|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 8:49:56   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Ja, to je moderno zdaj. Jaz sem prejšnji teden tudi videla otroka, kako je udaril večkrat zapored v ihti svojo mamo, ki je samo stala in gledala in ga še naprej lepo prosila, naj se obuje.user posted image

Spredaj otroci v avtu pa so pri nas čisto vsakdanji pojav. Jaz ne vem zakaj staršem pamet čisto odpove v nekaterih trenutkih.

Mislim, ne vem. Pa ta deklica je mlajša od Zare. Pomoje ima kakšnih 4 leta in pol. Zari ne pade na pamet, da bi mi sploh omenila, da bo sedela spredaj, ker ve, da je to neizvedljivo.

OK, malo smo zašli. Se opravičujem.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 9:00:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
ja ZARA veš kako je to. Ko so mali, so tako srčkani, ko kako mastno rečejo, pa smejejo se, ko jih prvič vdari, pol pa ti mali otročki zrastejo in definitivno jim ni več smešno, ko rečejo kako grdo, ali jih tepejo.

Meni ni niti malo srčkano kletje in klofutanje staršev. Mislim, grozno. Prav ne morem pozabit.


Kako ni kjut user posted image

Ma jaz sem se vedno srckana in se vedno lusna, ceprav nisem majhna user posted image , pa ne kolnem po dolgem in pocez. In ko vsakih sedem let zakolnem, je to tako iz srca, da je kjut, ja user posted image , da so vsi navduseni, da sem koncno zaklela. Meni je pa brezveze, ravno tako kot tale tvoja razlaga, so mali in srckani in jim je vse dovoljeno. Ma svasta.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 9:09:44   
Abby
Glede zmerjanja drugih. Zaenkrat tega še ni in niti ne pričakujem. To reče samo družinskim članom, že omici npr. včeraj na obisku pa tega ni rekel, pa je imel cel kup prilik. Jasno mi je, da dejanskega pomena ne razume, ve pa, da je zelo grda beseda in prav zato jo uporablja. Pred par tedni je npr. vsemu, kar mu ni bilo všeč (recimo naši muci, ko ga je opraskala) rekel "stara baba", pa je zgleda ugotovil, da večje ogorčenje izzove z ono drugo besedo. Zdaj sva se pogovorila o tem in sva izdelala koledar, kamor si bo vsak dan prilepil nalepko, če NE bo uporabil "tiste besede". Ko je imela hčerka problem s kahlico, je to pomagalo, mogoče bo tu tudi. Zaenkrat se vsaj poskuša obvladati, pupam pa, da ne pričakujem preveč.

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 9:46:32   
Ribica **
Ula, po tickerju sodec sta tvoja otroak se dalec od stirih let. In pomena grdih besed ne rabis razlagat, 4-letnik briljantno razume, da je to absolutni NE in da se tega ne uporablja. Tako kot ve, da se za mizo ne cmoka in ne govori s polnimi usti. Zelo simple.

Ali ima pa moj fant za sina ajnstajna, ker ze od treh let dalje razume, da se grdih besed ne uporablja. In grdi sta pri nas tudi baba in dec. In ko je iz vrtca prinesel neko kvazi pesmico, kako se baba slaci in gredo deci za njo (pomena tega pac se ne razume, ker mu nihce ne razlaga), je potem to sam od sebe zamenjal z zabami, da si je (recimo, da) lahko naprej pel. Pa je razumel v prvo, pa zelo rad preizkusa meje. Ampak nekatere so mu pac kristalno jasne in to zgolj v njegovo dobro, ker verjamem, da imajo otroci raje mir brez tezenja, kot pa da jim stalno nekaj najedas.

Ampak odreagirat je treba. Jaz ne ignoriram skoraj nicesar, ampak mu lepo povem, kaj lahko in kaj ne. Pa mu nisva povedala, kaj pomeni ****tis, kaj bolj drasticnega pa ni uporabljal.

