|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Varčevanje
26.12.2008 14:36:37   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: Karmy25

Lepo pozdravljene!


Če vam lahko zaupam svojo izkušnjo s temi varčevanji. Tri leta smo plačevali fondpolico (ne bom omenjala katere zavarovalnice). No sklenili smo jo zato, ker nam je agent rekel, da je to popolnoma varno in da je nemogoče izgubit denar. No zdaj ki je taka kriza na trgu, smo dobili od te iste zavarovalnice obvestilo, da police ni več, ker smo plačevali majhen znesek (40 EUR), skladi so padli in nimamo več ničesar gor. Tako, da kar se tiče teh skladov, delnic, se ne bi nikoli več spuščala v take zadeve. Žal mi je samo tega denarja, ki sva ga z partnerjem vložila. Zdaj imamo nekaj na banki, pa tudi na klasični življenjski polici, fondpolice pa itak več ni user posted image


Upam, da sem vam kaj pomagala.


Vesele praznike user posted image



Mene pa ZELO zanima, od katere zavarovalnice je to bilo. Lahko tudi na ZS.

Midva z mojim imava klasična življenjska zavarovanja in ne zavarovanja vezana na razne sklade.Sva bolj tradicionalista in sva raje malo pogledala na to, kar je pomembno in ne to kar je hit in je naju šokiralo dejsto, da večinoma (oz v 90%) imajo naložbena življenjska zavarovanja kot osnovo samo Slovenci, Hrvati in dol po Balkanu, drugje je pa v 95% najpomembnejše klasično življenjsko zavarovanje in so razne naložbe samo dopolnilo, oz kot nekakšno dodatno +šparanje. Tako da midva nisva izgubila nič, ne moreva izgubiti glavnice, imava pa seveda samo na pogodbah oziroma policah predviden kapital in pa seveda zelo dobre police za primer najine smrti.


< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 26.12.2008 14:39:33 >


_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu Karmy25)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Varčevanje
26.12.2008 21:23:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica_

IZVIRNO SPOROČILO: Karmy25

Lepo pozdravljene!


Če vam lahko zaupam svojo izkušnjo s temi varčevanji. Tri leta smo plačevali fondpolico (ne bom omenjala katere zavarovalnice). No sklenili smo jo zato, ker nam je agent rekel, da je to popolnoma varno in da je nemogoče izgubit denar. No zdaj ki je taka kriza na trgu, smo dobili od te iste zavarovalnice obvestilo, da police ni več, ker smo plačevali majhen znesek (40 EUR), skladi so padli in nimamo več ničesar gor. Tako, da kar se tiče teh skladov, delnic, se ne bi nikoli več spuščala v take zadeve. Žal mi je samo tega denarja, ki sva ga z partnerjem vložila. Zdaj imamo nekaj na banki, pa tudi na klasični življenjski polici, fondpolice pa itak več ni user posted image


Upam, da sem vam kaj pomagala.


Vesele praznike user posted image



Mene pa ZELO zanima, od katere zavarovalnice je to bilo.


KD zivljenje.

V drugem odstavku lepo pise, da omogoca visjo potencialno stopnjo donosnosti, ki je prakticno vedno povezana z vecjim tveganjem. Tezko sodim, kdo je bil pri poslu bolj naiven, ali agent, ki je navajal varnost nalozbe, ali vidva, ki sta ob obljubi visokih donosov preslisala tveganja; oboje je mogoce in oboje se dogaja. Ker pri skladu, na katerem po treh letih ni prav NIČ gor, kot pravis, je to eden od bistvenih elementov ponudbe, da se taksno tveganje jasno in transparentno predstavi.

(odgovor članu Pikapolonica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Varčevanje
26.12.2008 21:24:58   
Anonimen
Možnosti za varčevanje je ogromno.

Osebno vsak mesec plačujem za otroke fondpolico 45,00 Eur.


V osnovi gre za zavarovanje; varcevanje je sekundarnega pomena. Slaba predstavitev teh dveh bistvenih elementov police je vzrok za nerazumevanje in nezadovoljstvo.

