|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
23.2.2009 13:54:13   
TomTaylor
Joj, tole pretiravanje babice in dedka s kapami je pa res tu mač! Ok, sej ima pozimi gor kapo, ampak da pa sredi poletja ob vsaki sapici tiščita gor kapice, trakove, rutke,...To pa tut jz ****is fašem.





(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
23.2.2009 13:55:00   
TomTaylor
Aja, pa hvala vsem za dobre želje. Bom poročala ko bo opravila na ORL.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
23.2.2009 20:07:29   
mayflower
Pri ponavljajočih vnetjih ušes je treba nujno na pregled k ORL specialistu. Povečana žrelnica lahko pusti trajne poškodbe sluha. Glih jutri grem s tamalim na kontrolo, ali bo potrebna operacija ali ne.

_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
24.2.2009 10:31:25   
TomTaylor
Sledi poročanje: Včeraj je bila urgentno sprejeta na ORL, pregledana do zadnje ušesne špranje. Ima močno vnetje srednjega ušesa, bobnič pa močno izbočen in razbrazdan. Spraševali so, če ji je kdaj ven iz ušeska tekel gnoj iz česar sem predvidevala, da ji je najbrž že kdaj bobnič počil user posted image ...Še kakšen dan bi čakali, pa bi ji od pritiska lahko (spet) počil...Ob naslednji kontroli bodo preverili še sluh. Do takrat pa spet doza AB v kombinaciji z AB kapljicami za nos.

Besna sem na pediatrinje: ob prvem vnetju ušesk je pogledala v uho in oholo rekla: "čisto malo je rdeče - to jo pa že ni moglo boleti" Šele ob močno povišani temperaturi in poslabšanju je (brez pregleda krvi) predpisala AB.

Ob drugem vnetju je imela pregledano kri - vrednost bakterij v krvi 30 - predpisan naslednji (močnejši) AB. Ob kontroli pa spet niso preverili krvne slike, le "da je zelo živahna in da izgleda zdrava"- da odvzem krvi ni potreben. (če bi ji preverili krvno sliko, bi ziher videli, da vrednost bakterij ni padla).

Čez en teden (včeraj) pa je vrednost bakterij že 70!...

Pa še navodila specialistov za tiste, ki imate otroke s pogostimi vnetji ušesk:
- dvignjeno vzglavje, da se nosni izločki iztekajo dol v grlo (smiselno in logično, ampak jz tega žal nisem vedela)
- VSAKODNEVNO izpiranje noska s fiziološko raztopino tudi če je otrok popolnoma zdrav (tudi tukaj  priznam napako, ko je bila zdrava ji res nisem izpirala nosu, ampak šele ko so se začeli izcedki iz nosuuser posted image )
- ob pojavu izcedka iz nosu poleg fiziološke raztopine še uporaba Operil-a (za otroke)
- če se pojavi zelen smrkelj -> takoj k zdravniku (se že kaže prisotnost bakterij)
- NOBENIH kapljic v ušesa (razen tistih, ki jih predpiše samo in zgolj zdravnik)
- priporoča se gretje vnetega ušeska (zvečer pred spanjem)
- izogibanje prepihu (kar pa ne pomeni, da otroku poleti ob vsaki sapici daješ gor kapo)
- pazljivost pri umivanju - da voda ne zaide v uho in tam zastane...
- vprašala sem še za čiščenje noska s pumpico (v primeru, da otrok še ne zna sam izpihavat): ob rednem izpiranju s fiziološko raztopino to ni potrebno. Ni pa odveč.

- pa še ena čisto moja: če imate najmanjši dvom v pediatrovo odločitev/zdravljenje, kar zahtevajte tisto, kar se vam zdi potrebno. Zahtevajte napotnico, ponovni pregled, drugo mnenje, ponovno kontrolo krvi,....Meni se je kontrola krvi zadnjič zdela potrebna, pa nisem nič rekla...konec koncev, saj nisem zdravnik. Ampak včasih je treba lastnemu občutku zaupat.

Upam, da bo kateri ta moja izkušnja prišla prav, pa čeprav se zdi, da se gre "samo" za ušeska. Če pa pomisliš da je z ušeski in pogostimi vnetji "na nitki" tudi otrokov sluh...potem pa ušeski niso več malenkost.