< Sporočilo je popravil Ribica RR -- 8.3.2009 9:48:00 >

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 18:41:04   
Naty*Taja
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ula, že od nekdaj se mi zdiš mama, ki bo šla pri vzgoji v skrajnost. Vseeno mi je, če si demagog, pa obračaš moje besede, pa si predstavljaš pod nečim eno, jaz pa drugo, pa če sklepaš iz nečesa nekaj popolnoma napačnega, menim pa, da vzgajaš popolnoma napačno in da boš posledice itak občutila na svoji koži, zato mi je tudi vseeno zate, mi je pa hudo za tvoje otroke, ful hudo.
Jaz bom svojim šolskim otrokom še vedno prepovedala uporabljat take besede, povedala jim bom, da je boljše, da so kaznovani od mene, kot od nekega tujca zunaj na cesti. Menim, da je prav da vedo, kakšne posledice jim nekaj prinese. Vsi, ampak vsi na tem svetu ne govorimo neznancem na cesti za zabavo, da so prasice iz istega vzroka - ker bi nas lahko kdo pretepel, zaradi strahu, ker se bojimo posledic. zaradi tega - tudi Ula. Vsi temeljimo na strahu. Ne le na razumevanju in sočutju,čeprav tudi na tem, ne pa samo na tem.
In 4-letni otrok presneto dobro razume vse. Pa a ste iz hruške padle. 4 leta ima!! Vse razume. Imam 4 letnika doma, pa to niso več dojenčki, ki se ne bi zavedali sveta okoli sebe.

Je pa svet "po Uli" zadnja leta. Zadnjič je en otrok v šoli prodal drugemu otroku nekaj. Naslednji dan je stvar vzel nazaj, denarja pa ne prinesel. Ko sem mu razložila, kaj to pomeni, če nekomu nekaj prodaš, ap kaj pomeni denar izmenjat za stvar, pa pač vse v zvezi s tem, sem ga prosila, da denar vrne. NI ga vrnil dan, dva, tri... Mama je prinorela v šolo, da govorimo da je kriminalec, da je pa v resnici samo otrok, ki ne ve kaj dela, da je treba vse skup ignorirat in da kaj pa potem, če je stvar vzel in denar, kaj pa mu je drugi otrok to daluser posted image . Potem je čez nekaj časa otrok vzel neke igračke od drugega otroka. Za domov. Ni vrnil. Spet smo razliožili, kaj pomeni, če nekomu nekaj vzameš, pa da prosimo, da otroku razložijo te reči, da je dovolj star, da mora vedet, da se to ne dela. Pa je spet mati prinorela, da so otroci še tako majhni, da je to treba ignorirat, da ne smeš otroku reči, da je to kraja, ker to ni kraja....da otroci tega še ne razumejo pri teh letih,... in tako se to dogaja v šoli do kakega 9. razreda. Vmes so v predpuberteti, pa zato neumnosti počno, potem imajo starši za izgovor puberteto, V 7. jim že kapne, d ajih je otrok prerasel. KO imajo opravka s policijo, začno prosit, naj jim pomagamo. Ampak takrat jim tudi šola ne more več. Prepozno je. Vzrok so starši sistema Ula. Vsi imajo iste izpade, kako je treba z otrokom vse nežno in v rokavicah, medtem ko otroku dol visi, kako se mamica počuti ali sošolec lai kdorkoli že. Živijo za svoje užitke in če jim je užitek nekoga v p.m. pošiljat, ga pa. Če jim je užitek nekoga ustrahovat, ga pa. In tako do hudih posledic. Saj pravim. Lani smo enega otroka take sorte pokopali. POkopali! Jokala sem. Bil je fejst fant, smao vzgajan narobe. In ta hip mi je strahotno žal zate, ker ne zmoreš videt in upam in si zelo želim, da imaš doma po naravi prijazne, nežne in plašne otroke, ker samo tako bodo prišli skozi brez posledic. Srečno.


Kot pedagoginja, ki se vsakodnevno srečuje z najstniki se popolnoma podpišem pod tole. !!Bravo Gina! user posted image user posted image In da, starši zganite se pravočasno in spremenite svoje vzgojne prijeme, ker koneckoncev smo mi učitelji v šoli zato, da učimo in ne da kompletno vzgajamo vaše otroke, pa še to nam potem spodbijate!!! Upam, da mi nikoli ne pade na pamet ne sodelovati z učitelji ampak za vsako ceno braniti mojega otroka!! Še posebej, če vem, da gre za dobro mojega otroka!!

Kam gre naš svet!