(odgovor članu karamela)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Varčevanje
27.12.2008 14:38:24   
spider82
Ne morem se strinjati z zgoraj napisanim. Najprej bi vam povedal, da me ne preseneča vaše (ne )znanje o stroških fondpolice, glede na to da vam razni agenti želijo prodati svoj produkt. V vnemi, da bi bili čimbolj uspešni vam lahko marsikdo zataji stroške. Pri tem vam dam prav, da je na trgu veliko neetičnosti do strank.

Ne strinjam pa se glede vaše obstoječe fondpolice in vrednosti na njej. Pri fondpolici/vsaj pri večini, se mesečno kupujejo točke vzajemnih skladov. Te točke se kupujejo na podlagi vaše premije, kakšno zavarovalno vsoto ste na fondpolici sklenili, kakšne je vrednost premije... Vvseh teh 3-eh letih ste nakupili določeno količino točk, ker je trenutno na trgu velik padec vseh borznih indeksov, so tudi vaši izbrani skladi izgubili od 60-70% vrednosti. Število točk, ki ste jih kupili ostaja nespremenjeno. Ko bo vrednost točke začela naraščati bo vaša vrednost na polici zopet narasla. Glede na to, da verjetno ne prekinjate fondpolice, trenutna vrednost sploh ni pomembna, pa še za vašo premijo boste kupili 2x ali 3x več točk kot leto prej.

Sploh ni res, da vaša fondpolica ne obstaja več, glede klasičnega življenjskega zavarovanja pa...

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Varčevanje
28.12.2008 14:38:31   
Spiria
Tudi meni - laiku - se zdi čudno, da fondpolica enostavno ne bi več obstajala... Trenutno je najbrž samo vrednost sredstev res nižja, kar pa se bo spremenilo, ko bodo  razmere spet bolj stabilne.
Se strinjam s Spiderjem82.

(odgovor članu spider82)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Varčevanje
28.12.2008 20:16:24   
Anonimen
Tudi meni - laiku - se zdi čudno, da fondpolica enostavno ne bi več obstajala...


Mogoce je bil malo cudno uporabljen izraz; verjetno je bila misljena odkupna vrednost, ki zna biti blizu nicle. Po treh letih, pri visoko rizicnem skladu in trenutnem stanju, je to mogoce, da je vredna prakticno nic.

(odgovor članu Spiria)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Varčevanje
28.12.2008 21:29:46   
spider82
Glede dejanske vrednosti na fondpolici bi povedal še naslednje. Zavarovalniški agentje, ki so vam kadarkoli naredili kakršnikoli produkt vam morajo povedati tudi stroške. Pri fondpolici so na začetku malce višji: 1. leto gre okoli 50% na stroške rizika (zavarovalna vsota za smrt in invalidnost), 50% pa na naložbe, 2. leto 40% na riziko, 60% na naložbe, 3. leto 30% na riziko, 70% na naložbe. Po tem času je razmerje 20%-80%, torej gre večina sredstev na naložbe.

Pri tem vam povem da ti % veljajo samo za najnujnejše rizike-če boste na takšne police dajali tudi druge rizike(nezgodna smrt, riziko za nevarne bolezni, bolnišnične dneve, dnevne odškodnine) boste zelo zmanjšali % sredstev, ki gre na naložbe, zato vam to resnično odsvetujem, ker boste manj privarčevali, za ta namen ste verjetno tudi primarno sklenili naložbeno polico.

Glede na trenutno stanje in upad delniških indeksov, bi iz mojih izkušenj povedal, da kdor je vlagal v naložbeno polico 3 leta (do sedaj), ima trenutno res okoli še tretjino vloženih vrednosti. A morate upoštavati:1. imeli ste najnujnejše zavarovanje, 2. nakupljene točke 3-eh let so ostale, 3. trenutno kupujete poceni točke, 4. delniški indeksi bodo sčasoma znova začeli rasti.

Naložbene police so dolgoročni produkti, zato vas kratkoročni nihaji ne smejo prestrašiti-te nihaje poskušajte izkristiti v svoj prid.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Varčevanje
11.1.2009 18:07:20   
Karmy25
Pozdravljeni!

Še moj komentar na zgornje razno razno kometarje:

No, da vam povem to je bila polica zavarovalnice KD (oziorma ko sva sklenila se je imenovala Slovenica, potem pa jih je prevzel KD življenje - sama ne vem točno, sicer pa nima veze).

