|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kile gor in gor :)
19.12.2008 19:26:58   
april09
Bi rekla - al se nehaj sekriat zaradi narascanja kg in papcaj naprej kadarkoli/karkoli ti pase ali pa preberi npr mojo izkusnjo in probaj pri sebi najti razlog, da naredis tako spremembo ali pac nekaj podobnega..

Lusti po hrani se zacnejo v glavi... Tudi ce se ti lusta, se preusmeri v nekaj drugega in si reci, ne bom. Naredi si sadni kroznik, popj kozarec jogurta, pojdi na sprehod...
Moji kg po prvem porodu se zdalec niso sli dol (sem se zredila za cca 20kg). Z veliko muko sem po 1,5leta skoraj prisla na prednosecnisko tezo, pa sva se dojili ves ta cas.  In zanosila... In sem si rekla, da tokrat pa ne bom zrla.. pa me je potegnilo v kolesje razmisljanja - saj sem noseca, saj lahko, pa slabosti pa... Mah - larifari. V prvi polovici nosecnosti sem sla gor 10kg user posted image  in si govorila, mah pase mi, rabim, whatever izgovor, da sama sebi opravicim nenormalne kolicine, zelje,.. Tko da poznam vse o cemer pises/pisete...
Nekako pa sem se pri sebi odlocila in zaenkrat se kar drzim, da se ne prepuscam tem momentalnim zeljam in nujam, ki to niso. zavestvo sem si omejila vnos kruha na dopoldne (kruh bi komot jedla cel dan v norih kolicinah), namesto sladkarij pojem pest rozin ali suhe slive in dodala vec sadja v obroke - sploh tkole zvecer, ko bi pojedla en kup sranja.. In zanimivo - ko sem se odlocila, sem veliko manj lacna, manjkrat se mi pojavi zelja po cokoladi,... Itak, da se dnevno ukavarjam z odpovedovanjem in racionalno gledam, da ne pojem glih vsega, kar mi zapase. Ce ne drugace si naredis plan obrokov in kaj bos jedla in se tega drzis - kot neka dieta,samo da nimas neke redukcije kalorij.

Kokrkol obrnemo in postavimo nosecnost kot izgovor za pretirano hranjenje in posledicno rejenje - da se zredimo 20 ali celo 30kg NI ZDRAVO in ni dobro za nasa telesa.

To, da si recemo, da se bomo po porodu vzele v roke - takrat je 100x tezje - navajanje en na drugega, neprespane noci, utrujenost, ob napornem otroku tud casa nimas razmisljat, kaj bos pojedel - das v usta kar pride po roko, ko pride pod roko, se nazres in nekako funkcioniras naprej. Lahko dobis otroka kot jaz, ki se noce nikako vozit v vozciku in se par mesecev skoraj ne premaknes, oz je 500m sprehod ze ornk trening ... Veliko lazje je zdaj si mal omejit in ne nabit kg v visave kot pa izgubit jih.

in ja, vse to pisem tudi za svojo motivacijo in prepricevanje, da zdajle ne vstanem in si ne naredim sendvica user posted image   Vse se da, samo odlocit se je treba in ob tem vztrajat. Pa obvezno tudi kdaj gresit  user posted image

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kile gor in gor :)
19.12.2008 22:17:43   
KaTkA24
hej nosecnice!

ja mandreja tut js mam isti problem in sem s tezo na istem kot ti! sem v 24 tednu in se vedno narasca! pa tut ce se pazim, gre se vedno gor! js sam upam, da boma kot vecina, ki jim je po porodu teza spet zacela padat. je pa res, da potem, ko bomo rodile, bomo mele manj casa, da se obadamo same s sabo, pa bo mogoce boljse :) ne smemo obupat! ko bi te le lahko kako potolazla...js sm vcasih cist depresivna zarad tega!:(

vazno je, da je z malo bebico vse ok!

lep vecer

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kile gor in gor :)
19.12.2008 22:46:40   
Leela
Jaz mislim, da ni vse v kilah-izgledu. Te niti niso tako pomembne. Pomembno je to, da sploh če si že pred nosečnostjo težak, da s tem ko se ti teža povečuje se povečujejo tudi zdravstvene težave. Višji je lahko krvni tlak, večja je verjetnost za nos. sladkorno in ostale težave. S tem ne vplivaš samo na svoje zdravje ampak tudi na zdravje otroka. Če štartaš suh je veliko boljše, ker imaš več "fore" preden se pojavijo zdr. težave povezane s težo.

