|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 13:53:48   
higuys
AJA, ŠE TO.. mene ful jezi pri sebi to, da sem se med nosečnostjo zredila za 16 kg , v dveh mescih sklatla dol 20 - ker sem pazila kaj jem. Za malega le najboljše user posted image . Držala to dve leti in potem se ti grem trapa zredit. In si rečem, če sem se lahko odrekla hrani zaradi malega zakaj se nimam tako rada , da bi zdaj shujšala zaradi sebe. Ker takrat mi ni padlo na pamet , da bi jedla - mastno, slano, junk...

rija,koga čakaš.. veš rija ti zame nisi debela...res ne...user posted image


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 13:56:18   
ZmajTolovaj
No, jaz sem visoka 170 cm. Pred dvema letoma sem imela nekje 63 kg in mi je bilo Ok. V nosečnosti sem se zredila skor 20kg (čist po lastni krivdi, kao zdaj si lahko privoščim, to je treba uživat itn) in šla rodit s prek 80 kg, po porodu sem šla na 72 in tam ostala. Tako da imam še zdaj čez 70 kg in jaz se počutim .. preobilno, no. Debelo lih (še) ne, ampak sem si napoti, no tko k je ulla rekla, ni mi kul vsega tega s sabo vlečt.
Lani sem že začela pazit na prehrano, že nekaj malega zgubila, ampak moj urnik službe je obupen, tako da težko jem normalno kosilo, valda je bolj komot it na avtomat po sendvič pa ga za računalnikom pojest. Ko pridem ob 19h domov, pa valda na mizi vse živo (zlati možek).
Tako da mam definitivno namen oklestit še najmanj 7kg, da pridem nekje na 65, to bi mi bilo še sprejemljivo. Najbolj mi gre pa na jetra polna omara cunj, gor jih dobim pa vsega skup 5.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 7.1.2009 13:57:24 >


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:01:59   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

rija,koga čakaš..


une psihologinje.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:03:24   
bskrle
Ker rada jem meso in krompir skupaj, ker imam rada sladko, ker smo doma vedno dosti in dobro jedli, ker imam rada ocvrto, ker stres, žalost, kronično utrujenost zdravim s hrano. Zanimivo je to,da sem po dojenju huronsko lačna,  sem tudi torto jedla  s kruhom.
Zanimivo je to, da veliko mojih znank suhih, a niti ena nima uravnotežene prehrane, nekatere kadijo, druge popijejo ogromno kave ... skratka ne jedo.
Aja, fino sem shujšala le po prvi nosečnosti, po drugi malo manj, ker je to moja 4user posted image , naJstarejša ima pa 6 in pol, sem ali noseča ali dojim, takrat pa ne hujšam.


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:06:07   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Vem pa to, da nikdar na svetu ne bi rekla, da si ne bom dovolila biti debela.




Točno to. Se prav živo spomnim, ene 10 let nazaj, smo imeli piknik z neko glasbeno klapo, zraven žene, vse z malimi otročki, tako, 0-8 let, vsaka po dva ali tri, pa so me potem - ko smo se že dobre podkrepile z vinčkom in žganjico - spraševale, kako sem lahko tako suha, kolikšno konf. št. pa nosim. Ena ni verjela, da 36-38, ker je ona nosila 38, ampak je ugotovila, da se je postava po porodih zelo spremenila... In so se mi kar zasmilile, ker so bile med pogovorom vse tako obupane, kakšne postave da imajo. In sem si potem mislila, češ jaz bo pa VSE naredila, da ne bom nikoli debela (kot je recimo moja mama). Viš ga, pa sem že na dobri poti tjauser posted image    Saj jaz si ne dovolim rediti, ampak se!!!!user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:10:32   
HuAnita
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

.... ker je to moja 4user posted image , naJstarejša ima pa 6 in pol, sem ali noseča ali dojim, takrat pa ne hujšam.




Pismo, res sem premalo tule gor!!!! Čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:12:03   
ZmajTolovaj
To pa tudi jaz, vidim včas kako zmozgano mamo s tremi mulci, čist hin, v razvlečeni trenirki, nč od frizure, neurejena, hin, 15-20 kg viška, pa si rečem, e nikada. In pol grem v copatih in pižami, čez pa kavbojke, spod v pekarno po kruh in se vidim v izložbi in me kr zmrazi. user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:12:32   
CUKRČEK
Zakaj sem debela? Ker takoo rada jemuser posted image Pa ker sem lena.