_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Zmerjanje
8.3.2009 18:52:50   
mama54
Se strinjam z Gino. Pa kaj bo s temi otroci, ko odrastejo. Ne morem verjet, da ti lahko štiri letnik govori ****. No ja, ko bodo večji bodo te mame še kaj drugega doživele ne le kletvice. Za to pa jih le ignorirajte in zavijajte v celofan. Saj je štiri letnik še" takooooo majhen," da vas ne razume.

_____________________________

Ne sanjaj svojih sanj, temveč jih živi!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Zmerjanje
9.3.2009 11:47:03   
mateyka
Te konkretne besede pri nas ne uporabljamo za poimenovanje družinskih članov


ne vem, jaz to berem kot da se ta beseda pri vas uporablja, samo ne za družinske člane. a sem narobe sklepala?

drugače pa - kaznovanje (aka sankcije/posledica za neprimerno vedenje/dejanje) je kaznovanje samo v primeru, da mu odrečeš nekaj kar mu res pomeni. mislim da to ni kazen, če se ti potem smeji v glavo (ko ga okaraš v tvojem primeru npr.).

(odgovor članu Abby)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Zmerjanje
9.3.2009 21:26:17   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Imam pa frendo. In njen mali, takrat je bil star cca 2 leti, je nekje pobral J.e.bem ti mater! In seveda to veselo uporabljal ... približno en mesec je hodil k njej in ji čisto od blizu v oči govoril  J.ebem ti mater... In ga je tolerirala cel mesec, kar se mi je zdelo zelo čudno, potem mu je enkrat, ko je spet prišel čisto blizu dala eno okrog ust in mu prebila ustnico. Ne vem, hote ali nehote. Hotela sem samo povedat, da ta otrok še danes ne kolne, pa bo star 13 let. Tako da, včasih je nujen kakšen drastični ukrep, da nas sploh začnejo poslušat.


Najprej...strinjam se z Gino &Co.

Sam še en kratek momentar na citirano...Sicer ne vem, če si res tako mislila, ker se mi zdiš drugačna oseba...Sam v tem dotičnem primeru pri tvoji prijateljici...A se ti resnično zdi prav, da ga je en mesec popolnoma ignorirala, potem mu je pa prebila ustnico????? A res ne obstaja nič vmes? user posted image user posted image Mene je moja mama tako vzgajala-popuščanje, popuščanje...ko ji je odneslo pokrov pa s kuhavnico po riti...vmes pa nič...-kr neki!
Se strinjam, da je včasih potreben kakšen drastičen ukrep, ampak samo takrat, ko vse ostalo odpove!

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Zmerjanje
9.3.2009 21:28:40   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
ja ZARA veš kako je to. Ko so mali, so tako srčkani, ko kako mastno rečejo, pa smejejo se, ko jih prvič vdari, pol pa ti mali otročki zrastejo in definitivno jim ni več smešno, ko rečejo kako grdo, ali jih tepejo.

Meni ni niti malo srčkano kletje in klofutanje staršev. Mislim, grozno. Prav ne morem pozabit.


Kako ni kjut user posted image

Ma jaz sem se vedno srckana in se vedno lusna, ceprav nisem majhna user posted image , pa ne kolnem po dolgem in pocez. In ko vsakih sedem let zakolnem, je to tako iz srca, da je kjut, ja user posted image , da so vsi navduseni, da sem koncno zaklela. Meni je pa brezveze, ravno tako kot tale tvoja razlaga, so mali in srckani in jim je vse dovoljeno. Ma svasta.


Jaz sem pa dojela blažino pisanje kot sarkazem...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Zmerjanje
10.3.2009 13:24:47   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Sam še en kratek momentar na citirano...Sicer ne vem, če si res tako mislila, ker se mi zdiš drugačna oseba...Sam v tem dotičnem primeru pri tvoji prijateljici...A se ti resnično zdi prav, da ga je en mesec popolnoma ignorirala, potem mu je pa prebila ustnico????? A res ne obstaja nič vmes? user posted image user posted image Mene je moja mama tako vzgajala-popuščanje, popuščanje...ko ji je odneslo pokrov pa s kuhavnico po riti...vmes pa nič...-kr neki!
Se strinjam, da je včasih potreben kakšen drastičen ukrep, ampak samo takrat, ko vse ostalo odpove!

