|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kile gor in gor :)
23.2.2009 13:22:51   
simonalokar
ko sem zanosila semimela 52kg. nato v 3m izgubila skoraj 3kg. zdaj sem v 17t pa imam 52kg. tako da jih pričakujem kar še nekaj. pri 1user posted image pa sem vse skupaj imel 56kg in so mi ko sem šla na pregled rekli da stradam otroka, ampak jaz se preprosto nisem redila. otrok pa je vzel vse od mene in sem rodila težkega 3550g tako da so vsi samo gledali.user posted image user posted image

siomona

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: kile gor in gor :)
3.3.2009 23:58:17   
elyy
no pr men je pa tko d k sm zanosila sm mela 55kg,zdj mam pa72kg pa sm v 7 mesecu skoraj....
pa se tud nemorm brzdat od hrane sam jedla pa bi jedla skos..verjamem in vem kako je če ti tud sadje nepomaga js pojem jabolko pa sm čez 10 minut spet lačna...nevem kaj naj ti rečem...jej naprimer bobi palčke smoki al pa kej tazga dokler nebo kosilo al pa večerja k če ješ večkrat na dan pa po mau je to fuullll bolj pa mn redilno,,,,user posted image user posted image


sej bo neobupaj...

nočkauser posted image zdj grem pa spat


elly

(odgovor članu mandreja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: kile gor in gor :)
6.3.2009 16:01:50   
DeLucia
Se bom mogla v roke vzet in malo zmanjšat, čakam, da mi jutri pridigo naredijo, mogoče bo pa pomagalouser posted image , samo če pa po pravici povem, se mi pa ne zdi fer, nekdo ki ima tam 50 kg, se lahko redi, če jih imaš pa 80 se pa ne smešuser posted image


To se pa čist ne strinjam s tabo lilka. Sem že vse življenje med suhicami. Nosečnost sem začela s 55 kilogrami in visoka sem čez 170cm in sedaj ko sem v 18T jih imam 60 kg. In sta me ginekologinja in sestra čisto na psihirali, da  kako sem lahko prišla do takšne teže že v 18 tednih in da tako ne smem in bla bla, da kakšno težo bom pa imela na koncu. Mal mi je zoprno, a zdej se bom pa za vsak pregled sekirala, da ne bo tehtnica kazala preveč. Je pa res, da imam pregled vedno pozno popoldne, ko že nekaj pojem oziroma zajtrk, malico, kosilo in tudi veliko tekočine popijem, pa še nekaj nanesejo obleka in čevlji, ampak ne jaz imam preveč kil in me sekirajo.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: kile gor in gor :)
6.3.2009 16:51:37   
elyy
se strinjam stabo,če maš 80kg je pol res mau nerodn če grejo kile gor(pr men je res drgač k sm z 55kg-suhica sm  se začela redit)!
punce drgač se pa ne sekerat pr kšnih mamicah ostanejo kile pr enih pa grejo dol same od sebe..odvisno od ženske...jst sm dons že velikrat jedla pa tudi nevem kaj nej sama s sabo..sploh se mi neda več žvečt hrane..pa d negovorim naprej....