Torej..jaz sem bila od nekdaj ful debela. Ampak res debela-30 kil preveč. Pa sem se ful sekirala, pa v šoli so me zezali, bila sem osamljena, ker se pač nihče ni hotel družiti z menoj(ker sem bila debela), zakompleksana sem bila do amena. Potem sem pa 1. zanosila. Sicer se nisem še dodatno zredila, shujšala pa tudi nisem. Potem je pa sestra začela hujšat z ločevalno. In sem videla, kako ji letijo kile dol. In sem poskusila. Voila! Iz dneva v dan sem bila bolj suha. PA se nisem nič pretirano trudila. In sem shujšala na željene kile. Najpomembneje je pa, da sem končno prišla do samozavesti. Kile so šle dol, samozavest pa gor. Takrat sem shujšala okol 30 kil. In sem jih tudi kar nekaj časa držala.
Potems em pa drugič zanosila in sem si v nosečnosti vse privoščila. Do petega meseca nos. sem se zredila ene 3 kile, pol sem pa skipela. In potem je bil izgovor, da pač dvojčke dojim in ne moram hujšat.
Evo, zdaj pa ene pol leta ne dojim več in mi je dokurčilo. Zdaj spet hujšam. In vem, da mi bo uspelo. Če mi je takrat uspelo shujšat 30 kil, bom pa tudi zdaj, ko jih še nimam toliko kot takrat.

Največja težava je , ker ful rada dobro kuham. mmmmmmmm In pečem pecivo. In to je seveda treba pojest. P še sem na porodniški(še 2 meseca) in valda skoz hodim okoli hladilnika. Pa če otroci kaj pustijo, je valda treba pojest. Bohnedaj stran vreči.user posted image

In najbolj me jezi, ker mam polno omaro premajhnih cunj. Mater mi špehasto, na rit pa lahko navlečem le trenirkouser posted image user posted image user posted image

No ja, bo že. Važno, da sem začela spet z dieto. In komaj čakam na rezultat.



Aja, še to. ŽE od otroštva sem bila pa debela zaradi tega. ker se je pri nas vedno ful jedlo. Smo bili vsi debeli. Nobenega pravega odnosa do hrane..samo basanje. Pa seveda nobenega športa. Starši valda niso nič športali oz. nikoli nismo hodili niti v hribe, smučar ali se kakorkoli rekreirali. In posledice so pa seveda znane. Otrok pa, normalno, posnema starše.


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 7.1.2009 14:19:47 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:20:00   
Felicity
Jaz sem debela, po mojih merilih. V bistvu zato, ker sem bila večji del svojega življenja bolj med suhimi. Od nosečnosti in poroda je že kar nekaj časa. Moji kg, pa ostajajo oz. se zaskrbljujoče povečujejo.
Pri svojih 178cm imam 68 kg, kar je zame nezaslišano. Se pa tudi pozna na mojem trebuhu in stegnih, zato sem sklenila, da grem na dieto, prvič v življenju. Ker se počutim bedno in obleke me tiščijo.

Zakaj je prišlo do tega? KEr sem požrešna kot user posted image in ko me prime pojem kar mi pride pod roke, biškoti, nutela z žlico, vrečka bonbonov, mandolat, paneton... ni da ni...


A še to, moje prenajedanje se je začelo takrat, ko sva z user posted image začela živet skupaj in sva skupaj nabavljala hrano. user posted image Moja mama ni kupovala vseh teh pizd**j, ki jih sama kupujem (čips, grisini, in tone sladkarij). user posted image


< Sporočilo je popravil Felicity -- 7.1.2009 14:22:40 >

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:20:28   
Pikapolonica_
Jaz sem normalnauser posted image , sam se za to iz dneva v dan trudim, ker sem bila debela 172 cm, 70kg, povsem nepravilno razporejenih. Potem sem si nabavla HIPERAKTIVEGA PSAuser posted image

_____________________________

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   [Brisano sporočilo]
7.1.2009 14:28:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pikapolonica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:28:59   
Anonimen
Meni je nosečnost prinesla kar precej kil več. In sem zelo zadovoljna, da nisem več okostnjak kot sem bila.user posted image Tud če ne jem, kile ne gredo dol. Edin to mi je čudno.
Pred user posted image sem imela 54 kil, po  nosečnosti jih imam (6 mesecev po porodu) 73. (preden sem rodila jih je bilo 78).
Imam pa 177 centi v višino. In sem zadovoljna sama s sabo. V bistvu so se mi kile porazdelile lepo po telesu.user posted image

Edini problem, ki ga imam zdaj je garderoba.user posted image v bokih mi ni nič prav in moram zamenjat tuto kompleto kar se tiče hlač.user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:46:02   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

.
Pri svojih 178cm imam 68 kg, kar je zame nezaslišano.


Ti si pa precej kritična oseba kar se tiče dojemanja kg. Predvsem imaš pa izrazito ozke poglede na to, kaj je lepo. Težko mora biti tako živeti.  

