|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hojica
5.2.2009 22:07:20   
Anonimen
pravilno grejo stvari tko - obračanje na levi-desni bok, obrat iz hrbta na trebuh, obrat iz trebuha na hrbet, postavljanje na vse štiri ( in zibanje), plazenje, samostojno sedenje ( otrok se iz položaja na vseh štirih sam vsede), dvigovanje ob opori, hoja ob opori, samostojna hoja. plazenje je pomembno, ker se tko razvija koordinacija roka-noga. razvija se ravnotežje,dviguje se na kolenih in se nauči prestreznega refleksa ( da se ujame na roke, ko pade) itd. itd. vsaka faza ima svoj pomen in namen.



(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: hojica
5.2.2009 22:11:49   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
kaj pa veš, mogoče bo imel pa ploska stopala, al bo pa na o oz. na x hodil, pa ne boš to povezala s plazenje ima pa recimo veze... ne vem, pač razmišljam.........


No - zaenkrat ni videti nič narobe - hodi lepo, ploskih stopal tudi nima, tudi po prstih ni nikoli hodila. Pa upam, da bo še naprej vse v redu.

Na tleh je pa bila, kolikor je pač želela - kar pa ni bilo veliko, ker ji ni bilo preveč všeč. Ko ji ni bilo več do tega, je bil jok in ni pomagalo nobeno animiranje - samo to, da jo poberem s tal. Je pa zelo veliko bila na sedežni (ki je precej trda - za ležanje itak skoraj pretrda in zato zelo neudobna, zanjo je bila pa idealna, ker je raztegnjena zelo široka in je bila rada gor). Ravno tam se je največ učila plazit - tako da smo ji nastavljali igračke in druge zadeve (telefon, daljinc - karkoli, samo da ji je bilo zanimivo in vredno truda) - vedno je prišla do želenega, ampak vedno samo po trebuhu, če se je pa le dalo pa še raje s kotaljenjem.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: hojica
5.2.2009 22:17:01   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
in se nauči prestreznega refleksa ( da se ujame na roke, ko pade) itd. itd.


No - to je pa bil en problem, za katerega sem vedela, da je posledica neplazenja - ko je shodila, ni znala lepo padit - da bi se ujela na rokice oziroma padla na ritko, ampak je od začetka padala kar s celega kot snop. Zato so bili prvi 2-3 tedni po tem, ko je shodila zelo naporni, saj je hotela non-stop hoditi, mi smo pa morali ves čas hoditi za njo, da smo jo prestregli, ko je padla. Tako da sem jo potem v bistvu morala učiti padit na ritko. "Pravilno"oz. "varno" padanje je osvojila potem nekje 2-3 tedne po tem, ko je shodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: hojica
5.2.2009 22:28:48   
Freycha
no, potem je težko verjeti pediatru da ima prav, če reče, da ni nič hudega, če se otrok ne plazi, ne?

res, vsaka razvojna faza otroka ima nek določen pomen, ki ne pomeni samo tisto, ampak prinaša za sabo veliko različnih stvari........

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: hojica
5.2.2009 22:35:37   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha
res, vsaka razvojna faza otroka ima nek določen pomen, ki ne pomeni samo tisto, ampak prinaša za sabo veliko različnih stvari........


Saj s tem se popolnoma strinjam - tega, da ima vsaka faza svoj pomen, nisem nikjer zanikala. Samo nič kaj veliko si pa ne moreš, če otrok katero preskoči.