čao


(odgovor članu DeLucia)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: kile gor in gor :)
6.3.2009 23:58:12   
sasa84
Simonalokar, sem že mislila, da sem edina, ki je shujšala. Berem samo o tem, koliko je katera pridobila. Jaz sem nekje od 10-14 tedna shujšala za cca. 2kg, ker res nisem imela apetita, povrhu vsega sem imela še virozo. Komaj sem se prisilila, da sem kaj pojedla in še to zaradi misli na pikota. Vsaka druga stvar mi je smrdelauser posted image Banan, pomaranč, gojeve juhe, solate (zelene, motovilca)...-kar sem pač v tistem obdobju na začetku jedla, sem se pa naveličala tako, da jih še zdaj ne morem videti. Na začetku sem imela 51,5kg, potem 49,7kg, sedaj, ko sem skoraj 17t noseča, jih imam 51,2. Hitro sem pridobila nazaj izgubljeno, ampak res upam, da sem samo prinesla notri in ne da sem se v tako kratkem času toliko zredila. Imam pa srečo, da mi cvrtje ne paše, čeprav mi zato toliko bolj paše jest kruh (sploh tisti s semeni, gor pa kakšna kisla smetana - njami!). Jem večkrat na dan, manjše obroke. Enostavno ne morem jesti več tako kot prej. Prej sem se najedla enkrat in takrat za cel dan, sedaj pa lahko pojem samo kos kruha in nektarino in sem sita kot polhek. Ampak samo za kakšne 2,3 ure. Potem pa spet kakšen manjši obrok, recimo pest študentske hrane ali kakšen piškot, čez nekaj časa mogoče jogurt, potem kosilo (naprimer gobova ali zelenjavna juhica in paradižnikova solata) in to je vse. Pazim, da pojem eno sadje, en jogurt ali spijem kozarec mleka (ali pa improviziram in si naredim čokolino, če mi samo mleko ni dovolj) in da pojem nekaj zelenjave na dan po možnosti z malo mesa ali z ribo. Zaenkrat štima, bomo pa videli, kako bo kasneje... Aja, trebuh pa raste kot za stavo! user posted image Nosečniške hlače nosim že od cca. 12 tedna, ker me "navadne" že totalno tiščijo - potem pa hodim z odpetimi hlačami okroguser posted image
No, vsem želim čim manj težav s kilami in čim več radosti z vašimi pikci!

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: kile gor in gor :)
7.3.2009 12:58:38   
elyy
SAŠA js sm nazačetku tud tok bruhala pa tko hrane se mi je zasovražla,d tud zdj nemorm tega jest.zjutri k sm ustala sam d sm spila čaj sm ga že pobruhala....res je blo grozno!
pol po 3 mesecu pa nč več nebruham in ni mi slabo,tudi jst velik obrokov pojem na dan....sej prv treba je jest d se bojo naši pikci dobro razvili..
lp

(odgovor članu sasa84)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: kile gor in gor :)
7.3.2009 15:39:04   
Tanja_
elyy oprosti ne bit huda, ampak, če boš jedla bobi palčke pa smokije za prigrizke boš šla gor še + 17 kil. In G te je kregal z razlogom, ker ga skrbi zate in za tvojega dojenčka... Moje mnenje 

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: kile gor in gor :)
7.4.2009 23:51:55   
blondy_81
Sem v začetku nosečnosti in ker sama nisem ravno vitke narave me zelo skrbi kako bo s kilami med nosečnostjo. Kljub temu, da ne jem veliko, se me kile zelo rade prijemljejo. Skrbi me, da me bo G že na začetku zmerjala zaradi kg.
Zato me zanima kako ste se ostale prehranjevale, da se niste preveč zredile? Koliko ste se gibale? S kakšnimi športi se je priporočljivo ukvarjati, da ne škodiš otroku?

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: kile gor in gor :)
8.4.2009 10:09:37   
Tanja_
blondy ukvarjaj se s tistimi športi s katerimi si se že pred nosečnostjo. Vsekakor ne začenjaj zdej na novo. Jaz sem do 6. meseca hodila redno na Šmarno, v 14. tednu sm bla še na Nanosu, kolesarila sem zdej pa kolesarim na sobnem kolesu. Je super, ni nevarnosti za poškodbe, pa plavanje je tudi priporočljivo v nosečnosti. Jedla sem pa normalno kot pred nosečnostjo. Meni se zdi, da je ta želja po hrani v nosečnosti samo v glavi. Tako kot če si nenoseč, pa ti ful zadiši neka hrana, to ni potreba organizma pač pa želja po določenem okusu.Imam pa občutek, da veliko nosečnic tej želji podleže, češ saj sem noseča, saj lahko. Skratka zmerno in po pameti, sploh zdej med prazniki.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: kile gor in gor :)
8.4.2009 11:06:12   
blondy_81
Tanja zaenkrat mi prav veliko jesti ne paše. Ker nekatere pravijo, da bi pojedle vole. Men trenutno manj paše, kot mi je pred nosečnostjo. Res je, da sem šele v 6. tednu in ne vem kaj bo potem, ampak zdej sem v parih dneh izgubila 1,5 kg, kar me je presenetlo. Ampak ko pa berem, da se ženske zredijo po 20-30 kg ali pa celo več, me pa kar malo zaskrbi, ker sama sem zelo podvržena kilogramom. Vsaka manjša kršitev se mi pozna. Se pravi, če ni neke panike, se bom normalno ukvarjala z vsemi športi kar sem do sedaj, pazila bom pri hrani in upam, da ne bom pridobila preveč na kilaži.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: kile gor in gor :)
8.4.2009 11:17:19   
Tanja_
Moje mnenje je, da tiste ki se 20-30 kg zredijo res čisto nič ne pazijo ampak jejo vse povprek in preveč. Sigurno! Ti pa povem, jst sm se zredila 8 kil, dons sm 33 tednov in jih mam zdej 58 in mi je že zdej trebuh v breme,ne predstavljam si kako je če jih nosiš še dodatnih 10-15. To je pa res naporno. Da ne govorim o tem, da je treba vse to potem po poodu zgubit. Ne se že zdaj sekirat, ti lepo športej kot si do zdej ali pa malo manj intenzivno, kolikor ti telo dopušča, sej te hitro opomni, če je preveč, pa če kak dan preveč poješ, pa pač naslednjega malo manj, pa je.