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:49:01   
CUKRČEK
JE pa res ful odvisno od vsakega posameznika. Eni naprimer dobesedno žrejo (moj mož naprimer) in se ne zredijo. On gre enkrat orng srat(oprostite izrazu, ampak tako je user posted image ), pa ima spet kilo manj.
Ali pa naprimer dojenje. Nekatere ženske dojijo in jih čist pobere. Pa ful jejo in obenem ful zgubljajo na teži. Jaz sem se ful veelila tega. Samo ne dolgo. Sem dva dojila 10 mesecev(dvojčki), pa sem se mogla prekleto nazaj držat, da se nisem redila. Samo sanjala sem lahko na to, da bi od dojenja hujšala. PA tako sem se zanašala na to, da bim tako shujšalauser posted image user posted image user posted image


Imamo pač to "nesrečo", da nismo taki, da bi se lahko brez posledic nažirali.




_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:50:47   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

.
Pri svojih 178cm imam 68 kg, kar je zame nezaslišano.


Ti si pa precej kritična oseba kar se tiče dojemanja kg. Predvsem imaš pa izrazito ozke poglede na to, kaj je lepo. Težko mora biti tako živeti.  


Glede tega mi je pa še vseeno lepo, da ima ženska vsaj nekaj oblin. Da ni okostnjak. To si tudi nikoli nisem želela biti. Nekaj riti in  joškov pa le mora ostat. Da možu ni treba med sexom sebe za rit šlatatuser posted image
Da imaš s čim pomigatuser posted image Tista je taprava punca, ki se ji rita guncauser posted image


< Sporočilo je popravil CUKRČEK -- 7.1.2009 14:52:06 >


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:53:37   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

.
Pri svojih 178cm imam 68 kg, kar je zame nezaslišano.


Ti si pa precej kritična oseba kar se tiče dojemanja kg. Predvsem imaš pa izrazito ozke poglede na to, kaj je lepo. Težko mora biti tako živeti.  


Za svoje kg sem kar kritična ja. Je pa stvar taka (kot sem že zgoraj napisala), da sem bila večji del mojega življenja (26 let) med suhimi in sedaj (zadnje 4) sem bolj pri ne suhih. In to mi teži ja, kaj čmo. Saj če bi se lepo porazdelili bi že šlo ma imam vse okrog pasu in na zgornjem delu stegen, sem kot hruška in si nisem všeč.

Kaj je lepo in kaj ne je pa itak stvar posameznika in njegovega okusa. user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:56:33   
ursi
Jaz nikoli nisem bila suha, ampak največ sem se zredila pa pol leta po prvem porodu. Navadno namreč prej nisem jedla zvečer, pol sem pa en svinjski išias fasala in sem imela zelo močne tablete. Ker jih na prazen želodec nisem mogla več jesti, ker me je začel boleti še želodec, sem začela večerjati, po večerji pa tablete. In v dveh mesecih je šlo gor skoraj 20 kg. No, res sem skoraj 2 meseca tudi preležala. Potem ko sem pa spet shodila, sem pa nehala večerjat in začela mal s sprehodi in kasneje še s tekom, pa sem si pridelala še dodatnih 5 kg - in pri tem me je pa vse minilo. Sedaj pa te prokl..... kg ne gredo dol, pa  se trudim, ker taka si pa res nisem všeč...

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 14:59:10   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: higuys

rija,koga čakaš..