Poleg tega, ko ješ samo junk food otroku ne prineseš nič koristnega, nobenih vitaminov, mikrohranil, koristnih maščob. Umetni vitamini niso isto kot vnos taprave hrane.

Jaz pravim takole. Ni se treba odpovedati ne hamburgerjem, ne pizzam, ne pomfriju. ampak zraven pojejte recimo solato. Če ne drugega poješ vsaj vitamine. Če si pojedla recimo večer prej junk food si pripravi bolj zdrav zajtrk. nekako, da uravnovesiš vse skupaj. Pa še hrepeniš ne več toliko po tej hrani.

(odgovor članu KaTkA24)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kile gor in gor :)
19.12.2008 22:53:56   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: mandreja

lahko pojem je kaka solata, ostalo pa kruh, meso, sir, pa meso, pa meso user posted image


tudi telo ti pove kaj rabi. Tebi očitno pašejo beljakovine, ki so v nosečnosti zelo pomembne. Lahko narediš tako, da namesto mastnih klobas ješ bolj zdravo meso.

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kile gor in gor :)
6.1.2009 14:22:31   
jukama
Bravo, se strinjam...dokajuser posted image

jaz sem v 16. tednu in sem se zredila za 10 kguser posted image , pa ne zaradi pic in hamburgerjev, ampak zaradi tega ker sem bila blazno zaspana...samo sem spala pa mal pojedla vmes, pa šla spat, pa v službo. V službi nisem mogla sedet ne da bi mi glavo dol vleklo na mizo. Teško je bilo 8 ur delat. 3 mesece sem trpela zaradi zaspanosti in utrujenosti. Pa še tema od zunaj ob petih popoldne. Prazniki so me koštali dodatne 4 kile. Zdaj imam 70kg in sem obljubila G da se v dveh tednih ne bom niti grama zredila...upam da se sploh ne bom več redila do konca nosečnosti ker sem že dobila vse potrebne kg.

Zaspano obdobje počasi izginja, polna sem energije in samo čakam malce daljše dneve za popoldansko rekreacijo....pa na pilates sem spet začela hodit. Tudi to sem prej nehala zaradi zaspanosti.

Spet uživam v kuhanju zdrave hrane! Kuhajte enolončnice! Priredite si ribico na žaru! Testenine in lahko zelenjavno omakco. Sprehajajte se! Nehajte peč, cvrt, naročat gotovo hrano...pa se slišmo čez 2-3 mesece da vidimo kako so moji kg napredovali; ali so ostali tukaj kje so trenutno? Srečno tudi vam!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kile gor in gor :)
6.1.2009 17:33:05   
poli*
Ej, sam to je pa res, da po porodu enostavno nimaš časa zase! Mi smo šele sedaj po dveh mesecih začeli hoditi v trgovino (drugače hodimo na sprehode že od 10. dne). Glede na to, da dojim, mi v celem dnevu komaj vspe se stuširati in umiti. Še ko imam čas, se mi pa spi, ker otrok res potrebuje pozornost 24ur/dan. In niti na misel mi ne pride, da bi še telovadila. No, sem pa po 2 mesecih na svoji začetni teži brez diete in telovadbe.

(odgovor članu jukama)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kile gor in gor :)
7.1.2009 19:26:18   
mandreja
No da se malo javim kako napredujejo kile user posted image
Moram rečt, da se mi je velika potreba po hrani popolnoma umirila in končno lahko jem normalno in bolj zdravo in se sedaj samo smejim, ko se spomnih napadov. Sedaj sem v 18 tednu in v zadnjih 3 tednih sem celo šla dol 1 kg.
Joj da se samo spomnim kako sem papala, sedaj mi pa tud kako sadje in zelenjava paše in na junk food tudi pomislim ne. No verjetno res že telo pove kaj hoče, kako bo pa po porodu bomo pa tud vidl, a bo ostal al šlo dol. Upamo na najbolje user posted image
Srečno vsem nosečkam. Gremo dalje in novim problemom in skrbem naproti, važno, da so naši sončki zdravi in lepo rastejo, me bomo pa že kako.
Jaz sedaj čekam izvide od amnio in imam te skrbi, čeprav močno vcerjamem, da ne bo nič narobe in bom junija srečna mamica.


