Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 20:17:30
lana8
Mi imamo avtosedež vedno in samo zadaj. Moje mnenje je, da so otroški avtosedeži (razen nekaterih lupinic, ki jih imajo nekateri spredaj) namenjeni samo vožnji na zadnjem sedežu.
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 20:27:07
lukec
Jaz sem lupinico vozila spredaj, ko sem bila sama z otrokom, sicer zadaj. To je po zakonu dovoljeno. Mislim pa, da večji otroci, ne glede na avtosedež do 12 let in/ali 150 centimetrih ne smejo sedeti spredaj.
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 20:27:12
Anonimen
- kam je pravilno in po zakonu montirati avtosedež?
Tako spredaj kot zadaj, ce je to lupinica. Ostali sedezi zadaj, se mi zdi.
Jaz ga dajem vedno zadaj ker: - Otrok spredaj moti koncentracijo, ki mora biti na cesti ne na njem. - Ker je zadnji sredinski sedez statisticno najbolj varen sedez.
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 20:32:50
lukec
- Otrok spredaj moti koncentracijo, ki mora biti na cesti ne na njem. Še bolj pa po moje moti koncentracijo, če se obračaš nazaj. - Ker je zadnji sredinski sedez statisticno najbolj varen sedez. Ampak srednji sedež s tritočkovnim pasom imajo samo enoprostorci, večina avtov tega nima, imajo le klop 1/3, 2/3.
< Sporočilo je popravil lukec -- 26.11.2008 20:35:29 >
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 20:48:41
inesc
Jaz vozim otroka vedno zadaj za voznikovim sedežem, kjer je statistično najbolj varen sedež. V kolikor začne jokat ali kaj podobnega pač ustavim vozilo in pogledam kaj je narobe. Nikoli se med vožnjo ne oziram nazaj. Seveda ga vidim v vzvratnem ogledalu, ker imam na zadnjem sedežu montirano ono žabico (igračka + ogledalo) in ga lahko kdajkoli vidim brez da se oziram nazaj.
Drugače pa lahko, po besedah policista, voziš lupinico tudi spredaj, vendar samo v primeru, da imaš IZKLOPLJEN airbag!!!
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 21:00:10
lukec
Tkole pravi zakon:
14) Med vožnjo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadrževalnim sistemom mora biti otrok, mlajši od 12 let ali manjši od 150 cm, zavarovan z zadrževalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogoče zavarovati na tak način, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sedežu.
Men se zdi zelo na pol napisano!
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 21:15:37
zmajaz
Lupinico sem jaz, če sem bila sama v avtu, imela spredaj (seveda sem v tem primeru izklopila airbag), če ne pa zadaj. Drugače pa mislim, da je kar boljše, če je zadaj, ker sem enkrat skoraj letela s ceste, ko sem za trenutek pogledala v lupinici spredaj. Sem že zrušila obcestni količek in sploh ne vem, kako mi je ratalo obdržati se na cesti. Še dobro, da imamo velik avto - s kakim malim bi me trikrat okoli zasukalo.
Sedež imamo pa zdaj itak zadaj namontiran in ga ne prestavljamo.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 26.11.2008 21:17:35 >
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 22:25:53
annie
Lupinico smo imeli vedno zadaj, razen, če sem sama vozila je bila spredaj. Avtosedež pa sedaj imamo vedno zadaj, četudi je v navodilih napisano, da se ga lahko namontira tudi spredaj.
RE: avtosedež - spredaj ali zadaj? 26.11.2008 22:50:42
sttj
lupinica je lahko spredaj vendar obrnjena nasproti smeri vožnje do 9h mesecev,jaz sem enega vozila spredaj drugega pa zadaj,ker oba pa res nista morala biti spredaj