Pa tudi pediater ni rekel, da plazenje ni pomembno - ampak, da je kar nekaj takih otrok, ki se enostavno nikoli ne plazijo.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 5.2.2009 22:36:27 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: hojica
5.2.2009 22:59:16   
seny
Prečudovito bi bilo , da bi se celoten razvoj odvijal tako kot v knjigah piše.
Ker pa ne živimo v pravljični deželi in pravljicam že zdavnaj več ne verjamemo(vsaj nekateri) se zgodi , da so nekje tudi rahla odstopanja . Je kje kakšen otrok , ki je na ohcet priplezal , al pa s hojico prišeluser posted image Jaz se ne ravnam po strokovnih literaturah, upoštevam nasvete pediatra , moja otroka se krasno razvijata , kljub temu , da  občasno tudi hojico uporablamo , pa plezamo tudi in čist vseeno mi je kdaj bo shodila al pri 9 (je ful popularno , če prej shodijo)al pa pri letu in pol.Izključno gledam na to kaj mojemu otroku odgovarja in verjemite mi , da je za nič na svetu nebi dala notri , če ji nebi odgovarjalo.
Tako , da sem jaz še vedno mnenja , da o tem kaj bo in kaj ne bo uporabljala  izključno odloča vsaka posebej za svojega otroka , in mislim , da ni tukaj na tem forumu mame , ki bi svojemu otroku želela slabo , pa neglede na to ali hojica je ali pa ni.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: hojica
5.2.2009 23:08:21   
Anonimen
Je kje kakšen otrok , ki je na ohcet priplezal , al pa s hojico prišel


ja ja, v končni fazi vsi shodijo itd. itd.

ampak če lahko otroku prihraniš kak padec, zbite zobe, padanje vzak, nepravilno razvito hrbtenico, nerodnost in nespretnost pri športnih aktivnostih...meni se to zdi pomembno. in gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji v prvem letu, vplivajo na ves kasnejši gibalni razvoj. v prvem letu se da marsikaj narediti, kasneje ne več. tako da mislim da se splača potrudit.

in rečt otroku je všeč, to je važnouser posted image otroku bi blo blazno všeč se kr tko v avtu vozit, brez avtosedeža...pa ga boš? pa čokoladni liker bi mu tud bil všeč...



(odgovor članu seny)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: hojica
6.2.2009 8:19:10   
seny
Glej s tem sem hotla povedat , da je realno življenje daleč od vseh literatur in če bi bilo res vse tako kot v knjigah piše bi bilo enostavno čudovito.Tudi dojenje opevajo , pa včasih enostavno ne gre ali pa recimo lupince tudi niso priporočljive, itd....Bistvo mojega posta je bilo to , da ne živimo tako kot je napisano v knjigah ampak smo v realnem življenju , kjer so manjša odstopanja dovoljena.
Avtosedeš in čokoladni liker pa tukaj nimajo nobene veze.Če bi hoteli varno in pravilno živeti se potem tudi z avtom nebi vozili.....
Ulla nisem ta post napisala zato , da bi ti oporekala , izrazila sem samo svoje mnenje.
Nisem pa zato , da se malčka vrže v hojico mama pa hitro na RR.
Pa brez zamire.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: hojica
6.2.2009 8:22:12   
Anonimen
user posted image vržeš malčka na tla, mama pa hitro na rr....pa ma vsak neki od tegauser posted image user posted image

(odgovor članu seny)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: hojica
6.2.2009 8:51:57   
Anonimen
seny-jaz se popolnoma strinjam s tabo.Se vidi,da imaš dva otroka.Pri vsakem naslednjem otroku človek manj komplicira,dela raje po občutku in zato še ni rečeno,da bo kakorkoli škodil svojemu otroku.user posted image

(odgovor članu seny)
  Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: hojica
6.2.2009 9:19:38   
annya
user posted image  razumem razliko ja, in ne nisem vzgojiteljica na tvojem koncu user posted image  Samo nekaj bi še rada povedala, mogoče smo se nekatere narobe razumele...ena je pisala o nekih urah, ki naj bi jih nekateri otroci preživeli v hojici,ležalniku itd....temu sem seveda zelo proti, res je da zagovarjam hojico, ampak ne na način da daš otroka not in potem ga pustiš ne vem koliko časa in se še zmeniš ne zanj, potem vrjetno res lahko pride do kakšnih težav-če bo otrok vsak dan po ne vem koliko časa v tej zadevci-saj pa vse vemo da ne služi temu pomenu. To je samo pripomoček, ne pa edino sredstvo da se otrok nauči hodit!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: hojica
6.2.2009 10:39:41   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Nekateri otroci se pa pač ne plazijo.......user posted image