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kile gor in gor :)
7.1.2009 19:54:38   
brigita23
pozdravljene

mandreja še ena sotrpinkauser posted image user posted image , bila sem na istem kot ti do 18t so kg na tehnici kar rasli in rasli, potem so sem mi ustavili oz celo izgubila sem kilo ali dve, zdaj pa sem v 25t in lejga zlomka napadi lakote so zopet tu, zredila sem se že za celih 14kg in najraje se ne bi več tehtalauser posted image
pa kaj čemo tako pač je, res pa da sem zamenjala bel krug za polnovrednega, prav tako tudi testenine in riž, čokoladicam in krofom se pa še vedn ne morem upreti.
PA lepo se imejteuser posted image user posted image

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kile gor in gor :)
7.1.2009 20:00:58   
mandreja
Joj brigita23 ne me strašit user posted image
Sej jaz ne da nisem lačna, ampak lahko jem tako hrano kot sem jo preden sem zanosila, brez belih stvari in sladkorja, pa se takoj pozna, pa malo večkrat grem na daljši sprehod pa je.
Upam, da se do konca ne boš več redila, razen toliko kot se bo debelil otroček, pa ne se več vagat pa bo user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: kile gor in gor :)
7.1.2009 20:10:22   
brigita23
user posted image user posted image mandreja hvala za vzpodbudo, upam da so bili prazniki krivi, sam smo že 7.januarja jst sem še pa kr skos lačna, se probam z sadjem zamotit pa se mi zdi, da po njem dobim še večji apetit. Sem pa prepričana da nosečnice, ki so pred nosečnostjo kadile in so v nosečnosti popolnoma prenehale, da sem jim obesi nekaj več kilogramov.
Aja pa sprehodi res ful pomagajo, jst ne smem imeti večjih naporov razen lahkotnih sprehodov in dokler sem vsak dan vsaj pol ure pešačila so kg stali, zdaj ko pa je tak mraz sem pa postala malce lena.
Uživaj se ti javim čez kake par tednovuser posted image

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: kile gor in gor :)
8.1.2009 9:28:20   
bambam
Zdravo!
Moram povedat, da sem ena tistih, ki se kar precej "sekiram" glede kil, naredim pa bol mal, ker ko me zagrabi lakota, bi pojedla vse kar mamo v hladilnikuuser posted image .
V prvi user posted image  sem se zredila za 22 kil, pa sem (ker je blo čez poletje) ogromno hodila na sprehode, se gibala, celo kolesarla dokler je blo vreme. No, zdaj v drugi user posted image  pa se mi bol mal da hodit ven v tem mrazu, pa še s tamalo sva raj notri in se cartamo in igramo, kot pa da bi šli ven na "luft". In glej ga zlomka; kile mi grejo gor identično. Ne morš verjet......tako da imam zdaj v 30.t. 14kg več (isto v prvi nos.)user posted image

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: kile gor in gor :)
14.1.2009 13:22:43   
petruscha
Tudi jaz sem se med nosečnostjo zelo zredila - 23 kg. Čeprav jaz sem jedla prve tri mesece čist normalno, mogoče samo malce več prepečenca, takrat ko mi je bilo slabo- rezultat 8 kg. In nato do 5 meseca že + 12 kg. Nato sem fasala eo virozo in je bil en mesec mir, nakar sem začela tudi manj jest, vendar sem se še vedno pridno redila in to kljub redni telovadbi skoraj vsak dan!!!!!!!!! Pa še nič sladkarij v tem času nisem pojedla.
Sem si rekla zadnji mesec v nosečnosti, ko me je komaj razneslo, zdaj pa si bom privoščila tudi jaz sladko in res sem navalila na čokolade, in to vsak dan. Tehnica pa se ni potem ne vem kaj pomaknila navzgor. 23. decemra sem rodila in mi je sedaj po dobrih treh tednih šlo dol že 12 kg. Pa še sploh nisem začela z vadbo, tako da se punce ne sekirajte preveč glede kilogramov.