Ja, picola, res sem tako mislila. Pa s tem ne mislim samo fizične kazni. Obstaja še zilijon drugih kazni, ki bolj bolijo. Je bil pa to samo en tak drastičen primer. Saj verjetno ga je opozarjala, (kar je pomoje normalna reakcija) ampak potem se je zgodilo, kar se pač je.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Zmerjanje
10.3.2009 13:26:20   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
ja ZARA veš kako je to. Ko so mali, so tako srčkani, ko kako mastno rečejo, pa smejejo se, ko jih prvič vdari, pol pa ti mali otročki zrastejo in definitivno jim ni več smešno, ko rečejo kako grdo, ali jih tepejo.

Meni ni niti malo srčkano kletje in klofutanje staršev. Mislim, grozno. Prav ne morem pozabit.


Kako ni kjut user posted image

Ma jaz sem se vedno srckana in se vedno lusna, ceprav nisem majhna user posted image , pa ne kolnem po dolgem in pocez. In ko vsakih sedem let zakolnem, je to tako iz srca, da je kjut, ja user posted image , da so vsi navduseni, da sem koncno zaklela. Meni je pa brezveze, ravno tako kot tale tvoja razlaga, so mali in srckani in jim je vse dovoljeno. Ma svasta.


Jaz sem pa dojela blažino pisanje kot sarkazem...
Tudi jst, odgovorila sem pa res čudno.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Zmerjanje
12.3.2009 19:37:45   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Sam še en kratek momentar na citirano...Sicer ne vem, če si res tako mislila, ker se mi zdiš drugačna oseba...Sam v tem dotičnem primeru pri tvoji prijateljici...A se ti resnično zdi prav, da ga je en mesec popolnoma ignorirala, potem mu je pa prebila ustnico????? A res ne obstaja nič vmes? user posted image user posted image Mene je moja mama tako vzgajala-popuščanje, popuščanje...ko ji je odneslo pokrov pa s kuhavnico po riti...vmes pa nič...-kr neki!
Se strinjam, da je včasih potreben kakšen drastičen ukrep, ampak samo takrat, ko vse ostalo odpove!

Ja, picola, res sem tako mislila. Pa s tem ne mislim samo fizične kazni. Obstaja še zilijon drugih kazni, ki bolj bolijo. Je bil pa to samo en tak drastičen primer. Saj verjetno ga je opozarjala, (kar je pomoje normalna reakcija) ampak potem se je zgodilo, kar se pač je.


Se pravi, če te prav razumem, se ti zdi prav, da je ta mamica en mesec svojega otroka samo opozarjala (brez druge kazni), potem ji je pa na koncu počil film in ga je usekala čez usta in to tako, da mu je prebila ustnico?
Ma ne vem no, če je ok, da bi se nam takšne stvari zdele vredu...user posted image user posted image (sicer pa ja...spet bomo zašli s teme na pro et contra fizična kazen)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Zmerjanje
14.3.2009 16:17:12   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Se pravi, če te prav razumem, se ti zdi prav, da je ta mamica en mesec svojega otroka samo opozarjala (brez druge kazni), potem ji je pa na koncu počil film in ga je usekala čez usta in to tako, da mu je prebila ustnico?
Ma ne vem no, če je ok, da bi se nam takšne stvari zdele vredu...user posted image user posted image (sicer pa ja...spet bomo zašli s teme na pro et contra fizična kazen)