(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: kile gor in gor :)
8.4.2009 11:22:29   
blondy_81
Hvala za nasvete :-) Vse to mi je novo, ker sem prvič noseča in potem me skrbijo stvari, ful me vse zanima, brskam, berem (mogoče celo malo preveč user posted image ).
Imate pa ene srečo, ker ste po naravi suhe, jaz imam pa že konstrukcijo tako, da mi nikakor ne uspe in bom mogla še toliko bolj paziti user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: kile gor in gor :)
8.4.2009 13:34:39   
stuhica
oh punce. no se mi zdi da se preveč sekirate zaradi kilogramčkov kar je sploh narobe.

Ajaz sem v prvi nosečnosti izgubilanjaprej 5 kg in jih  dobila nazaj. Sem pa skoz bruhala do 5,5 mesecev, na koncu so mi odkrili pe sladkor tako da sem v zadnjem mesecu shujšala za 1 kg.

Po porodu so se stvari umirile in sem zgubila cca10 kg tako da sem jih imela 58, no kaj hudiča ko sem potem vsak mesec dobila po 1 kg gor tako da sem bila zdej ko sem zanosila po 2,5 letih na 74, 5 kg.

Ja žal pri meni ni držalo da bom še kaj shujšala pa sem dojila 14,5 mesecev, tako da morate vedeti d aje vse oodvisno od posameznice. Da pa pa paziš na to da se ne zrediš ker bodo kile ostale... lepo vas prosim ne si tega delat ker s tem najbolj škodite otroku po vrhu pa še sebi.

Jaz sem zdej spet noseča 11 tednov, spet imam sladkor, sloabosti ne izinejo , sem zgubila že 4 kg, za gineka je to super, za diabetologa je to zanič tako da itak nikoli ni prav.

NASVET:
pazite nase in na otroka, ni treba pretiravat v žretju / kar sploh dvomim da ktera, pretirava tudi če se zredi 20 kg ni rečeno da se nažira, spet ni pa treba pretiravat da nič ne jeste ker se boste zredile in pol kile ne bodo šle dol, pomislite nase in na svoje pikice.
Vse se da sam če se hoče, rajši bodite in ostanite zdrave kot pa ne!

lp

_____________________________

Alvin in Lejla cel moj svet..


(odgovor članu blondy_81)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: kile gor in gor :)
22.4.2009 9:58:06   
kaja13
Punce, vam bo svojo zgodbo povedala, da vam bo malo lažje. V obeh nosečnostih sem se zredila za cca 10kg... bravo, a ne!!!.... sam dol pa te presnete kile nikakor niso šle.  Kolegice, ki so se zredila za cca 20 kg so svoje kile kot za šalo snele, jaz pa sem se matrala k blesava. Pa da ne boste mislile... oba otroka sem dojila do 1 leta. Tko da... kr neki te kile...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: kile gor in gor :)
22.4.2009 10:42:41   
elyy
Pr teh kilah je pa tko....men je kolegica rekla,da če si zdej nebom prvoščla,kej boljšga za pojest k mi zapaše..sej kdaj si pa bom....pa tudi res je**
na začetku,ko sem zanosila tm do 6 meseca se sploh nisem mogla upreti hrani....(sm pojedla jabolko in sm bla spet čez 5 minut lačna....in tko se je dogajal,če se nisem najedla)