(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: kile gor in gor :)
17.1.2009 18:58:32   
Monni
Pri meni pa je ravno nasprotno, nosečnost sem začela s 74 kg (moja konstantna teža že nekaj let), sedaj v 17,5 tednu jih imam 76. Prej sem oboževala hamburgerje in čokolade, sedaj se niti spomnin ne na njih, tudi če jih je kdo zraven mene se mi enostavno ne "luštajo". Zelo mi pa pašejo jedi na žlico. Sadje in zelenjavo sem pa tako vedno oboževala tako da je to ostalo nespremenjeno. Upam, da bo takšen izbor hrane pri meni ostal, še posebaj sedaj ko vse kaže na to da sem dobila nosečniško sladkorno. Če bodo izvidi naslednji teden še 1x potrdili diagnozo, me čaka v najboljšem primeru stroga dieta in v tem primeru s kg ne bi smela imeti težav (pa vseeno bi jih raje pridobila malo več, kot pa bila do konca nosečnosti na dieti).

Je pa res da smo si ženske med sabo zelo različne, tako da ene po porodu z lahkoto izgubijo pridobljene kg, medtem ko druge ne glede na neprespane noči, dojenje, fitnes in aerobiko ostanejo precej obilne v primerjavi z obliko postave pred nosečnostjo.

(odgovor članu petruscha)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: kile gor in gor :)
17.1.2009 19:17:03   
mamicaTaja
IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Sekiranje je prepovedano!!!!!!!!

Različne smo si in na to ne moremo vplivati: Sploh če vam je slabo. Jejte kolikor vam paše in kaj vam paše. Tudi jaz nisem lepa nosečnica, pa se več nič ne sekiram. Smo si pač različne. Jaz sem se v 1user posted image  zredila za 20 kg. 14 sem jih zgubila takoj, ostalo pa sem tudi odpravila. Jedla sem samo kakšen manjši obrok več kot pred nosečnostjo, pa sem v 4-5 mesecu dobila +9 kg. Je G rekla, da je to pač odvisno od ženske in naj se nič ne sekiram. Ene G znajo biti tečne, ampak moja na srečo ne.

Moja mi je tako težila s kg da sem začela že sekirat. ampak največja fora je da se sama sploh nisem obremenjevala s kg, pol pa mi je G čist vsakič težila s temi kg, da ti čist na psiho stop in koncu sm samo še gledala kaj jem in koliko pojem. Šla je tako daleč, da sm ji mogla prinest jedilnik, kaj vse jem!?! user posted image   Zredila pa sm se 22kg. Takoj po porodu sm imela -12kg, doma zgubila še 2kg, ostane pa jih še 8. user posted image Čakam da neham dojit potem pa hitro na dieto.user posted image
Kot so ti že punce svetovale-ne se sekirat (še posebej če ti tud G ne teži). Predvsem pa uživaj v nosečnosti in jej tisto kar ti paše. user posted image

Zato: vsaka naj dela tako, kot je njej prav in ne se obremenjevat s kg. Za to bo prišel čas po porodu, sedaj pa je važno, da smo zdrave in da so naši dojenčki zdravi!
Se popolnoma strinjam!!!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: kile gor in gor :)
17.2.2009 14:29:00   
tanja1980
Hmmmmmmmmmmmm,


sej nočem nič težit, samo ne morem si pa pomagat. Sama sem noseča 23tednov, in opazam da imam večji apetit ze kake tri tedne. Res moram jest na tri ure, ker postanem grozno lačna, ampak sem se kljub temu zredila 3kg do sedaj.

Ne razumem vas pa žensk, ki imate nosečnost kot opravičilo, da jeste kdaj hočete in kaj hočete. Sej ni neko posebno izredno stanje, smo pač noseče in očitno se potreba po hrani res poveča tam od sredine naprej. Normalno je, da se različne nosečnice zredimo različno veliko, ampak ne mi rečt, da si ne morete pomagat.

Ja madona, pa ja glejte malo na sebe in na svoje počutje. Več kg ni samo fizična obremenitev, ampak tudi psihična in zdi se mi, da tiste, ki ste se zredile več, stalno iščete podporo, izgovore in same sebe krivite podzavestno za požrešnost.