Ne, ne zdi se mi prav. Kje si to prebrala? user posted image  Pa totalno sva zašle.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Zmerjanje
14.3.2009 16:35:34   
gita10
Tole pa morem povedati, ker se še kar tresem. Mogoče ste v mestu bolj navajeni na svašta ampak pri nas na vasi je pa še vedno prisotno, da se starejše spoštuje in potem doživim naslednje:
Danes stojim na blagajni v trgovini in pred mano prepir med 12 ali 13 letnico in mamo. Mama ji govori, da ji nekaj pač ne more kupiti in, da še niso dobili plače, hčera pa naenkrat začne bom kar napisala čeprav  z težavo " ti si največja **** kar jih poznam kakšna si, ****, budala.....veš v kakšnih avtih se drugi vozijo, kam na dopust hodijo ti si pa totalno nesposobna " vsi v naši vrsti smo onemeli mama  pa je gledala v tla. In potem ji je potiho rekla : Petra prosim nehaj saj ti bom kupila ko bom dobila plačo.
No jaz verjamem da moj sin kaj takega ne bo nikoli izustil ne meni ne komurkoli če pa bi pa naj mi Bog oprosti ampak bi ga tako mahnila pa naj bi kdorkoli rekel kar hoče. Torej če dovolimo majhnim nas bodo pri 12 poteptali.
In verjamem da tiste boge mame ne bi nihče obtoževal če bi  mala imela tudi razbito ustnico danes.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Zmerjanje
14.3.2009 18:22:34   
Gina
gita, točno o tem govorim, da je to o čemer pišeš relativno množični pojav in se strinjam s tabo, da je neverjetno, kam ta svet rine. Ustavimo norosti, vzgajajmo svoje otroke, ne jim pustit, da se vzgajajo sami, če ne bodo povozili vse pred sabo kot tanki.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Zmerjanje
15.3.2009 11:59:24   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: picola1
Se pravi, če te prav razumem, se ti zdi prav, da je ta mamica en mesec svojega otroka samo opozarjala (brez druge kazni), potem ji je pa na koncu počil film in ga je usekala čez usta in to tako, da mu je prebila ustnico?
Ma ne vem no, če je ok, da bi se nam takšne stvari zdele vredu...user posted image user posted image (sicer pa ja...spet bomo zašli s teme na pro et contra fizična kazen)

Ne, ne zdi se mi prav. Kje si to prebrala? user posted image  Pa totalno sva zašle.


Ne vem, tako sem te pač razumela iz vsega skupaj...Očitno narobe...user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Zmerjanje
15.3.2009 12:13:22   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Torej če dovolimo majhnim nas bodo pri 12 poteptali.
In verjamem da tiste boge mame ne bi nihče obtoževal če bi  mala imela tudi razbito ustnico danes.


Uh...hudo...tole kar si napisala (obnašanje te najstnice, mislim). Katastrofa!
Vendar še vedno mislim, da bi v primeru, da bi jo mahnila, v bistvu kaznovala samo sebe za vseh 12 let, ko ni bila sposobna postavit meje, ko se ni bila sposobna spoštovat (in jo potem tudi otroci ne spoštujejo), ko se ni bila sposobna postavit zase, bit avtoriteta. In potem še njena reakcija...totalen umik...
Če bi bila jaz na tem mestu, bi mi totalno zavrela kri, ne izključujem možnosti, da bi jo v afektu tut jaz udarila (vendar mislim, da to ne bi bilo ok), hčerka bi dobila tako kazen, da bi blo hudo...samo v prvi vrsti bi se pa zamislila sama nad sabo in svojo vzgojo!

Opažam pa, da je ful prisotna ta miselnost: otroke je treba crkljat, jim nudit vse, ko pa v najstništvu zarad tega totalno ven padejo, je pa treba ubrat čist kontra taktiko in je čisto normalno in celo zaželjeno to, da jim kdaj pa kdaj tut ustnico prebijemo...user posted image


(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Zmerjanje
15.3.2009 12:15:42   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Torej če dovolimo majhnim nas bodo pri 12 poteptali.
In verjamem da tiste boge mame ne bi nihče obtoževal če bi  mala imela tudi razbito ustnico danes.


Uh...hudo...tole kar si napisala (obnašanje te najstnice, mislim). Katastrofa!
Vendar še vedno mislim, da bi v primeru, da bi jo mahnila, v bistvu kaznovala samo sebe za vseh 12 let, ko ni bila sposobna postavit meje, ko se ni bila sposobna spoštovat (in jo potem tudi otroci ne spoštujejo), ko se ni bila sposobna postavit zase, bit avtoriteta. In potem še njena reakcija...totalen umik...
Če bi bila jaz na tem mestu, bi mi totalno zavrela kri, ne izključujem možnosti, da bi jo v afektu tut jaz udarila (vendar mislim, da to ne bi bilo ok), hčerka bi dobila tako kazen, da bi blo hudo...samo v prvi vrsti bi se pa zamislila sama nad sabo in svojo vzgojo!

Opažam pa, da je ful prisotna ta miselnost: otroke je treba crkljat, jim nudit vse, ko pa v najstništvu zarad tega totalno ven padejo, je pa treba ubrat čist kontra taktiko in je čisto normalno in celo zaželjeno to, da jim kdaj pa kdaj tut ustnico prebijemo...user posted image A se res ne da meje drugače postavit?