V bistvu sem želela s svojim prejšnjim postom povedati, da naju je agent, ki je bil pri nama dobesedno nap.... (No ta agent je še celo sorodnik). Prišel je na dom in nama začel razlagati o donosih, varčevanju in tako naprej... Izrecno sva mu s partnerjem rekla, da želiva varno polico, da naju toliko ne zanimajo donosi, ampak predvsem varnost! Ne vem kako bi mu še naj drugače razložila kot tako, da sva mu rekla, da želiva življenjsko zavarovanje, ki ima zajamčeno izplačilo. Torej, da čez 30 let dvigneva denar, ki sva ga vplačala plus neke obresti, ki nama niso toliko pomembne. V nulo naju je prepričal, da to drži na KD naložbeni polici. O stroških te police ni bilo prav tako povedanega ničesar.

No mine tri leta, kriza na trgih in me je zanimalo, koliko je denarja na polici, ker po moji logiki bi ga moralo biti gor toliko, koliko sva vplačala, če bi bila vsota zajamčena oziroma malo manjša za pač kakšne njihove stroške. No in takrat je prišel na dom izpisek, da nama je v treh letih gor ostalo niti ne 100 EUR no in zato sva se odločila polico prekiniti (kolikor vem to ni niti 1/3 vplačanega denarja). 

Zakaj sva jo prekinila? V prvi vrsti zato, ker naju je agent grdo nalagal! Želela sva klasično polico on nama je naredil nekaj čist drugega. Vse lepo in prav za tiste, ki vedo kaj plačujejo, zakaj plačujejo in kako. Nimam nič proti da nekdo varčuje na fondpolici. Moj namen je bil samo povedati, kako lahko človeka nalažejo. Prepričana sem, da 90% ljudi, ki imajo tako polico nimajo sploh pojma kaj imajo. Ker je tem agentom pomembno ne, da nam uredijo zavarovanje in varčevanje, ampak da mastno skasirajo!

V glavnem nikoli več nočem imeti opravka z nobenimi naložbami, skladi.... Meni je važno, da sva zaščitena midva s partnerjem, da bo najin bodoči otrok mirno spal, če se kateremu kaj zgodi in da vem, da bom lahko ta denar za katerega trdo delam tudi čez 30 let dvignila.


Se opravičujem, če sem bila predolga, vendar me take stvari tako razjezijo, še posebej ko odgovarjajo agentje, ki itak da delajo samo za svojo korist in ne korist nas - strank.


Lep pozdrav!

(odgovor članu spider82)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Varčevanje
11.1.2009 18:09:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Karmy25
V glavnem nikoli več nočem imeti opravka z nobenimi naložbami, skladi.... Meni je važno, da sva zaščitena midva s partnerjem, da bo najin bodoči otrok mirno spal, če se kateremu kaj zgodi in da vem, da bom lahko ta denar za katerega trdo delam tudi čez 30 let dvignila.

Meni se sicer kaj podobnega še nikoli ni zgodilo, ampak sem pa vseeno ziheraš, zato nobeni finančni inštituciji niti pod razno ne zaupam in imam denar lepo v štumfu. Obresti sicer ni, je pa glavnica ziher, kar je zame bistveno.

(odgovor članu Karmy25)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Varčevanje
11.1.2009 18:22:24   
Anonimen
Ne vem kako bi mu še naj drugače razložila kot tako, da sva mu rekla, da želiva življenjsko zavarovanje, ki ima zajamčeno izplačilo. Torej, da čez 30 let dvigneva denar, ki sva ga vplačala plus neke obresti, ki nama niso toliko pomembne.


In sta dobila taksno polico?
Tudi ce je danes odkupna vrednost samo ena tretjina, to se ne pomeni, da cez 30 let ne bi dobila izplacane glavnice. Je pa v povprecju tako, da odkupne vrednosti po treh letih skoraj nikoli ne dosezejo visine glavnice, ampak so praviloma nekaj nizje.

(odgovor članu Karmy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Varčevanje-zavarovanje
11.1.2009 18:30:45   
Anonimen
V glavnem nikoli več nočem imeti opravka z nobenimi naložbami, skladi.... Meni je važno, da sva zaščitena midva s partnerjem, da bo najin bodoči otrok mirno spal, če se kateremu kaj zgodi in da vem, da bom lahko ta denar za katerega trdo delam tudi čez 30 let dvignila.