Ne vem no, ne razumem. Sama sem imela malo probleme z zatekanjem, jem manj slano in ginekolog mi je priporočil sadni dan v tednu, da se prepreči zastajanje vode, ki ne samo da ni prijetno, ampak tudi zdravo ni.

Sej nočem bit nesramna, in vem kako fino je veliko in dobro jest, samo, če pomisliš koliko odpovedovanja in sekiranja je s tem kasneje povezano, vas se manj razumem. Jaz jem ananas, če se mi je sladko, poješ ga lahko tono in se scisti ne, redi pa ne.

Mal se pa ja lahko nazaj držite ;)

lp

(odgovor članu mamicaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: kile gor in gor :)
17.2.2009 20:28:38   
Pikicapokica6
Ah, ja, pa kaj šeuser posted image  V prvi nosečnosti sem se zredila 18 kg, v štirih mesecih sem šla pod težo pred nosečnostjo. Zdaj sem v 31. tednu, jem čisto normalno, gibam se manj, ker me zelo boli tam spodaj pa tudi študij mi onemogoča, pa sem se do zdaj zredila 11 kg, pa verjetno bom na koncu spet pristala tam nekje pri 18. ali pa še kakšen kg več.
Jaz pravim, po občutku. NI nosečnost razlog za nažiranje, je pa razlog in povod, da imamo povečan apetit (delujejo hormončki, pa malo tudi psiha). In nosečnice smo si zelooooo različne, tudi rojevamo različno težke otročke, imamo različno prebavo in sploh celoten metabolizem......Suhice se ponavadi zredijo še bolj kot tiste bolj normalne ali bolj pri močnih.
Punce, ne sekirajte se. Poskrbite, da bo otroček zdrav, kasneje boste imele več kot dovolj časa, da se spravite k sebi. Tiste pa, ki so vam bolj važni vaši kilogrami kot kaj drugega, pa.....čist vaša stvar. Meni ni lepo vidit kakšne anoreksične nosečke, ki se ji vidijo vse kosti in se pri tem izgovarja, da se ni dobro preveč zredit zaradi zdravja. Ah ja.....Če dojite, je že pol poti narejene, da izgubite pridelano maščobo.

(odgovor članu tanja1980)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: kile gor in gor :)
17.2.2009 22:16:44   
anabanana1981
Se strinjam s tanjo1980
Upam da ne bo kera zdej huda name.Jaz sem tud v prvi nosečnosti misnla,da lohk pač jem vse kar mi zapaše,češ kao da otrok to že rab,pa sm šla 22 kg gor in še zdej kr težko diham k gledam stare slike.
zdej sm drugič noseča pa mal bl pazim,zavedam se da v bistvu ni treba jest za dva,da rabš šele proti koncu nosečnosti le tok kalorij več kot jih ima eno samo jabolko.Tko da ni treba nevem kok spremenit količinsko hrane,mene če že prime ta "lačna" raj pojem neki tazga k vem da otrok res rab kak sadje(vitamini),al pa jogurt(kalcij),za grizljat  pa so men ful fajn sezamove palčke(grisini s sezamom-sezam ma ful kalcija) .Pa tud večkrat je v bistvu človk sam bolj žejen kot lačen,predvsem zdej pozim k je tok ogrevanja.
Okej sej je fajn če se dobr počute tud z več kilami,ampak že sama nosečnost je napor za telo,ker more tok več krvi črpat zarad otroka ...itd,če maš pa še kake 10 ali 20 kg več od priporočene pa tud ni fajn za telo...po moje...

ne mi zamert!

papa

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: kile gor in gor :)
17.2.2009 22:42:19   
bjondi
Tudi jaz se strinjam s tanjo1980...

Če bi se vsaka odrekla samo cukru bi se zredile pol manj kot ste se...Na drugi strani pa se povprašajte kako boste všeč svojim možem ,ko vam bodo po porodu ostale kile gor,neglede na to al boste dojile al ne.Marsikateri dojenje ne zbije kil dol.Druga stvar pa je še vaš metabolizem in če ste podvržene k pridobivanju teže ste vse nardile ,da ste in boste ostale kot krofki.