jst si pa upam z 100% gotovostjo trdit, da vsak otrok bo plazil, če se mu to pusti. pa to ne pomeni sam to da daš otroka na tla. tu je še en kup zadev. otroke posedate in zalagate z blazinami, ko še niso sposobni sami sedet. otroke imaste nonstop v nekih ležalnikih ( celo spijo notriuser posted image ), kjer nima kaj - nobena mišica mu ne dela, tam lohk sam leži in gleda. pol raznorazni stolčki oblazinjeni ( ala primapapa itd. ) - podobn drek - pa da ne govorim o hojci. in pol bi rade da se otrok plazi in normalno razvijauser posted image kako le? če pa otroka pustiš, da počne tisto kar zmore, pa brezskbi da se bo pravilno razvijal in bo osvojil tudi plazenje, ker to je NORMALNI del otrokovega razvoja. ti raznorazni pripomočki pa mu ga onemogočajo. in najlažje je rečt ja eni otroci se pač ne plazijo. in met otroka cel dan v ležalniku in met mir pred njim. in pol ga dat v hojico in rečt joj, ko je pa tko užival v njej. pa shodil je pri 9ih mesecih...( juhej, prvi na vasi...)

user posted image




Lepo, da si upaš 100% trditi......vendar dvomim v tvojo strokovnost glede na tvojo izjavo malo prej, ko si kar tako na pamet dejala, da ima ena forumašica brezveznega pediatra, ki pojma nima, ker je pač pediater, ki je strokovnjak, izjavil nekaj kar tebi ni všeč......ker tudi meni je moja pediatranja rekla, da se eni otroci pač ne plazijo.....pa ne gre za enega in istega pediatra......

Ne vem pa od kod tebi taki verodostojni podatki, kako drugi ravnamo s svojimi otroki......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: hojica
6.2.2009 10:49:11   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

ja lej, moja je tudi eno stopnjo v razvoju preskočila, ker je iz sedečega položaja prehitro šla v vstajanje in ni osvojila 100% sedenja. Sedaj se ni to (hvala bogu) nikjer ne pozna........

mi je super, da je vse ok.... samo glede na to bi ti mogoče lahko pokazala, zakaj tvoj otrok ni puzal, glede na to, da trdiš, da ni nujno, da se otrok plazi.

kaj pa veš, mogoče bo imel pa ploska stopala, al bo pa na o oz. na x hodil, pa ne boš to povezala s plazenje ima pa recimo veze... ne vem, pač razmišljam.........


Zakaj pa je iz sedečega položa šla prehitro v vstajanje in ni sedenja 100% osvojila.......user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: hojica
6.2.2009 10:52:52   
Anonimen
o si kar tako na pamet dejala, da ima ena forumašica brezveznega pediatra, ki pojma nima, ker je pač pediater, ki je strokovnjak, izjavil nekaj kar tebi ni všeč


cccc...jst sem rekla da lahko da je en brezvezen pediater, ki pojma nima...lahko pa da ni...lahko se mu sam ne ljubi ukvarjat dodatno....lahko pa resno misli tko ( in ja, pojma nimauser posted image )...je fajn če človk ornk prebere kaj kdo napiše....in razume prebrano, preden se usajauser posted image

in glede na to, da je pol napisala da je njena pupa imela posledice zaradi neplazenja, še bolj dvomim  v strokovnost in ažurnost tega pediatra....pač pojma nimauser posted image niso vsi pediatri strokovnjaki...žal...eni sam šiht delajo...da vrijeme prođe...

in jst nimam pojma kako ravnate s svojimi otroci...predvidevam pač, glede na to da se  ne plazijo...na vprašanja pa tko nobena ni pripravljena iskreno odgovort...

