________________

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 10:53:26   
Lianna
Kako naj imajo učitelji avtoriteto če je doma še eni starši nimajo? Sej že ko se bere rr se vidi kako so otroci bogovi in boh ne dej da bi jim že kdo v vrtcu vzgojiteljica kaj rekela, mogoče zahtevala ležanje na ležalniku, če že ne spi. Cel sistem se more prilagajat malim sončkom, ki bodo odrasli v neprilagodljive otroke, ki bodo delali nemir v razredu.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:04:47   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: VRTNICA84

jaz pa se strinjam z tisto dijakinjo. ko je rekla, da so to krivi učitelji, ker ločijo učence po uspehu.


Tudi jaz mislim, da ima pri tem do ene mere ta dijakinja prav. Očitno je še danes tako, kot je bilo včasih, da se dobre učence povzdiguje, tiste, ki pred tablo ne znajo, pa je treba še majčkeno ponižat zraven. Da imajo ja še slabšo samopodobo. In potem to nekje bruhne na dan. Dostikrat je tudi tako. Jaz to čisto verjamem.
No, ni povsod tako, prav za eno osnovno šolo v Kranju sem slišala, kako odlična klima je na šoli, kako znajo popvzdignit tiste učence, ki jim gre slabše. S tistimi namreč največ delajo na način, da imajo otroc različne predstavitve tistega, kar znajo, s tem nastopajo pred razredom  in tako postanejo popolnoma drugačni, z navdušenjem radi hodijo v šolo. Kapo dol pred takimi učitelji, res.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu VRTNICA84)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:08:07   
Mišni
Aja, pa glede tistega, da do treh let vzgajaš, potem do 6 leta prevzgajaš, potem pa imaš, kar imaš - s tem se nikakor ne strinjam.

Pri 6 letih je starš za otroka še vzornik, takrat je vsekakor še zeloooo čas, da se mu pod koćo spravi delovne navade in spoštovanje ljudi. Ta čas je treba izkoristit. Tisto, da mu je starš na zadnjem mestu, na prvem pa vrstniki, ko dejansko ne moreš več skoraj nič naredit, tisto pride v puberteti, tam pri 12., 13. letih, bi rekla.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:11:28   
Jagodka*
Mene je pa najbolj pogrela tista izjava ravnateljice poklicne šole, ko je rekla, da učitelji nimajo kaj posredovati pri ravsanju dijakov.

Ne najboljše je, da se zaprejo v zbornico in čakajo kaj se bo zgodilo.
pa motilo me je da so se vsi med sabo vikali dijakinjo so pa tikali. Že tukaj se je vidlo, da je dijakinja neenakovredni partner v pogovoru

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:27:34   
Micy
Nisem brala vsega ker se mi ne da, bom pa povedala svoje mnenje, glede na to da sem kar nekaj takega probala in videla.

Hodila sem na SUAŠ, srednja upravna administrativna šola. To je poklicna šola. Pa pustmo to, moje mnenje je tako.

Ta dekleta ki ste jih včeraj videli, se hočejo pokazat, da so carice in ne vem še kaj. Eno pripombo imam, mogoče boste planili name ampak, a ste mogoče slišal jezik, ki ga je dekle uporabljalo.
daj majku ti ****, daj, šta čekaš mamu ti,......, no ne bom nadaljevala. To sem rekla in izpostavila zato,ker ko sem jaz hodila v šolo to je 3 leta nazaj, se prov spomnim, kako so se vsak tedn dekleta pretepala pred našo šolo.
Vam povem ena je bla lepš k ta druga, ena je lepš klela k ta druga, nakar so si skočile v lase.
No in vam povem svoj primer, v katerem sem sodelovala. Prijateljica je imela enga tipa, ki je bil všeč še eni drugi, in so se pred šolo steple, jaz sem uletela zravn, jih hotla ločit, na kar sm jih dobila še jest od čist ene druge ženske, k je bla prjatlca od une. Uglavnem za bruhat.
No hočem vam povedat da ta mularija vam ne znam drgač rečt ima vsega preveč. Vsega imajo polne riti.
Mami pa ati financirata šolo, mulc pa na uro hodi gledat u Ljubljano.

Jest mislim da je kle zafurana vzgoja pr starših, pa ni važno slovenci al bosanci al pa italjani, vse je isto.

Ko sem jest začela hodit v prvi letnik, mi je ati takoj objasnu stvari, in je reku točno takole:

Draga Micy zdej greš pa v Ljubljano v šolo, glej kaj boš delala, ker če mi v prvem letniku prneseš popravca te jaz financiral več ne bom. Pa še orala bova. (nagonu bi me k norca). To je men ati reku.

No in veste kaj se je zgodil. Jest sm v prvem letniku dobila popravca angleščino.  14 dni se nisem upala povedat ker sem vedla da bo kriza. no na kar je pršu domu in me vprašu, kje mam spričeval. in mogla sm mu ga pokazat.
Vse sm mu povedala, tako kot je blo in ne ni me nagonu, čeprav sem se tresla k šiba na vodi.
Ampak veste kaj mi je reku. No krasno si si tole zrihtala počitnice. Pol pa stavek ki mi še danes odmeva v glavi.
No Micy, če hočeš še naprej u šolo hodit si poiši službo, ker jaz te financiram nič več.

No in jaz sem si pri 15 letih našla delo prek študenta,in celih 5 let poleg šole redno vsak vikend hodila delat, ker sem v glavi imela to da je šolo treba nardit. Vse mesečne za vlak, vse kavice, vsi cigaretki so šli iz mojega žepa.
No s tem vam hočem povedat da danes mladina ne spoštuje več ne staršev in ne sami sebe še manj pa učitle. Boli jih đoli za šolo, ker jim noben ni reku da šolo je treba nardit. Zato pa je mladina taka kot je.

