|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
28.11.2008 22:16:15   
roberta
joj, pa imate res krizo :)  in ti je čisto nič ne zavidam. sploh NE-jev. najina punca je tudi imela take in podobne izpade, sicer ne tako močne, a vseeno. poskušala pa sem jih rešit s tem, da sem ji:
1. dala možnost odločanja v stvareh, ki niso "pomembne" (npr. katere štunfe bo oblekla, ali bo marmelado ali med za zajtrk, ali bo kiklco ali hlače, ali bo šla na sprehod peš ali s kolesom, če je za kosilo želela pojesti le juho in ne tudi krompirja, nisem komplicirala...)
2. ji nisem dala možnosti odločanja, ko je šlo za stvari, ki so "pomembne" (npr. oblečt se je treba - zlepa ali zgrda (tu je običajno samo lahko izbrala način, kako bo... če ni izbrala lepega in sodelovala, sem jo pač npr. obleka zgrda. tj. sem jo prijela tako, da se ni mogla premikat in jo oblekla), tudi ni bilo pardona pri umivanju zob (zopet zlepa ali zgrda, kot želi), če je slučajno imela izpade "tepenja", sem jo poslala na posteljo, kjer je morala biti sama, mi pa smo bili v sosednji sobi. in ko je "premislia" in se bila pripravljena opravičit tistemu, ki ga je tepla, je lahko prišla. če ni hotela v avto, v sedež, itd. spet, najprej izbira, nato prisila, če ni šlo drugače. če je kaj razbijala, naprej opozorilo, da se to ne dela in zakaj se to ne dela, če ni delovalo, sem jo takoj umaknila od tistega, karkoli je že počela (ji vzela predmet iz rok) in ji zelo resno s pogledom v oči povedala, da to ni u redu. in da če ne bo prenehala bodo posledice (npr. ni risank zvečer, ni pravljice zvečer... je kar palilo običajno), če je treba zjutraj vstat, je pač treba - probaj ga zbuditi pa pol ure prej, da bo potem počasi in v miru vstal. morda pa je le jutrajni počasnež?

ne vem. se mi zdi, da jim je treba dati možnost odločanja, da pridobivajo na samospoštovanju, itd. ampak da jim je tudi treba jasno povedat, da nekaterih stvari se ne dela oz. da se nekatere stvari včasih naredijo tudi le zato, ker tako rečemo starši. ko se ob tem derejo, ušesa na off in čimprej narest, da je mimo.

nisi pa nič obup od mamice. meni se zdiš zelo u redu. se vsaj sprašuješ... in daš tut nam ostalim sporočilo, da nismo edini s takimi težavami.

roberta

(odgovor članu Anonimen1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
29.11.2008 12:26:04   
Lu
Tudi naš mali je zdaj v fazi NE. Ampak jaz se ne sekiram več če se noče oblečt, se naredim kot da grem in ti povem da deluje, ker se mali takoj odloči oblečt. Probaj še tako. In obvezno osamitev, da ga odstraniš v drugo sobo v primeru, da tepe, grize,... za 2 minutki.

Imam pa sama še vedno probleme pri skupnem igranju. Tik tak je jok. Ali hči udari njega, ali on njo in potem je konec. Se razvije štala user posted image Takrat enostavno prenehamo z igranjem in ju zamotim z kako drugo stvarjo-pri tavečji deluje, pri tamalem je pa itak NE in se malo bolj bodem z njim. Bo že jaz pravim. Samo potrpi in vzrajaj.user posted image

_____________________________

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
1.12.2008 10:27:34   
kalbo
Kaj pa mož pravi na to? Pri nas je tako, enkrat rečem, drugič še enkrat, pol pa nardim in nema spasa, na nek način moraš ti vedno dosečti svoje, predvsem pa takrat, ko se začne kričanje. Naš tamal je kmal pogruntal, da se da z lepo besedo marsikaj zmenit z mano. Kričanje pa mene nardi zelo trmastega.
Okol drugega leta je blo tud pri nas urnebes za vsako figo. Enkrat je tulil in brcal čez celo Grosuplje. Sam sva šla, bolj je tulil hitreje sva šla. Men so živci popustil in sem mu pripeljal dve čez rit pa v sobo. Rabil je točno dve uri, da je nehal in prišel ven. En večer spet, ko se je blo treba umit, kričanje, ni zaleglo ne po riti, ne voda na glavo nič, jest pa na koncu obupa, ker sem vedel, da moram zmagat, če ne bo še hujše in rečem malemu ki je histerično kričal: "Jest mam tebe zelo velik rad, res, samo takega kričanja pa ne maram in sem zelo žalosten zarad tega." Prišlo je do presenetljive reakcije....mali je v trenutku utihnil, me pogledal direkt v oči pa rekel...sej ne bom več. od takrat naprej histeričnega kričanja nimamo več.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
1.1.2009 11:41:59   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen1

