|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: CR - telovadba in trebuh
15.2.2009 15:24:41   
Marsy
Meni se je obseg trebuha povečal za slabih 40 cm, na teži sem pa dobila nekje 8-10 kg. Sam mene okrog pasu nikol ni blo nič in menda da tud zarad preveč 'nategnjenih' mišic nisem mogla rodit in so mi delal CR.

Jaz tud mažem s Contrakelom, pa ne vem, kolk je kej na tem. Sicer ne vem, kako bi bilo, če ne bi mazala.

Zdaj po 4 mesecih mi je oteklina nekako izginila, le še kože je nekoliko preveč.

Drugač pa res priporočam pilates, se ful fajn mišice nazaj skup spravjo, tudi tisti razmik sem spravila skupaj, pa pravijo, da to ne gre več. Sam res naj mine 6 tednov. Bom taprave vaje pripravila (opisala) in ustrezno stopnjevanje, pa bo.



_____________________________

Zajemite zdravje z veliko žlico!
www.zdravje-zabava.com

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: CR - telovadba in trebuh
17.2.2009 12:18:33   
uršika***
No, pa je le odprla ena tole temo. Jaz sem sicer šele 3 tedne po CR, pa se počutim že kar dobro in me je zanimalo kdaj začeti s telovadbo- pa vidim, da bom morala malo še počakati. No, na orbitrek se bom pa kar kmalu spravila, sploh če bo zunaj mrzlo in sneg. Seveda na najlažjo funkcijouser posted image
Trebuh meni tudi dol visi in mi direkt pokrije šiveuser posted image pa kože je tolk preveč, da mi ni jasno, kako bom tole vse skupaj v red spravila in po kolikšnem časuuser posted image
Kaj pa spolnost? Kdaj ste začele izvajat posteljne aktivnosti?

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: CR - telovadba in trebuh
17.2.2009 19:24:14   
Anja24
Prehitro po moje ni pametno začeti. Jaz sem šla po treh tednih na dooolg sprehod in je bilo vse ok. Ponoči, ko se je dojenčica začela jokat, pa nisem mogla vstat iz postelje, ker me je tako bolelo po šivih.
Uršika, glede odvečne kože - jaz sem se zredila za 30 kg. Pa si lahko predstavljaš koliko odvečne kože imam in strijuser posted image
Posteljne aktivnosti - jaz nisem čakala do pregleda, pa ni bilo nič narobe.

Kako pa vam je šlo(vam gre) dojenje po CR?

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: CR - telovadba in trebuh
17.2.2009 21:46:50   
Marsy
Očitno nam zelo različne napotke dajejo. V porodnišnici so mi rekli, da 10 dni ne smem nikamor, patronažna me je pa kar ven poslala. Na petek sem prišla iz porodnišnice, v ponedeljek smo bili pa že zunaj.

Z ginekologinjo sem govorila glede spolnosti in ker po CR 'spodaj' ni poškodb, lahko začneš takrat, ko se čišča konča. Midva sva se po 3 tednih nežno lotila zadev, ampak me je maternica kar bolela.

Kaj pa kontracepcija? Meni je G vsilila tabletke in sem že 4 mesece na tabletkah user posted image . Kao da zarad tega, ker ne smem spet zanosit zarad CR, da smo pač zihr.

Ko se boste pa spravile delat vaje za trebušne mišice in kasneje hujšat, pa z veseljem pomagam. En 'članek' sem že napisala, enega bom pa po mojem zdajle dokončala. Prej sem precej predavala na seminarjih o prehrani, zdej so me pa punce prosile, naj to mal v elektronski obliki ponudim. Tako da lahko po mailu pošljem. Če katero zanima, naj se mi oglasi na mail marsy@volja.net.

Sem šla pa pred 10 dnevi na skupinsko zdravljenje k zdravilki Marinki Mikelj. Ravno z namenom, da se mi zrihta tale brazgotina. Šla sem brez pričakovanj, v smislu, da nimam kaj izgubiti. Upam, da ne zvenim čudno, ampak resnično so mi izginile vse zatrdline na maternici, ki sem jih prej zatipala kot ene fižolčke. Še sama ne verjamem, skos preverjam.user posted image

_____________________________

Zajemite zdravje z veliko žlico!
www.zdravje-zabava.com

(odgovor članu Anja24)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: CR - telovadba in trebuh
24.2.2009 20:59:27   
pumpkin23
Marsy kako pa kej z zalogo mleka in aerobika? Mene vsi strasijo da se ne smem utruditi ker potem ti zmanjka mleka. Sama sem se pred nosecnostjo tudi ukvarjala z aerobiko in bi sedaj 9 tednov po CR rada zopet zacela s pilatesom. Zaenkrat praktiicram samo hitro hojo z vozickom vsak danuser posted image . Sem nazalost take sorte da mi je tezko doma sama se spravt kej delat (trebusnake oz. krepilne vaje).

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: CR - telovadba in trebuh
28.2.2009 16:41:25   
uršika***
Očitno nam zelo različne napotke dajejo. V porodnišnici so mi rekli, da 10 dni ne smem nikamor, patronažna me je pa kar ven poslala. Na petek sem prišla iz porodnišnice, v ponedeljek smo bili pa že zunaj.


hvala enako. tudi mene je po dveh dneh ven poslala, peti dan pa kar na enourni sprehod

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: CR - telovadba in trebuh
28.2.2009 16:44:07   
uršika***
Kaj pa kontracepcija?


ne vem, jaz nebi rada imela več tabletk, pa tudi pravijo da zaradi dojenja ni ravno fino, da jih jemlješ. Sicer mi pa še drugi stranski učinki nič kaj ne dišijo- razdraženost, pomankaje poželenja, .. Kondomi so mi itak user posted image , tko da ne vem. Mirena pa baje pride v poštev šele po 30 letu, tko da imam še 5 let za počakatuser posted image

(odgovor članu Marsy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: CR - telovadba in trebuh
2.3.2009 20:33:26   
Lidy
Marsy, a si iz LJ ali okolice? Zelo me zanimajo te vaje oz. kje vodiš aerobiko ali pilates oz kaj lahko priporočiš (oz. kje).
Mi čakamo na 2 CR, od 1 user posted image  mi je ostal trebuh in rit user posted image  in bi aktivno šla nekam na vadbo ali če posreduješ vaje za TNZ user posted image .

Hvala

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: CR - telovadba in trebuh
4.4.2009 15:07:09   
Tinko Polovinko iz M
Jaz sem se zredila 23kg, ker sem prevec jedla in mi je ostal gromozanski trebuh. Tisti ki me ne poznajo, bi lahko celo mislili, da sem noseca user posted image

Meni je fizioterapevtka rekla, da grem lahko takoj ven na sprehod, da postopoma pridem na kondicijo izpred nosecnosti, kar pomeni da zacnem s 15 min sprehoda na dan itd. Dobila sem 10 vaj, ki jih lahko delam (sem sele 4 tedne po CR), po 6.tednih moram na pregled in potem lahko zacnem s trebusnjaki; zmerno in pocasi glede na pocutje. Sem bila pa prve 3. tedne res boga, sedaj pa gre le se strmo navzgor in sem  ze na hitri hoji z vozickom, komaj cakam, da zacnem teci, me ze srbijo podplati.

Glede siva so mi pa sestre svetovale navadno Niveo.

LP

(odgovor članu Lidy)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?