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: hojica
6.2.2009 11:02:05   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

o si kar tako na pamet dejala, da ima ena forumašica brezveznega pediatra, ki pojma nima, ker je pač pediater, ki je strokovnjak, izjavil nekaj kar tebi ni všeč


cccc...jst sem rekla da lahko da je en brezvezen pediater, ki pojma nima...lahko pa da ni...lahko se mu sam ne ljubi ukvarjat dodatno....lahko pa resno misli tko ( in ja, pojma nimauser posted image )...je fajn če človk ornk prebere kaj kdo napiše....in razume prebrano, preden se usajauser posted image

in glede na to, da je pol napisala da je njena pupa imela posledice zaradi neplazenja, še bolj dvomim  v strokovnost in ažurnost tega pediatra....pač pojma nimauser posted image niso vsi pediatri strokovnjaki...žal...eni sam šiht delajo...da vrijeme prođe...

in jst nimam pojma kako ravnate s svojimi otroci...predvidevam pač, glede na to da se  ne plazijo...na vprašanja pa tko nobena ni pripravljena iskreno odgovort...



Razlike med otroki

Starost, pri kateri se dojenček začne plaziti, je od otroka do otroka zelo različna. Približno 8 odstotkov otrok se začne plaziti zelo zgodaj, še pred 5. mesecem. Na drugi strani pa se 6 odstotkov otrok prvič poskusi plaziti šele, ko so starejši od 10 mesecev. Nekaj se jih celo nikoli ne plazi, ampak kar od kotaljenja, obračanja v sedečem položaju in plazenja po trebuhu napredujejo do hoje, ne da bi se kdajkoli naučili plaziti po vseh štirih. To je sicer redko, a ne popolnoma izključeno. http://www.ringaraja.net/plazenje_1146.html

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: hojica
6.2.2009 11:02:05   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

Je kje kakšen otrok , ki je na ohcet priplezal , al pa s hojico prišel


ja ja, v končni fazi vsi shodijo itd. itd.

ampak če lahko otroku prihraniš kak padec, zbite zobe, padanje vzak, nepravilno razvito hrbtenico, nerodnost in nespretnost pri športnih aktivnostih...meni se to zdi pomembno. in gibalni vzorci, ki jih otrok osvoji v prvem letu, vplivajo na ves kasnejši gibalni razvoj. v prvem letu se da marsikaj narediti, kasneje ne več. tako da mislim da se splača potrudit.

in rečt otroku je všeč, to je važnouser posted image otroku bi blo blazno všeč se kr tko v avtu vozit, brez avtosedeža...pa ga boš? pa čokoladni liker bi mu tud bil všeč...



user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: hojica
6.2.2009 11:02:14   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

pravilno grejo stvari tko - obračanje na levi-desni bok, obrat iz hrbta na trebuh, obrat iz trebuha na hrbet, postavljanje na vse štiri ( in zibanje), plazenje, samostojno sedenje ( otrok se iz položaja na vseh štirih sam vsede), dvigovanje ob opori, hoja ob opori, samostojna hoja. plazenje je pomembno, ker se tko razvija koordinacija roka-noga. razvija se ravnotežje,dviguje se na kolenih in se nauči prestreznega refleksa ( da se ujame na roke, ko pade) itd. itd. vsaka faza ima svoj pomen in namen.





zelo fajn da si to napisala..user posted image  .škoda da nisi še bolj podrobno napisala, čemu služi katera faza..ma no, saj bi blo za ta pametne itak brezveze...sej vsaka ve kaj dela...  pol se pa ne bo javla na forum, ko ji bo kdo kasneje rekel, da je pa to in to pri otroku šlo zato narobe...ker je bla napaka tam pa tam...pa se bo po glavi tolkla sekirača... nam pa ne bo priznala...user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: hojica
6.2.2009 11:09:43   
Anonimen
To je sicer redko, a ne popolnoma izključeno.