"Nalozbe" v obliki zivljenjskih zavarovanj so prvenstveno namenjene temu, ce se kaj zgodi, v tem primeru smrt in vcasih nezgoda ali invalidnost. Sekundarni pomen je varcevanje in donos. Sicer ne vem, kaj je pisalo v vajini polici, ampak ce sta imela zavarovano smrt, je bilo nespametno polico prekinit, po moje. Prvic, v treh letih tudi pri "najboljsih" policah izgubis najvec, saj rezervacije, ki se oblikujejo, najbolj zmanjsujejo polico v prvih treh letih. In drugic, ker zdaj nista vec zavarovana, ce se vama kaj zgodi. Ce sta v tem obdobju v drugih oblikah privarcevala dovolj za rezervo oz.taksen primer, pa ima prekinitev s tega vidika bistveno manjsi pomen.

(odgovor članu Karmy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Varčevanje
11.1.2009 18:45:46   
Poka
Varčevala sem 400 do 500 EUR na mesec eno leto na varčevalni račun, enako je varčeval moj, tako da sva recimo na mesec privarčevala kakšnih 800 do 1000. Na varčevalni račun zato, ker sva vedela, da bova denar sproti potrebovala. Naj bi varčevala za hišo, ampak jaz sem svoj del zapravila za šolnino na faksu user posted image . Moj pa svoj del na koncu za firmo, ampak upam, da se bo oboje izkazalo za dolgoročno dobro investicijo.

Varčevat na varčevalnih računih in nekih kao pokojninskih skladih se drugače ne splača dolgoročno. Pokojninski sploh ne. 2% letno ni nič, računajte na inflacijo. Raje pol zapravim...

Če pa računaš denar ven vzet prej kot v treh letih, pol pa po mojem varčevalni račun... Bolje to, kot zapravit. Za večje vsote se pa splača kupovat kake delnice, nekatere sklade, ampak moraš vedet kaj delaš ali pa dobit brokerja, dobri pa spet delajo samo za velike denarje, ker so plačani od dobička.

(odgovor članu Karmy25)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Varčevanje
12.1.2009 10:10:40   
Karmy25
Brez skrbi. Zdaj sva vredu poskrbela za varnost. Sklenila sva klasično življenjsko polico z zajamčenim izplačilom. Obresti niso bogvekaj, vendar tak kot sem že povedala, najbolj mi je važno to, da imava življenjsko zavarovanje, če se kateremu kaj zgodi in da bom čež 30 let tudi videla vsaj toliko denarja kot sem ga vplačala. Vem, da sva tudi imela pri KD polici življenjsko zavarovanje, vendar kaj mi to koristi, če bom lahko dobila na koncu samo polovico denarja ali pa celo manj. Gre se zato, da agentu razložiš kaj hočeš, on pa ti naredi nekaj čist drugega, ker seveda tega ne more ponudit kaj ti želiš, če prodaja samo ene vrste polico, kjer največ zasluži.

Nekdo je zgoraj omenil, da skladi bojo rasli. Je že res. Vendar daj, ko so taki veliki padci, bodo ti skladi potrebovali 15 let, da si opomorejo. Kaj pa, če človek za 10 let rabi denar??? Kaj pa potem, če nimaš kaj dvignit. Ker tako nama je tudi bilo rečeno, da po 10 letih lahko dvigneva denar, v primeru kakšne nuje. Vse živo obljubljate, lažete samo, da bi človek podpisal in da vi lepo skasirate.

No nekdo je zgoraj omenil, da se mu zdi čudno, da polica ne bi več obstajala. No pred tremi leti tudi jaz tega nisem vedela, ker sem pač človeku zaupala in sem mu verjela na besedo. No zdaj sem si temeljito prebrala splošne pogoje. Tam se pojavi en zanimiv člen:

18.člen Naložbeni račun in vodenje premoženja na polici

(6) Če v času trajanja zavarovanja vrednost premoženja pade toliko, da vplačana premija in vrednost premoženja ne zadostujeta več za pokrivanje riziko premije in stroškov zavarovatelja, zavarovatelj obvesti zavarovalca o prenehanju zavarovanja.

Po moji logiki to pomeni, da če skladi fejst padejo (tako kot zdaj), stroški so itak veliki, ne zadostuje več vsota, ki jo plačuješ in te lepo obvestijo da police več ni.