une psihologinje.....user posted image



a daj, tudi take imamo user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 15:01:40   
Maxica
Moj višek kg je tudi posledica tega, da rada jem in da se s hrano tudi kdaj potolažim. Sicer pa toliko kg, kot imam zdaj, si jih največ dovolim.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 15:04:12   
Gina
Ja, feliciti, seveda je stvar njegovega okusa. pravim samo, da imaš zelo "ozek" okus in da mora biti težko tako živet. Saj to je res, a ne. Če imaš tak okus, si vendar ponosna na to, da si kritična in se ne moreš sekirat, če jaz to tako vidim. Sama ne bi pa nikdar hotela reči videt tako zelo ozko. Nikdar. Sem ful srečna, da so mi ljudje večinoma všeč in da na vsakem najdem nekaj lepega. še posebno so mi všeč tipične ženske, malo hruškaste postave, saj se mi zdi, da poudarijo ženstvenost. NO, tudi obratne postave se mi ne zdijo nič napačne. Vsaka postava vsebuje marsikaj lepega- za moj okus. In gledam lepe reči na ljudeh in jih tudi opazim, vidim, všeč so mi. IN čisto vsak jih ima, če jih hoče videt. V bistvu se mi zdi modna industrija, ki ženskam odsvetuje večjo rit butasta. Vsak dec hrepeni po lepi okrogli riti. Vsaj tisti, ki jih jaz poznam. In zakaj naj bi kdo potem sovražil ta svoj lepi del? Al pa stegna. Moški jih občudujejo. A ženske naj bi jih pa sovražile? Totalna bedarija v razmišljanju - za moj okus spet. POleg tega modna industrija povzidguje moško postavo na ženskah. Pa ženske nismo moški, moramo imeti žensko postavo pa naj bo hruškasta ali jabolčna, nikakor pa ne moško postavo mladih fantov + velike joške, kar je propagirano. Taka postava je v bistvu nerealna večinoma. Vidiš, kar se tiče tega razmišljanja  mi je lažje živeti kot tebi. Ne obremenjujem se s tem, da bi morala biti taka, kot nekdo tretji reče ali kot piše, ali kot tv predstavlja. Moram biti lepa sebi. In imam svoj lasten okus, nimam prevzetega prekopiranega od modnih revij, je samo moj. Bolj enostavno je tako živet. In lepo je videt lepoto v vsakem, četudi ima ne vem koliko kil. Ful se mi zdi pa grozno, da vas je toliko odvisnikov od pridobljenih mnenj od zunaj. To se mi zdi ful strašljivo.  Mah v bistvu bolj žalostno. Po drugi strani je fajn, da še vedno obstajajo nekateri, ki so pa dosti realni in nimajo teh obupnih kriticizmov v sebi. Fajn da so še tudi taki.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 15:16:38   
Felicity
Gina, meni ni nihče tega vsili, še manj kakšne suhe manekenke al kaj podobnega, jaz sem taka bila pred 5 leti, pa daleč od kakšnega okostnjaka. 
Jaz gledam slike izpred 5 let in sem si všeč, sedaj si nisem. To je to. Enostavno.  In me ne zanima kaj si kdo misli o tem, ne moj dragi, ne moja mama, ne prijateljica. Še manj ljudi, ki jih sploh ne poznam.

a ja še to, nisem tip človeka, da bi druge ocenjevala po njihovi kilaži, niti najmanj.


< Sporočilo je popravil Felicity -- 7.1.2009 15:17:01 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 15:56:44   
Gina
Ja, točno tako. Nisi si všeč, ker imaš predstavo o tem, kaj naj bi bilo lepo iz revij in časopisov. Zato se tako dojemaš. Čist enostavno.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 15:59:58   
higuys
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, točno tako. Nisi si všeč, ker imaš predstavo o tem, kaj naj bi bilo lepo iz revij in časopisov. Zato se tako dojemaš. Čist enostavno.


oprosti gina , ker sem se vmešala...felicity gleda svoje slike pred petimi leti in ne revije in časopise in njena predstava o lepem (zadovoljivem, fit, ) izhaja iz nje same.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 16:03:04   
Felicity
IZVIRNO SPOROČILO: higuys

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, točno tako. Nisi si všeč, ker imaš predstavo o tem, kaj naj bi bilo lepo iz revij in časopisov. Zato se tako dojemaš. Čist enostavno.


oprosti gina , ker sem se vmešala...felicity gleda svoje slike pred petimi leti in ne revije in časopise in njena predstava o lepem (zadovoljivem, fit, ) izhaja iz nje same.


user posted image O končno ena ki me razume. Hvala higuys. user posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: zakaj smo/ste (če ste) debele
7.1.2009 16:09:41   
kaya2007
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

.
Pri svojih 178cm imam 68 kg, kar je zame nezaslišano.


Ti si pa precej kritična oseba kar se tiče dojemanja kg. Predvsem imaš pa izrazito ozke poglede na to, kaj je lepo. Težko mora biti tako živeti.  


gina to pa precej na pamet govoriš...kot sem že v svojem postu napisala, ti kile na papirju ne povejo veliko, zato ne moreš soditi samo na podlagi teh.
mojih 52kg tudi ni ne vem koliko, če jih le napišem tukaj, če pa pogledaš moje slike od prej in zdaj, je pa razlika ogrooomna! in verjemi, da sem prej zgledala precej boljše, odvečen špeh na mojem trebuhu in nogaš ni čisto nič seksi user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Vaginalne okužbe je treba zdraviti
Najpogosteje vaginalne okužbe povzročajo glivice. Če okužb ne zdravimo, imajo lahko negativne posledice na plodnost in n...
Nosečniška zgodba: Zakomplicirano do konca
Po perfektni nuhalni svetlini se odločim, da grem še na zadnjo vožnjo z motorjem. Končala se je veliko prej, kot sem nač...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...
5 glavnih nalog vsake družine
Katere so tiste glavne naloge, ki jih mora opraviti zdrava družina? Pa ni važno, ali gre za tradicionalno družino, samoh...
Otroški dodatek v letu 2024: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?