pa itak to sploh niso vse kile,men že kr neki časa odtekajo noge tko,da je tud dost vode...ampak nasploh pri porodu zgubiš naenkrat kr neki kil....
drgač,k sm zanosila sm mela 55 kg res tud tist,k sm pojedla je šlo iz mene ven,k sm skos delala in skos sm bla na nogah,tko,da sm tud vesela,da sem se zredila.....da hvala bogu nespadam med suhice,kokr sm včasih bla(zdej sm čist druga in spremenjena)še doma mi pravjo,da mi paše,da ni vse na meni kar je bilo kost in kožauser posted image ....tko,da me sploh nč nemot..

(odgovor članu kaja13)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: kile gor in gor :)
22.4.2009 10:57:10   
monty
hello!

nekaj sem prebrala, nekaj ne... mogoče moja zogdba. pred nosečnostjo sem bila 1000%, da sem potencialni kandidat za hude + med nosečnostjo. pa je bilo takole, no še traja. v začetku slabosti in čudni občutki v želodcu, tako  da hrane skoraj videti nisem mogla. no ko se je zadeva malo normalizirala pa sem začela komplicirat kaj lahko jem in kaj ne, hamburgerjev in podobne zunaj pripravljene hrane sploh ne upam, ker imam v glavi stavek G: pred vsako jedjo si temeljito umijte roke, itak odpadejo vsi prigrizki.... in tudi sicer si hrano večinoma pripravljam doma. tako, da nimam nekih težav, polega tega pa tudi apetita ravno ne. in sem pri 30t na 7+ in še za to sem se prav trudila, da je zajtrk, pa za kosilo razna hrana in zvečr kak čokolino.... in nekje v 22  tednu in še potem kakih 14 dni sem imela take slabosti, da sem hrano dobesedno sovražila.

moj nasvet: poskusite s čim bolj zdravo hrano, ko vas popade lakota najprej en kozarec vode in še kako sadje, jogurt... čim manj težkih in nekosristnih stvari. je pa najbrž hudičevo težko, ker jaz sem prej ko sem hotla kakih par kilc dol dat trpela kot hudič, ker se mi je ravno takrat vsega luštalo. sicer pa kile niso pomembne, če se dobor počutite, čeprav po moje se pri +25 in naprej niti ne moreš več dobro počutit.

pa kako sobno kolo ali orbitrek malo matrajte in se ful pozna, pa še za otročka je dobro ker dobi kri bogato s kisikom!

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: kile gor in gor :)
22.4.2009 22:54:31   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Moje mnenje je, da tiste ki se 20-30 kg zredijo res čisto nič ne pazijo ampak jejo vse povprek in preveč. Sigurno! Ti pa povem, jst sm se zredila 8 kil, dons sm 33 tednov in jih mam zdej 58 in mi je že zdej trebuh v breme,ne predstavljam si kako je če jih nosiš še dodatnih 10-15. To je pa res naporno. Da ne govorim o tem, da je treba vse to potem po poodu zgubit. Ne se že zdaj sekirat, ti lepo športej kot si do zdej ali pa malo manj intenzivno, kolikor ti telo dopušča, sej te hitro opomni, če je preveč, pa če kak dan preveč poješ, pa pač naslednjega malo manj, pa je.


Draga moja...se kar precej motiš. Sama sem noseča 40t in sem pridobila krepkih 23kg...Zakaj? Ne zaradi tega, ker bi jedla vse povprek ali se prenažirala kot si to ti opisala, temveč zato ker dekleta smo različna. Preden sem zanosla sem bila športno aktivna, predvsem sem tekla, kolesarila in tudi kak fitnes...imela sem 55kg/171cm
Moja nosečnost je bila rizična in morala sem se odpovedat vsem aktivnostim, tudi delala nisem več.
Pazila sem kaj sem jedla...polnovreden kruh, riž, testenine, sadje, zelenjava...bla, bla, bla..kg pa so šli vseeno nenormalno gor... Ko sem šla na posvet k strokovnjaku mi je ta lepo razložil, da je vsaka posameznica drugačna in drugače pridobiva telesno težo...meni je npr. full voda zastajala, pa počasna prebava, pa težave z ščitnico...e pa smo tu. Tako da se mi ne zdi pametno vse v en koš metat, najbolj pomembno je da je z bebijem vse Ok. Ukvarjanje z hujšanjem in odvečnimi kg, pa pustite za kasnejeuser posted image