No tudi zaradi tega sva prekinila polico in nisva čakala na njihovo odpoved. Da plačujem še naprej, čakam 15 let da skladi zrastejo, zgodi pa se, da še bolj padajo in me lepo obvestijo, da police ni več. Mislim, da ne! Hvala lepa!

No in zdaj še samo rečite, da to ni možno, da se zgodi. Ja zakaj pa je potem napisano v pogojih? Ker ima zavarovalnica to pravico.

V glavnem jaz sem opravila z naložbenimi policami.

Pa lep pozdrav!

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Varčevanje
12.1.2009 18:03:16   
Anonimen
18.člen Naložbeni račun in vodenje premoženja na polici

(6) Če v času trajanja zavarovanja vrednost premoženja pade toliko, da vplačana premija in vrednost premoženja ne zadostujeta več za pokrivanje riziko premije in stroškov zavarovatelja, zavarovatelj obvesti zavarovalca o prenehanju zavarovanja.


"Zanimiv" clen. Prvic slisim zanj in verjamem, da se pocutis vec kot opeharjeno glede na to, da si poudarjala varnost. Ker tole je total kontra temu.

Ti zelim vec srece z obstojeco polico.

(odgovor članu Karmy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Varčevanje
12.1.2009 18:58:17   
Karmy25
Ja tak člen obstaja v splošnih pogojih KD. Na žalost. Verjamem pa, da bom imela več sreče s klasično polico.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Varčevanje
12.1.2009 19:00:45   
Anonimen
Moras imet. Si pa ziher prebrala vse splosne pogoje, preden si podpisala :)?

(odgovor članu Karmy25)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Varčevanje
12.1.2009 19:15:51   
bumerang
Katero polico katere zavarovalnice pa si zdaj izbrala?

Jaz ji definitivno verjamem, da je bilo tako kot je napisala. Meni so tudi trije agentje razlagali in prepričevali o fondpolici in klamfali take, da si se vprašal, če so pri pravi, eden tudi tule z Ringaraje, sva imela fajn in zelo poglobljeno debato in trdno je bil prepričan v to, kar je govoril. Niso še štiri leta naokoli ko se je izkazalo, da sem imela prav.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Varčevanje
12.1.2009 19:20:46   
Anonimen
No, mene tudi zanima, ce zelis povedat.

Ja, pri teh stvareh je tako, vec in lepse kot obljubljajo, bolj moras dvomit.
In tudi v financah je tako da brez nic ni nic, kaj sele veliko, kot s(m)o radi verjeli.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Varčevanje
12.1.2009 19:25:55   
Karmy25
No če odgovorim: splošnih pogojev nisem prebrala oz. jih nisem dobila dokler nisem že podpisala pogodbe. Je pa bilo tako, da sem verjela sorodniku na besedo.

No sklenila sva polico pri Merkurju, super 10 plus, kjer so zraven kirte hude bolezni zame in za mojega bodočega otroka.  Če koga zanima mu z veseljem dam številko agenta, ki nama je to polico naredil. Razdalja njemu ni problem :)


Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Varčevanje
12.1.2009 20:06:42   
bumerang
Pa zdaj si splošne pogoje prebrala? user posted image

Sem prebrala Merkurjevo Super 10+ ampak to je zavarovanje samo za smrt + bolezni - imaš mogoče pogoje, ker so pred kratkim, ko sem stvar študirala, bili precej izključujoči?
Si si pridružila mogoče še kaj za nezgodno invaldnost -  zeleni dežnik se mi zdi, da se kliče.

Na koliko let si se zavarovala in koliko te pride letna premija (ali mesečna) in na kakšen način je garantiran donos.

... skratka, zanima me. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Karmy25)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Varčevanje
13.1.2009 6:00:09   
mighi
No da še jaz podelim z vami naše varčevalne zgodbe...

Imamo sklenjene 3 Fondpolice (mi2 z ženo in za hči). Ko smo sklepali police (2-3 leti nazaj) nam tudi na direktno vprašanje o stroških niso dali jasnega odgovora. Zdaj nam je šele agent povedal cifro, da v prvih treh letih dejansko plačaš približno 1 letno premijo za stroške (pri nas 600-720€ po polici).