če se že na take članke opiraš - čudn da vas je tolk pol, k otroci ne plazijo in je to čist normalno, kle pa piše da je to redko, ampak ajd, lohk se pa zgodi....a kr vsakmu al kajuser posted image stvari k so redke, a ne izključene, se zgodijo recimo na 1000 primerovuser posted image

pa smo spet tam, kjer je fajn če človk zastopi kar prebereuser posted image

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: hojica
6.2.2009 11:11:52   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

pravilno grejo stvari tko - obračanje na levi-desni bok, obrat iz hrbta na trebuh, obrat iz trebuha na hrbet, postavljanje na vse štiri ( in zibanje), plazenje, samostojno sedenje ( otrok se iz položaja na vseh štirih sam vsede), dvigovanje ob opori, hoja ob opori, samostojna hoja. plazenje je pomembno, ker se tko razvija koordinacija roka-noga. razvija se ravnotežje,dviguje se na kolenih in se nauči prestreznega refleksa ( da se ujame na roke, ko pade) itd. itd. vsaka faza ima svoj pomen in namen.





zelo fajn da si to napisala..user posted image  .škoda da nisi še bolj podrobno napisala, čemu služi katera faza..ma no, saj bi blo za ta pametne itak brezveze...sej vsaka ve kaj dela...  pol se pa ne bo javla na forum, ko ji bo kdo kasneje rekel, da je pa to in to pri otroku šlo zato narobe...ker je bla napaka tam pa tam...pa se bo po glavi tolkla sekirača... nam pa ne bo priznala...user posted image


Tako je, vsaka mama zase misli, da dela prav....sigurno pa nekatere mame storimo kakšne napake.....nekatere mame pa napak izgleda ne delajo....in jaz priznam, da take mame brez napak občudujem, ker vem, da bodo tudi njihovi otroci zrastli v popolne, zdrave, krepke narodne junake......user posted image  

< Sporočilo je popravil liliana -- 6.2.2009 11:12:53 >

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: hojica
6.2.2009 11:14:31   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

To je sicer redko, a ne popolnoma izključeno.


če se že na take članke opiraš - čudn da vas je tolk pol, k otroci ne plazijo in je to čist normalno, kle pa piše da je to redko, ampak ajd, lohk se pa zgodi....a kr vsakmu al kajuser posted image stvari k so redke, a ne izključene, se zgodijo recimo na 1000 primerovuser posted image

pa smo spet tam, kjer je fajn če človk zastopi kar prebereuser posted image



Izgleda, da smo res tam......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: hojica
6.2.2009 11:20:23   
seny
vržeš malčka na tla, mama pa hitro na rr....pa ma vsak neki od tegauser posted image user posted image

Ulla tole si pa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Veš kolk nas-jih je lahko zdaj tle gor , ki pametujemo , namesto , da bi bile z otrociuser posted image Na koncu pa pAmetne kot , da bi vse strokovne knjige dobesedno požrle.
Jaz se ne grem več , čeprav je zabavnouser posted image user posted image Moja malčicA bolj rabi mene, kot jaz RR.
user posted image
Lep dan vsem skupaj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: hojica
6.2.2009 15:04:47   
Čmrlika
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

pravilno grejo stvari tko - obračanje na levi-desni bok, obrat iz hrbta na trebuh, obrat iz trebuha na hrbet, postavljanje na vse štiri ( in zibanje), plazenje, samostojno sedenje ( otrok se iz položaja na vseh štirih sam vsede), dvigovanje ob opori, hoja ob opori, samostojna hoja. plazenje je pomembno, ker se tko razvija koordinacija roka-noga. razvija se ravnotežje,dviguje se na kolenih in se nauči prestreznega refleksa ( da se ujame na roke, ko pade) itd. itd. vsaka faza ima svoj pomen in namen.