 

(odgovor članu anabanana1981)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: kile gor in gor :)
18.2.2009 12:52:15   
blanč
Pajade punce nč se ne smemo redit:):)user posted image  
Jaz sem že od nekdaj podvržena preveliki teži in sem se morala ves čas truditi, da sem imela nekako normalno težo. Zdaj sem noseča in zaradi rizične nosečnosti strogo mirovanje, kar pomeni, da grejo kile v višaveuser posted image . Jem normalno- mogoče malo več- ampak to zaradi tega, ker nimam kaj početi in sem pri petnajstih tednih že 6+.
Bemti, prav fouš sem tistim, ki celo življenje lahko jejo kar in kolikor hočejo pa težav s kilogrami sploh ne poznajo.
Jaz sem se kar sprijaznila, da bom pristala na trimestni številki, če pa ne bom bom pa častila eno velko pizzouser posted image .
Nč, bo treba se mal manj sekirat, ker to pa tudi ni dobro.

_____________________________

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: kile gor in gor :)
18.2.2009 19:42:10   
Pikicapokica6
Men se sploh zdi debata o tem, kolk kg se pridobi med nosečnostjo, brez veze. Mogoče se nekatere tukaj oglasijo, da si malo olajšajo vest, ker se tolk redijo, nekatere se mogoče želijo pohvaliti, ker se pač niso zredile dosti.....Ne pomeni pa, da nosečnica, ki se malo več zredi, ne skrbi za svoje zdravje in izgled (ki je, vsaj po mojem mnenju zadnje, na kar bi jaz med nosečnostjo mislila), tiste pa, ki gledate na vsak grižljaj (pa ne zaradi predpisane diete), pa da ste bolj zdrave in oh in sploh. Lahko se zahvalite nekomu, mogoče mamici in atiju, da imate tak metabolizem.

Zase lahko rečem, da sem po naravi zelo suha, in aktivna športnica, zmožna preteči maraton. Nosečnost je prinesla 18 pridelanih kg, predvsem na račun počasnega metabolizma in ne nažiranja. Poleg tega sem vsak dan prehodila dolge razdalje in bila zelo aktivna. Jedla sem normalno, kot prej. Mogoče malo več, ampak na wc pa nisem mogla po več dni. To dela narava. Če bi hotla, da se ne redim toliko, bi mogla dobesedno stradati in jesti le solatke. Lepo vas prosim. Ženske smo si različne. Vi se kar sekirajte zarad kilogramov. Jaz se sigurno ne bom.user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: kile gor in gor :)
18.2.2009 20:48:34   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Men se sploh zdi debata o tem, kolk kg se pridobi med nosečnostjo, brez veze. Mogoče se nekatere tukaj oglasijo, da si malo olajšajo vest, ker se tolk redijo, nekatere se mogoče želijo pohvaliti, ker se pač niso zredile dosti.....Ne pomeni pa, da nosečnica, ki se malo več zredi, ne skrbi za svoje zdravje in izgled (ki je, vsaj po mojem mnenju zadnje, na kar bi jaz med nosečnostjo mislila), tiste pa, ki gledate na vsak grižljaj (pa ne zaradi predpisane diete), pa da ste bolj zdrave in oh in sploh. Lahko se zahvalite nekomu, mogoče mamici in atiju, da imate tak metabolizem.

Zase lahko rečem, da sem po naravi zelo suha, in aktivna športnica, zmožna preteči maraton. Nosečnost je prinesla 18 pridelanih kg, predvsem na račun počasnega metabolizma in ne nažiranja. Poleg tega sem vsak dan prehodila dolge razdalje in bila zelo aktivna. Jedla sem normalno, kot prej. Mogoče malo več, ampak na wc pa nisem mogla po več dni. To dela narava. Če bi hotla, da se ne redim toliko, bi mogla dobesedno stradati in jesti le solatke. Lepo vas prosim. Ženske smo si različne. Vi se kar sekirajte zarad kilogramov. Jaz se sigurno ne bom.user posted image