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 11:19:36   
eternety
V prvem trimesečju sem se zredila za +3 kg, pa mi je G rekel, naj pazim na težo. Sem pa drugače med bolj suhimi, nikoli nisem imela težav s prekomerno težo. Jedla sem čisto normalno, nisem se basla s hrano pa tud posebnih lušt nisem imela. Sedaj v 21 tednu imam +5 kg in se čisto vredu počutim. Malo pa moramo tudi mislit, kar je dobro za user posted image , ne pa samo, da zadovoljimo svoje potrebe. Vsekakor je zdravje in počutje user posted image na 1. mestu.

(odgovor članu baby28)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 12:56:04   
Tanja_
brigita23 se iskreno opravičujem, če te je prizadelo. Seveda je zastajanje vode in težave s ščitnico, kot si jih imela čisto nekaj drugega. Torej moje mnenje z malo popravka je še vedno isto-več kot 90% tistih, ki se zredi za 20-30 kg čisto nič ne pazi na prehrano. Sej že v tej temi vidiš stavke- kdaj si pa bom privoščila več hrane, če ne zdaj ko sem noseča. Zakaj že? A zato ker maš pol 1 izgovor zakaj si se zredil? In ta slavni stavek, važn da je z otrokom vse kul... Če se zredi nosečnica za neke nenormalne vrednosti, mi noben ne bo reku, da je otrok potem okej. Več je možnosti, da bo imela ona visok pritisk, sladkorno, ne more se gibat- a to je pa ful dobro za otroka?

(odgovor članu eternety)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 14:04:06   
witto
Pa še jast bom povedala svojo zgodbo. Ko sem zanosila sem imela 55kg, na drugem pregledu v 10t.2dni,sem že tehtala 60.2.kg,v 15.t.1dan,sem jih imela 65kg,17t.4dni sem imela 68kg.... rodit sem la z 91kg!!!!!user posted image user posted image user posted image Res je, da sem v začetku nosečnosti jedla same neumnosti, kar me je kasneje minilo,in jedla sem normalno, nič prenažiranja. Moram pa priznat, da mi moja ginekologinja niti enkratni zatežila glede kilogramov.Bolj sem se sama živcirala. Res pa je, da sem tudi dosti zatekala in bila polna vode, sploh na koncu. Tako, da jast sem se zredila za polnih 36kg,visoka pa sem 165cm(kot mala bačva za pivouser posted image ). Danes sem 2.5 meseca po porodu, in imam 28 kg manj. Koliko se katera zredi v nosečnosti, je vse odvisno od posameznice in telesa. Ene pač več,kot jast ene pa manj. Ne se sekirat, uživaj v nosečnostiuser posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 14:06:49   
witto
Brigita23, se popolnoma strinjam z tabo

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 19:47:16   
elyy
....ja valda,sej kdaj si bom prvoščla,če ne zdej....če mi kej tazga zapaše....moje mnenje je tako,da bom pojedla..patud to nepomeni,da se dobesedno prenažiraš in tud če bi se prenažirala je to moja osebna stvar!
sej kokr sm pa že omenla je za mojo velikost primerna teža 72kg,tko da bom definitivno 3 kg izgubila,ki jih imam viška in bom mela normalno težo!
in hvala bogu,da še enkrat omenim sem pr vesela,da sm popunjena,ne pa,da na meni visi samo kost in koža! 
s kilam se boste punce pol ubadale,ne med nosečnostjo,če mene preašaš je to čist mem.....zato k itak dojiš,se beby zbuja ponoči,pa še 100 ostalih stvari....in tud apetita nebo tazga tko,da gre to dol!

(odgovor članu witto)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: kile gor in gor :)
23.4.2009 22:04:11   
Anonimen
pozdravček!