zelo fajn da si to napisala..user posted image  .škoda da nisi še bolj podrobno napisala, čemu služi katera faza..ma no, saj bi blo za ta pametne itak brezveze...sej vsaka ve kaj dela...  pol se pa ne bo javla na forum, ko ji bo kdo kasneje rekel, da je pa to in to pri otroku šlo zato narobe...ker je bla napaka tam pa tam...pa se bo po glavi tolkla sekirača... nam pa ne bo priznala...user posted image


Tako je, vsaka mama zase misli, da dela prav....sigurno pa nekatere mame storimo kakšne napake.....nekatere mame pa napak izgleda ne delajo....in jaz priznam, da take mame brez napak občudujem, ker vem, da bodo tudi njihovi otroci zrastli v popolne, zdrave, krepke narodne junake......user posted image  


user posted image user posted image , ki jim bodo otroci, ki bodo tud pamtni, po možnosti skoz kaj očitali...user posted image  vsak spodrsljaj...user posted image

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: hojica
6.2.2009 22:03:59   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

ja lej, moja je tudi eno stopnjo v razvoju preskočila, ker je iz sedečega položaja prehitro šla v vstajanje in ni osvojila 100% sedenja. Sedaj se ni to (hvala bogu) nikjer ne pozna........

mi je super, da je vse ok.... samo glede na to bi ti mogoče lahko pokazala, zakaj tvoj otrok ni puzal, glede na to, da trdiš, da ni nujno, da se otrok plazi.

kaj pa veš, mogoče bo imel pa ploska stopala, al bo pa na o oz. na x hodil, pa ne boš to povezala s plazenje ima pa recimo veze... ne vem, pač razmišljam.........


Zakaj pa je iz sedečega položa šla prehitro v vstajanje in ni sedenja 100% osvojila.......user posted image


ker se ji je mudilo user posted image  Fora je pa v tem, da nikoli ni sedela s široko razprtimi nogami, ampak jih je imela vedno pokrčene pred sabo. Ne ravno po turško, je imela pa stopalca skupaj. Zaradi tega je bila malenkost bolj nestabilna pri stanju in imam občutek, da jo še zdej včasih ravnotežje minimalno baše.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: hojica
6.2.2009 22:15:08   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: liliana


Tako je, vsaka mama zase misli, da dela prav....sigurno pa nekatere mame storimo kakšne napake.....nekatere mame pa napak izgleda ne delajo....in jaz priznam, da take mame brez napak občudujem, ker vem, da bodo tudi njihovi otroci zrastli v popolne, zdrave, krepke narodne junake......user posted image  


razlilke med nami so samo v tem, koliko je določena mama pripravljena prebrati in se pozanimati o vzgoji svojega otroka in koliko dela kar po navdihu, pa šta bude bude..... sorry, pri otroku pač nimaš popravnega izpita, al pa ne morš rečt: thja no, pri drugem, tretjem, četrtem bo boljše.

Zato mi je tako smešno, ko se toliko časa in energije porabi za negiranje tega, kar je bilo napisanega in je zagotovo odobravano s strani strokovnjakov, namesto da bi se probale iz tega, kar je napisano (pa še iz kake druge literature, če smo me le navadne smrtnice) kaj naučiti, pa spremeniti kak vzorec, ki ga sedaj imate.

Koliko od vas, ki trdite, da se vaši otroci lepo razvijajo bi bilo pripravljeno odštetih tam nekje 30 ali 40€ zato, da vašega otroka pregleda neurofizioterapevtka in vam pove, kaj je z otrokom potrebno početi, če česa ne dela pravilno?

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: hojica
6.2.2009 22:34:13   
Petr_a
Pravilnih stvari ni in četudi otrok ne plazi ni nobene škode.
pri hojici škoda je,ki se lahko pozna tudi kasneje-pri hrbtenici
Ene pač rade igrate loto na svoje otroke,ker pač mama najboljše ve,če mama najboljše ve kaj je dobro za njenega otroka,hja saj potem sploh ne rabite zdravnikov,pediatrov in še marsikaj drugegauser posted image
ve že znate ;)

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?