Pregledal sem še ponudbe drugih zavarovalnic na trgu vendar mislim, da imajo vse podobno politiko in stroške (5-10%)

Za sina tako razmišljam, da bi varčeval direktno v skladih, saj nam je življensko zavarovanje res minimalnega pomena. Tam (KD krovni sklad) so stroški 3-4% vstopne provizije+davek na dobiček ob prodaji (če je, seveda).

Ne vem, bolj kot gledam (inflacija, življenski stroški, negotove razmere...), bolj se mi zdi, da smo mone ker varčujemo in bi bilo najboljše vse sporti zapraviti.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Varčevanje
13.1.2009 10:49:05   
spider82
Lep pozdrav

Pri fondpolicah morajo biti ljudje o stroških obveščeni. Pri vsem tem razburjenju, po mojem mnenju ne gre toliko za to koliko je kdo izgubil, ampak dejstvo, da s strani agentov niso bili opozorjeni in obveščeni. Fondpolice so dolgoročni produkt zato je njena vrednost po 2., 3. letu brezpredmetna. Kupovali ste točke, zdaj ko so skladi padli, točke kupujete še ceneje. Skozi metodo povprečnih stroškov boste po 20 oz. 30 letih imeli veliko boljše donose kot pri klasičnem zavarovanju, čeprav je trenutno stvar obrnjena na glavo. Ameriški borzni indeks S&P 500 je v zadnjih 100 letih imel povprečne donose 9,7 %, pa kljub temu, da je bilo v tem času veliko kriz/tudi največja v 30. letih 20. stoletja.

Fondpolice jemljite kot kratkoročni produkt, ampak produkt, ki vas bo spremljal celo življenje. Stroški so na začetku nekoliko visoki, ampak če potrebujete zavarovanje, pa se vam po plačilu 4 premije karkoli zgodi (vplačali ste 200 evrov)-zavarovalnica pa vam 20.000-50.000 evrov. Ta riziko je na strani zavarovalnice, vi ste pa za svoj riziko poskrbeli (v prvih letih malce na račun večjih stroškov).

Fondplica je namenjena ljudem, ki nimajo osnovnega zavarovanja in si hkrati želijo varčevanja. Druga možnost, ki jo imate je, da se, če želite, zavarujete sami ter nato varčujete  preko vzajemnih skladov. Najboljša možnost, ki pa vam jo najbolj priporočam pa je izgradni načrt. Gre za varčevanje z rednimi vplačili v sklade krovnega sklada. Najbolj pomembne stvari so te, da poznate vse stroške vnaprej, imate bonus za zvestobo, kar pomeni, da lahko v času varčevanja kadarkoli prodate enote premoženja in jih nato zopet dokupite brez vstopnih stroškov, zadnja zelo pomembna stvar pa je, da v zaključku dobe varčevanja, če si se izgradnega načrta držal, prejmeš zaključni bonus povračila vstopnih stroškov.

(odgovor članu mighi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Varčevanje
13.1.2009 11:14:23   
Karmy25
Fondpolice jemljite kot kratkoročni produkt, ampak produkt, ki vas bo spremljal celo življenje. Stroški so na začetku nekoliko visoki, ampak če potrebujete zavarovanje, pa se vam po plačilu 4 premije karkoli zgodi (vplačali ste 200 evrov)-zavarovalnica pa vam 20.000-50.000 evrov. Ta riziko je na strani zavarovalnice, vi ste pa za svoj riziko poskrbeli (v prvih letih malce na račun večjih stroškov).


Ravno tako je pri klasični polici, tudi če plačaš en obrok zavarovalnica dedičem izplača zavarovalno vsoto, pa so stroški bistveno nižji in celo dobo varčevanja me ni potrebno biti strah kaj se bo dogajalo s skladi.

Kolikor pa me je seznanil agent se ti stroški življenjskega zavarovanja na fondpolici povečujejo, ko skladi padajo in padajo ko skladi rastejo.

(odgovor članu spider82)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Varčevanje
13.1.2009 11:30:00   
spider82
Stroški so sestavni del vseh polic. Pri fondpolici naj bi 4. leto razmerje stroški/naložbe že bilo 20:80. Stroški so po tem času še vedno na polici, vendar v zelo manjšem obsegu. Če dopustite agentu, da vam na polico vključi še kakšne druge stroške, potlej se pa strinjam da boste manj privarčevali.

(odgovor članu Karmy25)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?