No, tole zadnje sem še dodala...pa potem vse skup pobrkljala...user posted image


< Sporočilo je popravil picola1 -- 15.3.2009 12:16:54 >

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Zmerjanje
16.3.2009 6:51:45   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Tole pa morem povedati, ker se še kar tresem. Mogoče ste v mestu bolj navajeni na svašta ampak pri nas na vasi je pa še vedno prisotno, da se starejše spoštuje in potem doživim naslednje:
Danes stojim na blagajni v trgovini in pred mano prepir med 12 ali 13 letnico in mamo. Mama ji govori, da ji nekaj pač ne more kupiti in, da še niso dobili plače, hčera pa naenkrat začne bom kar napisala čeprav  z težavo " ti si največja **** kar jih poznam kakšna si, ****, budala.....veš v kakšnih avtih se drugi vozijo, kam na dopust hodijo ti si pa totalno nesposobna " vsi v naši vrsti smo onemeli mama  pa je gledala v tla. In potem ji je potiho rekla : Petra prosim nehaj saj ti bom kupila ko bom dobila plačo.
No jaz verjamem da moj sin kaj takega ne bo nikoli izustil ne meni ne komurkoli če pa bi pa naj mi Bog oprosti ampak bi ga tako mahnila pa naj bi kdorkoli rekel kar hoče. Torej če dovolimo majhnim nas bodo pri 12 poteptali.

In verjamem da tiste boge mame ne bi nihče obtoževal če bi  mala imela tudi razbito ustnico danes.

Verjamem, da je bila uboga mama totalno ponižana. Mislim, a si predstavljate? Moj brat ima 12 letnico in si ne morem zamisliti, da bi mu kaj takega rekla. Ali pa njej. In to je res, kar v kali ne zatreš zraste z njim. Logično.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Zmerjanje
16.3.2009 19:57:46   
kjava
Men je pa smešno, ker na tem forumu ni cenzurirana beseda **** npr, na forumu o rožcah so pa cenzurirane ****sije user posted image


OK, resno. Najbolj mi je padel v oči Ginin post, kako je tista mama letala v šolo in zagovarjala svojega sina. To je to. Včasih so v šoli s šibo po prstih tepli, danes pa učitelj še pogledat ne sme učenca, ampak se mora stran obrnit, ko kaj narobe dela, al ga pa še celo pohvalit. Če ga opozori, ma takoj pol otrokove familije v šoli, ker se je spravil na njihovega revčka.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Zmerjanje
16.3.2009 21:03:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: picola1


IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: blaža
ja ZARA veš kako je to. Ko so mali, so tako srčkani, ko kako mastno rečejo, pa smejejo se, ko jih prvič vdari, pol pa ti mali otročki zrastejo in definitivno jim ni več smešno, ko rečejo kako grdo, ali jih tepejo.

Meni ni niti malo srčkano kletje in klofutanje staršev. Mislim, grozno. Prav ne morem pozabit.


Kako ni kjut user posted image

Ma jaz sem se vedno srckana in se vedno lusna, ceprav nisem majhna user posted image , pa ne kolnem po dolgem in pocez. In ko vsakih sedem let zakolnem, je to tako iz srca, da je kjut, ja user posted image , da so vsi navduseni, da sem koncno zaklela. Meni je pa brezveze, ravno tako kot tale tvoja razlaga, so mali in srckani in jim je vse dovoljeno. Ma svasta.


Jaz sem pa dojela blažino pisanje kot sarkazem...


Aha.
Ocitno sem zgresila.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Zmerjanje
19.3.2009 12:25:10   
VERONICA
Ali si še tukaj, Abby?

Zmerjanje staršev na nobeden način ni normalno. Kako otroku razložiti da mora spoštovati če hoče sam biti spoštovan?

Po eni knjigi katero sem prečitala je način da otroku poveš da si zelo  prizadeta po njegovih grdih besedah in da zato več nimaš volje da bi mu ... (pač odvisno od tvoje situacije).

Ne se bat, otroku pokazat posledice njegovih dejanj ni nič krutega.

Res kruto je ko starši otroka navadijo da se lahko brez posledic grdo obnaša. Pa tak otrok to isto kasneje pričakuje od vseh drugih ljudi pa je potem užaljen in deprimiran in misli da so vsi proti njemu...