Nič ne pomaga, zlepa ni šlo ne s pogovori prošnjami, obljubami, ohlajanjem, kaznovanjem, splho z kaznijo in ohlajanjem

Prosila bi vas za pomoč saj so mi danes popustili živci in sem prijela malo manjšo kuhlo da se je malo ohladil, potem pa je bil kot v jaslicah priden tiho in pobožen.
Zelo vzgojno, ne? Vem da je bilo to narobe mali ni kriv, kriva je moja reakcija, ampak po mekaj mesecih se nisem mogla zadržati.
Zdaj se jočem, hudo mi je, obup od mamice kaj?


Kakšen nasvet? Ima katera tak karakter - nepremakljiv, neizprosen? Ne morem več tako, ko gledam druge otroke kako mirno recimo gredo s starši v knjižnico ali v trgovino pri nas je to eno samo prepovedovanje, dovovedovanje, na koncu že otak dretje, kaj naj s takim karakterjem, ki mi dan zagreni že navsezgodaj?


Jz imam 3 letnico, ki ima obdobja takih "izpadov", in tudi sicer je zelo močan karakter, zelo trmasta. Pa tudi agresivna - ampak le do mene, ker se ji najmanj pustim (druge ji vedno uspe okoli prsta oviti). Te tudi popolnoma razumem in vem, kako težko se je brzdat, da ne bi otroku dal dve čez rit. Včasih mi uspe, da jo kar ignoriram - s tem sebi preprečim, da bi postala "živčna", njej pa ne pustim "zmagat" in na ta način prej ali slej odneha. Je pa problem ja, če se ti mudi v službo pa ti mulc tkole nagaja, ja. Nimam drugega nasveta kot da se v taki sitaciji poskušaš pogajat. Mogoče je pa prav, da se obleče oz. si obleke izbere sam - zakaj pa ne?

(odgovor članu Anonimen1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kriza pri vzgoji 2-letnika - na pomoč!
3.1.2009 22:31:17   
Rožica*
Naš je še majhen vendar prihajamo v obdobje vsevečjega uveljavljanja sebe.
zaenkrat še niam groznih izpadov in upam da jih ne bo, so pa poizkusi z ne bunde, ne kape, vsekakor ne rokavic,...
V takih situacijah vedno odreagiram hladno, najprej mu na lep način skušam razložiti, zakaj je vse to treba,..., ko je še vedno metal rokavice na tla, sem mu jih če ne z lepa pa z grda nadela nazaj in pripela tako da jih ni snel, zdaj se je že sprijaznil, da jih v tem mrazu na snegu potrebuje.

Imam pa ob tem tempu tudi jaz včasih vsega preveč in vzkipim, takrat se skušam umirit in kar se da trezno odreagirat, ne z tepežko, čeprav bi mu najraje pritisnila eno čez rit.
Trenutno ima fazo trme, ko se za vsako figo jezno useda na tla, če ne odreagiram se uleže na tla, potem to večkrat ponovi in me opazuje kako bom odreagirala. Prejšnji teden mi je to prvič naredil v lokalu.
Navadno ga ignoriram, sploh doma se ga sploh ne vzemem am. V lokalu pa sem skušala ohranit mirne živce, nisem kričala ne  to delat, NE ležat, Ne,... predvsem zato da nebi videl kako zelo me je ujezil, sploh vsi tidti pogledi kakšna mama pa si ..... ampak sem ga dvignila in mu preusmirila pozornost, to ni bilo dovolj. Ko sem ga dala nazaj na tla se je znova vrgel na tla, takrat sem ga zopet pobrala in mu še enkrat razložila, da se to ne dela in da naj pogleda kako je vse kak (umazano) kot nalašč so bile mokre stopinje po tleh ne boste erjele to je zadostovalo. Potem je vsem kazal kako je kak

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Med poletjem se z otrokom pogovorite o nas...
Zadnje šolsko leto je zaznamovala prva grožnja s strelskim pohodom v Sloveniji. Med temi poletnimi počitnicami se zato s...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?