VSAKA ČAST, kot bi sebe opisovala. Tudi sama sem bila suhica, non stop sem tekla, se udeleževala maratonov in se jih še tudi bom. Vsak dan grem na sprehod vsaj par km, moja presnova pa je kot polžuser posted image  No pa še probleme z ščitnico imama.Pa nikomur se ne opravičujem oz. ne iščem izgovorov, je pa fajn malce podebatirat z nekom, ki ima podobne težave. Sej zato je forum, a ne??? BJONDI, da bi pa  zgledale za svoje može kot krofekiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , lepo lepo te prosim. Jst vem da bom prišla nazaj na svojo postavo. Vse je v glavi in s pridno vadbo, zdravo prehrano in disciplino je vse mogoče. Zdej pa se res ne bom sekirala zaradi teh 18kg, ki sem jih pridobila. Še mal pa grem rodituser posted image .

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: kile gor in gor :)
19.2.2009 8:55:42   
Pikicapokica6
Srečno, brigita23user posted image  Mogoče se pa srečamo na kakšnem maratonuuser posted image . Ti pa želim, da porod ne bi bil maraton in da bo minil hitrouser posted image .

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: kile gor in gor :)
19.2.2009 21:43:48   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Pikicapokica6

Srečno, brigita23user posted image  Mogoče se pa srečamo na kakšnem maratonuuser posted image . Ti pa želim, da porod ne bi bil maraton in da bo minil hitrouser posted image .


ja letos radenci pa DM odpadeuser posted image user posted image user posted image , porod pa upam da bo šprinta na kratke progeuser posted image , tudi tebi lahek porod.

lp

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: kile gor in gor :)
22.2.2009 14:33:54   
lotty4
Jaz sem se v  prvi nosečnosti zredila za 18 kg. V prvih štirih mesecih nič, ker sem bila zelo slaba.  Potem pa sem imela nor apetit. Nikoli si nisem odžirala, včasih sem zvečer komaj čakala da je šel možek v službo da sem se lahko lotila sladkarij. Saj mi nikoli ni nič rekel,ampak pač nisem imela slabe vesti,ker sem toliko pojedla. Po porodu pa sem v slabem letu izgubila 25kg. Nekaj je šlo dol s samim porodom, potem z dojenjem in kasneje še zaradi diete, ki sem jo imela, ker je bila hčerka alergična na mleko in jajca. Katastrofa, tako hitro si ne želim nikoli več shujšati. Počutje je bilo ubitačno, in postava je bila sploh katastrofalna, nič prsi nič riti, v obraz sem bila kot iz taborišča.
sedaj sem noseča drugič, sem v štirinajstem tednu in imam + 6kg, pa se ne sekiram preveč, mogoče mi bodo kilogram,mi kasneje prišli prav.

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: kile gor in gor :)
23.2.2009 13:12:41   
lilka
Hej, hoj....

V prvi user posted image  sem štartala v 10T z 97 kg, se vmes zredila za 3 in potem rodila z 97 kg, ker so mi dali neslano dieto zaradi pritiska in nisem prav dosti jedla.

Vmes sem shujšala z ločevalno dieto in prenehala z njo, ko sem zvedela, da sem noseča.

Zdej torej, v drugiuser posted image  sem štartala v 10T  z 84 kg, se vmes zredila za 1 kg in zdej v 3T spet za 1 kg, sem v dobrem 18 T, me je kar strah, kaj mi bodo jutri rekli na pregledu, ziher, da morem met kakšen sadni dan, pri mojem G. so tako pozorni na naraščanje teže, če si že po naravi močnejše postave.

Jaz vem, da jem več kot bi lahko, prej sem jedla do 12.00 samo sadje, zdej jem kruh in namaze(če sem pa zjutraj lačna kot volk), pa potem malico v službi in doma kosilo, s kakšnimi sladkarijami ali čim "neprimernim" se ne bašem, pa bi se ziher zvečer, če mi nebi blo še vedno slabouser posted image , apč jem več kot sem prej in se temu primerno tudi redim. Se bom mogla v roke vzet in malo zmanjšat, čakam, da mi jutri pridigo naredijo, mogoče bo pa pomagalouser posted image , samo če pa po pravici povem, se mi pa ne zdi fer, nekdo ki ima tam 50 kg, se lahko redi, če jih imaš pa 80 se pa ne smešuser posted image

_____________________________

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?