še dva tedna me ločita od pdpja in v tej nosečnosti sem se zredila za 4 kg... upoštevajoč svojo tehtnico. seveda... začela sem z 78 kg, moja idealna teža bi bila pod 68 kg.
kilograme sem nadzorovala s pomočjo diete, ki jo imam zaradi nosečniškega diabetesa... in zadnje tromesečje s pomočjo insulina.

res je, vsaka se v nosečnosti redi drugače. vsako telo deluje malo drugače. a če le lahko, zakaj ne bi izbrale zdrave nosečnosti, ki je bolj prijetna?
punce, če le lahko, pazite na navale lakote in hitro rastoče teže, ker se vam lahko pojavi sladkorna. nočem vas strašiti, a naša trebušna slinavka je kot elastika, ki se lahko pri stalnem raztezanju strga...

pomembno je, da se dovolj gibate (vsaj enourni sprehod si privoščite dnevno... malo hitrejšega, toliko, da srce začne hitreje biti... seveda, če vam zdravstveno stanje to dopušča).
pomembno je, da se znate sprostiti (lahkoten ples, glasba, knjiga,...)
hitre prehrane ne priporočam, ker je ni nikoli dovolj, da pa tako malo,... bi to privoščile svojim otrokom? ja, peljem svojega otroka na pomfit in pizzo, ampak ne vsak dan. poleg tega... če zdržite nekaj dni brez junk fooda, potem vam jezik začne okušati drugače,... tudi zdrava prehrana vam bolj zadiši.

dieta ne pomeni odrekanja, ampak pravilno prehranjevanje (dovoljšen vnos vseh hranil, ki jih potrebuje naše telo = seveda v pravih količinah, ker če telo nečesa nima, potem začne varčevati in kopičiti! skladišči, ker ima občutek, da je pomanjkanje, ki se še ne bo končalo).
zjutraj zajtrk, potem malica, kosilo, popoldanska malica in večerja (jaz imam še povečerek).

včasih so rekli, da mora nosečnica jesti za dva, a to ni res. otrok si že sam postreže, nosečnica pa mora poskrbeti, da je njeno telo zdravo - in z zdravim odnosom do svojega telesa to tudi doseže.
nosečnost naj ne bi bila bolezen!

če jeste preveč slano in premastno, se vam lahko hitro zgodi, da boste zatekale, imele visok pritisk,... to pa vam proti koncu lahko uničuje uživanje v nosečnosti.

no, upam, da nisem preveč zatežila. želim vam prijetno nosečnost.


(odgovor članu elyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: kile gor in gor :)
24.4.2009 10:38:06   
Tanja_
k.tja bolj se ne bi mogla strinjat s tabo!!! Podpišem se pod vse kar si napisala.
In ta stavek-valda, sej kdaj si pa bom prvočla, če ne zdej- res ne razumem od kje to? To je samo zato, da imate manj slabe vesti, ko stopite na vago, in to sigurno ne pomeni, da boste mele bolj zdrave otroke, kot tiste ki se zdravo prehranjuje(m)jo. A to je pa ful zdravo, da organizem v parih mesecih obremeniš z 20 in več kilami? Pa nobene ne obsojam, da ne bo pomote. Itak na koncu vsaka živi in se bori s svojimi kilogrami sama. Jaz pravim, vse lepo po zdravi pameti in zmerno. Pa lepo nosečnost še naprej!

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: kile gor in gor :)
24.4.2009 13:11:01   
monty
se strinjam s Katjo, treba je malo pazit na to kaj jemo! Otročki res ne rabijo vse svinjarije, ki jo veliko user posted image  popapca ker je pač dobro. mislim, da v prvi vrsti je bolje, da ni preveč vsega, ker se to pozna samo na težavah nosečnice.
zase lahko rečem, da jem povsem normalno, malo bolj pazim, da je že zjutraj kaj v želodčku.... drugače pa čisto običajno, brez vsakršnih nažiranj (pa ne me narobe razumet, pač pretiranega uživanja kake hrane) in nimam nobenih težav ne z zatekanjem, ne z železom, ne z urinom, ne s pritiskom... skratka zdava sem kot riba. Tako, da mi ni žal, da se malo pazim. je pa res, da nimam posebnega apetita. vse je normalno!

lp in zdavo user posted image  vsem!

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?