|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kisik na domu
12.4.2005 20:44:05   
* Mateja *
Lep pozdrav!!:miska:

Sem mamica nedonošenčka, ki ima že 5 mesecev, po pdp-ju bi pa imel le 2. Na domu imava še vedno kisik in sicer 0,02 l. Zanima me ali je med vami kaka mamica, ki je bila z otročkom v enaki situaciji?
Bom vesela, če mi malo napišete kako je bilo!!

Hvala in lepo se cartajte s svojimi otročički!!

Mateja:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kisik na domu
12.4.2005 22:01:16   
Janeja

Pozdravljena Mateja!

Jaz moje punčke žal še nimam doma. Bo verjetno tam do začetka junija še na intenzivni v Ljubljani. Rojena je bila s 24 tedni 4/7. Ker mi je zdravnica že povedala, da pri teh majhnih nedonošenčkih vedno obstaja možnost, da bodo tudi po odpustu še rabili kisik tudi mene zanima kako to izvajaš doma, če bi slučajno tudi mi to rabli.

A si bila v LJ?

Lepo se cartaj s svojim Nejcem.

Janeja


(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kisik na domu
13.4.2005 10:36:18   
olga-1
Živjo,
moj sin Rok je rojen z 28 tedni in je ob odpustu domov prav tako potreboval kisik in sicer le 0,01 ali 0,02 l. Doma je imel kisik še dober mesec potem pa sva ga lahko odklopila le saturacijo sem morala še redno spremljati, predvsem v spanju ni smela pasti pod 90. Sicer pa mi je zdravnik svetoval, da sina večkrat poskusim odklopiti, saj se sicer ne bomo kisika nikoli znebili, kot je rekel. To sem večkrat naredila čez dan in sčasoma se je navadil dihati tudi brez cevk. Od začetka se je takoj zbujal ko je bil brez cevk, potem pa se je navadil in danes, ko je star 6 mesecev -2,5 meseca mu gre kar lepo brez kisika. Torej le pogumno in poskusi kako mu gre brez.

Upam, da vama bo kmalu uspelo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kisik na domu
13.4.2005 15:41:00   
* Mateja *
Odpišem vam v prihodnjih dneh, danes greva namreč na kontrolo v Ljubljano!!

Zaželte nam srečo!!

Mateja:metulj:

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kisik na domu
13.4.2005 22:06:06   
Janeja
Mateja,

držim pesti! Sigurno bo vse dobro, saj veš da so ti naši mali nedonošenčki največji borci in nas vedno znova presenečajo. S pomočjo Ljubljanskih strokovnjakov pa itak sploh ni dvoma!

Janeja

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kisik na domu
17.4.2005 16:26:49   
* Mateja *
Ojla!"!

Imam eno dobro in eno slabo novico. Dobra je ta:bravo:, da sva prišla domov brez kisika, sam še vedno čakava rezultate preiskave CMRCF, ki bo zagvišno povedala la je uredu brez al ne. ne zastopim tega zdravstva. Tamali se lahko da matra brez 02, sam bomo pa šele čez kakšen teden dobili domov papirje. Kar neki, zato naprošam Olgo, da mi malo poveš, kako ste se vi rešili kisika!!
Slaba novica je pa ta:((, da se je nejc v Ljublani prehladil in je prav bogi, upam sam da nebo česa hujšega. Ful kiha in kašlja, mal mu z noska teče vročine pa nima. Svetujte kaj naj naredim. Šele jutri ga lahko peljem h dohtarju, sam kej jer že vem kakšen bo odgovor-čisti mu nosek in če nima vročine mu nimam kaj dat!!

Svetujte kaj!!

LP, Mateja:zmeden:

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kisik na domu
17.4.2005 17:37:14   
Anonimen
Mateja in mali Nejc, kar pogumno brez dodatnega kisika! Držimo pesti, da bo tudi prehlad čimprej izginil!

:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Bojana

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kisik na domu
18.4.2005 11:21:02   
olga-1
Živjo,

kje pa sta s sinom imela pregled? Veš jaz sem kar večkrat poskušala odklopiti kisik, da sem videla česa je moj sin zmožen. Sama se za CRMCF, na katerega bi moral iti Rok čez noč na pediatrično kliniko nisem odločila, saj naj bi bilo to v času, ko je po bolnicah ogromno virusov in bakterij. Rokova pediatrinja in zdravnik v porodnišnici sta me pri tej odločitvi podprla, saj sem imela doma aparatek za merjenje saturacije in sem večkrat dnevno spremljala kako gre Roku brez kisika. Pravijo, da ko so pljuča enkrat zrela, so pač zrela in otroci ne potrebujejo več kisika, zato kar brez panike. Sicer pa mu še pri vsakem obisku zdravnika saturacijo pomerijo in je vredu. Kakšno saturacijo pa ima tvoj sin? V spanju in čez dan se verjetno malo razlikuje.

uživajta in brez skrbi

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kisik na domu
2.9.2013 23:12:53   
gospodarica
no čeprav je ta tema stara že kar nekaj let bom kar tukaj postavila vprašanje...
tudi jst imam sina s kisikom doma...
ima 0.2 l kisika in saturacijo 100%,mu zmanjšamo na o.1l in tudi saturacijo 100%,seveda ko je čisto pri miru torej v spancu ko je saturacija najbolj realna.potem ga odklopimo in se saturacija giblje od 95 naprej...moje vprašanje je sledeče naj mu kisik popolnoma odklopimo?namreč kisik je zdravilo,če ga potrebuješ,če pa ga ne je strup!!!....ampak meni v pediatrični v ljubljani ni nihče dal napotkov kaj v primeru če je saturacija s kisikom 100%.
naša pediatrinja je rekla samo naj ga zmanjšam,da bi ga vzela pa ona ne sme reči,ker glavno besedo imajo pediatri v ljubljani.
prosim za kakšen koristen nasvet...

(odgovor članu olga-1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kisik na domu
17.12.2013 6:39:52   
aksuram
Gospodarica a imate 0,1 kisika al 0,01? 99 in 100 saturacije s kisikom ne sme bit. Jaz ga odklopim

(odgovor članu gospodarica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kisik na domu
17.12.2013 6:40:05   
aksuram
Gospodarica a imate 0,1 kisika al 0,01? 99 in 100 saturacije s kisikom ne sme bit. Jaz ga odklopim

(odgovor članu gospodarica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kisik na domu
23.4.2014 12:45:05   
pekica1981
Pozdravljene,

Zanima me kako zgleda kisik na domu. Je imela katera primer, da so otroku naredili luknjico v grlu in je čez grlo dihal, da se je na tak način rešil tubosa.

to bojo mojemu otroku naredili z operativnim posegom in sem cela fertik.

za vsako informacijo sem hvaležna

lp

Petra


(odgovor članu aksuram)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepša voščila za mamo
Ravno takrat, ko potrebujemo navdih za čestitko, ki bi jo radi namenili mami, se nam rado pripeti, da ostanemo z izprazn...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?