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Zmerjanje
19.3.2009 21:09:16   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Tole pa morem povedati, ker se še kar tresem. Mogoče ste v mestu bolj navajeni na svašta ampak pri nas na vasi je pa še vedno prisotno, da se starejše spoštuje in potem doživim naslednje:
Danes stojim na blagajni v trgovini in pred mano prepir med 12 ali 13 letnico in mamo. Mama ji govori, da ji nekaj pač ne more kupiti in, da še niso dobili plače, hčera pa naenkrat začne bom kar napisala čeprav  z težavo " ti si največja **** kar jih poznam kakšna si, ****, budala.....veš v kakšnih avtih se drugi vozijo, kam na dopust hodijo ti si pa totalno nesposobna " vsi v naši vrsti smo onemeli mama  pa je gledala v tla. In potem ji je potiho rekla : Petra prosim nehaj saj ti bom kupila ko bom dobila plačo.
No jaz verjamem da moj sin kaj takega ne bo nikoli izustil ne meni ne komurkoli če pa bi pa naj mi Bog oprosti ampak bi ga tako mahnila pa naj bi kdorkoli rekel kar hoče. Torej če dovolimo majhnim nas bodo pri 12 poteptali.
In verjamem da tiste boge mame ne bi nihče obtoževal če bi  mala imela tudi razbito ustnico danes.


OMG!!!!!user posted image
Tam bi jo že v treske vrgla! Pol pa se povezala s socialno službo, da pomagajo. Da meni odprejo oči pa da otroka zrihtajo, če jaz nisem sposobna.
Vidiš....toliko si vreden na koncu. GROZA!

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Zmerjanje
19.3.2009 21:18:32   
Anonimen
Gita10, sem spregledala prej....tole se pa zelo grdo bere.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Zmerjanje
20.3.2009 8:07:07   
honey
Jaz se bom pa navezala na prvotni post - o 4-letnikih in kaj razumejo in kaj ne. Naš je pri kakšnih 2,5 letih začel govorit kletvice ala piuser posted image da, kuuser posted image ba ipd. Od začetka smo ga ingorirali, ker smo pač mislili, da je to faza. Ko pa sem ugotovila, da mali uporablja te kletvice čisto smiselno - na pravih mestih in v pravem trenutku, sva se pa usedla in sem mu razložila, da so to zelo zelo grde besede in da takih besed nočem več slišati iz njegovih ust. Brez vsakega ustrahovanja, kaznovanja in ne vem česa še. Mogoče mu je še včasih kaj ušlo, ampak sem ga samo pogledala in je takoj bilo: "mami, oplosti, ne bom več". Tako da mislim, da če 2,5 letnik razume, kaj se sme in kaj ne - ne vem, zakaj 4-letnik ne bi vedel? No, naš bo čez 14 dni star 4 leta in moram reči, da točno ve, kaj lahko in kaj ne. Ve tudi to, da v nobeno žival ali otroka ali kam drugam ne sme metat kamenja (navezujem se na post s 1. strani), ve, da ne sme sam na cesto, ker ga to že od malega učimo ipd. In ja, vse to se začne od malega - če pa začneš otroka učiti takih stvari pri 4-ih letih, kaj sme in kaj ne - user posted image čaka vsakega zelo  zelo težka naloga.

To, kar sem pa prebrala v zgornjem postu o tisti 13-letnici v trgovini - OMG user posted image . Naš pri 4 letih razume, zakaj mu neke stvari ne kupim. Tudi, če mu rečem, da nimam dovolj denarja, da bi mu to kupila, pravi, prav, pa nič. In to povsem brez vsakega izbruha. In potem se čudimo, da pri 12, 13, 14-ih letih otroci pretepejo starše? Ja, saj ni čudno. Glede na to, kam pelje ta "doktrina" današnja glede vzgoje - vse brez kaznovanja (pa ne mislim fizičnega), vse doseči na lep način in tako - ja, potem pa pridemo do takih situacij. Jaz sem še vedno mnenja, da otrok in starši ne morejo biti samo prijatelji - v prvi vrsti mora biti odnos starš-otrok, potem pa šele starš-prijatelj - otrok. Ker se v takem primeru prehitro zgodi, da ti otroci zrastejo čez glavo. In potem imaš user posted image .


_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?