Vse to pa pišem zato, ker sem sama naglušna, zato še enkrat, ušesa niso hec.user posted image




(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
24.2.2009 11:46:13   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
Spraševali so, če ji je kdaj ven iz ušeska tekel gnoj iz česar sem predvidevala, da ji je najbrž že kdaj bobnič počil user posted image


Nasim dvema se pa v 90% zlije gnojcek iz useska in potem je OK. Pa prej nic ne jokata ali pa tozita o bolecinah. Nazadnje je mel vnet usesek tamali, pa sem v soboto zjutraj opazila, ko je laufal po dnevni in se prisel malo k meni stisnit, da ima cist zalit usesek od gnojcka.
Pa nobene temperature, joka nic...
Sem se pa enkrat tko "zafrknila", ko sem mu potem ocistila usesek n ga peljala na urgenco in je tam norel kot zmesan. So rekli, da mu ni nic...user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
24.2.2009 18:56:43   
s.

Samo res mi je cel začetek sluhovoda, al kaj je že to (tam, kjer je bila vata) razžrlo, tako da se mi je kožica prav olupila, pa sem imela vato samo 2-3 minutke notri.user posted image


KDO pa ti je rekel, da moraš vato noter pustit tolk časa?!!!! user posted image user posted image user posted image

S tea treejem se uho SAMO PREMAŽE!!!!! Olja se ne vliva v uho, niti se ga ne pušča noter sploh pa ne nelkaj minut!!!! Je treba slišat pa prave nasvete in prav delat, pa ne bo problemov!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
24.2.2009 20:05:42   
mayflower
No, nas čaka operacija žrelnice, ker se je pokazalo, da je sluh na enem ušesu že prizadet.

Kar pa se tiče tega, da je gnoj pritekel iz ušesa. Malo dvomim. Ker to zelo boli, ko poči bobnič. Prav danes je zdravnica razlagala, da je to ušesno maslo (ki je prej strjeno v ušesu), zaradi vročine pa se stopi in steče ven.
Pri ponavljajočih vnetjih ušes vam res svetujem, da dobite od pediatra napotnico za ORL specialista. Ker lahko ostanejo posledice...


_____________________________

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
24.2.2009 20:26:16   
Freycha
TomTaylor sem vesela, da ste šli na ORL in da bodo zdej začeli zadevo zdraviti s pravega konca in na prav način user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da bo malecka kmalu boljše in da ne bo potrebno kakšnih večjih posegov, kot so trenutni AB user posted image

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
24.2.2009 20:49:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu s.)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Na pomoč - vneta ušeska!
25.2.2009 7:13:42   
pupika
Bagi tale je pa huda, da ti je skoraj razžrlo uho. Jaz sem tudi zadnjič kupila v trgovini evkaliptusovo olje, npr. za v vodo ki jo imamo na radiatorju. Pa moj mož gleda to malo flaško in je etiketo strgal dol, pod etiketo pa taka opozorila, kolko je to nevarno,... Jaz sem si kupila 31 olje od justa in kadar ima mali bolečine, mu samo zunaj za ušesom namažem eno kapljico, mu tudi omili bolečine. Joj že trkam, ker smo mi sedaj 3 tedne brez bolečin v ušesih, prej pa tudi od decembra se nismo pozdravili, pa zabasan nos, kljub izpiranju nosa z fiziološke, pa smo bili vsaki teden pri P, pa ker je bila naša P na bolniški, so ga tako pocali skupaj, da ko smo šli v zadnjo, pa sem rekla, tokrat pa ne bi antibiotika, pa naju je poslala k specialistu ORL. Še hvala bogu, sva dobila AB cedax in kapljice za v ušesa in voltaren svečke. Mi je pa rekel, da AB ne zdravi, pa sem rekla, da AB samo pobije bakterije, namreč naš je imel vedno virozno vnetje, je rekel, da zdravi voltaren, ker ima protivnetni učinek, ampak jaz našemu nisem upala, dat teh svečk, ker je bil mali brez vročine. Sem pa v vrtcu rekla, če naš mali piha iz nosa, ker doma že kar konkretno pihne, pa so rekle vzgojiteljice da one malim samo pobrišejo če jim kaj teče, naš je pa vedno vlekel noter potem, In odkar imamo baby-vac in odkar še v vrtcu piha, je stanje boljše. Tale baby-vac je res nekaj najboljšega za nos.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?