Kar se pa profesorjev tiče, sploh tistih k so bli včeri na posnetku, bom pa rekla samo tole.
NI VREDN DA DOBI PLAČO KONC MESCA.

Pa veste zakaj, ker nima avtoritete, ker ne spoštuje sam sebe.
Vam povem primer iz mojih srednješolskih dni.

Prof. matematike, prof. slovenčine, prof. nemšičine te so ble carice, pa veste zakaj, ker so mele red.
Prvo uro k smo pršli u razred, se je namest da bi pozdravla, zadrla ko žival. TIIIIIIIIIIIIIIIIIIŠINA.
In mi smo se vsedl in jo poslušal, nadaljevala je v normalnem tonu in nam razložila, da pr njej je red in disciplina na prvem mestu. Ko se dela se dela ,ko se heca se heca. Bla je profesorca k se je znala dijaku prkupt, mu pomagat, ga poslušat. Znala pa je tud pošteno zje..... tistga ki je ni upošteval.

Tem profesorjem, ki so bli včeri tm, mu nobeno usposabljanje ne more pomagat, najprej mora razčistit sam sabo.


No dost je to je moje mnenje zdej me pa pluvite, al pa tud ne.

Pa lep dan vam želim.

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:33:41   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Micy
No dost je to je moje mnenje zdej me pa pluvite, al pa tud ne.



Zakja bi te pa kdo pljuval?

Po moje si ful dobro napisala. Imaš v glavnem zelo prav.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:41:35   
Anonimen
Micy user posted image user posted image

Dodajam; Kje so delovne brigade, kje so tiste punce mlade........



(odgovor članu Mišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 11:43:20   
Micy
Aja še to sm hotla napisat, pa sm pozabla.

Tm zravn naše šole je bla poljanska gimnazija, da ne boste mislni da tam ni blo izgredov, še hujši k pr nas. Tam so bli pa
skini pa čefurji full popularni takrat.
So se tepl k bi bli plačan da se tepejo. Enkat so celo enga zaštihal, pa ni blo nikjer u medijih to se prov spomnim.

Pa kje mislite da otroc dobijo, jest sm pa SKIN al pa jest sm pa ČEFUR.

od staršev, starši so tisti ki to govorijo. Sploh tisti ki so zelo zapriseženi svoji veri. Ki otrokom celo prepovejo stik z sošolcom ki se piše na ič.

Kle je zafuran, sam kle pa nikjer drugje. Vzgojaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Jest vem da moje tamale tako vzgajal ne bom. Spoštovala bo vse od A do Ž.
Pa je stara 2 leti pa pol pa včasih tako strese da te skor kap..

_____________________________

Love is in di er.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 12:24:45   
kalbo
Dan današnji je uspeh imeti urejeno družino, ki se lepo zastopi. Uspeh je, da gre lahko tudi med tednom ob 4h popoldne komplet familija na sladoled... To so uspehi! Ne pa armani obleka in Q7 v garaži!!!


To, evo, in to je tisto pravo bogastvo. Vse ostalo je odvečna navlaka. To kar si napisala naredi srečne otroke in z nobenim denarjem jim ne moraš dati več.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 12:28:59   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: Micy

Nisem brala vsega ker se mi ne da, bom pa povedala svoje mnenje, glede na to da sem kar nekaj takega probala in videla.

Hodila sem na SUAŠ, srednja upravna administrativna šola. To je poklicna šola. Pa pustmo to, moje mnenje je tako.

Ta dekleta ki ste jih včeraj videli, se hočejo pokazat, da so carice in ne vem še kaj. Eno pripombo imam, mogoče boste planili name ampak, a ste mogoče slišal jezik, ki ga je dekle uporabljalo.
daj majku ti ****, daj, šta čekaš mamu ti,......, no ne bom nadaljevala. To sem rekla in izpostavila zato,ker ko sem jaz hodila v šolo to je 3 leta nazaj, se prov spomnim, kako so se vsak tedn dekleta pretepala pred našo šolo.



Isto je tudi meni padlo v uho.



(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Trenja - nasilje
21.11.2008 12:30:55   
kalbo
Tudi jaz mislim, da ima pri tem do ene mere ta dijakinja prav. Očitno je še danes tako, kot je bilo včasih, da se dobre učence povzdiguje, tiste, ki pred tablo ne znajo, pa je treba še majčkeno ponižat zraven. Da imajo ja še slabšo samopodobo. In potem to nekje bruhne na dan. Dostikrat je tudi tako. Jaz to čisto verjamem.


Točno to. In potem se izgubi kak talent, ki ima super ocene in bi bil odličen mehanik diagnostik (ti morajo vedet ogromno)...sam škoda je odličnega učenca za mehanika, čeprav se vidi z aviona, da je talent za to in se ga porine na gimnazijo in na fakulteto, kjer se izobrazi za poklic ki mu itak ne leži.
Po drugi strani pa lahko zgubimo kakega super znanstvenika, ki je imel pač v osnovni šoli težave z učenjem. Če bi recimo takšen prišel na gimnazijo in bi se naučil učiti, bi lahko prilezuel tudi do doktorata iz ene veje, ki mu absolutno leži in je rojen za to. Ne sam take se pa avtomatsko ponižuje in pač vrže v "manj vredne poklice" . Sistem je zgrešen na celi črti.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?